Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
- Zox
#26 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Kad napadnu novinara onda je dobio po "prnjoci". Kad napadnu povratnika, onda treba zaratit.
-
homar
#27 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Na sceni je klero-fašističko-kriminalni klan koji jača svakim danom. Nemojmo se zapitati jednog dana kada isti ti bradonje zakucaju na naša vrata. Nažalost ta banda nije pobijeđena kada je to bio vakat i sada nam je trpjeti do sudnjega dana. Sve ovo jako odgovara Dodiku, eto entitetska granica sada funkcioniše, novinara Vaskovića će protjerati sa teritorije "veleposjeda" vladike Gregorija i iz genocidne tvorevine RS na teritoriju F BiH. Grdno se mi varamo da će nam u BiH biti bolje, sve dok postoji ta genocidna tvorevina i dok takvu tvorevinu njeguju i podhranjuju četničke horde i kriminalci.
- dobrovoljac
#28 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Ne zaboravite da je granica sa Srbijom na Kozijoj Ćupriji.homar wrote:Na sceni je klero-fašističko-kriminalni klan koji jača svakim danom. Nemojmo se zapitati jednog dana kada isti ti bradonje zakucaju na naša vrata. Nažalost ta banda nije pobijeđena kada je to bio vakat i sada nam je trpjeti do sudnjega dana. Sve ovo jako odgovara Dodiku, eto entitetska granica sada funkcioniše, novinara Vaskovića će protjerati sa teritorije "veleposjeda" vladike Gregorija i iz genocidne tvorevine RS na teritoriju F BiH. Grdno se mi varamo da će nam u BiH biti bolje, sve dok postoji ta genocidna tvorevina i dok takvu tvorevinu njeguju i podhranjuju četničke horde i kriminalci.
- nokia6170
#29 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
koliko god ovo nekom zvucalo nadrealno, ovo sve ide na obraz Bosni i Hercegovini kao drzavi.
- Zox
#30 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Granica je ovdje gdje se isti samo nacionalno obrnuti mentalni sklop nasladjuje.dobrovoljac wrote:Ne zaboravite da je granica sa Srbijom na Kozijoj Ćupriji.homar wrote:Na sceni je klero-fašističko-kriminalni klan koji jača svakim danom. Nemojmo se zapitati jednog dana kada isti ti bradonje zakucaju na naša vrata. Nažalost ta banda nije pobijeđena kada je to bio vakat i sada nam je trpjeti do sudnjega dana. Sve ovo jako odgovara Dodiku, eto entitetska granica sada funkcioniše, novinara Vaskovića će protjerati sa teritorije "veleposjeda" vladike Gregorija i iz genocidne tvorevine RS na teritoriju F BiH. Grdno se mi varamo da će nam u BiH biti bolje, sve dok postoji ta genocidna tvorevina i dok takvu tvorevinu njeguju i podhranjuju četničke horde i kriminalci.
- nokia6170
#31 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
sve po uzoru na svog duhovnog vodju gospodina DabicaZox wrote:Granica je ovdje gdje se isti samo nacionalno obrnuti mentalni sklop nasladjuje.dobrovoljac wrote:Ne zaboravite da je granica sa Srbijom na Kozijoj Ćupriji.homar wrote:Na sceni je klero-fašističko-kriminalni klan koji jača svakim danom. Nemojmo se zapitati jednog dana kada isti ti bradonje zakucaju na naša vrata. Nažalost ta banda nije pobijeđena kada je to bio vakat i sada nam je trpjeti do sudnjega dana. Sve ovo jako odgovara Dodiku, eto entitetska granica sada funkcioniše, novinara Vaskovića će protjerati sa teritorije "veleposjeda" vladike Gregorija i iz genocidne tvorevine RS na teritoriju F BiH. Grdno se mi varamo da će nam u BiH biti bolje, sve dok postoji ta genocidna tvorevina i dok takvu tvorevinu njeguju i podhranjuju četničke horde i kriminalci.
-
Fordas
#32 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Fol je sto NIJE dobio 'po prnjoci', pitam se sta bi bilo da je zaista dobioZox wrote:Kad napadnu novinara onda je dobio po "prnjoci". Kad napadnu povratnika, onda treba zaratit.
