BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
arzuhal

#26 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by arzuhal »

Kakav ba bod? Do sinoć sam vako konto: fasovaćemo ko da gledam, mada se nadam remiju i daljoj borbi, a želju za pobjedom krijem duboko i pazim da ne izletim.
Jasno je da će Belgija pristupiti tekmi ko davljenik slamci, al' boli nas čutura. Zna to i Ćiro, i Zlatan, i Edin, i Zvjezdan...I zato mi je bilo drago što je Muslimović, kako sam reče, nakon poravnanja reko:"Ništa ovo, idemo na pobjedu!"
Prestajem biti minimalist: razvalićemo Belgiju ko Grčku, majku mu!
Gandalf

#27 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Gandalf »

Naši drotovi neće dozvoliti unošenje baklji na Bilino Polje pa se ne bojim prekida , kazni i sl. Dakle ništa nas neće omesti da im utrpamo ovaj put 5 KOMADA :mrgreen:
amir_zg

#28 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by amir_zg »

cestitke na pobjedi :thumbup: sad ih jos u Zenici treba razoriti :thumbup:
neretvanac

#29 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by neretvanac »

Srce mi je sinoc ko planina bilo ljudi!
I krv svoju za Bosnu moju, i Hercegovinu moju naravno :-D
Sir Charles

#30 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Sir Charles »

Ja se samo bojim da nas mentalitet ne odradi svoje i da jos izgubimo u Zenici. A to je vrlo vjerovatan scenario
neretvanac

#31 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by neretvanac »

Sir Charles wrote:Ja se samo bojim da nas mentalitet ne odradi svoje i da jos izgubimo u Zenici. A to je vrlo vjerovatan scenario
De ne sluti, Neretva te odnijela :sad:
Mislim da je to gotovo pa nemoguce.
Pietje_Bel

#32 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

Slusao sam izjavu Belgijskog trenera. Kaze nesto u smislu: "Taman smo krenuli kako treba kad nas prekunise bakljade i tada smo izgubili ritam." i kaze isto:"Nismo mi uopste lose igrali ali oni su jednostavno iskoristili svaku sansu a mi smo bili otvoreni jer smo planirali ofenzivnu igru."

U pauzi/prekidu, ja gledao na Belgijskom kanalu, kazu oni komentatori, kada je bilo 1-1: "Mocicemo mi zavrsiti ovu igru protiv Bosne, mocicemo pobijediti" Kad ono malo kasnije 4-1... :lol:
neretvanac

#33 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by neretvanac »

Pietje_Bel wrote:Slusao sam izjavu Belgijskog trenera. Kaze nesto u smislu: "Taman smo krenuli kako treba kad nas prekunise bakljade i tada smo izgubili ritam." i kaze isto:"Nismo mi uopste lose igrali ali oni su jednostavno iskoristili svaku sansu a mi smo bili otvoreni jer smo planirali ofenzivnu igru."

U pauzi/prekidu, ja gledao na Belgijskom kanalu, kazu oni komentatori, kada je bilo 1-1: "Mocicemo mi zavrsiti ovu igru protiv Bosne, mocicemo pobijediti" Kad ono malo kasnije 4-1... :lol:
Ja kazem,koliko god smijesno zvucalo,ali bakljada je spasila nasu igru. Jer smo prvih 15-20 minuta 2. poluvremena bili toliko izgubljeni, da se igralo onom vrstom jos 5 minuta primili bi gol...Bog zna sta im je Ciro u svlacionici ocito...Ali sve u svemu :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
zalizani

#34 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by zalizani »

Pietje_Bel wrote:Slusao sam izjavu Belgijskog trenera. Kaze nesto u smislu: "Taman smo krenuli kako treba kad nas prekunise bakljade i tada smo izgubili ritam.
Poslije tekme istovjetan komentar dao je i Sergej Barbarez.Rekao je koliko god baklje i ovakve stvari nisu primjer,da su nas izvukle.... 8-)
Pietje_Bel

#35 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

neretvanac wrote:
Pietje_Bel wrote:Slusao sam izjavu Belgijskog trenera. Kaze nesto u smislu: "Taman smo krenuli kako treba kad nas prekunise bakljade i tada smo izgubili ritam." i kaze isto:"Nismo mi uopste lose igrali ali oni su jednostavno iskoristili svaku sansu a mi smo bili otvoreni jer smo planirali ofenzivnu igru."

