Engleski koker spaniel
Moderator: anex
- Amazonka27
#26 Re: Engleski koker spaniel
hvala na trudu. Al' ja nemam iskustva u kupovini, a pogotovo posto je to druga drzava. kako? sta?
- Baby
#27 Re: Engleski koker spaniel
Puno ljudi kupuje tako pse iz Hrvatske,Srbije,Makedonije itd...
Mislim da uzgajivači,tebi dovezu štene,ali ono treba biti čipirano,vakcinisano itd...
Vidi,malo ću se raspitati pa ti javim...
Mislim da uzgajivači,tebi dovezu štene,ali ono treba biti čipirano,vakcinisano itd...
Vidi,malo ću se raspitati pa ti javim...
- Amazonka27
#28 Re: Engleski koker spaniel
ali ondje imaju samo zemaljske adrese... 
- The Nightwatchman
#29 Re: Engleski koker spaniel
a ti bi svemirske jel?Amazonka27 wrote:ali ondje imaju samo zemaljske adrese...
pa posalji im pismo u koverti
- Amazonka27
#30 Re: Engleski koker spaniel
ma procedura brate...kupovina macka u vreci...sta ko gdje kome cemu...posaljem pismo...svjetlosna godina dok stigne...hoce li uzvratiti ili ne...da li jos uvijek zive na toj adresi...zali se nailovoj materi kad ti posalju papagaja umjesto cukice...
mislim...nije mi ni e-mail adresa nikakva garancija...ali mozemo brze uspostviti komunikaciju. (ono. ko su, sta su, kakvo je leglo, iskustva, transport, slike legla...how much...)
mislim...nije mi ni e-mail adresa nikakva garancija...ali mozemo brze uspostviti komunikaciju. (ono. ko su, sta su, kakvo je leglo, iskustva, transport, slike legla...how much...)
- Amazonka27
#31 Re: Engleski koker spaniel
kmeeeeeeeeee, pa zar niko ne zna
-
saga
#32 Re: Engleski koker spaniel
pa pratis li oglase?
znam da je moja mama u oglasima naisla da prodaju male kokere...
znam da je moja mama u oglasima naisla da prodaju male kokere...
- Amazonka27
#33 Re: Engleski koker spaniel
kad? u kojim? jeste li vi gledali za sebe ili onako citali? Znas li koliko se krece cijena?
Ja do sada ni jednom nisam naisla na taj oglas ...
Ja do sada ni jednom nisam naisla na taj oglas ...
-
realna do boli
#34 Re: Engleski koker spaniel
Ja sam svog kokera kupila u FIS-u u prodavnici zivotinja.
Bila je to ljubav na prvi pogled.Kostao je 300 KM ,ali kako sam odmah tu kupila i sve sto mu treba,posudice za hranu , hranu,povodac, igracke itd ..u startu je bilo 700 KM.
Uz njega je dosla i njegova "knjizica" iz koje sam vidjela da je uvezen iz Srbije , vakcinisan, nesto kao pasos.
Prodavac je tvrdio da je "cistokrvni " pas ali nije imao njegov rodovnik te sam ja nazvala broj na "pasosu".
Dobila sam glup odgovor da moj Alf trenutno ne moze dobiti papire jer su svi zauzeti i ako neko kuce ugine mogu dobite te papire .Ostala sam sokirana,ali kako mi nije bilo bitno da li je on cistokrvan ili ne ljubav na prvi pogled je sve rjesila.
Ali iz licnog iskustva ti savjetujem da dobro razmislis jer je to rasa koja je prelijepa ali imaju jako cudnu narav .Bez obzira sto je bio "vaspitan" i poslusan nema sanse da ga naucis da lijepo hoda uz nogu , vec se pripremi da te vuce napolju i da ide gdje on zeli .To je srednja rasa pasa tako da su prilicno jaki i kada narastu nisu bas ni mali.
Uvijek ce biti dest metara ispred tebe ali ce se okretati da vidi gdje si.
Rado uce i razigrani su .Ne vole biti sami i jako pate kada ostanu sami u stanu.
