Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Epitop
#26 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Rugby dresovi BiH se mogu kupiti na ovoj stranici http://www.zeragbi.blogspot.com/
Dobro izgledaju uživo, a malo su rastezljivi, a super stoje na nekome ko je sportista i ima malo mase.
http://www.youtube.com/watch?v=LJu3_g7_ ... re=related
Dobro izgledaju uživo, a malo su rastezljivi, a super stoje na nekome ko je sportista i ima malo mase.
http://www.youtube.com/watch?v=LJu3_g7_ ... re=related
-
kilam
- Pietje_Bel
#28 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Ma shega mi je sto je napisao "ovo je jedina zastava BiH" a niko ne postuje tu zastavu. Sta znaci ta zastava? da smo trokut i da smo povezani sa evropskom unijom. I najjace mi je kad se sjetim kako je nastala ta zastava : Kada se nisu mogli dogovoriti onda je nametnuo Padi Ass-down. I sada ce mi neki komunjara reci da je to moja zastava. Pa neka samo dode jednom an neku utakmicu i neka vidi gdje ima te zastave. Ja sam bio u Belgiji prije par godina kada nas je bilo 15.000 i tu "zuto-plavu" su samo postavili ispred reda radi. Ne moze to biti nasa zastava. To je zastava zvanicna ali ne ona nasa. Ova "prava nasa" predstavlja drzavnost BiH i ona je bila zastava BiH u najslavnijom periodu nase istorije, kada je Bosna bila od Boke Kotorske do Herceg Novog. Covijek mora stvarno nisko pasti da nesto drugo prihvati za zastavu nego onu nasu. jednu jedinu. To samo moze komunjara ili Srbin koji ide da navija za BiH kada igra protiv Turske.burek_in_space wrote:Shta ti je shega?!Pietje_Bel wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
- burek_in_space
#29 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Pietje_Bel wrote:Ma shega mi je sto je napisao "ovo je jedina zastava BiH" a niko ne postuje tu zastavu. Sta znaci ta zastava? da smo trokut i da smo povezani sa evropskom unijom. I najjace mi je kad se sjetim kako je nastala ta zastava : Kada se nisu mogli dogovoriti onda je nametnuo Padi Ass-down. I sada ce mi neki komunjara reci da je to moja zastava. Pa neka samo dode jednom an neku utakmicu i neka vidi gdje ima te zastave. Ja sam bio u Belgiji prije par godina kada nas je bilo 15.000 i tu "zuto-plavu" su samo postavili ispred reda radi. Ne moze to biti nasa zastava. To je zastava zvanicna ali ne ona nasa. Ova "prava nasa" predstavlja drzavnost BiH i ona je bila zastava BiH u najslavnijom periodu nase istorije, kada je Bosna bila od Boke Kotorske do Herceg Novog. Covijek mora stvarno nisko pasti da nesto drugo prihvati za zastavu nego onu nasu. jednu jedinu. To samo moze komunjara ili Srbin koji ide da navija za BiH kada igra protiv Turske.burek_in_space wrote:Shta ti je shega?!Pietje_Bel wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Poserem ti se na razmishljanje.
- Pietje_Bel
#30 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
To pravo imas ali tako vecina nas razmislja.burek_in_space wrote: Poserem ti se na razmishljanje.
- burek_in_space
#31 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Ti si tako sladak da bih te mozhda chak i pozvao da budesh moj gost na prvoj narednoj tekmi reprezentacije u Sarajevu,da vidish kojih zastava ima najvishe na tribini,ali gadish mi se pa necu!Pietje_Bel wrote:To pravo imas ali tako vecina nas razmislja.burek_in_space wrote: Poserem ti se na razmishljanje.
S tobom sva pricha zavrshena.
Ajmo dalje!
- Pietje_Bel
#32 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Ma nista Sarajevo. Tamo dolaze najvise Vehabije. Tu mozes vidijeti vise zastavu Saudijske Arabije. Gledam kada je Bosna u Sarajevu igrala protiv Turske one nase "poturice" izvadile velike Turske zastave. Na Svjetsko Prvenstvo ne ide raja iz Sarajeva. Nemaju para a nemaju ni vizu za takvo nesto. Tamo idemo mi a mi ne nosimo zastave Turske sa sobom niti one zelene sa Arapskim slovima. Samo ljiljane i nista drugo.burek_in_space wrote:Ti si tako sladak da bih te mozhda chak i pozvao da budesh moj gost na prvoj narednoj tekmi reprezentacije u Sarajevu,da vidish kojih zastava ima najvishe na tribini,ali gadish mi se pa necu!Pietje_Bel wrote:To pravo imas ali tako vecina nas razmislja.burek_in_space wrote: Poserem ti se na razmishljanje.![]()
S tobom sva pricha zavrshena.
