Izaberite bas ove macice jer...

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

geiko

#26 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by geiko »

ne znam, ti si veteran na forumu, znas sve te fazone :)
Ban Tvrtko

#27 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by Ban Tvrtko »

Ima li neka maca ili macak za mene? :D
Ozbiljno pitam... sivi su mi najdrazi ali nije presudno...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#28 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by mIRCerka »

Ban Tvrtko wrote:Ima li neka maca ili macak za mene? :D
Ozbiljno pitam... sivi su mi najdrazi ali nije presudno...
ima. Kakvog zelis_
opet ja

#29 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by opet ja »

mIRCerka

#30 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by mIRCerka »

opet ja wrote:ima da biras od boja do uzrasta :D http://sos.ba/index.php?option=com_cont ... itstart=12
evo ako Vajta nije udomljen, preporucujem mu njega
Image

ili Ramba
Image
opet ja

#31 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by opet ja »

mIRCerka wrote:
opet ja wrote:ima da biras od boja do uzrasta :D http://sos.ba/index.php?option=com_cont ... itstart=12
evo ako Vajta nije udomljen, preporucujem mu njega
Image

ili Ramba
Image
Slazem se s odabirom :D
mIRCerka

#32 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by mIRCerka »

SM Vajta je izletio sa farme, vrijeme je da i ovaj Vajta ide iz Azila...
opet ja

#33 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by opet ja »

[quote="mIRCerka"]
Image

i ovaj vajta je vala puno ljepsi 8)
Mee

#34 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by Mee »

Ja navijam za VAJTU! :D
Mee

#35 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by Mee »

Da se vratimo na temu :D:

Mi smo izabrali, tj. izabrani smo od strane jedne Mace sa početka priče, i sada imate mahanje ispod jorgana, što i slika kaže :D

Image

Image
jasminasab

#36 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by jasminasab »

Ja sta mi od teme napraviste, stvarno... :-) :-) :-) :D :-)

Helem, i Sivkica je udomljena sinoc. :) Uzela je jedna zena koja je odavno zeljela macu ali nekako nije nikad bilo pravo vrijeme za nju. I zaljubila se na prvi pogled. Sivkica nije cak ni plakala kad su je odnijeli. :)

Eh sad, savjeti za mamamacu molim! Ostala mi je tuzna, samo mjauce i hoda i trazi bebe. Mogu li joj kako olaksati ovaj period? :roll:
mIRCerka

#37 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by mIRCerka »

jasminasab wrote:Ja sta mi od teme napraviste, stvarno... :-) :-) :-) :D :-)

Helem, i Sivkica je udomljena sinoc. :) Uzela je jedna zena koja je odavno zeljela macu ali nekako nije nikad bilo pravo vrijeme za nju. I zaljubila se na prvi pogled. Sivkica nije cak ni plakala kad su je odnijeli. :)

Eh sad, savjeti za mamamacu molim! Ostala mi je tuzna, samo mjauce i hoda i trazi bebe. Mogu li joj kako olaksati ovaj period? :roll:
Ne mozes. Jedino sto mozes uraditi je cuti se s veterinarom i vidjeti kad je pogodno vrijeme za sterilizaciju.
jasminasab

#38 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by jasminasab »

Javio mi se danas jos jedan momak koji bi udomio mache. Jel ima jos machadi kod Aldina ili negdje? Da znam kome da ga uputim, dajte mi neki kontakt.
mIRCerka

#39 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by mIRCerka »

jasminasab wrote:Javio mi se danas jos jedan momak koji bi udomio mache. Jel ima jos machadi kod Aldina ili negdje? Da znam kome da ga uputim, dajte mi neki kontakt.
Salji na aldina ;D
hana_montana

#40 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by hana_montana »

E samo da javim za Sivkicu!Sinoc nam je bila teska noc,niko u kuci nije spavao!Slabo je jela i samo je mjaukala i gledala svojim okicama.Al od jutros je sve drugacije,gdje god krenem ona ide za mnom,danas popodne smo odspavale skupa ja na fotelji a ona u mom narucju.,spavala je puna 2 sata a ja se nisam pomicala!Evo i sad se vrzma oko mojih nogu i prevrce se!Ne znam samo koliko cesto joj trebam davati vodu? IDo sada je piskila ali nisam primjetila da je kakala,pokusala sam sa masazom trbuscica ali ona se tome opire! Uglavnom Jasm. ne brini snalazimo se :)))))
jasminasab

