Tadić vs Koštunica
- Alfons Kauders
Pa recimo za 200 i kusur hiljada poginulih, materijalnu i nematerijalnu stetu, izmaklu dobit i sl. Ne znam zasto to ljudima u SCG nije jasno. ICTY je sukob u BiH ocjenio kao agresiju SCG na BiH, sto su inace svi i znali, samo se prave blentavi...gavrilo wrote:recite mi zasto scg treba da plati bosni ratnu ostetu?
... molim vas bez osudjivanja da ja podrzavam agresiju i da sam srbocetnik i ne znam ti ni ja vise sta
Sport Billy, kontam ba, neg da prevedem !
Eeeee imas li koju onu Sport Billy sportsku torbu, treba mi za skijanje ?!
-
sport billy
Ne moze, cuvam je ko svoju LillyAlfons Kauders wrote:
- Alfons Kauders
Jebiga! Valja mi na buvljak onda...sport billy wrote:Ne moze, cuvam je ko svoju LillyAlfons Kauders wrote:
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Vratite mi moju novu, tek otplaćenu Škodu 120L!!!gavrilo wrote:billy ne pravi se lud... nego me prosto vase misljenje interesuje zasto scg treba da plati odstetu bih.
pitanje je trivialno zar ne?
- Alfons Kauders
PipiDugaDevetka wrote:Vratite mi moju novu, tek otplaćenu Škodu 120L!!!gavrilo wrote:billy ne pravi se lud... nego me prosto vase misljenje interesuje zasto scg treba da plati odstetu bih.
Pa zar se radila tad, zar nije bio Favorit 135 ???
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
1986. kupljena, a otplaćena 1991. U stvari, bila je vlasništvo mog,sada rahmetli brata. Arkanovci (govorili su ekavskim narječjem) su ga 1992. pitali da li je ona parkirana Škoda muslimanska, a on im je odgovorio da nije, nego je njegova. Porodica protjerana uz gadan degenek.
Otrcano, trivijalno je ovo u vezi sa mojom Škodom u poređenju sa onim šta se desilo ostalim sugrađanima.
Otrcano, trivijalno je ovo u vezi sa mojom Škodom u poređenju sa onim šta se desilo ostalim sugrađanima.
Last edited by PipiDugaDevetka on 16/10/2004 20:42, edited 1 time in total.
-
H2SO4
Ko je nauruzao i obucio Arkanove Tigrove?gavrilo wrote:billy ne pravi se lud... nego me prosto vase misljenje interesuje zasto scg treba da plati odstetu bih.
Od kuda im protuavionski topovi,tenkovi i ostalo nauruzanje?
Odakle su dosli u BiH?
Ko je nauruzao i obucio Bele Orlove?
Odakle im svo to silno oruzije?
Odakle su dosli?
Ciji su oni drzavljani?
Od kuda toliko topnistvo,borbena vozila,zracne snage,raketno nauruzanje ,nenaoruzanom srpskom narodu u BiH?
-
H2SO4
gavrilo wrote:h2 e takva vrsta odgovora mi se svidja.
e sada, ko je naoruzao bosnjake?
Koliko znam bio je embargo na uvoz oruzija i oruzije bosnjaka je bilo tanko onoliko koliko se moglo proizvesti u fabrikama, prosvercovati i zarobiti od neprijatelja...
Dakle nikakav spoljni faktor kao sto je bio slucaj sa vama jer ste sve na tanjiru dobili od bivse JNA koja je jos u pocetku rata u Hrvatskoj prestala biti Jugoslovenska i podjelila se manjim dijelom na Hrvatsku i najvecim dijelom na Srpsku Vojsku
- Alfons Kauders
Pa i nije bas da smo mi imali avione, tenkove, artiljeriju al nejse, Bosnjake su naoruzali lokalni kriminalci koji su nabavljali oruzje od vasih kriminalaca, koji su pak to oruzje dobijali od JNA i fino zaradjivali, (a i nasi su) barem je to bio slucaj u mojoj blizini...gavrilo wrote:h2 e takva vrsta odgovora mi se svidja.
e sada, ko je naoruzao bosnjake?
-
H2SO4
Gavrilo a sad je red da ti meni odgovoris,
Zasto su oficiri VRS bili na platnom spisku Beograda,a ako se ne varam komadant VRS General Mladic je i dan danas?
Postoje dokumenti,a to ce sud sve fino da prelista,kojima se bez ikakvih problema dokazuje agresija na BiH.Jedino sto mi smeta i u cemu se slazem sa tobom je sto i Hrvatska nije optuzena za agresiju na BiH jer su istina u manjoj mjeri ali sa istom namjerom vrsili agresiju na BiH.
