HITNO-posao u AIR ABA
- Topla voda
#26 Re: HITNO-posao u AIR ABA
mirsad "brada"...
patriotska liga...zasluzan za oslobadjanje pofalica,medju ostalim
Last edited by Topla voda on 25/03/2009 23:37, edited 1 time in total.
- Prolaznik
#27 Re: HITNO-posao u AIR ABA
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:12, edited 1 time in total.
- terra_incognita
#28 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Pozdravi jarana..ja sam u toku večeri skupila dosta informacija, što ovdje- što sa drugih strana...svi su mi rekli isto...ja sam već odlučila da ne volontiram, bar ne kod njih 
- terra_incognita
#29 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Topla voda wrote:mirsad "brada"...prvi nacelnik obavjestajne sluzbe ,poslije njega dosao rahmetli talijan
Mene interesuje samo plaća li platu i doprinose, ordenje JOK! naravno i interesuje me ono sa snimanjem uposlenika, to ne dolazi u obzir.
Noćne smjene, kako sam doznala do 02-04 takođe ne dolaze u obzir.
Helem prikupila sam informacija koje ni malo ne idu u prilog ovoj kompaniji.
- Prolaznik
#30 Re: HITNO-posao u AIR ABA
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:12, edited 1 time in total.
- terra_incognita
#31 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Svaka čast ulaganju u infrastrukturu ali ljudi su ipak najvažniji resurs.
- bach
#32 Re: HITNO-posao u AIR ABA
terra_incognita wrote:Pozdravi jarana..ja sam u toku večeri skupila dosta informacija, što ovdje- što sa drugih strana...svi su mi rekli isto...ja sam već odlučila da ne volontiram, bar ne kod njih
De podijeli s rajom, da znamo gdje ne treba slati CVsvi su mi rekli isto
- terra_incognita
#33 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Prolaznik wrote:Pa i nije mi baš jaran. Slučajno smo se jednom prilikom upoznali i na tome se sve završilo. Rekao mi je da puno ulažu u infrastrukturu i da nema neke zarade ali nadaju se boljim vremenima.terra_incognita wrote:Pozdravi jarana..ja sam u toku večeri skupila dosta informacija, što ovdje- što sa drugih strana...svi su mi rekli isto...ja sam već odlučila da ne volontiram, bar ne kod njih
Ma Burek je rekao da njegov jaran ide na razgovor...pa nisam citirala i zbrisao mi post..
- terra_incognita
#34 Re: HITNO-posao u AIR ABA
bach wrote:terra_incognita wrote:Pozdravi jarana..ja sam u toku večeri skupila dosta informacija, što ovdje- što sa drugih strana...svi su mi rekli isto...ja sam već odlučila da ne volontiram, bar ne kod njihDe podijeli s rajom, da znamo gdje ne treba slati CVsvi su mi rekli isto
Da podjelim što sam doznala?
Pa ima navedeno:
1. radiš 2-3 mjeseca plate nema i nema izgleda da će biti; raja napuštaju on samo skuplja nove i sve u krug godinama
2. radi se u smjenama a ta druga u neka doba postaje treća do 04h (treća smjena vraća dug-valjda)
3. U kancelarijama su postavljene kamere, znači nema ni jednog pokreta koji nije u službi zarade novca; lampicu na kamerama gazda ponekad ugasi u toj trećoj smjeni, pa se ljudi malo opuste ali avaj!
Zar nije dovoljno za neprihvatiti posao.
Ono redovno ugnjetavanje nisam ni navela, to je već postalo normala kod nas.
- Topla voda
#35 Re: HITNO-posao u AIR ABA
pa ako je tako,nemas sta kontati...trazi bolje
- terra_incognita
#36 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Naravno.
Samo u trenutku kada sam napisala prvi post nisam znala sve što sada znam. Imala sam info samo od jedne persone ali kada to potvrdi njih više---stvari se mijenjaju.
Samo u trenutku kada sam napisala prvi post nisam znala sve što sada znam. Imala sam info samo od jedne persone ali kada to potvrdi njih više---stvari se mijenjaju.
- mirzazmaj
#37 Re: HITNO-posao u AIR ABA
ma mani se takvih, obeca on tebi platu 1200 KM, pa kad dodje red da plati, isplati ti tri glave i kaze "dodjem ti" znas nije bilo posla, ovo-ono. takvih je direktora puno sarajevo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#38 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Moja dva jarana su nekada radili za tu firmu.