Ajmo dalje!![]()
![]()
![]()
- cyprus
#33 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Joj jakog postaPietje_Bel wrote:Ma shega mi je sto je napisao "ovo je jedina zastava BiH" a niko ne postuje tu zastavu. Sta znaci ta zastava? da smo trokut i da smo povezani sa evropskom unijom. I najjace mi je kad se sjetim kako je nastala ta zastava : Kada se nisu mogli dogovoriti onda je nametnuo Padi Ass-down. I sada ce mi neki komunjara reci da je to moja zastava. Pa neka samo dode jednom an neku utakmicu i neka vidi gdje ima te zastave. Ja sam bio u Belgiji prije par godina kada nas je bilo 15.000 i tu "zuto-plavu" su samo postavili ispred reda radi. Ne moze to biti nasa zastava. To je zastava zvanicna ali ne ona nasa. Ova "prava nasa" predstavlja drzavnost BiH i ona je bila zastava BiH u najslavnijom periodu nase istorije, kada je Bosna bila od Boke Kotorske do Herceg Novog. Covijek mora stvarno nisko pasti da nesto drugo prihvati za zastavu nego onu nasu. jednu jedinu. To samo moze komunjara ili Srbin koji ide da navija za BiH kada igra protiv Turske.

Što da ne? I za nju se može reć da predstavlja državnost BiH. Da te posjetim, navodno si dobar historičar, koji se ono dan slavi kao Dan državnosti BiH? Možda neki komunjarski izum?
Sada ozbiljni dio mog posta. Ovo što si ti napiso je klasično izbijanje svakog argumenta iz vlastite ruke u raspravi sa prosječnim BH Srbinom, oko toga zašto ne navija za BiH. I ti i dotični bi se glat složili sa ovim: NE PRIZNAJEMO NAMETNUTO!!!
Al moram priznat ovo mi ej najjači dio tvog posta...kada je Bosna bila od Boke Kotorske do Herceg Novog...
- Pietje_Bel
#34 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Ma samo se ti smije ali vidijet ces ako odemo na svjetsko prvenstvo da ce to biti sve ljiljani. Ljudi iz Bosne nemaju ni u ludilu tolike pare da kupe kartu za Juznu Afriku. Prosjecna mjesecna plata u Bosni je 4 puta manja nego sto kosta jedan ticket za Svjetsko Prvenstvo. A i BHFanatici su u glavnom dijaspora.cyprus wrote:Joj jakog postaPietje_Bel wrote:Ma shega mi je sto je napisao "ovo je jedina zastava BiH" a niko ne postuje tu zastavu. Sta znaci ta zastava? da smo trokut i da smo povezani sa evropskom unijom. I najjace mi je kad se sjetim kako je nastala ta zastava : Kada se nisu mogli dogovoriti onda je nametnuo Padi Ass-down. I sada ce mi neki komunjara reci da je to moja zastava. Pa neka samo dode jednom an neku utakmicu i neka vidi gdje ima te zastave. Ja sam bio u Belgiji prije par godina kada nas je bilo 15.000 i tu "zuto-plavu" su samo postavili ispred reda radi. Ne moze to biti nasa zastava. To je zastava zvanicna ali ne ona nasa. Ova "prava nasa" predstavlja drzavnost BiH i ona je bila zastava BiH u najslavnijom periodu nase istorije, kada je Bosna bila od Boke Kotorske do Herceg Novog. Covijek mora stvarno nisko pasti da nesto drugo prihvati za zastavu nego onu nasu. jednu jedinu. To samo moze komunjara ili Srbin koji ide da navija za BiH kada igra protiv Turske.![]()
. Čuj komunjara
. Ka već to spoemnu, onda po tvojoj logici možemo na utakmice nosat i ovu zastavu:
![]()
![]()
Što da ne? I za nju se može reć da predstavlja državnost BiH. Da te posjetim, navodno si dobar historičar, koji se ono dan slavi kao Dan državnosti BiH? Možda neki komunjarski izum?![]()
![]()
Sada ozbiljni dio mog posta. Ovo što si ti napiso je klasično izbijanje svakog argumenta iz vlastite ruke u raspravi sa prosječnim BH Srbinom, oko toga zašto ne navija za BiH. I ti i dotični bi se glat složili sa ovim: NE PRIZNAJEMO NAMETNUTO!!!To braćo
, samo uništavajte nadu za održivost ove zemlje, pa okrivljujte komunjare
.
