Ha ja, sta drugo voze mame u americkim filmovima!pustopoljina wrote:volvo brate-ho's porodicno auto-to ti je porodicno auto

Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ha ja, sta drugo voze mame u americkim filmovima!pustopoljina wrote:volvo brate-ho's porodicno auto-to ti je porodicno auto

Samo sto F-AC nije jedini ovlasteni serviser fordovih vozila. Ima ih koji su duplo jeftiniji od F-AC-a. Ako ako ga servisiras recimo u ovlastenom Volvo servisu (takodje Ford grupacija) onda mozes proci i tri puta jeftinije nego u F-AC-u. Renault je daleko, daleko skuplji za odrzavanje od Forda, pogotovo kad pricamo o polovnim automobilima.slavkoimamodilera wrote:U F-AC dodjes, kazes "dobar dan" i uzmu ti i ruku i nogu... u Renault udjes i kazes "dobar dan" i uzmu ti samo ruku ili nogu, po izboru...da, to je uvijek "u 5 deka" sto bi se reklo... u svakom slucaju, sretno!
Mah, nešto me karavan auta ne privlače - nemam pojma zaštoslavkoimamodilera wrote:Nije dzaba cigo vazda hvalio forda karavana!Qler wrote:ma ovaj moj sluzbeni karavan moze preseliti stan
Sačekaj još mjesec-dva i za te pare kupi passata,pusti to smećeadnan.BIH wrote:Pozdrav svima, u velikoj sam dilemi šta kupiti.
Naime, trenutno imam Ibizu, koja nam je postala pretijesna. Dobili smo drugo dijete, što znači da na zadnjem sjedištu moramo imati 2 stolice + supruga koja sjedi sa njima. Nisam načisto koje bih auto kupio - imam budžet nekih 15 - 16 000, i dilema mi je da li kupiti Renault Scenic, kao sa linka: http://klix.com/c97xo2, ili auto tipa: Ford Mondea, Lagune ili pak Megan 2. Da li neko ima iskustvo sa navedenim autima?
Hvala unaprijed.
zgembo_sa wrote:Samo sto F-AC nije jedini ovlasteni serviser fordovih vozila. Ima ih koji su duplo jeftiniji od F-AC-a.
zgembo_sa wrote:Ako ako ga servisiras recimo u ovlastenom Volvo servisu (takodje Ford grupacija) onda mozes proci i tri puta jeftinije nego u F-AC-u.
AutoNuić d.o.o, ProMotors d.o.o, Feromont d.o.o, Remex d.o.o, GRAPS d.o.o, Autocentar Balić d.o.o, AK Travnik d.o.o.slavkoimamodilera wrote:zgembo_sa wrote:Samo sto F-AC nije jedini ovlasteni serviser fordovih vozila. Ima ih koji su duplo jeftiniji od F-AC-a.
Volio bih kad bi mi napisao koji je to jos ovlasteni serviser za Ford.![]()
Za tvoju informaciju ja neki dan servisirao mog Forda u ovlastenom Volvo servisu i nisam sebi mogao da dodjem kad me doslo sve duplo jeftinije nego moja Skoda cak i kad je servisiram mimo ASA-e.slavkoimamodilera wrote:zgembo_sa wrote:Ako ako ga servisiras recimo u ovlastenom Volvo servisu (takodje Ford grupacija) onda mozes proci i tri puta jeftinije nego u F-AC-u.![]()
![]()
Volvo je inace poznat kao izrazito jeftin za odrzavat...
Radni sat je za tvoju informaciju na razini cijene radnog sata u ASA-inim VW/Audi servisima...
nije tacno.zgembo_sa wrote:Renault je daleko, daleko skuplji za odrzavanje od Forda, pogotovo kad pricamo o polovnim automobilima.
Mozes li promijeniti zupcasti, spanere, mikroremen, filter klime, filter ulja i ulje za 290 KM ukljucujuci ruke?vnm wrote:nije tacno.zgembo_sa wrote:Renault je daleko, daleko skuplji za odrzavanje od Forda, pogotovo kad pricamo o polovnim automobilima.