-
VjecitiStudent
#33 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Jel ovdje ubrajas i Gluhu Bukovicu?homar wrote:Na sceni je klero-fašističko-kriminalni klan koji jača svakim danom. Nemojmo se zapitati jednog dana kada isti ti bradonje zakucaju na naša vrata. Nažalost ta banda nije pobijeđena kada je to bio vakat i sada nam je trpjeti do sudnjega dana. Sve ovo jako odgovara Dodiku, eto entitetska granica sada funkcioniše, novinara Vaskovića će protjerati sa teritorije "veleposjeda" vladike Gregorija i iz genocidne tvorevine RS na teritoriju F BiH. Grdno se mi varamo da će nam u BiH biti bolje, sve dok postoji ta genocidna tvorevina i dok takvu tvorevinu njeguju i podhranjuju četničke horde i kriminalci.
- tamara*
#34 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Kod nas u mahali po prnjokalicidobrovoljac wrote:Kod nas u mahali je vazda bilo i ostalo po prnjoci.mIRCerka wrote: Boga mi si ti sa brda, opcina stari grad, jer SG na koji aludiras kaze da je neko dobio po piCci da prostis.
Sve i da si napisao PO NOSU, to opet zvuci ko ismijavanje napada. Bio ti iz Starog Grada (autohtoni sarajlija) ili bio seljak s Dobrinje (poput mene).
PS Nisam jedina koja je tvoju recenicu shvatila kao ismijavanje.
- cyprus
#35 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Iskreno nepostoji teža rečenica kojom Bošnjak može pokopat vlastitu državu.dobrovoljac wrote:Ne zaboravite da je granica sa Srbijom na Kozijoj Ćupriji.
A što se tiče konkretno teme, pa mislim stvarno dokle više? Respect ekipi "60 minuta" jer objektivno nije nimalo lako raditi pod ovakvim pritiscima i prijetnjama. Ma ko šta mislio o njihovoj profesionalnosti i objektivnosti, zaslužili su čestitke za hrabrost...
- grany-smith
#36 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
BiH je zaista država opasnog življenja.
Tuku radnike,tuku invalide,tuku novinare,tuku istinu.
Dokle.
Da li postoje razumni ljudi i učine nešto ,da se ovome stane u kraj ?
Tuku radnike,tuku invalide,tuku novinare,tuku istinu.
Dokle.
Da li postoje razumni ljudi i učine nešto ,da se ovome stane u kraj ?
-
kusur
#37 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
u zadnjih par sedmica mislim da je svakom razumnom covjeku postalo jasno da 60 minuta nije ni SDP-ovska a niti anti-bosnjacka emisija, a pogotovo anti-islamska sto je nekima bila najomiljenija optuzba protiv ove emisije. naime, prilogom o SDP-ovom kongresu, zatim vec konstantnim rafalanjem dodika a sada i napadima od pravoslavnih svecenika sve optuzbe protiv 60 minuta su pale u vodi, i mozemo jedino biti ponosni sto za nase uslove jedna ovako objektivna i profesioalna emisija uopce i postoji. 
- Maraschino
#38 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
upravo tako,nokia6170 wrote:koliko god ovo nekom zvucalo nadrealno, ovo sve ide na obraz Bosni i Hercegovini kao drzavi.
kada se konstatiraju napadi na novinare i slobodu govora, sve se stavlja drzavi na teret...
slusam onoga sto je napao vaskovica (tip sa bradom), veli da ce ga opet napasti ako se pojavi u trebinju...
- grany-smith
#39 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Ma ja.
Tuku hodže,al tuku i popovi.
Tuku hodže,al tuku i popovi.
- Bosanac sa dna kace
#40 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
dobro, sad cemo vidjet hocel napravit isti cirkuz sa Grigorijem ko sto su napravili sa G.Bukovicomkusur wrote:u zadnjih par sedmica mislim da je svakom razumnom covjeku postalo jasno da 60 minuta nije ni SDP-ovska a niti anti-bosnjacka emisija, a pogotovo anti-islamska sto je nekima bila najomiljenija optuzba protiv ove emisije. naime, prilogom o SDP-ovom kongresu, zatim vec konstantnim rafalanjem dodika a sada i napadima od pravoslavnih svecenika sve optuzbe protiv 60 minuta su pale u vodi, i mozemo jedino biti ponosni sto za nase uslove jedna ovako objektivna i profesioalna emisija uopce i postoji.
- Bosanac sa dna kace
#41 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
interesuje me jesu li imali do sada ovo:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=60412
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=60412
- Compact
#42 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
jel to onaj što je izvještavao sa lica mjesta pad Srebrenice? 
- Maraschino
#43 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Sarajevska sačekuša!
E. R. F. | 18.03.2009 20:00
Sve je počelo kada je poznati banjolučki glumac i režiser Nikola Pejaković, po izlasku iz crkve, ugledao kameru uperenu u njega.