Al moram priznat ovo mi ej najjači dio tvog posta...kada je Bosna bila od Boke Kotorske do Herceg Novog.... Jesmo bili veliki u pm
![]()
. O veliki historičaru, geografija ti nije jača strana, jelde?
- cyprus
#35 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Hvala što nas podsjećaš
.
A vala dijaspori bi bilo bolje, od srca kažem, da navijaju za svoje reprezentacije
, ionako većina njih ima veće šanse za plasman nego naša
. Šteta bi bilo da Južna Afrika ne vidi koju bakljadu, zar ne
?
A vala dijaspori bi bilo bolje, od srca kažem, da navijaju za svoje reprezentacije
Last edited by cyprus on 30/03/2009 19:49, edited 2 times in total.
- karanana
#36 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
drago mi je da ti imas lovu za juznu afriku, sta ces mi smo sirotinja teska, za hljeba se nema, u pravu si. hahaha, hoces nas pogurat? hajde ba, bolje poguraj nekog od nas sirotinje da dodjemo u juxnu afriku nego da dajes lovu za f16ke ali nadam se da ce ti ostati koji gulden da dadnes donaciju i za onu eskadrilu f16ki.
kakva ignorantonst i neznanje. buduce mlade nade i intelektualci kraljevine holandije.
samo pazi se ja sam cuo da oni niggeri dole bas i ne gotive nesto holandjane. cuvaj se.
kakva ignorantonst i neznanje. buduce mlade nade i intelektualci kraljevine holandije.
samo pazi se ja sam cuo da oni niggeri dole bas i ne gotive nesto holandjane. cuvaj se.
- Pietje_Bel
#37 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Pa kada bi Bosanska reprezentacija bila sastavljena od onih igraca koji imaju samo Bosansko drzavljanstvo onda bi negdje bila u rangu sa Sjevernom Korejom. Sta je Barbarez nego dijasporcanin, Salihamidzic isto citavog zivota dijasporcanin. Svi od reda su oni dijaspora. Ne brukaj se sa tim -mi-vi- jer i vi dobro znate da ste bez dijaspore nigdje i nista. Pola BH eknomije ovisi o dijaspori.cyprus wrote:Hvala što nas podsjećaš.
A vala dijaspori bi bilo bolje, od srca kažem, da navijaju za svoje reprezentacije, ionako imaju više šanse za plasman nego naša
![]()
.
- cyprus
#38 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Ma bravo. Još bi bilo dobro da glavni grad izmjestimo u Amsterdam, jelde?Pietje_Bel wrote:Pa kada bi Bosanska reprezentacija bila sastavljena od onih igraca koji imaju samo Bosansko drzavljanstvo onda bi negdje bila u rangu sa Sjevernom Korejom. Sta je Barbarez nego dijasporcanin, Salihamidzic isto citavog zivota dijasporcanin. Svi od reda su oni dijaspora. Ne brukaj se sa tim -mi-vi- jer i vi dobro znate da ste bez dijaspore nigdje i nista. Pola BH eknomije ovisi o dijaspori.cyprus wrote:Hvala što nas podsjećaš.
A vala dijaspori bi bilo bolje, od srca kažem, da navijaju za svoje reprezentacije, ionako imaju više šanse za plasman nego naša
![]()
.
- Pietje_Bel
#39 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
cyprus wrote:Ma bravo. Još bi bilo dobro da glavni grad izmjestimo u Amsterdam, jelde?Pietje_Bel wrote:Pa kada bi Bosanska reprezentacija bila sastavljena od onih igraca koji imaju samo Bosansko drzavljanstvo onda bi negdje bila u rangu sa Sjevernom Korejom. Sta je Barbarez nego dijasporcanin, Salihamidzic isto citavog zivota dijasporcanin. Svi od reda su oni dijaspora. Ne brukaj se sa tim -mi-vi- jer i vi dobro znate da ste bez dijaspore nigdje i nista. Pola BH eknomije ovisi o dijaspori.cyprus wrote:Hvala što nas podsjećaš.
![]()
.
