Porodično auto - šta kupiti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

slavkoimamodilera

#26 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by slavkoimamodilera »

pustopoljina wrote:volvo brate-ho's porodicno auto-to ti je porodicno auto :P
Ha ja, sta drugo voze mame u americkim filmovima! :mrgreen:

Image
zgembo_sa

#27 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by zgembo_sa »

slavkoimamodilera wrote:U F-AC dodjes, kazes "dobar dan" i uzmu ti i ruku i nogu... u Renault udjes i kazes "dobar dan" i uzmu ti samo ruku ili nogu, po izboru... :mrgreen: da, to je uvijek "u 5 deka" sto bi se reklo... u svakom slucaju, sretno! :thumbup:
Samo sto F-AC nije jedini ovlasteni serviser fordovih vozila. Ima ih koji su duplo jeftiniji od F-AC-a. Ako ako ga servisiras recimo u ovlastenom Volvo servisu (takodje Ford grupacija) onda mozes proci i tri puta jeftinije nego u F-AC-u. Renault je daleko, daleko skuplji za odrzavanje od Forda, pogotovo kad pricamo o polovnim automobilima.
pustopoljina

#28 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by pustopoljina »

bas na takvog sam mislila :D
adnan.BIH

#29 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by adnan.BIH »

slavkoimamodilera wrote:
Qler wrote:ma ovaj moj sluzbeni karavan moze preseliti stan :D
Nije dzaba cigo vazda hvalio forda karavana! :mrgreen:
Mah, nešto me karavan auta ne privlače - nemam pojma zašto :-?. Sada opet, gledajući šta sve raja piše, nadam se da mnogi pričaju na osnovu iskustva, da je cijena održavanja svih ista - skupo je održavanje. Ostaje u principu dakle, funkcionalnost, izgled, sigurnost itd. I naravno, čini mi se, potrebno je dosta sreće i dobar majstor pri kupovini.
Također, neko je napisao da ne predlaže nikako kupovinu uvezenog auta, sa čim se ne bih složio, prije svega zbog naših puteva - ne treba ni govoriti koliko naši putevi potroše auto.
mmostar

#30 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by mmostar »

adnan.BIH wrote:Pozdrav svima, u velikoj sam dilemi šta kupiti.
Naime, trenutno imam Ibizu, koja nam je postala pretijesna. Dobili smo drugo dijete, što znači da na zadnjem sjedištu moramo imati 2 stolice + supruga koja sjedi sa njima. Nisam načisto koje bih auto kupio - imam budžet nekih 15 - 16 000, i dilema mi je da li kupiti Renault Scenic, kao sa linka: http://klix.com/c97xo2, ili auto tipa: Ford Mondea, Lagune ili pak Megan 2. Da li neko ima iskustvo sa navedenim autima?
Hvala unaprijed.
Sačekaj još mjesec-dva i za te pare kupi passata,pusti to smeće :D
slavkoimamodilera

#31 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

zgembo_sa wrote:Samo sto F-AC nije jedini ovlasteni serviser fordovih vozila. Ima ih koji su duplo jeftiniji od F-AC-a.

Volio bih kad bi mi napisao koji je to jos ovlasteni serviser za Ford. ;-)
zgembo_sa wrote:Ako ako ga servisiras recimo u ovlastenom Volvo servisu (takodje Ford grupacija) onda mozes proci i tri puta jeftinije nego u F-AC-u.
:lol: :lol: :lol: Volvo je inace poznat kao izrazito jeftin za odrzavat... :lol: Radni sat je za tvoju informaciju na razini cijene radnog sata u ASA-inim VW/Audi servisima...
zgembo_sa

#32 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by zgembo_sa »

slavkoimamodilera wrote:
zgembo_sa wrote:Samo sto F-AC nije jedini ovlasteni serviser fordovih vozila. Ima ih koji su duplo jeftiniji od F-AC-a.