- Pomislio sam da su u pitanju paparaci - kaže Pejaković za "Fokus", uvjeren da niko nema pravo da ga neovlašćeno snima u intimnom trenutku kakav je izlazak iz crkve.
Pejaković kaže da je nekoliko trenutaka kasnije shvatio da je u pitanju Slobodan Vasković, "čuveni borac za Republiku Srpsku", koji, kao i on, živi u Banjoj Luci.
- Kada sam prišao da ga pozdravim, za svega deset sekundi stvorila se policija. Tada mi nije bilo jasno zašto. Sada mi je jasno da je u pitanju bila zasjeda - kaže Pejaković.
Pored crkve bilo je još nekoliko mladića, koji su primijetili Vaskovića kako se šunja po porti. Jedan od njih priča:
- Znam kako taj skot izgleda. Čim sam ga ugledao, znao sam da je došao s nekakvom nečasnom namjerom, ali da će imati toliko drskosti da nam provaljuje u portu crkve, u vrijeme posta, nisam ni sanjao. Odmah sam pozvao prijatelje, jer znam šta je taj skot u stanju da uradi - priča naš sagovornik.
Prepričava kako se za deset minuta pred crkvom stvorilo još 50 mladića, koji su od Vaskovića tražili odgovor na pitanje je li moguće da mu je malo što nekažnjeno laže, kleveće i blati ovaj grad i ljude u njemu, pa još provaljuje u portu crkve.
Neko od okupljenih rekao je da je Vasković otišao kod lidera Pokreta za Trebinje, Nikole Sekulovića, pa su okupljeni građani krenuli prema prostorijama te stranke.
- Otišli smo pred kuću Sekulovića da mu na taj način kažemo da nije dobrodošao u ovom gradu. Smrad i lešinari, kakav je Vasković, u ovom gradu ne mogu proći - kaže treći mladić i dodaje da ni Sekulović nije ništa bolji.
- Čovječe, Sekulović je lopov bio kada je imao 15 godina. Kome on da prosipa pamet po Trebinju. Ne zna ni ko je, ni šta je, ali zna da su svi loši, a on dobar - poručio je jedan građanin Trebinja.
Zanimljivo je, kažu, kada su došli pred prostorije Pokreta za Trebinje da je policija već bila tamo.
- Ne znamo šta je policija radila tamo, ali znamo da mi nismo nasilnici i lopovi. Da nismo fukare poput onih kojima smo došli reći da je dosta. Kada treba uhvatiti lopove, nema policije, kada treba pronaći one koji su postavljali eksploziv pod auta Trebinjaca, ponovo nema policije, kada treba pohapsiti narko-dilere, nema policije. Ali je naša policija bila tu kada nije trebalo da bude. Mi nismo manijaci poput Sekulovića i Vaskovića. Nismo ni narkomani ni lopovi. Nismo lažovi i prevaranti. Nismo fukare, kakve su oni. Mi smo normalan i pošten svijet, kome su fukare pokušale uzurpirati crkvu. I to u vrijeme posta. E, to ne može! Ni sada niti će ikada moći. Ako država nije u stanju da zaštiti nas normalne, poštene građane, štitićemo se sami - ogorčeno pričaju Trebinjci.
Uznemireni vjernici poručili su Vaskoviću da se ne krije iza napada na vladiku Grigorija.
- Ako su napali njega, napali su sve nas koji ga volimo i poštujemo. A to je 90 odsto građana Trebinja. Neka obojica idu u Sarajevo i tamo mute vodu. Da nas je vladika organizovao, kako su lagali Sekulović i Vasković, bilo bi nas 20.000 pred tom jadnom rupom od njegove stranke - zaključuje naš sagovornik, i poručuje da će svi kojima padne na pamet da im ubuduće provaljuju u crkvu biti najureni iz grada.
Načelnik razumije građane
Protest građana Trebinja, koji je nekorektnim izvještavanjem isprovocirao Slobodan Vasković, sasvim je razumljiv, naročito u situaciji kada se novinarska ekipa približila Sabornoj crkvi u Trebinju, rekao je Dobroslav Ćuk, načelnik ove opštine.
- Ne možete mjesecima provocirati građane, a onda se pojaviti šepureći se po gradu - rekao je Ćuk i naglasio da nije bilo nikakvih incidenata, s obzirom na to da su građani samo protestovali sa ciljem skretanja pažnje na medijske neistine.
