Izaberite bas ove macice jer...
Moderator: anex
-
geiko
#26 Re: Izaberite bas ove macice jer...
ne znam, ti si veteran na forumu, znas sve te fazone 
-
Ban Tvrtko
#27 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Ima li neka maca ili macak za mene? 
Ozbiljno pitam... sivi su mi najdrazi ali nije presudno...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#28 Re: Izaberite bas ove macice jer...
ima. Kakvog zelis_Ban Tvrtko wrote:Ima li neka maca ili macak za mene?
-
opet ja
#29 Re: Izaberite bas ove macice jer...
ima da biras od boja do uzrasta
http://sos.ba/index.php?option=com_cont ... itstart=12
-
mIRCerka
#30 Re: Izaberite bas ove macice jer...
evo ako Vajta nije udomljen, preporucujem mu njegaopet ja wrote:ima da biras od boja do uzrastahttp://sos.ba/index.php?option=com_cont ... itstart=12

ili Ramba

-
opet ja
#31 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Slazem se s odabirommIRCerka wrote:evo ako Vajta nije udomljen, preporucujem mu njegaopet ja wrote:ima da biras od boja do uzrastahttp://sos.ba/index.php?option=com_cont ... itstart=12
ili Ramba
-
mIRCerka
#32 Re: Izaberite bas ove macice jer...
SM Vajta je izletio sa farme, vrijeme je da i ovaj Vajta ide iz Azila...
-
opet ja
#33 Re: Izaberite bas ove macice jer...
[quote="mIRCerka"]

i ovaj vajta je vala puno ljepsi

i ovaj vajta je vala puno ljepsi
-
Mee
#34 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Ja navijam za VAJTU! 
-
Mee
#35 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Da se vratimo na temu
:
Mi smo izabrali, tj. izabrani smo od strane jedne Mace sa početka priče, i sada imate mahanje ispod jorgana, što i slika kaže

Mi smo izabrali, tj. izabrani smo od strane jedne Mace sa početka priče, i sada imate mahanje ispod jorgana, što i slika kaže