Volio bih kad bi mi napisao koji je to jos ovlasteni serviser za Ford. ;-)
AutoNuić d.o.o, ProMotors d.o.o, Feromont d.o.o, Remex d.o.o, GRAPS d.o.o, Autocentar Balić d.o.o, AK Travnik d.o.o.
slavkoimamodilera wrote:
zgembo_sa wrote:Ako ako ga servisiras recimo u ovlastenom Volvo servisu (takodje Ford grupacija) onda mozes proci i tri puta jeftinije nego u F-AC-u.
:lol: :lol: :lol: Volvo je inace poznat kao izrazito jeftin za odrzavat... :lol: Radni sat je za tvoju informaciju na razini cijene radnog sata u ASA-inim VW/Audi servisima...
Za tvoju informaciju ja neki dan servisirao mog Forda u ovlastenom Volvo servisu i nisam sebi mogao da dodjem kad me doslo sve duplo jeftinije nego moja Skoda cak i kad je servisiram mimo ASA-e. :wink:
vnm

#33 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by vnm »

zgembo_sa wrote:Renault je daleko, daleko skuplji za odrzavanje od Forda, pogotovo kad pricamo o polovnim automobilima.
nije tacno.
zgembo_sa

#34 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by zgembo_sa »

vnm wrote:
zgembo_sa wrote:Renault je daleko, daleko skuplji za odrzavanje od Forda, pogotovo kad pricamo o polovnim automobilima.
nije tacno.
Mozes li promijeniti zupcasti, spanere, mikroremen, filter klime, filter ulja i ulje za 290 KM ukljucujuci ruke?
slavkoimamodilera

#35 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

AutoNuić d.o.o - Ljubuski, 200 km od Sarajeva

ProMotors d.o.o - Banja Luka, 230 km od Sarajeva

Feromont d.o.o - Bijeljina, 200 km od Sarajeva

Remex d.o.o - Tuzla, 120 km od Sarajeva

GRAPS d.o.o - Gradačac, 170 - 180 km od Sarajeva

Autocentar Balić d.o.o - Odlicna preporuka, Bihac, svega 300 km puta...

AK Travnik d.o.o. - jedina smislena preporuka, relativno gledajuci, ali je i to besmisleno za svaki servis praviti 200 km puta... znaci u najpovoljnijem slucaju 30 KM goriva tamo i nazad, plus sto si zakovan za Travnik dok servis ne bude gotov, a da ne spominjem slozenije intervencije za koje je potreban i ozbiljniji servis (ovaj cak nema ni svoju web stranicu, sta vise pricat) i ozbiljniji lager dijelova...

Budimo realni, u ovom gradu si jedino sa servisima negdje dospio ako vozis nesto iz VW grupacije, Toyotu ili Renault... ostalo je zestoka pusiona, jer nema konkurencije...
slavkoimamodilera

#36 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

zgembo_sa wrote:Mozes li promijeniti zupcasti, spanere, mikroremen, filter klime, filter ulja i ulje za 290 KM ukljucujuci ruke?
Hoces li mi molim te pokazati racun za te radove iz ovlastenog fordovog servisa?
Taiba

#37 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by Taiba »

kad vec pricate o porodicnom autu neko napisa MERIVA mozel ko sta o tome reci
sorge_sa

#38 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by sorge_sa »

http://www.market.ba/oglas/270758

ko lutka autic

http://www.market.ba/oglas/296263

i ovo je super kupovina

ima auta extra a jeftino sad, samo da je para
Last edited by sorge_sa on 27/03/2009 16:04, edited 3 times in total.
vnm

#39 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by vnm »

zgembo_sa wrote:Mozes li promijeniti zupcasti, spanere, mikroremen, filter klime, filter ulja i ulje za 290 KM ukljucujuci ruke?
sve to sto si naveo + svi diskovi samoventilirajuci i pakne 550KM, u ovlastenom servisu, original dijelovi.

ako mene pitas "daleko skuplji" znaci nesto drugo.
zgembo_sa

#40 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by zgembo_sa »

slavkoimamodilera wrote:
Hoces li mi molim te pokazati racun za te radove iz ovlastenog fordovog servisa?
Rado, samo sto rekoh da to radim u Volvo ovlastenom servisu, cisto jer su jeftiniji, a isto je Ford grupacija, a Boga mi i majstor je genijalac za auto, puno bolji nego u F-AC-u.
Taiba

