Privatne osnovne škole

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ljubav_aha

#26 Re: Privatne osnovne škole

Post by ljubav_aha »

zelenashica wrote:Radila sam jednu školsku godinu u privatnoj školi.Međunarodna škola Tuzla.
I iz nje otišla totalno razočarana.
Uslovi za rad su fantastični ali nije sve u uslovima, džaba sve ako nemaš veliku većinu djece sa kojima bih mogao da kvalitetno radiš.
Velika većina roditelja očekuje da im djeca imaju odlične ocjene( čak ako je to samo misaona imenica naspram sposobnosti djece), tako da si na kraju pod pritiskom uprave obavezan dati ocjenu koju roditelji na kraju krajeva sami zacrtaju. :roll:
Ocjene iz privatne škole( bar ove) nisu relevantan pokazatelj znanja.
Da ne pričam o odgoju i ponašanju djece likalnih biznismena i političara...budi bog s nama.
Zelenashice,bas pricale semdice pricam sa prijatljicom,treba upisati svoju prinzcezu , pazi ovo :

u dobrim djelovima grada,drzaven skole su izuetno dobre,kao sto sma napsiala u prethodnom postu, i svi koji imaju jako puno novca su na listi cekanja za takve drzaven skole,razlog,jedna skolska godina u privantoj osnovnoj skoli dostize cjenu do $50,000 godisnje :shock: pa nisu ni boagatsi budale ,zasto upisati djete u tako skupu privantu skolu ,kad moze u drzavnu sa istom kvaliteotm obrazovanja u bogatom gradskom distriktu :-D
šaljivdžija

#27 Re: Privatne osnovne škole

Post by šaljivdžija »

zelenashica -znači radili smo u istoj firmi .. e sad .. da li bi ti svoje dijete upisala u tu školu ? :D
Marker

#28 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

Šaljivđija i zelenašice, pretpostavljam da sada radite u nekoj boljoj školi
ljubav_aha

#29 Re: Privatne osnovne škole

Post by ljubav_aha »

Marker wrote:Šaljivđija i zelenašice, pretpostavljam da sada radite u nekoj boljoj školi
sto prem tvom kriterijumu znaci bolja skola :?:
Marker

#30 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

Pa oni nagrdiše ovu privatnu školu pa rekoh bilo koja druga škola je bolja...
ljubav_aha

#31 Re: Privatne osnovne škole

Post by ljubav_aha »

Marker wrote:Pa oni nagrdiše ovu privatnu školu pa rekoh bilo koja druga škola je bolja...
pa procitaj moje misljenje i nalaze o skolama u SAD

zlenashica nije pala sa marsa,zena radi svoj posoa profesionalno,i nravno da ranguje kvalitet skole s ozbim na plan i program,o postoajnju rekvizita mozda posotji razlika,ako se doticni novac ulaze u istu privatnu skolu ,ali zelenashica ce bolje objsniti,ja vjerujem u njen stav :-D
sinuhe

#32 Re: Privatne osnovne škole

Post by sinuhe »

Znam da je moja osnovna prije rata bila nikakva. Jedva zidove i plafone da je imala, nasilja svakakve vrste ....
Moze li sad biti ikako bolje? :D
sinuhe

#33 Re: Privatne osnovne škole

Post by sinuhe »

Bez ispita na drzavnom nivou niko ne moze rangirati skole.
ljubav_aha

#34 Re: Privatne osnovne škole

Post by ljubav_aha »

sinuhe wrote:Znam da je moja osnovna prije rata bila nikakva. Jedva zidove i plafone da je imala, nasilja svakakve vrste ....
Moze li sad biti ikako bolje? :D
kolega,prezivio si rat ,to je najvaznije :-D nije skola zid i kreda,vec ucitelj i njegovi studenti,zajdnicke realcije,dzaba dobar program ako ucitelj nije dobar

u pravu si,drzavni testovi,rangiranje skola i slicno je statisticki pozeljan kriterijum :thumbup:
sinuhe

#35 Re: Privatne osnovne škole

Post by sinuhe »

