Tehnicki vjerujes da znas citati i da si u stanju razumjeti, ali samo tehnicki.tempora wrote:
Ova tema nije apsolutno posvecena krivici ovoga ili onoga, vec nasem neumornom laprdanju koje je i ovaj covjek preuzeo licno od Bosanaca. I sve da je drukcijeg misljenja, do onoga kako su ga proslog ljeta naucili u Bosni, covjek treba biti dobar komad moralnog smeca pa ponavljati ono sto isti ponavlja. Da se ne objasnjavam, ocigledno prevod nije bio dovoljan. Pa ce biti, da neki znaju citati, ali nisu u stanju razumjeti. Kao i tvoja prica o mirovnoj misiji. Tehnicki djelomicno ispravna. Ponavljam, tehnicki. I upravo sam sebe pobijas u prici o mirovnoj misiji i "tackama" samoodbrane, u kojoj govoris da je sila dozvoljena prilikom napada na druge clanove umprofora i one koji rade za njih. A oni koji su radili za njih ( ukljucujuci i Nuhanovica) nisu u Srebrenici odbranjeni od strane svojih poslodavaca, niti zasticeni, vec izruceni cetnicima. Ako vec iznosis nekakvu argumentaciju, onda je molim podrobnije obradi.
A sto se tice same "mirovne misije" o kojoj pises, polemika o UN-u i "mirovnim misijama" se vodi godinama, pa je ocigledno da nisi upucen.
Da znas citati, procitala bi da se ja ne pobijam u onome sto navodim, nego to radis upravo ti. Nuhanovic koji je radio kao prevodilac pri nizozemskom bataljonu je zasticen od strane istih, sto je vrlo dobro poznata i vec davno utvrdena cinjenica.
Njegova porodica, bliza i dalja rodbina i komsije, nazalost nisu. I ponovio bih ti opet sve sto sam rekao, da imalo ima nade da ces ti ili neko drugi razumjeti o cemu pricam.
Gospodina Nuhanovica se cesto moze vidjeti u raznim emisijama na televiziji, posebno pred godisnjicu pada Srebrenice ( sto vjerovatno bosanskim politicarima to tada i odgovara).
Upucen jesam, nista manje nego ti! Nadam se samo da dobro poznajes holandski jezik, za razliku od bosanskog, i da si nama ovdje ispravno prevela sve to sto je receno na nizozemskoj televiziji. Nista osobno, ali mislim da ne poznajes dobro bosanski jezik (ili si ga vec zaboravila), jer sam jedva uspio shvatiti sta si mi htjela reci kada si me citirala. Bilo bi lijepo kada bi pravila manje gramatickih gresaka, i mozda bi dobro bilo da uzmes pravopis bosanskog jezika pa obnovis gradivo.
Ubuduce te lijepo molim, da epitet "moralno smece" ne vezujes uz mene i moje odgovore na ovom forumu. Osim, ako ne pises u prvom licu jednine.