Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by mIRCerka »

burek_in_space wrote:
mIRCerka wrote: :sax: ti zelis nesto novo, nesto divlje...

burek_in_space wrote:
S druge strane,dok je takvih kao ti,bureku nece faliti mesa! :dance: :mrgreen:
8-)
ma ja sam vise mislila na Bobu i prsten i scenu u shumi, studio 54 prodaksn...
Mislim, iskreno, svako ima pravo na svoje misljenje i svoj stav, ali pregledas novine svaki dan svako malo muz premlatio zenu...a ovoj muka od paznje...dzizs krajst bureche...
burek_in_space

#27 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by burek_in_space »

mIRCerka wrote: ma ja sam vise mislila na Bobu i prsten i scenu u shumi, studio 54 prodaksn...
Mislim, iskreno, svako ima pravo na svoje misljenje i svoj stav, ali pregledas novine svaki dan svako malo muz premlatio zenu...a ovoj muka od paznje...dzizs krajst bureche...
Isto mi razmishljamo mIRCerka,samo ako Ada__ bash zheli Bobu i prsten i sve shto ide uz to,ko sam ja da joj to uskratim?! :evil:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#28 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by mIRCerka »

burek_in_space wrote:
mIRCerka wrote: ma ja sam vise mislila na Bobu i prsten i scenu u shumi, studio 54 prodaksn...
Isto mi razmishljamo mIRCerka,samo ako Ada__ bash zheli Bobu i prsten i sve shto ide uz to,ko sam ja da joj to uskratim?! :evil:
bas si merhametli, pomazes svima licno :D
burek_in_space

#29 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by burek_in_space »

mIRCerka wrote: bas si merhametli, pomazes svima licno :D
:oops:
sodom

#30 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by sodom »

jao ada pa vi ste postali opet jarani, malo ste ocajni i to je to :) sta je sad problem sto se druzite ???

a ovo za bobu je prejako bilo hahah.
JThomas

#31 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by JThomas »

niko ne bi trebao da se šeta sam, a naročito ti bobo :dance: :D

ja tipujem da će se ova na kraju balade udati za lolu koji će kad dođe kući umjesto dobarveče prvo prilijepiti šamarčinu 8-) ona spika on mene voli, ali eto, malo je težak kad popije :D i ne bi mi bilo sekunde žao, štaviše...
metal_rules_cura

#32 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by metal_rules_cura »

Vi ste se jednostavno razvijali emotivno u razlicitim pravcima, prohodali ste i bili zajedno bas u vrijeme kada ste se najvise mijenjali i formirali kao osobe. Zbog toga je tebi vremenom pocelo smetati to njegovo, ne zato sto to objektivno gusi vec zato sto si se ti promijenila, na neke sitnice (a mozda i krupnije stvari) gledas drugacije od njega i to je bio znak za uzbunu. Zbog ovoga veze koje rano zapocnu rijetko kada odvedu do braka posto se ljudi razidju usljed razlicitih afiniteta. Da bi veza trajala samo ljubav nije dovoljna. S druge strane, mislim kako veze koje predugo traju u vecini slucajeva puknu posto dodje vrijeme kada vecina parova treba preci na neku visu stepenicu (zajednicki zivot, brak) posto su vec prosli sve sto jedna "klasicna" veza nudi i ukoliko to ne urade tada sve poslije obicno bude samo gnjavaza ili repriza. I na kraju, ako si odlucila da prekines i ako znas da mu je prekid tesko pao, mozda je i lose od tebe da mu podgrijavas odgovaranjem na pozive i povrh svega razmisljanjem kako si nesto posebna. Cini mi se kako kontakt i odrzavas da bi ostavila takav utisak. To je sada najmanje bitno. Prekinula si i mislim da je fer, za njegovo dobro (jer misli i na njega), da prekines sve kontakte ako vidis da mu oni skode i koce ga. Vrijeme ce uciniti svoje ionako.
leo karan