Ne bi ali ne volim kada pljujete po dijaspori. Mi smo uvijek tu kada treba da se navija negdje i mislim da ni Rusi ne bi uspjeli da skupe 15.000 navijaca u Belgiji. A i vecina BH reprezentacije je dijaspora.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#40 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Pietje, ok ba, shvatili smo, ti si korak do Kongresa. Samo ti volis Bosnu i HErcegovinu, samo ti znas i njenu istoriju i samo ti to cijenis, mi nismo patriote i mi pojma nemamo...bla bla bla bla truc...
E sad, sto se teme ko teme tice, fino burek reche DLANOVI I GRLA PRVO, kostimi kasnije.
E sad, sto se teme ko teme tice, fino burek reche DLANOVI I GRLA PRVO, kostimi kasnije.
- cyprus
#41 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Da me neko ne shvati pogrešno, nemam ja ništa protiv dijaspore kao dijaspore.
Ali itekako imam protiv enormnog kurčenja patriotizmom sa distance od nekoliko hiljada kilometara i njihovog pravljenja većim patriotama od ljudi koji ovdje žive. Shvatite da to ne možete biti nikako. Većina dijasporaca je ostala vremenski u godini u kojoj su napustili ovu državu i ne poznaju sekunde današnju realnost Bosne i Hercegovine, ali to ih ne spriječava da dijele lekcije i nazivaju sve neistomišljenike četnicima/komunjarama/udbašima/ustašama itd. Eto vam ljiljani, nek budu zastava dijaspore, ali zastava Bosne i Hercegovine je trenutno nešto drugo. Nije da ja imam išta protiv ljiljana. Nemam. Eto vratite ih u Ustav ove države i pri ću ih staviti na balkon. Dotad, ljiljane priznajem jedino kao simbol jednog od famozna 3 tora u BiH. To nije trebalo biti tako, ali da se ne lažemo, nažalost, u to se pretvorilo, i ljiljani sigurno neće pomoći u ponovnom ujedinjavanju naše napaćene države.
Dakle, dijasporo draga, navijajte vi za koga hoćete, ne branim vam pripadnost i ovoj državi (i da želim, nemam to pravo), ali meni NEĆETE dijeliti lekcije o patriotizmu!

Ali itekako imam protiv enormnog kurčenja patriotizmom sa distance od nekoliko hiljada kilometara i njihovog pravljenja većim patriotama od ljudi koji ovdje žive. Shvatite da to ne možete biti nikako. Većina dijasporaca je ostala vremenski u godini u kojoj su napustili ovu državu i ne poznaju sekunde današnju realnost Bosne i Hercegovine, ali to ih ne spriječava da dijele lekcije i nazivaju sve neistomišljenike četnicima/komunjarama/udbašima/ustašama itd. Eto vam ljiljani, nek budu zastava dijaspore, ali zastava Bosne i Hercegovine je trenutno nešto drugo. Nije da ja imam išta protiv ljiljana. Nemam. Eto vratite ih u Ustav ove države i pri ću ih staviti na balkon. Dotad, ljiljane priznajem jedino kao simbol jednog od famozna 3 tora u BiH. To nije trebalo biti tako, ali da se ne lažemo, nažalost, u to se pretvorilo, i ljiljani sigurno neće pomoći u ponovnom ujedinjavanju naše napaćene države.
Dakle, dijasporo draga, navijajte vi za koga hoćete, ne branim vam pripadnost i ovoj državi (i da želim, nemam to pravo), ali meni NEĆETE dijeliti lekcije o patriotizmu!
- Pietje_Bel
#42 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Ako mislis da ce4 Srbi i Hrvati koji do sada nisu navijali za BiH poceti navijati za BiH ukoliko mi svi budemo isticali tu novu zastavu onda se grdno varas. Ta BIH zastava sa tim trokutom je slicna onoj Albanskoj sa zvjezdicama. Ali samo sanjaj da ce Albanci biti ponosni na tu svoju zastavu. Kod njih samo vrijedi Albanska zastava jer je to zastava Albanskog naroda.cyprus wrote:Da me neko ne shvati pogrešno, nemam ja ništa protiv dijaspore kao dijaspore.
- Pietje_Bel
#43 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Ecvo i Sergej Barbarez vam kaze koju zastavu trebate nositi na utakmicu:

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#44 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Pietje, gdje je bio Barbarez 1992-1995? I Che je postao samo modni dodatak...
Mojne tintisra zivota ti, otvaras pandorinu kutiju, opet ce tema otic na dijasporu, i radi vas par koji ste "naj" u svemu, raja na forumu napada i one normalne dijasporce...