Jednom sam upoznao uciteljicu i pobjegao glavom bez obzira. Eto sto ti je trauma. Cuj relacije ucitelj-ucenik :lol:
Osam godina kao da sam u logor isao.
Skola je za djevojcice tetkice i nevaspitane vulgarne djecake. Oni bi mogli povazdan biti u skoli.
ljubav_aha

#36 Re: Privatne osnovne škole

Post by ljubav_aha »

sinuhe wrote:Jednom sam upoznao uciteljicu i pobjegao glavom bez obzira. Eto sto ti je trauma. Cuj relacije ucitelj-ucenik :lol:
da da dragi kolega, ja sam u 7 razredu ekstra casove za najbolje ucnike promjenila predmet presaltala sam se za sh jezika na matematiku ( he da ovo nelingotn procita,dusa nasa matemtaicka :D ) :lol: i to doslovno,dosla sam na cas,rekla dovidjena i otisal u drugu ucinicu kod jedne od najboljih nastavnica u skoli :-D
ljubav_aha

#37 Re: Privatne osnovne škole

Post by ljubav_aha »

sinuhe wrote:Jednom sam upoznao uciteljicu i pobjegao glavom bez obzira. Eto sto ti je trauma. Cuj relacije ucitelj-ucenik :lol:
Skola je za djevojcice tetkice i nevaspitane vulgarne djecake. Oni bi mogli povazdan biti u skoli.
sinuhe,ovo je bRezobRazna misao :lol: sad se sjetih sta su moje skolske kolege radile lijepim nastavnicama :lol: a nije bilo lako ni muskom radnom osoblju :D
Marker

#38 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

Ja sam se svakakvih gluposti naslušala o privatnim školama... al' ovo što pročitah ovdje su najveće gluposti...
Očigledno su saljivdžija i zelenašica toliko ostavili dojam i zadovoljili potrebe i standarde te škole, pa su radili samo godinu dana...
Uostalom, valjda neko ko radi mnoooogo duže u toj školi može dati objektivnije mišljenje....
ljubav_aha

#39 Re: Privatne osnovne škole

Post by ljubav_aha »

Marker wrote:Ja sam se svakakvih gluposti naslušala o privatnim školama... al' ovo što pročitah ovdje su najveće gluposti...
Očigledno su saljivdžija i zelenašica toliko ostavili dojam i zadovoljili potrebe i standarde te škole, pa su radili samo godinu dana...
Uostalom, valjda neko ko radi mnoooogo duže u toj školi može dati objektivnije mišljenje....
Marek,zasto tebi smeta njihovo misljenje :) ja vjerujem u Zelenashicino misljenje,jer zena voli svoj posao :-D
Marker

#40 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

ne, ne smeta mi, samo ti reče da vjeruješ njenom mišljenju, a žena radila tamo godinu dana.....
a ja tamo radim mnogo duže i nikad ne čuh niti vidjeh ovo o čemu govore šaljivdžija i zelenašica
Marker

#41 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

Ako želite da vam dijete odlično zna engleski jezik i jednog dana studira u inostranstvu onda je Međunarodna škola pravi izbor. Diploma koju dijete dobije po završetku ove škole otvara vrata svih fakulteta u inostranstvu.
Još jedna pozitivna strana je što dijete ima obezbijeđen obrok i prijevoz od kuće do škole i nazad. Kad se vi vratite s posla dolazi i vaše dijete i imate mnogo više vremena koje možete provesti sa njim. Nastava traje od 8:30 do 15:30, nema druge smjene, dakle dijete ne dolazi kući u 19 ili 20h.
Što se tiče kadra koji predaje u mojoj školi - dio profesora je iz Turske a dio su Bosanke : )) i Bosanci. Predmeti koji se predaju na bosanskom jeziku prate plan i program isti kao i u državnim školama. Ostali predmeti imaju prilagođen plan i program, odobren od strane Ministarstva - ti se predmeti predaju na engleskom jeziku. I svi profesori imaju adekvatnu diplomu koja dokazuje njihovu stručnost.
Obično roditelji imaju zabludu da znanje nije na istom nivou kao kod djeteta koje ide u državnu školu... - mogu samo reći da naši učenici osvajaju medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
BTW, Šaljivdžija spomenu neku diskriminaciju.... ne znam samo gdje je on to bio.... očigledno više u kafani nego u zbornici! U našoj zbornici ima uvijek dobrog smijeha i šale... obavezna kahvica u 13:30 i svi se okupimo... i Turci i Bosanci... u malokojoj zbornici ćete naći ovakvu atmosferu!!!
Marker

