Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
- Luke Perry
#26 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
ti volis da ti dzamiju neko poredi sa zlom?
- dobrovoljac
#27 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Cionisto dosada si pravo, mile mi majkeLuke Perry wrote:ti volis da ti dzamiju neko poredi sa zlom?
- JohnnyS
#28 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Ima li igdje popis kriterija koji bi počasni građanin nekog grada trebao zadovoljavati?
- Luke Perry
#29 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
pa evo ja mislim da se zbog toga i nasao na listi.zgembo_sa wrote:Erdogan, ako nista zbog onog demonstrativnog odlaska iz Davosa. Respect ljudino!
jadno je to.
- zgembo_sa
#30 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Dobro iznio si svoje misljenje na 101 nacin, hajd sad pusti druge da nesto kazu...
- Dlakson
#31 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Kad pruži sva prava Kurdima, koje se masovno krše u Turskoj, onda bi se i moglo pričati
- KemooSA
#32 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Hoce li mi neko objasniti cime je doticni zasluzio tu nagradu i sta je on to tacno uradio za Sarajevo i uopce za BiH ?
-
Fordas
#33 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Evo zna dlakson sve sta trebaJohnnyS wrote:Ima li igdje popis kriterija koji bi počasni građanin nekog grada trebao zadovoljavati?
- Dlakson
#34 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
A ni Bošnjaci kojih ima nekoliko miliona u Turskoj nisu priznati, nego nose neka smiješna turska prezimena koja završavaju na oglu, an i slično. Primjer Mirsada Jahovića koji se sada preziva Turkčan. Po čemu su oni drukčiji od velikosrpkog projekta? Mi u istoriji treba jasno da se odredimo da je Turska bila okupator, pa zbog čega je Zmaj od Bosne podigao ustanak, a da su Rizvanbegović i Smail agaČengić i takvi bili izdajnici veći od Fikreta Abdića!Fordas wrote:Evo zna dlakson sve sta trebaJohnnyS wrote:Ima li igdje popis kriterija koji bi počasni građanin nekog grada trebao zadovoljavati?
- cyprus
#35 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Ma zar je to bitno, on je otišao demonstrativno iz Davosa...KemooSA wrote:Hoce li mi neko objasniti cime je doticni zasluzio tu nagradu i sta je on to tacno uradio za Sarajevo i uopce za BiH ?
- Vozdra raja :-)
#36 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Blago onom ko je imao Sultana El-Fatiha za okupatora!Dlakson wrote:Mi u istoriji treba jasno da se odredimo da je Turska bila okupator
O tome najbolje svjedoci Ahnama!

- Compact
#37 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Vozdra raja wrote:Blago onom ko je imao Sultana El-Fatiha za okupatora!Dlakson wrote:Mi u istoriji treba jasno da se odredimo da je Turska bila okupator![]()
O tome najbolje svjedoci Ahnama!![]()
![]()
![]()
- cyprus
#38 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Eeeee, da je Rusija slučajno uspjela da se dokopa toplog mora, pitam se dal bi citirana dvojica imala isto mišljenje i o Petru VelikomCompact wrote:Vozdra raja wrote:Blago onom ko je imao Sultana El-Fatiha za okupatora!Dlakson wrote:Mi u istoriji treba jasno da se odredimo da je Turska bila okupator![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
cikogonzales
#39 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Gdje ovo nadje, ja dobrog teksta.Daj jos kojuLuke Perry wrote:"Mosques are our barracks,
domes our helmets,
minarets our bayonets,
believers our soldiers.
This holy army guards my religion.
Almighty our journey is our klix,
the end is martyrdom.
erdogan
Last edited by cikogonzales on 17/03/2009 19:17, edited 1 time in total.
- dobrovoljac
#40 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Compact wrote:Vozdra raja wrote:Blago onom ko je imao Sultana El-Fatiha za okupatora!Dlakson wrote:Mi u istoriji treba jasno da se odredimo da je Turska bila okupator![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Compact
#41 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Eeeeee, da su babi muda bila bi muškocyprus wrote:Eeeee, da je Rusija slučajno uspjela da se dokopa toplog mora, pitam se dal bi citirana dvojica imala isto mišljenje i o Petru VelikomCompact wrote:Vozdra raja wrote: Blago onom ko je imao Sultana El-Fatiha za okupatora!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- zgembo_sa
#42 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Supljirate o temama koje veze nemaju sa ovom...
- Vozdra raja :-)
#43 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA

- IBM
#44 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Cekaj ba miki, pa vecina forumasa ovdje kritikuje Aliju sto je potpisao Dejton, legalizovao RS...itd.itd. a ti ga sad odjednom branis indirektno.pape wrote:Da nije bilo tog "gada" Holbruka i da onoj trojici nije zavrtao usi u Daytonu, ... jos bi se mi marisali sa cetnicima.IBM wrote:zasto ne? koliko se ja sjecam niko se ovdje nije protivio kada je GAD holbruk dobio Kljuc Sarajeva od Gradonacelnika Hamamdzica(SDP)
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#45 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Ja nemam nista protiv da se ova titula da Erdoganu, ali on nista spektakularno nije pomogao Sarajevu. Jedini je strani drzavnik (bitniji) koji je posjetio ovaj grad u zadnjih 5 godina, pa mozda vladajuca elita hoce da mu se na tome oduzi. Mada mislim da bi se on borio i zalagao za gradjansku nedjeljivu BiH i lobirao u svijetu za tu ideju. Jedna pozitivna stvar koja je dosla od turske vlade jeste izgradnja turskog koledza na Ilidzi od kojeg ce grad sigurno vidjeti ekonomsku korist.
I ovu koji ga optuzuju za fundamentalizam nisu dobri nikako. On se bori za osnovna ljudska prava u Turskoj, a vojni rezim ta prava osporava. Inace u njegovo vrijeme turksa je dozivjela potpuni ekonomski bum.
Na kraju ja bi prije ovo priznanje dao Mesicu (ako on to vec nije dobio), jer ipak on je do sada mnogo vise ucinio za ovaj grad od Erdogana.
I ovu koji ga optuzuju za fundamentalizam nisu dobri nikako. On se bori za osnovna ljudska prava u Turskoj, a vojni rezim ta prava osporava. Inace u njegovo vrijeme turksa je dozivjela potpuni ekonomski bum.
Na kraju ja bi prije ovo priznanje dao Mesicu (ako on to vec nije dobio), jer ipak on je do sada mnogo vise ucinio za ovaj grad od Erdogana.
- Jazz_Junkie
#46 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
cyprus wrote:
Eeeee, da je Rusija slučajno uspjela da se dokopa toplog mora, pitam se dal bi citirana dvojica imala isto mišljenje i o Petru Velikom![]()
Sto je on ucinio za grad Sarajevo da postane pocasni gradjanin? Ima ljudi koji su zbilja zasluzni. Erdogan je covjek bez ikakve casti, pa zasto bi mu netko u drugima drzavama dojeljivao pocasne titule? Teror protiv Kurda, islamizam, nepostojuca ekonomija u njegovoj drzavi (u Turskoj nema Zavoda sa zaposljavanje ili socijalne pomoci)...
- dobrovoljac
#47 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Šta tebe briga za grad Sarajevo? Bavi se sobom dječaće i svojom avlijom u Beču.Jazz_Junkie wrote:cyprus wrote:
Eeeee, da je Rusija slučajno uspjela da se dokopa toplog mora, pitam se dal bi citirana dvojica imala isto mišljenje i o Petru Velikom![]()
![]()
Sto je on ucinio za grad Sarajevo da postane pocasni gradjanin? Ima ljudi koji su zbilja zasluzni. Erdogan je covjek bez ikakve casti, pa zasto bi mu netko u drugima drzavama dojeljivao pocasne titule? Teror protiv Kurda, islamizam, nepostojuca ekonomija u njegovoj drzavi (u Turskoj nema Zavoda sa zaposljavanje ili socijalne pomoci)...
- Compact
#48 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Čuj ti propalog Bosanca! Đankić pa i ti izleti da mrziš islam!
- madner
#49 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Zar ne bi trebao grad Sarajevo odredjivati pocasnog gradjanina a ne kanton? 
- Maraschino
#50 Re: Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
Redzep Tajip Erdogan pocasni gradjanin SA
haman, zato sto co'ek ima muda...

cyprus wrote:Hm, OK, al razlozi za to su...?
haman, zato sto co'ek ima muda...