Mojne tintisra zivota ti, otvaras pandorinu kutiju, opet ce tema otic na dijasporu, i radi vas par koji ste "naj" u svemu, raja na forumu napada i one normalne dijasporce...
-
paja_patak
#45 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
kotromanici nece biti nikakav simbol ni drzave a ni reprezentacije mozete vi mahati tim ljiljanima ali zuto plava sa zvijezdama je sluzbena zastava a ona sa ljiljanima je proslost jer ste vi tako zaiskaliPietje_Bel wrote:BSn wrote:![]()
![]()
Hajde u photoshopu napravi sal ili skec sala sa na jednoj strani grb Kotromanica a na drugoj strani grb kraljevine Bosne. Bas da vidimo sta ces napraviti. Kada te vec hoce taj photoshop...
a ti PticaBel zivi u svom nekom paralelnom svijetu kako je ovo neka kraljevina sa grbovima ljiljana da su svi Bosnjaci samo razlicitih vjerosipovjesti i tako to niko ti ne brani ali krvava istina je sasvim drugacija...
Last edited by paja_patak on 30/03/2009 20:29, edited 1 time in total.
- Sir Charles
#46 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Tacno tako. Svaka cast svima u dijaspori, pola rodbine mi je "vani", ali jednostavno receno, NIKO iz dijaspore, NIKADA, NECE i NE MOZE biti veci patriota od ljudi koji su ovdje proveli rat i dan-danas zive ovdje.cyprus wrote:Da me neko ne shvati pogrešno, nemam ja ništa protiv dijaspore kao dijaspore.
P.S. Vidimo se u Juznoafrickoj Republici (a mozete misliti, nisam mrdnuo iz BiH)
- karanana
#47 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
to je to cyprus.
vidimo se u juznoj africi, zemlji dijamanata i zlata na kojim se holandija obogatila. moram pitati rodajke da mi podebljaju ono sto mi salju iz vana kako bih mogao ustediti stagod do iduceg ljeta.
vidimo se u juznoj africi, zemlji dijamanata i zlata na kojim se holandija obogatila. moram pitati rodajke da mi podebljaju ono sto mi salju iz vana kako bih mogao ustediti stagod do iduceg ljeta.
-
palermo
#48 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
Bogami, znaš nekad junački napisaticyprus wrote:Da me neko ne shvati pogrešno, nemam ja ništa protiv dijaspore kao dijaspore.
Ma ne dade mi đavo mira, možda ipak bolje da se , umjesto draga dijasporo, kaže dragi Pietje ne pametuj mnogo,i ne drži lekcije o patriotizmu
- BSn
#49 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
@cyprus
Licno, ne bih imao nista protiv isticanja i te zastave na tribinama dok igra BiH, jer smatram da svaka historijska zastava BiH mora imat svoje mjesto u srcima Bosanaca i Hercegovaca, pa tako i ta koju si ti okacio.
Pojavljivanjem historijskih zastava, cija uoptreba nigdje nije zabranjena, na sportskim manifestacijama, pokazujemo samo dugogodisnju historiju nase zemlje. To bi kod mene napravilo jos veci osjecaj ponosa, jer mi je potpuno svejedno koju god zastavu sa ovog linka da vidim, ja ih sve poistovjecujem sa BiH.
Ja fino rekoh, ne idu "oni" na utakmice zbog zastava i ne vole "oni" BiH zbog zastava, nego su razlozi nesto dublji.
Licno, ne bih imao nista protiv isticanja i te zastave na tribinama dok igra BiH, jer smatram da svaka historijska zastava BiH mora imat svoje mjesto u srcima Bosanaca i Hercegovaca, pa tako i ta koju si ti okacio.
Pojavljivanjem historijskih zastava, cija uoptreba nigdje nije zabranjena, na sportskim manifestacijama, pokazujemo samo dugogodisnju historiju nase zemlje. To bi kod mene napravilo jos veci osjecaj ponosa, jer mi je potpuno svejedno koju god zastavu sa ovog linka da vidim, ja ih sve poistovjecujem sa BiH.
Ja fino rekoh, ne idu "oni" na utakmice zbog zastava i ne vole "oni" BiH zbog zastava, nego su razlozi nesto dublji.
- BSn
#50 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj
karanana wrote:to je to cyprus.
HINT: Imas finih zastava za 15 KM na carsiji.
Eto, ja ti dadoh savjet, a na tebi je sad red da mi kazes koju ces zastavu ponjeti u JAR?!