Jedan je izdrzao nekih 2-3 mjeseca,kaze da mu je bilo pakleno,kad god bih vidio jednog od njih izmedju nekih smijena,jer im smjene traju ludackih 10-12 sati
..znaci,kad god bih vidio nekoga od njih dvojice bili su totalno nezadovoljni,sto kolicinom posla,sto radnom atmosferom.
Drugi je izdrzao nesto duze,ali i on je na kraju dao otkaz ,jer je tempo bio nevjerovatan.
Znam da imaju dnevnu i nocnu smjenu,i da se nezna koja je gora.
Dnevna koja bi trebala trajati do 4,obicno zavrsi u 6 ili cak i duze,a "nocna" od 4,ili tako nesto,zavrsi negdje oko 2 ili tako nesto.
Neznam bas precizno ove smjena,samo znam da su ljudi radili kao rudari,i znam da se vlasnik,kojeg su zvali "Brada"ocajno odnosio prema uposlenicima.
Tako da ako neko bas ne mora,onda neka se ne hvata u to kolo,radit ce kao rob,a zavrsit ce tako sto ce ili dobiti otkaz,ili ce dati otkaz jer ce ga totalno unistiti tempo poslije par mjeseci.
Najrigidniji oblik kapitali...ups...robovlasnistva.
Jedan je izdrzao nekih 2-3 mjeseca,kaze da mu je bilo pakleno,kad god bih vidio jednog od njih izmedju nekih smijena,jer im smjene traju ludackih 10-12 sati
Drugi je izdrzao nesto duze,ali i on je na kraju dao otkaz ,jer je tempo bio nevjerovatan.
Znam da imaju dnevnu i nocnu smjenu,i da se nezna koja je gora.
Dnevna koja bi trebala trajati do 4,obicno zavrsi u 6 ili cak i duze,a "nocna" od 4,ili tako nesto,zavrsi negdje oko 2 ili tako nesto.
Neznam bas precizno ove smjena,samo znam da su ljudi radili kao rudari,i znam da se vlasnik,kojeg su zvali "Brada"ocajno odnosio prema uposlenicima.
Tako da ako neko bas ne mora,onda neka se ne hvata u to kolo,radit ce kao rob,a zavrsit ce tako sto ce ili dobiti otkaz,ili ce dati otkaz jer ce ga totalno unistiti tempo poslije par mjeseci.
Najrigidniji oblik kapitali...ups...robovlasnistva.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#39 Re: HITNO-posao u AIR ABA
čuj kapitalisti?
pa dajte
čovjek je branio grad i sad vam daje poso
šta još oćete???
ps. tražim nekog ko će mene braniti od branitelja

pa dajte
čovjek je branio grad i sad vam daje poso
šta još oćete???
ps. tražim nekog ko će mene braniti od branitelja
-
Betandwin
#40 Re: HITNO-posao u AIR ABA
zar je dozvoljeno u kancelarijama postaviti kamere i kuziti radnike , ima li kakav zakon oko ovoga ?terra_incognita wrote: 3. U kancelarijama su postavljene kamere, znači nema ni jednog pokreta koji nije u službi zarade novca; lampicu na kamerama gazda ponekad ugasi u toj trećoj smjeni, pa se ljudi malo opuste ali avaj!
.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#41 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Ja sam njihov korisnik i telefonske linije i interneta i jako sam zadovoljna. Znam kad zovem radi neke informacije ili žalbe, da kažu ovako nekako..... Razgovor može biti sniman u svrhu obuke novih uposlenika..
Ne znam kako je tamo raditi, ali su poslije telecoma BIh pravo osvježenje za korisnike, cijenom , uslugom i odnosnom prema klijentu.
Ne znam kako je tamo raditi, ali su poslije telecoma BIh pravo osvježenje za korisnike, cijenom , uslugom i odnosnom prema klijentu.
- terra_incognita
#42 Re: HITNO-posao u AIR ABA
To kako oni nastupaju na tržištu, sa kojom cijenom i na koji način se suočavaju sa konkurencijom, je drugi par cipela.
Upravljanje ljudskim resursima im očito nije jača strana.
I to snimanje "za obuku".....
Upravljanje ljudskim resursima im očito nije jača strana.