#33 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by leo karan »

kazes da se on tebi uvijek prvi javi ida te zove kad se napije...
naravno to je zato sto si ti njega odjebala i ostavila, dosadilo ti. To muskarac tesko podnosi, takav udarac na ego. Mozda se i on u tom periodu mislio da li da te ostavi, mozda je i njemu bilo dosadilo. ali ti si prva to pokrenula peduhitrila ga i prekinula i tu svi njegovi planovi padaju u vodu i od tad, nadalje i ubuduce ce pizditi za tobom.
Nece mu ni nova cura pomoci, kao sto se vidi.. promijenio ih par
a tek ti kad nadjes nekog finog, tad ce te jos vise spopadati
a taj fini ce tebe odjebati, i onda to tako biva, ...tvoj bivsi place za tobom, ti places za novim, novi za nekom svojom bivsom... i svi sretni :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#34 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by anjusha »

Kazes da si ga ostavila. Lazes. Samo dzaba mucis i sebe i njega. Ostavi ga ali "opravde" ovaj put. I onda za jedno par godina mozete na kafu.... Nekad je bolje napraviti rez po kratkom postupku. MOzda vise boli u tom trenutku ali na duge staze je lakse. A ne pomalo rezuckati svakih par dana, ili sedmica ili mjeseci. Idi bre....

Uostalom, snaci ce se on nije beba, a tebi evo, kao prva pomoc, nas drug Burek. Fin je pravo... :D
burek_in_space

#35 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by burek_in_space »

anjusha wrote:Kazes da si ga ostavila. Lazes. Samo dzaba mucis i sebe i njega. Ostavi ga ali "opravde" ovaj put. I onda za jedno par godina mozete na kafu.... Nekad je bolje napraviti rez po kratkom postupku. MOzda vise boli u tom trenutku ali na duge staze je lakse. A ne pomalo rezuckati svakih par dana, ili sedmica ili mjeseci. Idi bre....

Uostalom, snaci ce se on nije beba, a tebi evo, kao prva pomoc, nas drug Burek. Fin je pravo... :D
:dance: :evil:
black

#36 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by black »

ma klasichna pricha (on je voli a ona veze goblen)...pozelila "promjene", hod po oblacima, nova ispasha, zeljna dokazivanja svoje "posebnosti" itd. ali isto tako se (mozhda) pozelish i vratiti, samo shto moze biti kasno..
metal_rules_cura

#37 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

anjusha wrote:Kazes da si ga ostavila. Lazes. Samo dzaba mucis i sebe i njega. Ostavi ga ali "opravde" ovaj put. I onda za jedno par godina mozete na kafu.... Nekad je bolje napraviti rez po kratkom postupku. MOzda vise boli u tom trenutku ali na duge staze je lakse. A ne pomalo rezuckati svakih par dana, ili sedmica ili mjeseci. Idi bre....

Da. Slazem se u potpunosti. Znam iz iskustva. Kada se napravi rez u momentu i u cjelosti onda taj jedan period obicno ostane zategnuto i poslije se vremenom strasti stisaju i ljudi mogu potpuno normalno popricati. Ovakvim nacinom se ta mogucnost smanjuje...
black wrote:ma klasichna pricha (on je voli a ona veze goblen)...pozelila "promjene", hod po oblacima, nova ispasha, zeljna dokazivanja svoje "posebnosti" itd. ali isto tako se (mozhda) pozelish i vratiti, samo shto moze biti kasno..
Ne mora ovo njeno ponasanje biti na nekom svjesnom nivou. Ono potpuno racionalno. Postoje momenti kada covjeku nesto smeta a ne moze dokuciti sta je ili jednostavno "to vise nije to". Naravno da postoje i slucajevi kada su ljudi toliko bezobrazni pa svjesno idu na promjene, zezanje nekog kako bi se poslije vracali, ali ne vjerujem da je to ovdje slucaj. Ovdje zamjeram samo ponasanje poslije prekida.
Loulou

#38 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by Loulou »