T
Zasto su oficiri VRS bili na platnom spisku Beograda,a ako se ne varam komadant VRS General Mladic je i dan danas?
Postoje dokumenti,a to ce sud sve fino da prelista,kojima se bez ikakvih problema dokazuje agresija na BiH.Jedino sto mi smeta i u cemu se slazem sa tobom je sto i Hrvatska nije optuzena za agresiju na BiH jer su istina u manjoj mjeri ali sa istom namjerom vrsili agresiju na BiH.
T
- Drvosjeca iz Dejcica
"Agresija je upotreba oruzane sile jedne drzave protiv suvereniteta, teritorijalnog integriteta ili politicke nezavisnosti druge drzave, odnosno ma na koji drugi nacin koji nije u saglasnosti sa Poveljom UN-a."gavrilo wrote:cekaj stvarno vjerujete da bosnjake niko nije naoruzavao? sta je sa irana?
Ili
a) invazija ili napad oruzanih snaga jedne drzave na teritoriju druge drzave, ili svaka vojna okupacija, makar i privremena, koja proizlazi iz takve invazije ili napada, ili aneksija teritorije ili dijela teritorije druge drzave upotrebom sile;
b) bombardovanje teritorije neke drzave od strane oruzanih snaga druge drzave ili upotreba ma kog oruzja od strane jedne drzave protiv teritorije druge drzave;
Iran nije imao teritorijalnih pretenzija na SCG kao sto je SCG imala srpam BiH. Kontas ? Snimljeni razgovori Milosevica i Karadzica jasno ukazuju da je SCG otvoreno pomagala Srbe u BiH sa ciljem pripajanja BiH ili dijelova BiH u neku buducu srpsku drzavu. SCG nije apsolutno nista uradila u cilju sprecavanja prelaska dobrovoljaca i rezervista iz Srbije u BiH kao ni MTS-a. Nije li Milosevis licno ucestvovao na Palama 1993 na zasjedanju parlamenta i govorio o potrebi da Srbi zive u jednoj drzavi. Eto ako to nije agresija onda ja zaista ne znam sta jeste.
- Alfons Kauders
Iran je pred kraj rata, uz presutno odobrenje SAD-a, dostavio par aviona naoruzanja, prije svega protuoklopnih sistema, dakle defanzivnog naoruzanja, a 1992. nista. Ne vjerujem da se takva vrsta pomoci moze porediti sa onim sto je JNA ostavila Rasinoj vojsci, a da i ne govorimo o strucnom osoblju...Steta sto padas na takvu jeftinu propagandu, izgledas kao inteligentna osoba...gavrilo wrote:cekaj stvarno vjerujete da bosnjake niko nije naoruzavao? sta je sa irana?
- manijak1
Izrael je
slao po povoljnim cijenama uniforme ( bilo je i uzija , bagatela )
to niko ne spominje
jel' zbog toga što ne spadaju u vrstu Irana
i ostalih nepopularnih zemalja ?
Između ostalog kaže Tadić da mu se ne ide po ulicama po kojima šetaju optuženici za ratne zločine
kako onda stigne do Parlamenta ? 
Između ostalog kaže Tadić da mu se ne ide po ulicama po kojima šetaju optuženici za ratne zločine
- Alfons Kauders
Gavrilo, sto bolan ubi Franca i Sofiju ?
Franz dobar cojk bio skroooz...
Franz dobar cojk bio skroooz...