#42 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

šaljivdžija wrote: Škola stipendira nadarene učenike iz drugih škola, potom su ti učenici oslobođeni pola školske godine gotovo svih predmeta (što za posljedicu ima deficit obrazovanja iz mnogih predmeta) kako bi bili najpripremljeniji za takmičenje i popunili još jednu rubriku u promo -materijalima.
Tačno je da ovi učenici imaju prilagođen program po kojem rade, ali to ne znači da su OSLOBOĐENI drugih predmeta, već samo na drugi način savladavaju gradivo i polažu ispite.... ali zadovolje ono što je određeno planom i programom. Zato se i nazivaju "nadarenim učenicima"!!!
bez_ideje

#43 Re: Privatne osnovne škole

Post by bez_ideje »

Sta cekate........nazovite odmah!
Ali cekajte,to nije sve.........ukoliko uspijete nagovoriti i 1 vaseg prijatelja,da dijete upise tamo....dat cemo vam poseban popust od 25 %
uz predocen dokaz o uplati,saljemo vam 2 kvalitetno izradjena rokovnika na kucnu adresu (jedan za mamu i jedan za tatu )
Marker

#44 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

bez_ideje wrote:Sta cekate........nazovite odmah!
Ali cekajte,to nije sve.........ukoliko uspijete nagovoriti i 1 vaseg prijatelja,da dijete upise tamo....dat cemo vam poseban popust od 25 %
uz predocen dokaz o uplati,saljemo vam 2 kvalitetno izradjena rokovnika na kucnu adresu (jedan za mamu i jedan za tatu )
Samo sam morala reagovati na ove neistine koje bivši kolega iznosi!!!
Last edited by Marker on 15/02/2012 19:39, edited 1 time in total.
frngla

#45 Re: Privatne osnovne škole

Post by frngla »

Image

vrati se druže, ovo je postalo nemoguce :sad: :sad: :sad: :sad:
Marker

#46 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

bez_ideje wrote:Sta cekate........nazovite odmah!
Interes za našu školu sve više raste... prošle smo šk. godine prvi put upisali 3 odjeljenja prvog razreda srednje škole... a ove godine čak četiri!!!
ljubav_aha

#47 Re: Privatne osnovne škole

Post by ljubav_aha »

Marker wrote:Ako želite da vam dijete odlično zna engleski jezik i jednog dana studira u inostranstvu onda je Međunarodna škola pravi izbor. Diploma koju dijete dobije po završetku ove škole otvara vrata svih fakulteta u inostranstvu.
Još jedna pozitivna strana je što dijete ima obezbijeđen obrok i prijevoz od kuće do škole i nazad. Kad se vi vratite s posla dolazi i vaše dijete i imate mnogo više vremena koje možete provesti sa njim. Nastava traje od 8:30 do 15:30, nema druge smjene, dakle dijete ne dolazi kući u 19 ili 20h.
Što se tiče kadra koji predaje u mojoj školi - dio profesora je iz Turske a dio su Bosanke : )) i Bosanci. Predmeti koji se predaju na bosanskom jeziku prate plan i program isti kao i u državnim školama. Ostali predmeti imaju prilagođen plan i program, odobren od strane Ministarstva - ti se predmeti predaju na engleskom jeziku. I svi profesori imaju adekvatnu diplomu koja dokazuje njihovu stručnost.
Obično roditelji imaju zabludu da znanje nije na istom nivou kao kod djeteta koje ide u državnu školu... - mogu samo reći da naši učenici osvajaju medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
BTW, Šaljivdžija spomenu neku diskriminaciju.... ne znam samo gdje je on to bio.... očigledno više u kafani nego u zbornici! U našoj zbornici ima uvijek dobrog smijeha i šale... obavezna kahvica u 13:30 i svi se okupimo... i Turci i Bosanci... u malokojoj zbornici ćete naći ovakvu atmosferu!!!