Ja kazem,koliko god smijesno zvucalo,ali bakljada je spasila nasu igru. Jer smo prvih 15-20 minuta 2. poluvremena bili toliko izgubljeni, da se igralo onom vrstom jos 5 minuta primili bi gol...Bog zna sta im je Ciro u svlacionici ocito...Ali sve u svemu :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ma kakve baklade covijece. Pa osim Belgijskog trenera sve reakcje su bile:"Bosna je zasluzeno pobijedila". Ona dva zadnja gola su bili cisti golovi. Bosna je u prvom poluvremenu dominirala u centru i bila je stabilna nakon bakljada. I cak i da su bakljade nesto promijenile opet, posle bakljada su Belgijanci, da su stvarno bili kvalitetni ; mogli nastaviti igru i dati gol. :)
klixober

#36 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by klixober »

Samo da se previse ne ufuramo i izgubimo ili remiziramo u Zenici....
Belgijanci su sada ljuti i oprezni...igrace defanzivnije i cvrsce u sljedecoj utakmici.Mi moramo krenuti od prve minute napadacki na pobjedu.
Zux

#37 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Zux »

Pustite se suplje zasluzeno nezasluzeno, bakljada ili ne, razvalili smo ih i tacka. Dali su dva gola, prvi iz ofsajda, drugi iz presmijesnog penala, sudija je poceo ofirno siljiti za njih u drugom pol. Ilustracija, pregrub faul dzonom na Spahicu, koji cak nije ni svirao, a covjek je povrijedjen i vjerovatno izgubljen za srijedu.

Nego, pitanje: zna li neko ista za karte za Zenicu, jesu li pustene u prodaju, ako nisu kad bi trebale biti??
Pietje_Bel

#38 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

komeba wrote:Samo da se previse ne ufuramo i izgubimo ili remiziramo u Zenici....
Belgijanci su sada ljuti i oprezni...igrace defanzivnije i cvrsce u sljedecoj utakmici.Mi moramo krenuti od prve minute napadacki na pobjedu.
Nece Belgijanci biti defanzivni. Belgijanci ce ici na pobjedu jer bez pobjede oni mogu zaboraviti EP totalno. Tako je rekao Belgijski golman ali i Belgijski trener.

Ali mene zanimaju utakmice koje je Turska do sada igrala i rezultat tih utakmica. Ja se vise bojim za Tursku nego za Belgiju. Turci su mozda na papiru ipak jaci i stabilniji od Bosne. :(
neretvanac

#39 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by neretvanac »

Pietje_Bel wrote:
komeba wrote:Samo da se previse ne ufuramo i izgubimo ili remiziramo u Zenici....
Nece Belgijanci biti defanzivni. Belgijanci ce ici na pobjedu jer bez pobjede oni mogu zaboraviti EP totalno. Tako je rekao Belgijski golman ali i Belgijski trener.

Ali mene zanimaju utakmice koje je Turska do sada igrala i rezultat tih utakmica. Ja se vise bojim za Tursku nego za Belgiju. Turci su mozda na papiru ipak jaci i stabilniji od Bosne. :(
Imamo bolji raspored.Idemo na gostovanje Armeniji i Estoniji, dolaze nam Spanija i Belgija.
Mobile_Disco

#40 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Mobile_Disco »

Istina, al hocel´se to desit vidjet cemo.. Ja cim sam vidio prvu baklju na terenu rekao sam extra, "perfektan tajming".. Jer su nas bili "stisli" a mi se gubili, malo predaha i trpanje.. Zlatan Bajramovic!!! Frajer ne igra 15 mjeseci i dadne onakav gol.. Savrseno!
Pietje_Bel

#41 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

Zux wrote:Pustite se suplje zasluzeno nezasluzeno, bakljada ili ne, razvalili smo ih i tacka. Dali su dva gola, prvi iz ofsajda, drugi iz presmijesnog penala, sudija je poceo ofirno siljiti za njih u drugom pol. Ilustracija, pregrub faul dzonom na Spahicu, koji cak nije ni svirao, a covjek je povrijedjen i vjerovatno izgubljen za srijedu.

Nego, pitanje: zna li neko ista za karte za Zenicu, jesu li pustene u prodaju, ako nisu kad bi trebale biti??
Tacno. Zasluzeno smo ih pobijedili jer onaj penal je bio smijesan. A kada je Dzeko ostao sam sa golmanom sudija je zviznuo bez ptrebe jer su kamere jasno pokazale, a i komentator je jasno rekao da nije bio izvan linije. (ne znam kako se to kaze na bosanskom) :D

@neretvanac,

Jesu li Turci pobijedili Belgiju? :)
neretvanac

#42 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by neretvanac »

Pietje_Bel wrote:
Zux wrote:Pustite se suplje zasluzeno nezasluzeno, bakljada ili ne, razvalili smo ih i tacka. Dali su dva gola, prvi iz ofsajda, drugi iz presmijesnog penala, sudija je poceo ofirno siljiti za njih u drugom pol. Ilustracija, pregrub faul dzonom na Spahicu, koji cak nije ni svirao, a covjek je povrijedjen i vjerovatno izgubljen za srijedu.