Bez obzira na to da li je priča koju je postirala @Ada_ troll ili ne, ovakvih ili sličih priča zaista ima. Zato:
metal_rules_cura wrote:Vi ste se jednostavno razvijali emotivno u razlicitim pravcima, prohodali ste i bili zajedno bas u vrijeme kada ste se najvise mijenjali i formirali kao osobe. Zbog toga je tebi vremenom pocelo smetati to njegovo, ne zato sto to objektivno gusi vec zato sto si se ti promijenila, na neke sitnice (a mozda i krupnije stvari) gledas drugacije od njega i to je bio znak za uzbunu. Zbog ovoga veze koje rano zapocnu rijetko kada odvedu do braka posto se ljudi razidju usljed razlicitih afiniteta. Da bi veza trajala samo ljubav nije dovoljna. S druge strane, mislim kako veze koje predugo traju u vecini slucajeva puknu posto dodje vrijeme kada vecina parova treba preci na neku visu stepenicu (zajednicki zivot, brak) posto su vec prosli sve sto jedna "klasicna" veza nudi i ukoliko to ne urade tada sve poslije obicno bude samo gnjavaza ili repriza. I na kraju, ako si odlucila da prekines i ako znas da mu je prekid tesko pao, mozda je i lose od tebe da mu podgrijavas odgovaranjem na pozive i povrh svega razmisljanjem kako si nesto posebna. Cini mi se kako kontakt i odrzavas da bi ostavila takav utisak. To je sada najmanje bitno. Prekinula si i mislim da je fer, za njegovo dobro (jer misli i na njega), da prekines sve kontakte ako vidis da mu oni skode i koce ga. Vrijeme ce uciniti svoje ionako.
:thumbup:

Mene samo fascinira koliko smo spremni suditi na prvu, etiketirati... Muškarci se ovdje "zgražavaju" nad onim što je napisala: " ...s vremenom previse paznje i ljubavi ugusi i pozeljela sam nesto novo", dok su upravo muškarci ti koji, u većini slučajeva, funkcioniraju na tom principu (kako reče @sodom - "ne znam koliko da te voli, dosadi ti da zove svakih 5 minuta"), u potrazi za novim uzbuđenjima, nečim nepoznatim, nedostižnim... Oni koji su u braku često se žale na "mirno more" (monotoniju), a onda odlaze na pučinu u potrazi za uzbuđenjem i nezaboravnim iskustvima.
I onda se javi problem ako djevojka funkcionira na isti način?

Ali, mislim da to nije suštinski problem u ovakvim pričama. Ovdje je, po mom mišljenju, suština kolotečina i općenito manjak strasti tj. ljubav po prirodi drugačija od romantične ljubavi (ljubavi sa seksualnim partnerom) i može se desiti i muškarcu i ženi.
Rasta_sa

#39 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by Rasta_sa »

Ada__ wrote:Prije vise od godinu dana raskinula sam sa deckom s kojim sam bila u vezi jos od pocetka srednje skole.Imali smo prije svega jako prijateljstvo,bili smo strasno vezani jedno za drugo i uvijek smo se podrzavali. vezu sam prekinula ja jer mi je sve dosadilo, monotonija, s vremenom previse paznje i ljubavi ugusi i pozeljela sam nesto novo. Prekid je bio bolan,za njega narocito,ali sam i ja prilicno tesko podnijela sve.kao sto sam rekla, od raskida je proslo godinu dana, ali za sve to vrijeme nije proslo vise od 7 dana da se ne cujemo, pa cak i kad smo bili van BiH( da ne spominjem da se cujemo i dan danas svaki dan).Naravno u tih godinu dana,on je promijenio bezbroj djevojaka,ali bi se svaki put "vratio". Pomalo me brine, jer imam osjecaj da nikada nismo uspjeli da predjemo preko te price i da nas to stalno koci.Sve to vrijeme on se meni prvi javi, i vrlo cesto me zove ako popije:S.Nikada nisam prestala voljeti tog momka,ali vjerujem da je jedini nacin da se to zavrsi da prekinemo sve kontakte(iako bi to znacilo prekid dugogodisnjeg prijateljstva).Naravno, i kad smo se vidjali u medjuvremenu nista se nije desavalo izmedju nas, dakle bilo je cisto prijateljski.Kao i svaka glupa djevojka mislim da sam posebna hahaha :)))

Bilo bi mi drago da cujem i muske komentare ;)

ja sam hodala sa momkom 2 godine i 7 mjeseci. i nastavili smo odrzavati kontakt, iako je on bio u Los Angelesu, sad u Irskoj. I svaki put kad bi dosao, mi bismo se obavezno vidjeli. Nekad se nesto i desi, a nekad cisto prijateljski. A i kad izadjemo kao jarani, proradi ono nesto od prije, ne osjecam se kao da sam sa jaranom, zato jer je on to bio prije i u toku nase veze, sada vise nije. I onda sam shvatila da nema apsolutno nikakve potrebe odrzavati neki kontakt sa njim. To znaci neprestano vracanje na staro i mucenje samog sebe. Nismo se culi ni vidjeli od semptembra kada je dolazio u Sarajevo, i ne mogu ti opisati koliko se bolje osjecam. Iako jos uvijek nesto osjecam prema njemu, naravno ne kao prije, imam neki osjecaj slobode i zastite. Kad se jednom raskine - raskine se zauvijek, vracanju na staro nema potrebe. ;-) toliko od mene. :-D
anais_nin

