chuchumbamayumbe wrote:Osa,
Hajde još jednom pročitaj kakvu si hipotetičku rečenicu napisao, i u kakvom kontekstu.
Izvini, ali mene bi bilo stid i pomisliti dovoditi u isti kontekst ustaše i partizane u onim vremenima i u onim relacijama, i ono što se desilo prije 15 godina.
Bošnjacima nije ponuđena amnestija (a zašto bi i bila, nisu oni bili ti koji su bili bad guys).
Tito je ponudio amnestiju, mnogi su je iskoristili.
I da, nisu "krivi" samo Tito i komunisti, krivi su i saveznici zato što nisu primili ustašku "nejač" na predaju, nego ih nalijevo krug i poslali partizanima.
ne lupaj, da su hrvati, bošnjaci i ostali pristali na srpske prijedloge o uređenjeu juge, rata ne bi niti bilo, ne bi bilo potrebe, često se može na srpskim forumima pročitati tuđmanova izjava "rata ne bi bilo da ga mi nismo htjeli", što srbi često koriste kao "dokaz" tko je u principu kriv za rat, pa naravno da ga ne bi bilo da mi nismo htjeli, jednostavno smo trebali pristati na ono što srbi žele i bio bi mir.
čuj, titina amnestija, 1944, do koliko je to seljaka, pripadnika domobrana došlo, do koliko ljudi po zabitima, koliko je njih željelo komunizam, malo je to slojevitija priča, tako, da time opravdavati zločine koji su se desili prije rata baš i nije nešto koralno a ni pametno, jer se zločin ne može opravdati.
to je kao kad bi smo rekli, tko je kriv japancima za hirošimu, mogli su se predati, šta predati, nisu ni trebali kretati u rat, e sad što tamo neki stanovnik hirošime na ništa od toga nije mogao utjecati, a platio je glavom, ma koga za to briga....