I to snimanje "za obuku".....
-
melb26sa
#43 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Ja samo da kazem da ovdje koji god broj podrske nazoves (Comcast, USCIS - drzavna agencija, elektrodistribuciju, prodavaci...) uvijek prije nego sto mozes razgovarati sa agentom ide upozorenje/informacija da se radi kvaliteta usluge i obuke uposlenika razgovor moze snimati tako da se tu nema cemu cuditi.
Sada postoje programi koji prepoznaju kada je musterija ljuta, na ivici strpljenja i slicno i na osnovu toga se razgovor upucuje starijem agentu ili cak menadzeru.
Sada postoje programi koji prepoznaju kada je musterija ljuta, na ivici strpljenja i slicno i na osnovu toga se razgovor upucuje starijem agentu ili cak menadzeru.
- terra_incognita
#44 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Pa postoji i usluga "tajni kupac" koji provjerava prag strpljenja uposlenika, po meni bolje nego preslušavanje kao KGB.
A u Telecomu jedino i rade oni koji su podrška, ovi na funkcijama su stvarno izlišni. Ja bi to svela na 30% sadašnjeg brojnog stanja.
A u Telecomu jedino i rade oni koji su podrška, ovi na funkcijama su stvarno izlišni. Ja bi to svela na 30% sadašnjeg brojnog stanja.
-
melb26sa
#45 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Vidi, snimanje zna biti i korisno jer ti mozes reci zvala sam tad i tad i pricala sa vasim zaposlenikom ime i prezime, broj iskaznice. Nakon sto nisam razrijesila svoj problem zelim da mi se daju sljedece informacije...
Oni mogu provjeriti u listingu/snimci poziva da si ti zaista zvala i sta se desavalo pa da onda oni rijese problem.
Nema tu nista KGB sa tim. Mozda imaju ostale agencije - u to ne ulazim.
Oni mogu provjeriti u listingu/snimci poziva da si ti zaista zvala i sta se desavalo pa da onda oni rijese problem.
Nema tu nista KGB sa tim. Mozda imaju ostale agencije - u to ne ulazim.
- terra_incognita
#46 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Ma snimanje razgovora je najmanji problem.
Snimanje kamerom je već opako.
Još sam doznala da ljudi na posao nose papuče, jer toliko dugo ne mogu u cipelama. Sada je na nama da zamislimo to rano vrijeme u kojem te još snimaju i ne smiješ ni protegnuti noge.
Užas.
Još sam doznala da ljudi na posao nose papuče, jer toliko dugo ne mogu u cipelama. Sada je na nama da zamislimo to rano vrijeme u kojem te još snimaju i ne smiješ ni protegnuti noge.
Užas.
-
melb26sa
#47 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Vidi, kod mene na poslu kamere su na glavnim hodnicima, pred liftovima. Ulazimo sa onim cip plasticnim karticama u urede. Na posao dolazim u farmerkama i tenama pa se presvucem u poslovnu odjecu jer svi moraju biti pristojno obuceni. Ako hocemo da iznesemo nesto iz ureda - kutiju papira do klijenta - prvo jedan uposlenik pregleda i onda da odobrenje na naljepnici da dole u holu ne bi pravili probleme. Naucis na sve.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#48 Re: HITNO-posao u AIR ABA
I ja nosim papuče na posao.terra_incognita wrote:Ma snimanje razgovora je najmanji problem.
Užas.
- terra_incognita
#49 Re: HITNO-posao u AIR ABA
E ne znam.
Tamo gdje sm do sada radila nisu mi trebale papuče jer je radno vrijeme bilo ono po Marxu.
Imala sam posla sa klijentima pa to nisam ni mogla, čak i da je bilo potrebe.
Tako zamišljam i svoje sljedeće radno mjesto: normalno radno vrijeme, plata i ostale benificije, povjerenje a ne video zapisi.
Tamo gdje sm do sada radila nisu mi trebale papuče jer je radno vrijeme bilo ono po Marxu.
Imala sam posla sa klijentima pa to nisam ni mogla, čak i da je bilo potrebe.
Tako zamišljam i svoje sljedeće radno mjesto: normalno radno vrijeme, plata i ostale benificije, povjerenje a ne video zapisi.
-
debela
#50 Re: HITNO-posao u AIR ABA
ama jesi li bila na razgovoru? to iskustvo me interesuje.