Jako su zahtjevni i uvijek se moras baviti oko njigove dlake jer pokupi sve , od trava, cicaka , prasine ..i svaka setnja zavrski sa dugotrajnim ciscenjem.Ja sam svoga vodila na redovno sisanje i to je bar ljeti spasavalo ..mene.
Usi ,oci , sapice ,redovno moras odrzavati sa specijanom tecnoscu koju sam dobila od vetreinara.
Na djecu je odmah naucio jer mu svi prilaze zato sto je sladak.On ih je strpljivo trpio..bukvalno i bio je najsretniji kada odu od njega
Mogla bih satima pricati o njemu..
Bila je to ljubav na prvi pogled.Kostao je 300 KM ,ali kako sam odmah tu kupila i sve sto mu treba,posudice za hranu , hranu,povodac, igracke itd ..u startu je bilo 700 KM.
Uz njega je dosla i njegova "knjizica" iz koje sam vidjela da je uvezen iz Srbije , vakcinisan, nesto kao pasos.
Prodavac je tvrdio da je "cistokrvni " pas ali nije imao njegov rodovnik te sam ja nazvala broj na "pasosu".
Dobila sam glup odgovor da moj Alf trenutno ne moze dobiti papire jer su svi zauzeti i ako neko kuce ugine mogu dobite te papire .Ostala sam sokirana,ali kako mi nije bilo bitno da li je on cistokrvan ili ne ljubav na prvi pogled je sve rjesila.
Ali iz licnog iskustva ti savjetujem da dobro razmislis jer je to rasa koja je prelijepa ali imaju jako cudnu narav .Bez obzira sto je bio "vaspitan" i poslusan nema sanse da ga naucis da lijepo hoda uz nogu , vec se pripremi da te vuce napolju i da ide gdje on zeli .To je srednja rasa pasa tako da su prilicno jaki i kada narastu nisu bas ni mali.
Uvijek ce biti dest metara ispred tebe ali ce se okretati da vidi gdje si.
Rado uce i razigrani su .Ne vole biti sami i jako pate kada ostanu sami u stanu.
Jako su zahtjevni i uvijek se moras baviti oko njigove dlake jer pokupi sve , od trava, cicaka , prasine ..i svaka setnja zavrski sa dugotrajnim ciscenjem.Ja sam svoga vodila na redovno sisanje i to je bar ljeti spasavalo ..mene.
Usi ,oci , sapice ,redovno moras odrzavati sa specijanom tecnoscu koju sam dobila od vetreinara.
Na djecu je odmah naucio jer mu svi prilaze zato sto je sladak.On ih je strpljivo trpio..bukvalno i bio je najsretniji kada odu od njega
Mogla bih satima pricati o njemu..
- Amazonka27
#35 Re: Engleski koker spaniel
pa sto
?
-
saga
#36 Re: Engleski koker spaniel
heh... to je bilo prije 10 godina, koliko se sjecam nismo imali namjeru kupovat, al je mama slucajno naisla u novinama i pitala nas hocemo li (gdje ces dijete pitat 'oce li psa
) i ona je bila 150KM
a istina je da su zloce, i da ne znaju hodat fino
ova moja budala se juce popela na sto i pojela mi kiflice
za kaznu se sutra sisa 
a istina je da su zloce, i da ne znaju hodat fino
ova moja budala se juce popela na sto i pojela mi kiflice
- Amazonka27
#37 Re: Engleski koker spaniel
ma nek je zivahan
ja da hocu sta mirno...kupila bi ribice
ustvari svakako kontam da ponovo aktiviram svoj akvarium...kupila sam bila biljku sa puzevim jajima...iako sam je predhodno oprala...al dzaba....belaj...
al prije 10 godina u novinama....
raspitala sam se malo kod raje u BG...kazu oko 100 -150 eura...zenkice su kao jeftinije...Jedan trgovac mi je rekao da bi mi nabavio za 500 KM...e to mi je vec preskupo..
ali ja ne znam kako se to transportuje...kako se vade ti papiri...kome cemu... i evo nigdje nisam naletila da u BH prodaju kokere ..
al prije 10 godina u novinama....
raspitala sam se malo kod raje u BG...kazu oko 100 -150 eura...zenkice su kao jeftinije...Jedan trgovac mi je rekao da bi mi nabavio za 500 KM...e to mi je vec preskupo..
ali ja ne znam kako se to transportuje...kako se vade ti papiri...kome cemu... i evo nigdje nisam naletila da u BH prodaju kokere ..
