Opjevalo Hladno Pivo - "Poslije ce se on jos malo brckat u moru \Pravi se vazan i muzevan\ Ja cu na plazi pijuckati kolu \ I cekati da izadje van"
Zagor Vs Blek
-
SiD_Ljuti
#26 Re: Zagor Vs Blek
Eee... Mister Noa (Dzerija Drejka, op.a.) bi obojica polupali ko slinu, ali bi on pokupio trebu, pa vi vid'te... A da ne ulazim u konotacije dugogodisnjih "prijateljstava" izmedju Bleka i Okultisa, tj. Zagora i ovdje pomenutog gospodina Felipe Kajetano Lopez Martinez y Gonzalesa, sve sa milimetarski njegovanim brcima.
Opjevalo Hladno Pivo - "Poslije ce se on jos malo brckat u moru \Pravi se vazan i muzevan\ Ja cu na plazi pijuckati kolu \ I cekati da izadje van"
- arzuhal
#28 Re: Zagor Vs Blek
Slažem se sa tvojom konstatacijom. Čak i one balonje Miki i Kit imaju zlatokose jeuklije...a Mister No, Dilan Dog, da ne pričamo..SiD_Ljuti wrote:Eee... Mister Noa (Dzerija Drejka, op.a.) bi obojica polupali ko slinu, ali bi on pokupio trebu, pa vi vid'te... A da ne ulazim u konotacije dugogodisnjih "prijateljstava" izmedju Bleka i Okultisa, tj. Zagora i ovdje pomenutog gospodina Felipe Kajetano Lopez Martinez y Gonzalesa, sve sa milimetarski njegovanim brcima.
Ali to nije tema. Ta tema se tiče pdf Ljubav & Sex, a ovo je čista filozofija i zato ovdje raspravljamo o krucijalnom pitanju u odnosu između Zagora i Bleka.
- Qler
#29 Re: Zagor Vs Blek
jak je Zagor, ali je Blek ipak bio STENA 
-
AenemA
#30 Re: Zagor Vs Blek
Ja mislim da bi Zagor razbio Blek-a ... a obracun sa Bebom Selimovic me uvijek nasmije
.

-
Lesli Eldridž
#31 Re: Zagor Vs Blek
Blek je vazda bio jači, ali je bio i sirovina...
Najsmješniji su mi bili gradski papci kad Zagora izgovaraju sa dugim a, pa ispadne Zaaaagor. Moj jedan rođak kad je bio mali vazda je sanj'o da mu u goste "na mezu" dođu Zagor, Veliki Blek, Tex Viler, Komandant Mark (ali solo, bez Blafa, Žalosne Sove i cuke, jer dajđinca nije volila cuke već mace
),... Mister No se tada još nije pojavio, ali kad se pojavio vjerujem da bi i njega uvrstio u svoj Dream Team.

- karanana
#32 Re: Zagor Vs Blek
mene bi bilo strah pozvati mister no-a na neko druzenje a da su sa mnom neke zenske.
mislim da je blek fizicki jaci ali mi izgleda kao samo gromada misica kojem okultis govori sta da radi. malo mi vuce i na gay-a, moguce da ima nesto sa okultisom, ili me one okultisove stikle zavaravaju.
zagor je slabiji ali kad bi borba bila otvorena za koristenje svega i svacega i kad bi bila na vecoj teritoriji, mislim da bi ga zagor nadmudrio i pobjedio.
mislim da je blek fizicki jaci ali mi izgleda kao samo gromada misica kojem okultis govori sta da radi. malo mi vuce i na gay-a, moguce da ima nesto sa okultisom, ili me one okultisove stikle zavaravaju.
zagor je slabiji ali kad bi borba bila otvorena za koristenje svega i svacega i kad bi bila na vecoj teritoriji, mislim da bi ga zagor nadmudrio i pobjedio.
-
Lesli Eldridž
#33 Re: Zagor Vs Blek
Eeee nisi načitan. Radi se o komandantu Marku. Kapetani po činu su bili Miki i Kit Teler (Mali rendžer). Inače Komandant Mark je bio legendaran u epizodi "Izdaja mrtvaca", kad ga neki bijedni cigo opije čajem i skine mu odjeću i predstavlja se kao Mark. Joj jest mi k'o djetetu bilo ofirno vidjeti golu guzicu Komandanta Marka. Pao je u mojim očima, kad ga je cigo prevesl'o. Od muke sam počeo pivu da pijem...legendo_moja wrote:Gospodin Te-nej iz Darkvudske sume bi povaljao Bleka Stenu, zajedno sa kapetanom Markom i svim vukovima sa Ontarija.
Nema nikakve dileme.
Last edited by Lesli Eldridž on 30/03/2009 20:00, edited 1 time in total.
- Epitop
#34 Re: Zagor Vs Blek
Jel kad uspjelo bilo kome da napravi onaj tomahavk? Ja sam pokušavao, ali nikada.
Zagor bi ga uništio, iako ni Blek nije loš pogotovo kad sa balvanom povalja crvene mundire.