Ćuk je naglasio da je neshvatljivo skrivanje ispod parole o slobodi medija, ukoliko se novinari pišući neistine skrivaju iza nepotpisanih tekstova.
- To što se dogodilo u Trebinju jeste spontana reakcija koja je uslijedila zbog približavanja crkvi. Sakupila se velika grupa građana koja je protestovala, poručujući da su u Trebinju nepoželjni oni koji pišu laži na takav način - rekao je Ćuk.
Protest bez incidenata
Rajna Parežanin, portparol CJB Trebinje, rekla je da je dežurnoj službi juče prijavljeno da je prilikom snimanja materijala za reportažu u Svetosavskoj ulici u Trebinju verbalno napadnut novinar S. V.
- Policija je na licu mjesta zatekla i novinara B. C. Saznali smo da se radi o nesporazumu oko snimanja Saborne crkve u Trebinju. Okupila se grupa građana, koji su izjavili da su tu sa ciljem mirnog izražavanja nezadovoljstva u vezi pisanja određenih medija i skretanja pažnje javnosti na iznesene neistine - navodi Parežanin.
naka nam je dragi Bog na pomoci...
ispade da je Vaskovic sve isplanirao do toga da gradonacelnik Trebinja Cuk podrzava ugrozeni narod od napasnih novinara...
- amrica
-
k_c
#45 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Sta drugo ocekivati od srpskih fasista!..Napad na novinara je dno srpsko-fasisticke politike!Sve je ovo rezija Popa Grigorja i Mice Dodika!
-
VjecitiStudent
#46 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Jel' i napad na novinare u Gluhoj Bukovici bio u reziji Popa Grigorja i Mice Dodika?k_c wrote:Sta drugo ocekivati od srpskih fasista!..Napad na novinara je dno srpsko-fasisticke politike!Sve je ovo rezija Popa Grigorja i Mice Dodika!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#47 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Ti njih nazivaš novinarima. Po meni čista pijaca i propaganda. Jesam da se iznosi prljava veš, posebno kad ga ima previše. Ali 60 dekika(kažu novi termin) je skup aluzija, poluofarbanih istina i neistina, poprilično selektivno usmjeren na neke koji nisu dobri s "nekima".bato99 wrote:ja se divim novinarima 60 minuta svaka im čast,stavljaju glavu u torbu za otkrivanje lopovluka ovdašnjih političara.. i pošto je ovo fuckin balkan onda me ne iznenađuje ovaj napad , i čini mi se da će poznavajući ih još više sad udarati po ovim našim kvazipolitičarima..
ekipi 60 minuta
Neću da detaljišem zna se zbog ćeg.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#48 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
kad napadnu novinara svi brije o tome i na kraju neko i dobije po Pičci(da citiram Mirecerku).Zox wrote:Kad napadnu novinara onda je dobio po "prnjoci". Kad napadnu povratnika, onda treba zaratit.
Kad napadnu povratnika, posebno u RS nikom ništa. Jadnik fasuje, bude mu uništena imovina i djeci treba saljevat strave i nokom ništa, a sve u ime suživota.
- nineinchnails
#49 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
Pa neka su ga napali kad je "PROVALIO" u crkvu. Sto nije fino usao ko sav normalan svet.
Jos nasao nesta da SNIMA kamerom (?). Pa nije ni turistima dozvoljeno da snimaju. Saborna crkva se ne smije snimati ni slikati, fino ima znak zabrane slikanja i snimanja da crkva ne bi post izgubila
Na trebinjskim razglednicama je "nacrtana" slika crkve.
Ne treba da se raspravlja o tome. Zna se da su u Trebinju zakleti antibosanci i velikosrbi na djelu pod palicom Vladike. Ko god nije uz njih, protiv njih je.
Steta onih 10% "normalnih" kao sto je bio Srdjan Aleksic.
Jos nasao nesta da SNIMA kamerom (?). Pa nije ni turistima dozvoljeno da snimaju. Saborna crkva se ne smije snimati ni slikati, fino ima znak zabrane slikanja i snimanja da crkva ne bi post izgubila
Na trebinjskim razglednicama je "nacrtana" slika crkve.
Ne treba da se raspravlja o tome. Zna se da su u Trebinju zakleti antibosanci i velikosrbi na djelu pod palicom Vladike. Ko god nije uz njih, protiv njih je.
Steta onih 10% "normalnih" kao sto je bio Srdjan Aleksic.
- harač
#50 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"
ja ,lično, još čekam da "profesionalci" naprave neku reportažicu o Pravnom fakultetu u Sarajevu