- Baby
#38 Re: Engleski koker spaniel
Papiri ti netrebaju ako nećeš da vodaš cuku po izložbama...
Pas ti kao sa papirima ima garanciju da je zdrav,čistokrvan i tako...Oni se nemogu izvaditi tek tako,oni se kupe uz psa tj.ako roditelji tog šteneta imaju papire...
I psi sa papirima su skuplji,ali ako ti nisi spremna izvaditi 600/700 maraka iz džepa onda traži da ti prodaju cuku bez pappira...
Pas ti kao sa papirima ima garanciju da je zdrav,čistokrvan i tako...Oni se nemogu izvaditi tek tako,oni se kupe uz psa tj.ako roditelji tog šteneta imaju papire...
I psi sa papirima su skuplji,ali ako ti nisi spremna izvaditi 600/700 maraka iz džepa onda traži da ti prodaju cuku bez pappira...
- Amazonka27
#39 Re: Engleski koker spaniel
ma ne trebam ja psa sa papirima... nego ako se kupuje vani, koja je procedura, sta treba od tih papira...ipak se prelazi granica
-
realna do boli
#40 Re: Engleski koker spaniel
Ako pronadjes nekog uzgajivaca vani on ti mora uz stene dati njegov zdravstveni karton i pasos , mora biti cipiran i to je to.
Mislim da bi ti bilo pametnije da preko interneta pokusas pronaci neko leglo u BiH, tako da mozes otici sama i provjeriti u kakvim su uslovima zivjeli ti kucici.Ili jednostavnije nazovi vetreinare po Sarajevu ..i oni bi ti mogli pomoci ...mislim.
U svakom slucaju sretno sa nabavkom.
Proguglaj malo na internetu stranice o psima, moras naci nesto , neku najavu legla ili slicno.
A ako zelis razvijati misice ruku i nogu onako, bas da se nabildas..koker je za tebe
.
Mislim da bi ti bilo pametnije da preko interneta pokusas pronaci neko leglo u BiH, tako da mozes otici sama i provjeriti u kakvim su uslovima zivjeli ti kucici.Ili jednostavnije nazovi vetreinare po Sarajevu ..i oni bi ti mogli pomoci ...mislim.
U svakom slucaju sretno sa nabavkom.
Proguglaj malo na internetu stranice o psima, moras naci nesto , neku najavu legla ili slicno.
A ako zelis razvijati misice ruku i nogu onako, bas da se nabildas..koker je za tebe
-
realna do boli
#41 Re: Engleski koker spaniel
Koker spanijela parenje
Objavljeno pod Razno / Kućni ljubimci prije 1 mjesec, ističe 31.03.2009.
Koker spanijela , Muzijak ima papire u Sarajevu trazi zenku
Kontakt podaci
Oglašivač:roninku (nije ocijenjen, ocijeni korisnika) E-mail:[email protected] Mobitel:061 741 494Grad:SarajevoRegija:Kanton Sarajevo
Ovo sam pronasla na market .ba.
pokusaj kontaktirati vlasnika i mozda rezervisati stene.
Objavljeno pod Razno / Kućni ljubimci prije 1 mjesec, ističe 31.03.2009.
Koker spanijela , Muzijak ima papire u Sarajevu trazi zenku
Kontakt podaci
Oglašivač:roninku (nije ocijenjen, ocijeni korisnika) E-mail:[email protected] Mobitel:061 741 494Grad:SarajevoRegija:Kanton Sarajevo
Ovo sam pronasla na market .ba.
pokusaj kontaktirati vlasnika i mozda rezervisati stene.