#40 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:meni nije jasno sto se "naizgled" ozbiljne teme postavljaju od osoba koje imaju tri i po posta forumskog staza.
:D
nije valjda da mi starosjedioci nemamo problema, ili nam ih je burek svima uspio rijesiti.

sto se tice same teme: desava se. ne mozes sjediti s jednom guzicom na dvije stolice. nikako.
:D
zato sto se s produzenim forumskim stazom gubi i iluzija anonimnosti :D
anais_nin

#41 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by anais_nin »

pape wrote: Evo ti muski komentar.
1.Takve treba barem jednom hefticno izdegeneciti. Ne bi ti onda palo na pamet da trazis nesto novo.
2. Postoje glupe djevojke, ali ... postoje i one posebne, .... nadareno glupe, .... :lol:
mada se u principu slazem s tobom, da treba cijeniti ono sto imas i ne ponasati se ko razmazeno dijete, mislim da s godinama pocnemo zaboravljati kako nam je svijet i sve u njemu drugacije izgledao dok smo bili mladji...imamo drugacija iskustva sa 18, 28, 38, 48 pa na osnovu tih iskustava pridajemo razlicitu vaznost onom sto je lijepo i onom sto je ruzno u nasem zivotu... :) naravno da uvijek postoje izuzeci, ali mislim da vrlo malo ljudi zna istinski cijeniti zdravu, funkcionalnu vezu ako nemaju s cim da je porede...posebno u tim "mladjim" godinama kad se obicno s lakocom zaljubljuje i odljubljuje, vrlo cesto mislimo da je to samo stvar naseg licnog izbora...dok nas godine i iskustvo ne nauce malo vise, malo bolje :)
anais_nin

#42 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

Post by anais_nin »

Ada__ wrote:Prije vise od godinu dana raskinula sam sa deckom s kojim sam bila u vezi jos od pocetka srednje skole.Imali smo prije svega jako prijateljstvo,bili smo strasno vezani jedno za drugo i uvijek smo se podrzavali. vezu sam prekinula ja jer mi je sve dosadilo, monotonija, s vremenom previse paznje i ljubavi ugusi i pozeljela sam nesto novo. Prekid je bio bolan,za njega narocito,ali sam i ja prilicno tesko podnijela sve.kao sto sam rekla, od raskida je proslo godinu dana, ali za sve to vrijeme nije proslo vise od 7 dana da se ne cujemo, pa cak i kad smo bili van BiH( da ne spominjem da se cujemo i dan danas svaki dan).Naravno u tih godinu dana,on je promijenio bezbroj djevojaka,ali bi se svaki put "vratio". Pomalo me brine, jer imam osjecaj da nikada nismo uspjeli da predjemo preko te price i da nas to stalno koci.Sve to vrijeme on se meni prvi javi, i vrlo cesto me zove ako popije:S.Nikada nisam prestala voljeti tog momka,ali vjerujem da je jedini nacin da se to zavrsi da prekinemo sve kontakte(iako bi to znacilo prekid dugogodisnjeg prijateljstva).Naravno, i kad smo se vidjali u medjuvremenu nista se nije desavalo izmedju nas, dakle bilo je cisto prijateljski.Kao i svaka glupa djevojka mislim da sam posebna hahaha :)))

Bilo bi mi drago da cujem i muske komentare ;)
sta ti u stvari zelis? :) jer kako se cini iz tvoje price ti to ni sama ne znas...niko ti ne moze reci sta da osjecas, sta da radis, sta da odlucis...svi ti mi kao posmatraci samo mozemo reci kako nesto djeluje, izgleda na osnovu toga sto si ti ispricala, tj tvoje verzije desavanja :)
tesko je kad imas ili si imala osjecanja za nekog najednom izgubiti tu osobu iz zivota, pa cak i onda kad je to tvoja odluka...navika, bliskost, intimnost, a naravno tu je i ego...zelja da odrzimo taj osjecaj "posebnosti" tj da smo toliko vrijedi, posebni da neko cak i godinu dana nakon raskida "pati" za nama...
ali kao sto ti metal cura to rece ne bi trebalo zaboraviti i neke osnovne, sustinske stvari kao sto su postavanje...postovanje prema sebi, postovanje prema nekom u koga si jednom bila zaljubljena...