Tacno. Zasluzeno smo ih pobijedili jer onaj penal je bio smijesan. A kada je Dzeko ostao sam sa golmanom sudija je zviznuo bez ptrebe jer su kamere jasno pokazale, a i komentator je jasno rekao da nije bio izvan linije. (ne znam kako se to kaze na bosanskom) :D

@neretvanac,

Jesu li Turci pobijedili Belgiju? :)
...nama sad odgovara najvise da Turci ne dobiju Spaniju kuci !
Last edited by neretvanac on 29/03/2009 12:54, edited 5 times in total.
elSaik

#43 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by elSaik »

Pietje_Bel wrote: Jesu li Turci pobijedili Belgiju? :)
Nisu. Igrali su 1:1 u Turskoj.

Nama su bitnije tekme u gostima protiv Armenije i Estonije. Tu ne smijemo kiksati. Kući ćemo već dobiti. Rutinski. Belgiju sigurno, a Tursku i Španiju možda. ;)
Pietje_Bel

#44 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

elSaik wrote:
Pietje_Bel wrote: Jesu li Turci pobijedili Belgiju? :)
Nisu. Igrali su 1:1 u Turskoj.

Nama su bitnije tekme u gostima protiv Armenije i Estonije. Tu ne smijemo kiksati. Kući ćemo već dobiti. Rutinski. Belgiju sigurno, a Tursku i Španiju možda. ;)
A kako su Turci igrali protiv Armenije i Estonije? I znas li mozda kada se vracaju oni dobri igraci kod Bosne, cuo sam da su povrijedeni?
awekenings

#45 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by awekenings »

Jel iko zna ocel' biti repriza tekme na hayatu (ili bilo gdje drugo) ... da mi je pogledat ponovo u normalnim okolnostima ... :)
Meho Kodro

#46 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Meho Kodro »

Pietje_Bel wrote: Ali mene zanimaju utakmice koje je Turska do sada igrala i rezultat tih utakmica. Ja se vise bojim za Tursku nego za Belgiju. Turci su mozda na papiru ipak jaci i stabilniji od Bosne. :(
Turska je 3 u Evropi, mora biti jaka...

Turska je kuci prosula neplanirano 2 boda protiv Belgije i neplanirano 2 boda u Estoniji
Ako u srijedu BIH pobjedi, a Turci izgube opet od Spanije, Turci bi bili daleeeeeko od baraza, Bosna bi protiv Armenije i Estonije mogla osigurati 2 mjesto

Ali daleko je to, nece biti lako sa Belgijom, oni vise nemaju sto izgubiti, ici ce ko "Kamikaze" u Zenici na pobjedu, sve osim pobjede za njih znaci bye bye Afriko
riko-ga

#47 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by riko-ga »

awekenings wrote:Jel iko zna ocel' biti repriza tekme na hayatu (ili bilo gdje drugo) ... da mi je pogledat ponovo u normalnim okolnostima ... :)
E i ja se pitam to.Daj ba damije namiru preslusati Marjana legendu.Sinoc sam nesto malo cuo kad je nabrajo Spahiceve samo sto nije rekao ko je bio kum kad su mu se roditelji vjencavali.Lud frajer lud a Bosanac joj kombinacije za 10 :D
Zux

#48 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Zux »

Da ponovim pitanje... Zna li iko ista za karte za srijedu??? Jesu li pustene u prodaju?
Pietje_Bel

#49 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

Meho Kodro wrote:
Pietje_Bel wrote: Ali mene zanimaju utakmice koje je Turska do sada igrala i rezultat tih utakmica. Ja se vise bojim za Tursku nego za Belgiju. Turci su mozda na papiru ipak jaci i stabilniji od Bosne. :(
Turska je 3 u Evropi, mora biti jaka...

Turska je kuci prosula neplanirano 2 boda protiv Belgije i neplanirano 2 boda u Estoniji
Ako u srijedu BIH pobjedi, a Turci izgube opet od Spanije, Turci bi bili daleeeeeko od baraza, Bosna bi protiv Armenije i Estonije mogla osigurati 2 mjesto

Ali daleko je to, nece biti lako sa Belgijom, oni vise nemaju sto izgubiti, ici ce ko "Kamikaze" u Zenici na pobjedu, sve osim pobjede za njih znaci bye bye Afriko
I ja mislim da ce Belgijanci ici na kamikazu. Ali isto tako cim Belgija bude primila jedan gol oni ce izgubiti definitivno moral kao sto je se desilo jucer. Ja se nadam stvarno da cemo vise i mi na to Svjetsko Prvenstvo. Uvijek nas tutunu u najteze grupe. I prosli put smo bili u teskoj grupi. Da smo imali grupu u kojoj je Srbija ili Hrvatska mi bi bez problema bili prvi ili drugi. :oops:
awekenings

#50 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by awekenings »

ne txt-u hayata nema nishta, bio snimak jutros u 3.30 ali se to nije moglo docekati ... bash b bih volio pogledati josh jednom ... :bih: :bih:
Post Reply