- Baby
#42 Re: Engleski koker spaniel
Ja ću danas ići u Fis Vitez...Pa ću svratiti da prodavnice sa Kućnim LJ. da vidim imali Kokera 
-
Alisa86
#43 Re: Engleski koker spaniel
Koker španijele mozete nabaviti u Docu kad se ide prema Travniku, blizu čevabdžinice Bajra. Ja sam svog tu kupila i prezadovoljna sam. Ljudi su nas odlicno docekali i pokazali sve svoje pse kojih je bilo oko 12. Imaju 3 zenke i muzijaka i tad su (prije 15 dana imali oko 6 stenaca) Vidi se da ljudi obozavaju te pse jer su jako njegovani, a zena je cak zaplakala za ovim sto smo mi uzeli! Veliko prednost je to sto mozete otici upoznati roditelje stenceta, cak i njegovu baku! Cijena je 200 km! Kupovinu u fisu ne bih preporucila ali svako ce odluciti za sebe!
Napisat cu broj zene koju mozete kontaktirati ako se odlucite za ovu prekrasnu rasu
Tanja
061-708-451
Napisat cu broj zene koju mozete kontaktirati ako se odlucite za ovu prekrasnu rasu
Tanja
061-708-451
-
jaca78
#44 Re: Engleski koker spaniel
nedavno su na ovom forumu poklanjali baseta. predivan jeThe Nightwatchman wrote:ja 'ocu basseta
ima li ovo u bosni za nabavit?
Amazonka izvini ako sam ti sta poremetio, nego kontam vec je otvorena tema gdje neko trazi psa, pa si mi odradila marketing![]()
anyway, ti ces kokera sigurno puno lakse naci nego ja basseta![]()
al sam se zakleo da cu ga naci
- kakav nered
#45 Re: Engleski koker spaniel
ima jedan u mostaruThe Nightwatchman wrote:ja 'ocu basseta
ima li ovo u bosni za nabavit?
Amazonka izvini ako sam ti sta poremetio, nego kontam vec je otvorena tema gdje neko trazi psa, pa si mi odradila marketing![]()
anyway, ti ces kokera sigurno puno lakse naci nego ja basseta![]()
al sam se zakleo da cu ga naci
živi negdje blizu mojih, često sam ga viđala..prelijep pas..
pitat ću vlasnika gdje ga je nabavio ako ih sretnem u šetnji
- bellisperennis
#46 Re: Engleski koker spaniel
amazonka nadje li ti psa?? evo u zadnje vrijeme po market.ba dosta koker spanijela i to 200KM 
- Amazonka27
#47 Re: Engleski koker spaniel
a evo ovaj moj se nesto prekontava 
-
zdruzdjo
#48 Re: Engleski koker spaniel
imao punih 12 godina. zenku.12 sretnih godina. prezivila rat, jedenje rize i kojekakvih konzervi, granatu od 120 mm koja je spucala u stan i uginula 1998 godine od starosti i bolesti.
da li bih ikad vise kokera? neeeeema sanse.
prepametna i prelijepa zivotinja. ali i oni najtvrdoglaviji horoskopski ovnovi su mekusci kako je ovo tvrdoglavo. nauciti ce ono sto mu odgovara i nista vise.
bukvalno pas sa ljudskim karakterom.sto se tice gracioznog hoda na povodcu ......hahahahahah zaboravite. rijetki su ti koji fino hodaju zato sto su tako nauceni. ili im je u toku ucenja na vratu bila ogrlica sa siljcima koji bodu kad zategne ili su izrodi. sjecam se ucenja da ide napolje kad je vrijeme nuzdi. brat bratu 2 mjeseca aktivnog rada. slomila nas je. supruga je prije godinu zakrmala da kupi kokera sebi i sinu. nisam dao progovoriti. cini mi se da bih bio spremniji bernardinca ili harlekin dogu drzati u stanu nego njega.
na kraju su se zaljubili u westy-ja i sad je sa nama. milina pas. par puta plafon je ponavljanje ako hoces da ga naucis nesto. samo mu ona pitagorina teorema nesto ne ide
na kraju savjet
ako planirate kupovinu kokera budite spremni na puno rada sa psom, puno vremena i puuuuuuuuno dlaka po kuci.
za uzvrat dobiti cete veliku kolicinu ljubavi od njega. ulazak u kucu nakon sto ste izbivali sat dva je dogadjaj.