-
Zenga
Ne znam da li ste nekad isli na srpske forume, napr. kao b92 ili neke druge, nego sta sam hteo da kazem. Naime, tamo na tim srpskim forumima niko se ne bavi Bosnjackom politikom niti njihovim presednikom kao vi sto se bavite problemima druge drzave Srbije. Koji vam je k...c, Sta to znaci cetnik??? Ako se Srbi iz Bosne bave Bosnjackom politikom oni na to imaju pravo posto zive u istoj drzavi i jedan su od tri naroda koji cine Bosnu kao drzavu. Sto se tice ostete Srbije prema Bosni to ce dokazati i presuditi medjunarodni sud bez da pita Tihica ili bilo kog bosanskog politicara. Isto vazi i za ratne zlocine i za to je nadlezan tribunal u Hagu i oni dokaziju krivicu i presudjuju i bez vas i bez nas. Dakle nema potrebe da vi ( Bosnjaci) stalno optuzujete Srbe i za ono sto se vas ne tice nap. ko ce biti presednik Srbije i tome slicno. Vi ste priznata i samostalna drzava i sta vas boli dupe za Srbiju i ko je njezin presednik, i da li je on lud ili mozda cetnik to vas prosto ne zanima. Mogucnos da Srbija "ponovo pocini agresiju" kako vi kazete je ravna nuli pa prema tome uzivajte u svojoj drzavi bez da pominjete ili optuzujete Srbe za vase probleme. Svu eventualnu krivicu Srbije za rat u Bosni ce dokazati i presuditi Medj. sud bez vas, vi samo pogorsavate svoje odnose sa Srbima takvim zlonamernim tvrdnjama da je neko cetnik ili nacionalista. Toliko od mene dragi moji Bosnjaci uzivajte u zivotu bez nas i nasi cetnika. Asta la Vista
-
H2SO4
Slazem se treba cekati da sud presudi,ali se ne slazem da treba da nas boli djon ko ce biti predsjednik srbije,kada skoro jedan potencijalni predsjednik u Bijeljini izjavi javno da se tu osjeca kao u Srbiji i da ce to biti Srbija!Zenga wrote:Ne znam da li ste nekad isli na srpske forume, napr. kao b92 ili neke druge, nego sta sam hteo da kazem. Naime, tamo na tim srpskim forumima niko se ne bavi Bosnjackom politikom niti njihovim presednikom kao vi sto se bavite problemima druge drzave Srbije. Koji vam je k...c, Sta to znaci cetnik??? Ako se Srbi iz Bosne bave Bosnjackom politikom oni na to imaju pravo posto zive u istoj drzavi i jedan su od tri naroda koji cine Bosnu kao drzavu. Sto se tice ostete Srbije prema Bosni to ce dokazati i presuditi medjunarodni sud bez da pita Tihica ili bilo kog bosanskog politicara. Isto vazi i za ratne zlocine i za to je nadlezan tribunal u Hagu i oni dokaziju krivicu i presudjuju i bez vas i bez nas. Dakle nema potrebe da vi ( Bosnjaci) stalno optuzujete Srbe i za ono sto se vas ne tice nap. ko ce biti presednik Srbije i tome slicno. Vi ste priznata i samostalna drzava i sta vas boli dupe za Srbiju i ko je njezin presednik, i da li je on lud ili mozda cetnik to vas prosto ne zanima. Mogucnos da Srbija "ponovo pocini agresiju" kako vi kazete je ravna nuli pa prema tome uzivajte u svojoj drzavi bez da pominjete ili optuzujete Srbe za vase probleme. Svu eventualnu krivicu Srbije za rat u Bosni ce dokazati i presuditi Medj. sud bez vas, vi samo pogorsavate svoje odnose sa Srbima takvim zlonamernim tvrdnjama da je neko cetnik ili nacionalista. Toliko od mene dragi moji Bosnjaci uzivajte u zivotu bez nas i nasi cetnika. Asta la Vista
Kontas sada zasto te "zlonamerne" tvrdnje da je neko cetnik i nacionalista.Pa imali ste i vi temu o tim izjavama u Bijeljini na vasem forumu B92?
-
Zenga
Mislim, generalno nije dobro optuzivati nekog da je nacionalista ili cetnik. Ja sam pojasnio da Bosna nema cega da se plasi da li u Srbiji vlada ludak ili cetnik, prosto je nemoguce u danasnje vrema da Srbija pocini nesto protiv BiH. Dakle, ako neko u Srbiji i misli da ocepi deo Bih to je nemoguce zbog Medju. zajednice i Nato-a. I jos nesto RS je priznala i donela zvanican dokument o zlocinima u Srebrenici.
-
H2SO4
Zenga wrote:Mislim, generalno nije dobro optuzivati nekog da je nacionalista ili cetnik. Ja sam pojasnio da Bosna nema cega da se plasi da li u Srbiji vlada ludak ili cetnik, prosto je nemoguce u danasnje vrema da Srbija pocini nesto protiv BiH. Dakle, ako neko u Srbiji i misli da ocepi deo Bih to je nemoguce zbog Medju. zajednice i Nato-a. I jos nesto RS je priznala i donela zvanican dokument o zlocinima u Srebrenici.
Sto se tice medjunarodne zajednice u pravu si a i nisi.Jer ako podjemo tom tvojom logikom i 1992. godine BiH je bila medjunarodno priznata i postala clanica UN a rat se rasplamsao do nevidjenih razmjera bez ikakve reakcije NATO-a i medjunarodne zajednice osim osuda
-
imigrant
Joj Zenga druze moj dragi, slatki brate srbine...
Pa ti si cetnik, kako ti to nije jasno do sada...
Cuj RS priznala srebrenicu, sada nakon tolko vremena, pitas li se zasto?
zato sto im je mozda zao jel, jer im je stalno do istine...
Ma dobar si ti Zenga, volim ja tebe
ajd budi mi dobar
P.S. Kostunica jeste KLASICNI INSTITUCIONALNI NACIONALISTA!!!!