svi smo mi u sustini dosta sebicno...najvise smo sa sobom, najjace nam se prezentiraju sopstvena osjecanja, razmisljanja pa tako bez obzira koliko mislimo da smo strogi prema sebi, uvijek drugima sudimo teze nego sebi, posebno ako se ogrijese o nas...mozda nije pravilno, mozda nekad i zakaze, ali moje zlatno pravilo u situacijama u kojima sam imala puno nedoumica je uvijek bilo kako bih ja zeljela da se ta druga osoba ponese prema meni da je situacija obrnuta...znajuci vasu istoriju, znajuci kakva su u sustini tvoja osjecanja za njega, da je situacija obrnuta sta bi ti zeljela od njega, kakve postupke, koju kolicinu istine....

i druga stvar, i ti i jos par nekih forumasica pominjete prijateljstvo nakon ljubavi :) na zalost, surova realnost je da su platonski odnosi izmedju heteroseksualnih muskaraca i zena vrlo teski sami po sebi cak i u situacijama u kojima nikad nije bilo nikakvog seksualnog kontakta ili nekih "romanticnih" emocija...jednom kad se desi veza, seks, zaljubljenost, rijec "prijateljstvo" je samo forma, privid... :) moze biti bliskosti, ugodnih razgovora, lijepih momenata, ali vasa proslost ce uvijek biti tu...ili s jedne, ili s druge ili s obe strane...i mozemo se mi igrati modernih momaka i djevojaka, pa se praviti da prijateljstva mogu ukljucivati djidji midji, povremene seksualne odnose bez emocija, romanticne emocije bez seksa itd itd itd ali to je sve draga moja prdimahovina :) nema tu prijateljstva...to ni P od prijateljstva vidjelo nije...

to ne znaci da dvoje ljudi ne mogu ostati u finim odnosima nakon raskida, da ne mogu biti civilizovani jedno prema drugom, mozda cak nakon nekog vremena i bliski, ali racunati da ti je ta osoba zaista prijatelj, i to jos najbolji prijatelj je po meni krajnje naivno i pogresno koristenje rijeci "prijateljstvo" :)
metal_rules_cura

#43 Re: Ni haljinu ne valja krpiti a kamoli ljubav:)

anais_nin wrote:
pape wrote: Evo ti muski komentar.
1.Takve treba barem jednom hefticno izdegeneciti. Ne bi ti onda palo na pamet da trazis nesto novo.
2. Postoje glupe djevojke, ali ... postoje i one posebne, .... nadareno glupe, .... :lol:
mada se u principu slazem s tobom, da treba cijeniti ono sto imas i ne ponasati se ko razmazeno dijete, mislim da s godinama pocnemo zaboravljati kako nam je svijet i sve u njemu drugacije izgledao dok smo bili mladji...imamo drugacija iskustva sa 18, 28, 38, 48 pa na osnovu tih iskustava pridajemo razlicitu vaznost onom sto je lijepo i onom sto je ruzno u nasem zivotu... :) naravno da uvijek postoje izuzeci, ali mislim da vrlo malo ljudi zna istinski cijeniti zdravu, funkcionalnu vezu ako nemaju s cim da je porede...posebno u tim "mladjim" godinama kad se obicno s lakocom zaljubljuje i odljubljuje, vrlo cesto mislimo da je to samo stvar naseg licnog izbora...dok nas godine i iskustvo ne nauce malo vise, malo bolje :)
Uvijek sam se pitala sta je to u vecini ljudi da ne cijene ono sto imaju dok je pored njih. Podrazumijevaju da ce uvijek biti. Malo skrecem s teme ali se nadovezujem na tvoje. Mislim kako ovdje nije stvar toliko u tome hocemo li mi porediti ili ne, mi na kraju svi individualno znamo sta za nas predstavlja kvalitetnu vezu, tu ne postoji nista generalno, vise je stvar u onom prvom sto sam napisala.
Post Reply