zenke su strasno osjetljive na reproduktivne organe. ako ne planirate parenja redovna, pozeljno je jedno prije kastriranja. u suprotnom kako mi je objasnio veterinar pocnu im ludovati hormoni i onda su nesnosni.
da li bih ikad vise kokera? neeeeema sanse.
prepametna i prelijepa zivotinja. ali i oni najtvrdoglaviji horoskopski ovnovi su mekusci kako je ovo tvrdoglavo. nauciti ce ono sto mu odgovara i nista vise.
bukvalno pas sa ljudskim karakterom.sto se tice gracioznog hoda na povodcu ......hahahahahah zaboravite. rijetki su ti koji fino hodaju zato sto su tako nauceni. ili im je u toku ucenja na vratu bila ogrlica sa siljcima koji bodu kad zategne ili su izrodi. sjecam se ucenja da ide napolje kad je vrijeme nuzdi. brat bratu 2 mjeseca aktivnog rada. slomila nas je. supruga je prije godinu zakrmala da kupi kokera sebi i sinu. nisam dao progovoriti. cini mi se da bih bio spremniji bernardinca ili harlekin dogu drzati u stanu nego njega.
na kraju su se zaljubili u westy-ja i sad je sa nama. milina pas. par puta plafon je ponavljanje ako hoces da ga naucis nesto. samo mu ona pitagorina teorema nesto ne ide
na kraju savjet
ako planirate kupovinu kokera budite spremni na puno rada sa psom, puno vremena i puuuuuuuuno dlaka po kuci.
za uzvrat dobiti cete veliku kolicinu ljubavi od njega. ulazak u kucu nakon sto ste izbivali sat dva je dogadjaj.
zenke su strasno osjetljive na reproduktivne organe. ako ne planirate parenja redovna, pozeljno je jedno prije kastriranja. u suprotnom kako mi je objasnio veterinar pocnu im ludovati hormoni i onda su nesnosni.
- hator
#49 Re: Engleski koker spaniel
Imam prijatelja koji ima kokere pa planira leglo ubrzo.Ako te zanima njegov broj ti posaljem na pp.
-
Karen
#50 Re: Engleski koker spaniel
@Amazonka
Nek se ne prekontava, imati psa je nešto najljepše što ti se može desiti.
Imam iskustva sa kupovinon iz druge države, Zagreb je bio u pitanju.
Marvi je imao super pedigre, rodovincu, kaparu smo platili mjesec prije preuzimanja, ostatak na preuzimanju. Nek ti ne bude žao para, radije još malo štedi, i idi osobno po njega, da vidiš šta i kako. Pravi uzgajivač će ti već cijepiti jednom i više puta očisiti štene, i izvaditi knjižicu (u HR je to i putovnica).
Rodovnik je nepotreban u smislu prelazaka granice, za to ti treba ta knjižica-putovnica i da je štene čipirano.
Mi smo potegli do Zagreba i nazad i ni dana nisam požalila.
Volim ja i mješance(i imam jednog) da ne bi bilo da podržavam samo čistokrvne, ali ima nešto u tim rasama lijepo, kada čovjek bira psa po sebi.
Nek se ne prekontava, imati psa je nešto najljepše što ti se može desiti.
Imam iskustva sa kupovinon iz druge države, Zagreb je bio u pitanju.
Marvi je imao super pedigre, rodovincu, kaparu smo platili mjesec prije preuzimanja, ostatak na preuzimanju. Nek ti ne bude žao para, radije još malo štedi, i idi osobno po njega, da vidiš šta i kako. Pravi uzgajivač će ti već cijepiti jednom i više puta očisiti štene, i izvaditi knjižicu (u HR je to i putovnica).
Rodovnik je nepotreban u smislu prelazaka granice, za to ti treba ta knjižica-putovnica i da je štene čipirano.
Mi smo potegli do Zagreba i nazad i ni dana nisam požalila.
Volim ja i mješance(i imam jednog) da ne bi bilo da podržavam samo čistokrvne, ali ima nešto u tim rasama lijepo, kada čovjek bira psa po sebi.