Pravi onaj, s Pavlom se druzi, spajao bi crkvu i drzavu, njegovi ljudi se slazu sa onom Ministarkom prosvjete sto oce da izbaci DARVINOVU teoriju evolucije, zato sto se ne poklapa sa novim zavetom ili slicno!!
Eto zato!!
znas sigurno za ovu sliku: http://www.b92.net/galerija/pics/2004/1 ... 832508.jpg
EVO ZATO JE NEKOG BRIGA KO JE PREDSJEDNIK SRBIJE!!!!!!!!!!
Kako ti do sada nije jasno!!! Pa nije ovo holandija, a srbija luxemburg!!!
Posmatram te ovdje dugo, i nisi glup, ali na pogresnom mijestu prodajes suplju!!!
Sto se tice tadica, manji je nacionalnista, i tvrdim to i sada. Cetnik sam reko pola u sali, kao sto i tebe zajebavam sada, da si i ti cedo!
prema tome, OHANI, i VOZDRA BRE

Pa ti si cetnik, kako ti to nije jasno do sada...
Cuj RS priznala srebrenicu, sada nakon tolko vremena, pitas li se zasto?
zato sto im je mozda zao jel, jer im je stalno do istine...
Ma dobar si ti Zenga, volim ja tebe
ajd budi mi dobar
P.S. Kostunica jeste KLASICNI INSTITUCIONALNI NACIONALISTA!!!!
Pravi onaj, s Pavlom se druzi, spajao bi crkvu i drzavu, njegovi ljudi se slazu sa onom Ministarkom prosvjete sto oce da izbaci DARVINOVU teoriju evolucije, zato sto se ne poklapa sa novim zavetom ili slicno!!
Eto zato!!
znas sigurno za ovu sliku: http://www.b92.net/galerija/pics/2004/1 ... 832508.jpg
EVO ZATO JE NEKOG BRIGA KO JE PREDSJEDNIK SRBIJE!!!!!!!!!!
Kako ti do sada nije jasno!!! Pa nije ovo holandija, a srbija luxemburg!!!
Posmatram te ovdje dugo, i nisi glup, ali na pogresnom mijestu prodajes suplju!!!
Sto se tice tadica, manji je nacionalnista, i tvrdim to i sada. Cetnik sam reko pola u sali, kao sto i tebe zajebavam sada, da si i ti cedo!
prema tome, OHANI, i VOZDRA BRE
-
imigrant
Normalno da bosna net reba da se plasi ludaka na vlasti u srbiji,
ali je to itekako bitno za cijeli region, i pogotovo za 49% bosne, koja gleda u tu vasu srbiju kao svoju domovinu, a ne bosnu, i u tog vaseg (tj srbijanskog, ne znam da li si ti otale ili ne), i u njihov fudbalski tim, kao u svoj tim!!!!!!!!!!!!!!
prema tome, BITNO JE ko je predsjednik te drzave srbije, jer kao takav utice na RS,i na bosnu normalno!
i samo ih on, i ona (srbija) moze osvijestiti da im je domovina BOsna a ne Srbija.
Da li ti je jasno sada???da JESTE i te kako bitno!!!
Opet bolji je tadis 10000000% od radikala, cija politika prema bosni je VRLO POZNATA!!!!
Ako si ti srbijanac, a u bosni je predjednik koji sve vrijeme lozi ove tvoje sandzaklije da im je domovina bosna a ne srbija, i da podrzava svaki njihov "secinisticki" potez... da li bi tebi bilo bitno koji ludak je na celu bosne, a koji nije??
ajd pa mi reci tita!
odoh raditi
ali je to itekako bitno za cijeli region, i pogotovo za 49% bosne, koja gleda u tu vasu srbiju kao svoju domovinu, a ne bosnu, i u tog vaseg (tj srbijanskog, ne znam da li si ti otale ili ne), i u njihov fudbalski tim, kao u svoj tim!!!!!!!!!!!!!!
prema tome, BITNO JE ko je predsjednik te drzave srbije, jer kao takav utice na RS,i na bosnu normalno!
i samo ih on, i ona (srbija) moze osvijestiti da im je domovina BOsna a ne Srbija.
Opet bolji je tadis 10000000% od radikala, cija politika prema bosni je VRLO POZNATA!!!!
Ako si ti srbijanac, a u bosni je predjednik koji sve vrijeme lozi ove tvoje sandzaklije da im je domovina bosna a ne srbija, i da podrzava svaki njihov "secinisticki" potez... da li bi tebi bilo bitno koji ludak je na celu bosne, a koji nije??
ajd pa mi reci tita!
odoh raditi
-
imigrant
ajd pa mi reci tita!
odoh raditi
ajd pa mi reci tita!
odoh raditi
-
imigrant
ajd pa mi reci tita!
odoh raditi
ajd pa mi reci tita!
odoh raditi