#41 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by jasminasab »

hana_montana wrote:E samo da javim za Sivkicu!Sinoc nam je bila teska noc,niko u kuci nije spavao!Slabo je jela i samo je mjaukala i gledala svojim okicama.Al od jutros je sve drugacije,gdje god krenem ona ide za mnom,danas popodne smo odspavale skupa ja na fotelji a ona u mom narucju.,spavala je puna 2 sata a ja se nisam pomicala!Evo i sad se vrzma oko mojih nogu i prevrce se!Ne znam samo koliko cesto joj trebam davati vodu? IDo sada je piskila ali nisam primjetila da je kakala,pokusala sam sa masazom trbuscica ali ona se tome opire! Uglavnom Jasm. ne brini snalazimo se :)))))
Jao divno, bas mi je drago da je svi tako volite. :) Hvala ti sto si javila, ja nisam htjela da gnjavim porukama, reko imas dovoljno posla oko bebe. Je li se kcerka iznenadila? :-) Za vodu i masazu nemam pojma, ni ja nisam neki strucnjak za male mace, ali uvjerena sam da ce se javiti neko od ovih koji jesu. Ili posalji poruku Irini, ona je vec prosla sve to prije desetak dana, a ne spava jos sigurno.
Mee

#42 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by Mee »

tako velikom macetu ne treba masaza stomaka, - do 48 sati bez ka...nja je OK...

Ja svojoj vodu nisam uspjela uvaliti nikako do sada, samo mlijeko, i to ono u koje potopim briketiche... u principu, kad god hoche ubacim joj 7 - 12 pipeta, moze i manje ali cesce...

Ja se ne drzim pravila, dam joj kad hoche i koliko hoche - samo mi se jednom prejela, i onda napila, pa je stenjala k'o trudnica... a jede otpriloike svakih 6 - 9 sati, kako joj prahne, i nekad vishe nekad manje... bitno je samo odrediti dnevnu dozu i drzati se te kolicine, pa hoche li je pojesti iz 3 ili 7 puta, svejedno...
:D ne smije se prehraniti, onda imash problem sa poop :D

Za mlijeko - a mozda moze i za vodu - meni najlakse ide pipetom, dala sam ti, probaj, pa lagano pustash na jezik (pipetu drzish ispred usta pod 45 stepeni i lagano) i ona polize sve sto izadje iz pipete... to mi je najefikasniji nacin za sada...
mIRCerka

#43 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by mIRCerka »

hana_montana wrote:E samo da javim za Sivkicu!Sinoc nam je bila teska noc,niko u kuci nije spavao!Slabo je jela i samo je mjaukala i gledala svojim okicama.Al od jutros je sve drugacije,gdje god krenem ona ide za mnom,danas popodne smo odspavale skupa ja na fotelji a ona u mom narucju.,spavala je puna 2 sata a ja se nisam pomicala!Evo i sad se vrzma oko mojih nogu i prevrce se!Ne znam samo koliko cesto joj trebam davati vodu? IDo sada je piskila ali nisam primjetila da je kakala,pokusala sam sa masazom trbuscica ali ona se tome opire! Uglavnom Jasm. ne brini snalazimo se :)))))
dzizs krajst, naci ces ti kakardake ne brini :D

ovako, macici inace do 3.mjeseca sishu majcino mlijeko. zato i kakaju fino. Vi funi uzmite obicno mlijeko i razblazite s vodom, 50:50. Za pocetak, posto je mala beba, savjetujem koristenje posudice za mlijeko za kafu...tj one plastikice...vodu drzite u plitkoj zdjeli, maci uvijek na izvol'te...
ovako
Image
hana_montana

#44 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by hana_montana »

Maca je kakala i to dva puta od sinoc kvalitetno! Danas smo bili kod vet.i dobila je vakcinu i tableticu za gliste!Ja sam joj jucer malo gurnula glavu u zdjelicu sa mlijekom i ona je pocela srkati pravo tako da je vise ne hranim pipetom nego joj naspem u chasu i ona pojede!Cak je i one briketice same pocela grickati.Vet. mi je rekao da je to u redu i da je polako pocnem odvikavati od mlijeka.Redovno odlazi na pijesak i to je stvarno jedno pametno mace.Jedini problem su moje izgrebane ruke jer je gnjavim posto je ko medvjedic mali i moj kozni namjestaj koji je izgleda u velikoj opasnosti!!!!! :-D I hvala vam za savjete!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mee

#45 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by Mee »

jaooooo, pa kako vakcinu?! Jesi li mu rekla koliko je maca stara? Mojoj nije dao, rekao je da chekam da napuni 6 nedjelja :(
hana_montana

#46 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by hana_montana »

Pa ja se nadam da on zna kad treba dati vakcinu! :?
mIRCerka

#47 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by mIRCerka »

ma zna :D ne sekirajte se :D
hana_montana

#48 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by hana_montana »

C:\Documents and Settings\Computer\My Documents\maj pikcrsDSCN0020
mIRCerka

#49 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by mIRCerka »

hana_montana wrote:C:\Documents and Settings\Computer\My Documents\maj pikcrsDSCN0020
moras je dici na http://www.imageshack.us :D i onda http link stavit ovdje u img tagove...
hana_montana

#50 Re: Izaberite bas ove macice jer...

Post by hana_montana »

Image
Post Reply