Hoces li mi molim te pokazati racun za te radove iz ovlastenog fordovog servisa?zgembo_sa wrote:Mozes li promijeniti zupcasti, spanere, mikroremen, filter klime, filter ulja i ulje za 290 KM ukljucujuci ruke?
sve to sto si naveo + svi diskovi samoventilirajuci i pakne 550KM, u ovlastenom servisu, original dijelovi.zgembo_sa wrote:Mozes li promijeniti zupcasti, spanere, mikroremen, filter klime, filter ulja i ulje za 290 KM ukljucujuci ruke?
Rado, samo sto rekoh da to radim u Volvo ovlastenom servisu, cisto jer su jeftiniji, a isto je Ford grupacija, a Boga mi i majstor je genijalac za auto, puno bolji nego u F-AC-u.slavkoimamodilera wrote:Hoces li mi molim te pokazati racun za te radove iz ovlastenog fordovog servisa?zgembo_sa wrote:Mozes li promijeniti zupcasti, spanere, mikroremen, filter klime, filter ulja i ulje za 290 KM ukljucujuci ruke?
To hoces li mi povjerovati ili ne mi ne ide ni iz dzepa ni u dzep. Ako hoces vjeruj, ako neces ne moras. Ja znam da meni samom ova tvoja cifra dokazuje ono sto sam i rekao, da je Renault skuplji za odrzavanje od Forda.kone wrote:@zgembo
Prijatelju,vicevi su u drugom podforumu.Ja sam zamijenio filter ulja,goriva,klime i zamijenio ulje + ruke(garaza,ne ovlasteni servis) za 190KM na renou.Kakav ti je je to zupcasti postavilo,onaj od 20kmica itd...Nema sanse da si sve to zamijenio za te pare....
Pa eto jos boljeSamid wrote:Ford Mondeo nema zupcasti remen nego lanac .
Lanac svetinja!zgembo_sa wrote:Pa eto jos boljeSamid wrote:Ford Mondeo nema zupcasti remen nego lanac .
adnan.BIH wrote:Mah, nešto me karavan auta ne privlače - nemam pojma zaštoslavkoimamodilera wrote:Nije dzaba cigo vazda hvalio forda karavana!Qler wrote:ma ovaj moj sluzbeni karavan moze preseliti stan. Sada opet, gledajući šta sve raja piše, nadam se da mnogi pričaju na osnovu iskustva, da je cijena održavanja svih ista - skupo je održavanje. Ostaje u principu dakle, funkcionalnost, izgled, sigurnost itd. I naravno, čini mi se, potrebno je dosta sreće i dobar majstor pri kupovini.
Također, neko je napisao da ne predlaže nikako kupovinu uvezenog auta, sa čim se ne bih složio, prije svega zbog naših puteva - ne treba ni govoriti koliko naši putevi potroše auto.
Ne samo da ti ja ne vjerujem,nego ti vjerovatno ne vjeruje barem pola ljudi na ovoj temi,osim ako si to sve mjenjao na fordu eskortu iz `90. godine.U pola one gore cifre sto sam napisao spada samo ulje,a koje ti ulje sipas,to ne znam,tako da ti ona moja gore napisana cifra i ne ide bas u prilog tog tvog dokazivanja...ali eto,ti znas najbolje....zgembo_sa wrote:To hoces li mi povjerovati ili ne mi ne ide ni iz dzepa ni u dzep. Ako hoces vjeruj, ako neces ne moras. Ja znam da meni samom ova tvoja cifra dokazuje ono sto sam i rekao, da je Renault skuplji za odrzavanje od Forda.kone wrote:@zgembo
Prijatelju,vicevi su u drugom podforumu.Ja sam zamijenio filter ulja,goriva,klime i zamijenio ulje + ruke(garaza,ne ovlasteni servis) za 190KM na renou.Kakav ti je je to zupcasti postavilo,onaj od 20kmica itd...Nema sanse da si sve to zamijenio za te pare....