#41 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by Taiba »

ma ja sam u dilemi meriva i li scenic, ima jedna meriva 2005 (56000 km) slicna ovoj sa marketa. ba, al mene interesuje da li je neko imao ovaj autic i kakve su mu mane
kone

#42 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by kone »

@zgembo

Prijatelju,vicevi su u drugom podforumu.Ja sam zamijenio filter ulja,goriva,klime i zamijenio ulje + ruke(garaza,ne ovlasteni servis) za 190KM na renou.Kakav ti je je to zupcasti postavilo,onaj od 20kmica itd...Nema sanse da si sve to zamijenio za te pare....
Samid

#43 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by Samid »

Ford Mondeo nema zupcasti remen nego lanac .
zgembo_sa

#44 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by zgembo_sa »

kone wrote:@zgembo

Prijatelju,vicevi su u drugom podforumu.Ja sam zamijenio filter ulja,goriva,klime i zamijenio ulje + ruke(garaza,ne ovlasteni servis) za 190KM na renou.Kakav ti je je to zupcasti postavilo,onaj od 20kmica itd...Nema sanse da si sve to zamijenio za te pare....
To hoces li mi povjerovati ili ne mi ne ide ni iz dzepa ni u dzep. Ako hoces vjeruj, ako neces ne moras. Ja znam da meni samom ova tvoja cifra dokazuje ono sto sam i rekao, da je Renault skuplji za odrzavanje od Forda.
zgembo_sa

#45 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by zgembo_sa »

Samid wrote:Ford Mondeo nema zupcasti remen nego lanac .
Pa eto jos bolje :)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#46 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by corolla02 »

zgembo_sa wrote:
Samid wrote:Ford Mondeo nema zupcasti remen nego lanac .
Pa eto jos bolje :)
Lanac svetinja!
Better Man

#47 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by Better Man »

adnan.BIH wrote:
slavkoimamodilera wrote:
Qler wrote:ma ovaj moj sluzbeni karavan moze preseliti stan :D
Nije dzaba cigo vazda hvalio forda karavana! :mrgreen:
Mah, nešto me karavan auta ne privlače - nemam pojma zašto :-?. Sada opet, gledajući šta sve raja piše, nadam se da mnogi pričaju na osnovu iskustva, da je cijena održavanja svih ista - skupo je održavanje. Ostaje u principu dakle, funkcionalnost, izgled, sigurnost itd. I naravno, čini mi se, potrebno je dosta sreće i dobar majstor pri kupovini.
Također, neko je napisao da ne predlaže nikako kupovinu uvezenog auta, sa čim se ne bih složio, prije svega zbog naših puteva - ne treba ni govoriti koliko naši putevi potroše auto.

A vani se ne potroši auto. Večina auta iz uvoza su prešla preko 500 milja, samo što kupac ovdje to ne vidi, jer im je sat vračen.
kone

#48 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by kone »

zgembo_sa wrote:
kone wrote:@zgembo

To hoces li mi povjerovati ili ne mi ne ide ni iz dzepa ni u dzep. Ako hoces vjeruj, ako neces ne moras. Ja znam da meni samom ova tvoja cifra dokazuje ono sto sam i rekao, da je Renault skuplji za odrzavanje od Forda.
Ne samo da ti ja ne vjerujem,nego ti vjerovatno ne vjeruje barem pola ljudi na ovoj temi,osim ako si to sve mjenjao na fordu eskortu iz `90. godine.U pola one gore cifre sto sam napisao spada samo ulje,a koje ti ulje sipas,to ne znam,tako da ti ona moja gore napisana cifra i ne ide bas u prilog tog tvog dokazivanja...ali eto,ti znas najbolje....
bascelik

#49 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by bascelik »

Image
Sve su prijedlozi divni i krasni, ali najdivnije i najkrasnije auto je 407-ica.
Obraduj svoju porodicu pravom masinom, to je to.
bascelik

#50 Re: Porodično auto - šta kupiti ?

Post by bascelik »

Image Image

Unutrasnjost besprijekorna, a evo i osnovnih informacija:

Image

Nema dalje. :-D (za sada)
Post Reply