Zagor bi ga uništio, iako ni Blek nije loš pogotovo kad sa balvanom povalja crvene mundire.
-
Lesli Eldridž
#35 Re: Zagor Vs Blek
karanana wrote:mene bi bilo strah pozvati mister no-a na neko druzenje a da su sa mnom neke zenske.
-
Lesli Eldridž
#36 Re: Zagor Vs Blek
Eeee pravili smo i mi takve "sjekire" na Crepoljskom i kod dajđe na vikendici. Samo kad bi drška bila tanka brzo bi se prelomila, ali bilo je i dobrih primjeraka. Pa bi to zakopaj u šumi da imamo za igru kad opet dođemo, jer ofirno je to iz kola vaditi do kuće...Epitop wrote:Jel kad uspjelo bilo kome da napravi onaj tomahavk? Ja sam pokušavao, ali nikada.![]()
-
Lesli Eldridž
#37 Re: Zagor Vs Blek
A Rodni je tu bio zbog pedofilskih sklonosti...karanana wrote:mene bi bilo strah pozvati mister no-a na neko druzenje a da su sa mnom neke zenske.
- armin_tz
#38 Re: Zagor Vs Blek
Sta kaze Čiko kad ih vidi: mamaupom!Lesli Eldridž wrote:A Rodni je tu bio zbog pedofilskih sklonosti...karanana wrote:mene bi bilo strah pozvati mister no-a na neko druzenje a da su sa mnom neke zenske.
zagor je slabiji ali kad bi borba bila otvorena za koristenje svega i svacega i kad bi bila na vecoj teritoriji, mislim da bi ga zagor nadmudrio i pobjedio.Ma ja bih to zabranio za današnju djecu, vidiš kakvi smo mi ispali. Ne tučemo se, ne psujemo, ne pucamo iz tetejca,... Sad to treba znati.
A sta kaze nakon sto ga ovi guznu (ovo je iz ovih novijih): dovr,prokl,kvr!
-
Lesli Eldridž
#39 Re: Zagor Vs Blek
Šta, zguzili Čika Felipea Kajetana Lopeza Gonzalesa...!!!???. Nemoj zezati, kakve su to perverzije? Pokvariše ove nove generacije. Jel' ih Zagor okrutno kaznio zbog defloracije vjernog Čika?
- armin_tz
#40 Re: Zagor Vs Blek
Lesli Eldridž wrote:Šta, zguzili Čika Felipea Kajetana Lopeza Gonzalesa...!!!???. Nemoj zezati, kakve su to perverzije? Pokvariše ove nove generacije. Jel' ih Zagor okrutno kaznio zbog defloracije vjernog Čika?
Ma to je Čiko sanjo, a Zagor je imao onu svoju (žensku) intuiciju pa je za svaki slučaj spavo s njim, pa Blek nije smio da dodje
- karanana
#41 Re: Zagor Vs Blek
Pa da budem iskren, ja bih ga cak radje i primio i od chika i okultisa u isto vrijeme nego da maznem annie 4 pistolja.
e jeli ikako bilo moguce da se komandant mark i blek poznaju? jeli njihovo postojanje bilo u isto vrijeme za vrijeme americke revolucije protiv engleza?
e jeli ikako bilo moguce da se komandant mark i blek poznaju? jeli njihovo postojanje bilo u isto vrijeme za vrijeme americke revolucije protiv engleza?
- armin_tz
#42 Re: Zagor Vs Blek
Ja mislim da su Mark i Blek bili neki istocnjaci, il tuci, ili cak s ovih prostora. Imali su one neke fesove 
- chuchumbamayumbe
#43 Re: Zagor Vs Blek
Ja mislim da su i Blek I Zagor podjednako jebeni igrači, svaki na svoj način i u svom vremenskom periodu.
p.s. dobar link za skidanje stripova, najviše ima Bleka.
http://www.muzickaludnica.com/e107_plug ... um.php?127
p.s. dobar link za skidanje stripova, najviše ima Bleka.
http://www.muzickaludnica.com/e107_plug ... um.php?127
-
Lesli Eldridž
#44 Re: Zagor Vs Blek
Joj u ratu sam došao do jedne epizode gdje se u američkoj revoluciji susreću na stratištu. Mobilisalo Bleka, a Mark je svakako bio rodoljub. Bez zajebancije, u toj epizode se samo susreću na stratištu kad razvališe Engleze, ja mislim kod Baltimora. Nije kod Vašingtona. Ima i epizoda gdje se susreću i Mali rendžer i Tex Viler i Zagor. I to kad Tex Viler dolazi sa gonićima stoke do nekog mjesta u saloonu. Onaj izjelica Frenki žder'o krompiriće i biftek. Ali samo su prikazani u dvije scene. To je izdato 1983 godine-provjereno, ne znam epizodu kako se zove.karanana wrote:Pa da budem iskren, ja bih ga cak radje i primio i od chika i okultisa u isto vrijeme nego da maznem annie 4 pistolja.