-
jasminasab
#36 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Ja sta mi od teme napraviste, stvarno...
Helem, i Sivkica je udomljena sinoc.
Uzela je jedna zena koja je odavno zeljela macu ali nekako nije nikad bilo pravo vrijeme za nju. I zaljubila se na prvi pogled. Sivkica nije cak ni plakala kad su je odnijeli.
Eh sad, savjeti za mamamacu molim! Ostala mi je tuzna, samo mjauce i hoda i trazi bebe. Mogu li joj kako olaksati ovaj period?
Helem, i Sivkica je udomljena sinoc.
Eh sad, savjeti za mamamacu molim! Ostala mi je tuzna, samo mjauce i hoda i trazi bebe. Mogu li joj kako olaksati ovaj period?
-
mIRCerka
#37 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Ne mozes. Jedino sto mozes uraditi je cuti se s veterinarom i vidjeti kad je pogodno vrijeme za sterilizaciju.jasminasab wrote:Ja sta mi od teme napraviste, stvarno...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Helem, i Sivkica je udomljena sinoc.Uzela je jedna zena koja je odavno zeljela macu ali nekako nije nikad bilo pravo vrijeme za nju. I zaljubila se na prvi pogled. Sivkica nije cak ni plakala kad su je odnijeli.
![]()
-
jasminasab
#38 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Javio mi se danas jos jedan momak koji bi udomio mache. Jel ima jos machadi kod Aldina ili negdje? Da znam kome da ga uputim, dajte mi neki kontakt.
-
mIRCerka
#39 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Salji na aldina ;Djasminasab wrote:Javio mi se danas jos jedan momak koji bi udomio mache. Jel ima jos machadi kod Aldina ili negdje? Da znam kome da ga uputim, dajte mi neki kontakt.
- hana_montana
#40 Re: Izaberite bas ove macice jer...
E samo da javim za Sivkicu!Sinoc nam je bila teska noc,niko u kuci nije spavao!Slabo je jela i samo je mjaukala i gledala svojim okicama.Al od jutros je sve drugacije,gdje god krenem ona ide za mnom,danas popodne smo odspavale skupa ja na fotelji a ona u mom narucju.,spavala je puna 2 sata a ja se nisam pomicala!Evo i sad se vrzma oko mojih nogu i prevrce se!Ne znam samo koliko cesto joj trebam davati vodu? IDo sada je piskila ali nisam primjetila da je kakala,pokusala sam sa masazom trbuscica ali ona se tome opire! Uglavnom Jasm. ne brini snalazimo se
))))
-
jasminasab
#41 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Jao divno, bas mi je drago da je svi tako volite.hana_montana wrote:E samo da javim za Sivkicu!Sinoc nam je bila teska noc,niko u kuci nije spavao!Slabo je jela i samo je mjaukala i gledala svojim okicama.Al od jutros je sve drugacije,gdje god krenem ona ide za mnom,danas popodne smo odspavale skupa ja na fotelji a ona u mom narucju.,spavala je puna 2 sata a ja se nisam pomicala!Evo i sad se vrzma oko mojih nogu i prevrce se!Ne znam samo koliko cesto joj trebam davati vodu? IDo sada je piskila ali nisam primjetila da je kakala,pokusala sam sa masazom trbuscica ali ona se tome opire! Uglavnom Jasm. ne brini snalazimo se))))
-
Mee
#42 Re: Izaberite bas ove macice jer...
tako velikom macetu ne treba masaza stomaka, - do 48 sati bez ka...nja je OK...
Ja svojoj vodu nisam uspjela uvaliti nikako do sada, samo mlijeko, i to ono u koje potopim briketiche... u principu, kad god hoche ubacim joj 7 - 12 pipeta, moze i manje ali cesce...
Ja se ne drzim pravila, dam joj kad hoche i koliko hoche - samo mi se jednom prejela, i onda napila, pa je stenjala k'o trudnica... a jede otpriloike svakih 6 - 9 sati, kako joj prahne, i nekad vishe nekad manje... bitno je samo odrediti dnevnu dozu i drzati se te kolicine, pa hoche li je pojesti iz 3 ili 7 puta, svejedno...
ne smije se prehraniti, onda imash problem sa poop 
Za mlijeko - a mozda moze i za vodu - meni najlakse ide pipetom, dala sam ti, probaj, pa lagano pustash na jezik (pipetu drzish ispred usta pod 45 stepeni i lagano) i ona polize sve sto izadje iz pipete... to mi je najefikasniji nacin za sada...
Ja svojoj vodu nisam uspjela uvaliti nikako do sada, samo mlijeko, i to ono u koje potopim briketiche... u principu, kad god hoche ubacim joj 7 - 12 pipeta, moze i manje ali cesce...
Ja se ne drzim pravila, dam joj kad hoche i koliko hoche - samo mi se jednom prejela, i onda napila, pa je stenjala k'o trudnica... a jede otpriloike svakih 6 - 9 sati, kako joj prahne, i nekad vishe nekad manje... bitno je samo odrediti dnevnu dozu i drzati se te kolicine, pa hoche li je pojesti iz 3 ili 7 puta, svejedno...
Za mlijeko - a mozda moze i za vodu - meni najlakse ide pipetom, dala sam ti, probaj, pa lagano pustash na jezik (pipetu drzish ispred usta pod 45 stepeni i lagano) i ona polize sve sto izadje iz pipete... to mi je najefikasniji nacin za sada...
-
mIRCerka
#43 Re: Izaberite bas ove macice jer...
dzizs krajst, naci ces ti kakardake ne brinihana_montana wrote:E samo da javim za Sivkicu!Sinoc nam je bila teska noc,niko u kuci nije spavao!Slabo je jela i samo je mjaukala i gledala svojim okicama.Al od jutros je sve drugacije,gdje god krenem ona ide za mnom,danas popodne smo odspavale skupa ja na fotelji a ona u mom narucju.,spavala je puna 2 sata a ja se nisam pomicala!Evo i sad se vrzma oko mojih nogu i prevrce se!Ne znam samo koliko cesto joj trebam davati vodu? IDo sada je piskila ali nisam primjetila da je kakala,pokusala sam sa masazom trbuscica ali ona se tome opire! Uglavnom Jasm. ne brini snalazimo se))))
ovako, macici inace do 3.mjeseca sishu majcino mlijeko. zato i kakaju fino. Vi funi uzmite obicno mlijeko i razblazite s vodom, 50:50. Za pocetak, posto je mala beba, savjetujem koristenje posudice za mlijeko za kafu...tj one plastikice...vodu drzite u plitkoj zdjeli, maci uvijek na izvol'te...
ovako

- hana_montana
#44 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Maca je kakala i to dva puta od sinoc kvalitetno! Danas smo bili kod vet.i dobila je vakcinu i tableticu za gliste!Ja sam joj jucer malo gurnula glavu u zdjelicu sa mlijekom i ona je pocela srkati pravo tako da je vise ne hranim pipetom nego joj naspem u chasu i ona pojede!Cak je i one briketice same pocela grickati.Vet. mi je rekao da je to u redu i da je polako pocnem odvikavati od mlijeka.Redovno odlazi na pijesak i to je stvarno jedno pametno mace.Jedini problem su moje izgrebane ruke jer je gnjavim posto je ko medvjedic mali i moj kozni namjestaj koji je izgleda u velikoj opasnosti!!!!!
I hvala vam za savjete!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Mee
#45 Re: Izaberite bas ove macice jer...
jaooooo, pa kako vakcinu?! Jesi li mu rekla koliko je maca stara? Mojoj nije dao, rekao je da chekam da napuni 6 nedjelja 
- hana_montana
#46 Re: Izaberite bas ove macice jer...
Pa ja se nadam da on zna kad treba dati vakcinu! 
-
mIRCerka
#47 Re: Izaberite bas ove macice jer...
ma zna
ne sekirajte se 
- hana_montana
#48 Re: Izaberite bas ove macice jer...
C:\Documents and Settings\Computer\My Documents\maj pikcrsDSCN0020
-
mIRCerka
#49 Re: Izaberite bas ove macice jer...
moras je dici na http://www.imageshack.ushana_montana wrote:C:\Documents and Settings\Computer\My Documents\maj pikcrsDSCN0020
- hana_montana