koliko kosta skolska godina dana za takvu skolu :?:
koji se predmeti predaju na engleskom jeziku :?:
u SAD nema puno razlike sa drzavim i privatnim skolama,osim velicine tacnije,broja ucenika

ja vjerujem ako neko zeli uciti,moze nauciti bilo gdje,pa kako smo mi prije rata uspjeli verifikovati diplome i ici u dobre skole :-D
u mojoj gimanziji je bio progrma,odlazak na skolovanje ogdinu dana ,sot je bio najbolji nacin ucenja engleskog jezika,i nista drugo :)

PRIVATNE SKOLE SU ZA BACANJE NOVCA i show time za kvazi elitu :lol: :D
Gray

#48 Re: Privatne osnovne škole

Post by Gray »

Marker wrote:Ako želite da vam dijete odlično zna engleski jezik i jednog dana studira u inostranstvu onda je Međunarodna škola pravi izbor. Diploma koju dijete dobije po završetku ove škole otvara vrata svih fakulteta u inostranstvu.

Od kada to diploma OSNOVNE škole otvara vrata na fakultetima? Izgleda ne mora se ni upisivati srednja škola :-) :-) :-)

Ja sam išao u privatnu osnovnu školu, tada prvu i jedinu u sarajevu neposredno poslije rata i ako ćemo iskreno nije bila nešto wow, mada bih rekao da je tada bila bolja (ili možda ne bolja, ali više meni odgovarala) od javnih iz razloga što su razredi bili puno manji (max. 20 učenika) a ja sam se tek bio vratio iz dijaspore tako da nisam bio navika na bh škole i zbog toga su me roditelji tamo upisali, i većina djece je bila takva tada. Kod nas nije bilo nekog elitizma jer niko od naših roditelja (osim od dvije sestre) nije bio neki guzonja, mada u razredima ispod jeste.

Škola je meni tada poslužila da mi malo olakša privikavanje, ali je imala puno svojih mana tako da i nije baš neka pljačka, misli da je danas stanje u javnim školama bolje i da nema potrebe za privatnim školama. Moja sestra npr. sada e ide u privatnu školu.
ljubav_aha

#49 Re: Privatne osnovne škole

Post by ljubav_aha »

Marker wrote:
šaljivdžija wrote: Škola stipendira nadarene učenike iz drugih škola, potom su ti učenici oslobođeni pola školske godine gotovo svih predmeta (što za posljedicu ima deficit obrazovanja iz mnogih predmeta) kako bi bili najpripremljeniji za takmičenje i popunili još jednu rubriku u promo -materijalima.
Tačno je da ovi učenici imaju prilagođen program po kojem rade, ali to ne znači da su OSLOBOĐENI drugih predmeta, već samo na drugi način savladavaju gradivo i polažu ispite.... ali zadovolje ono što je određeno planom i programom. Zato se i nazivaju "nadarenim učenicima"!!!
pa tako kod nas americki fudbalei zavrse faks,imaju popuste,a nisu oslobodjeni,ai prodju faks,i veze namaju sto su zavrsili :D :lol:

za napredne ucenike u SAD je program,prealaska sredinom godine ili kako odluci komisija za visi razred :-D
Marker

#50 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

Postoji i Međđunarodna osnovna i Međunarodna srednja škola .... u istoj su zgradi!!! Misleći na diplome, govorila sam o srednjoj školi.

Nisam baš upućena u cijene, a što se tiče predmeta - bosanski, muzičko, likovno, tjelesni su na bosanskom... ostalo na engleskom.
Post Reply