- seln
#45 Re: Zagor Vs Blek
U zadnjoj epizodi Komandanta Marka (rat se zavrsava) on zeni Beti, a u svatove mu dolaze Blek, profesor i Rodi. Nije zajebancija.karanana wrote:Pa da budem iskren, ja bih ga cak radje i primio i od chika i okultisa u isto vrijeme nego da maznem annie 4 pistolja.
- seln
#46 Re: Zagor Vs Blek
U jednoj epizodi Ken Parkera nailazimo na Teksa i druzinu, Cisko Kida i Talicnog Toma.Lesli Eldridž wrote:Joj u ratu sam došao do jedne epizode gdje se u američkoj revoluciji susreću na stratištu. Mobilisalo Bleka, a Mark je svakako bio rodoljub. Bez zajebancije, u toj epizode se samo susreću na stratištu kad razvališe Engleze, ja mislim kod Baltimora. Nije kod Vašingtona. Ima i epizoda gdje se susreću i Mali rendžer i Tex Viler i Zagor. I to kad Tex Viler dolazi sa gonićima stoke do nekog mjesta u saloonu. Onaj izjelica Frenki žder'o krompiriće i biftek. Ali samo su prikazani u dvije scene. To je izdato 1983 godine-provjereno, ne znam epizodu kako se zove.karanana wrote:Pa da budem iskren, ja bih ga cak radje i primio i od chika i okultisa u isto vrijeme nego da maznem annie 4 pistolja.
- seln
#47 Re: Zagor Vs Blek
Inace, da se posajbaju Yannick LaRoc i Patrick Wilding...tesko.
U vrijeme Zagorovih avantura Blek bi imao nekih 90 godina.
U vrijeme Zagorovih avantura Blek bi imao nekih 90 godina.
-
Lesli Eldridž
#48 Re: Zagor Vs Blek
Ne zajebaji. Kod nas su te 1982 ili 1983 kad su izdali prvu epizodu Ken Parkera greškom objavili zadnju epizodu kad ga roknuše razbojnici, jer su saznali da je Pinkertonov agent. Kad ga vidjeh živog kroz pola godine rekoh: "Jebi ga ovo je sve varka,đaba dajemo pare." I nisam ga nešto gotivio ni kupov'o jer sa znao kraj. Roknuše ga u nekoj šumi na snijegu.seln wrote:U jednoj epizodi Ken Parkera nailazimo na Teksa i druzinu, Cisko Kida i Talicnog Toma.Lesli Eldridž wrote:Joj u ratu sam došao do jedne epizode gdje se u američkoj revoluciji susreću na stratištu. Mobilisalo Bleka, a Mark je svakako bio rodoljub. Bez zajebancije, u toj epizode se samo susreću na stratištu kad razvališe Engleze, ja mislim kod Baltimora. Nije kod Vašingtona. Ima i epizoda gdje se susreću i Mali rendžer i Tex Viler i Zagor. I to kad Tex Viler dolazi sa gonićima stoke do nekog mjesta u saloonu. Onaj izjelica Frenki žder'o krompiriće i biftek. Ali samo su prikazani u dvije scene. To je izdato 1983 godine-provjereno, ne znam epizodu kako se zove.karanana wrote:Pa da budem iskren, ja bih ga cak radje i primio i od chika i okultisa u isto vrijeme nego da maznem annie 4 pistolja.
Last edited by Lesli Eldridž on 30/03/2009 20:41, edited 1 time in total.
-
Lesli Eldridž
#49 Re: Zagor Vs Blek
Ipak je bila 1983 godina.
- seln
#50 Re: Zagor Vs Blek
Govoris o epizodi "Caura protiv Parkera". Nije bio mrtav, vec ranjen. Izgubio je pamcenje i jedno vrijeme zivio kod indijanaca, cak se i ozenio. Iz tog braka ima jednog posinka, koji zivi u Njujorku kod njegove ahbabice, bivse oficiruse koja ima dijete sa indijancem. Kroz nekoliko sljedecih epizoda je gonio tipa koji ga je ranio i on mu je stalno izmicao, dok ga Parker nije sjebao u epizodi "Zivi u plamenu".Lesli Eldridž wrote:Ne zajebaji. Kod nas su te 1982 ili 1983 kad su izdali prvu epizodu Ken Parkera greškom objavili zadnju epizodu kad ga roknuše razbojnici, jer su saznali da je Pinkertonov agent. Kad ga vidjeh živog kroz pola godine rejoh jebi ga ovo je sve varka,đaba dajemo pare i nisam ga nešto gotivio ni kupov'o jer san znao kraj. Roknuše ga u nekoj šumi na snijegu.seln wrote: U jednoj epizodi Ken Parkera nailazimo na Teksa i druzinu, Cisko Kida i Talicnog Toma.
Susret koji ja opisujem se desava u epizodi "Jednog leta" u Dodz Sitiju.
Inace, tesko da bi se Zagor i Kit mogli sresti, Zagorove avanture se desavaju oko 1840, a Kitove oko 1870.