Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uvjek dobar gost wrote:
Kako ja onda da pričam sa onim koji su recimo na Jahorini gledali postrojavanje a sada se prave da niš vidjeli nisu, ili kako da ostanem miran kada neko počne neke nebuloze da valja o podjednakim krivicama i te spike....
Što više znam više me glava boli !
e to je to, mene dusha boli od te spike..
Skoro sam ja recimo bio na Jahorini... i nekako mučnina me neka napala... još po pehu poče neka priča na tu temu... ja onako ozamišljen... pitah ih samo gdje ste Vi bili kad su se ovdje rekoh na parkingu postrojavali Škorpioni, gdje ste bili kad Vam je u dvorištu bila haubica, gdje ste bili kada Vam je kazan za vojsku bio ispred kuće....??? Hiljadu pitanja i niti jedan odgovor...
Ne znam nisam pametan.... no u istini je rješenje u katarzi nekoj je jedina solucija... pitanje je ko će to dočekati jer ja ne vidim oko sebe likove koji su spremni da spoznaju svoju odgovornost ne nužno krivicu, ali odgovornost sigurno !!!!
Na sudjenju Krsticu svjedocila je Srebrenicanka kojoj su dijete otrgli iz ruku i pred njenim ocima ga ubili. Osto je ziv drugi sin kojeg je sakrila pod dimije. Kad je pocelo sudjenje Krsticu nagovarali su je da svjedoci, malo se dvoumila i pristaje da ode u Hag.
Na aerodromu kad je sletila tamo prolazi sa sinom kroz pasoske i ostale kontrole. I kad joj sin prodje kroz onaj detektor metala, zapišta detektor i dvojica policajaca odmah krenuse prema njemu. U tom momentu majka se okrenu, pritrca, zagrli dijete i poce glasno govorit "nedam ga, nedam ga". Svjedoci tog dogadjaja kazu da je bilo jako tesko posmatrati tu scenu a sve se razrijesilo kad je doso prevodilac. Dijete je valjda u dzepu imalo kljuc il sta li vec. Njeno svjedocenje na sudjenju monstrumu Krsticu je bilo kljucno a svi koji su se zadesili u sudnici takodje kazu da je njeno svjedocenje bilo najdirljivije i najtuznije od svih sudjenja do sada. U jednom momentu se obratila Krsticu i pitala "gdje su kosti mog sina"....nista joj nije odgovorio...Pricu o ovoj zeni sam slusao na jednoj press konferenciji od jednog tuzlanskog psihijatra koji joj je pomagao...
Film o Skorpionima je strasan al slicnih prica ima koliko hocete. U samoj Srebrenici sam upoznao takodje zene koje su gledale i prezivjele svasta i opet smogle snage da se same vrate tamo.
Zlocinaca ima jos koliko hocete, mislim da je toj povratnickoj populaciji potrebno i malo edukacije i smjernice gdje i kako prijaviti zlocinca. Meni mogu pricati ko je zlocinac, pokazivati prstom al ja ne mogu u njihovo ime prijavljivati. Ovaj dio za zlocince se posebno odnosi na Bratunac tamo ima svega.
uvjek dobar gost wrote:
Skoro sam ja recimo bio na Jahorini... i nekako mučnina me neka napala... još po pehu poče neka priča na tu temu... ja onako ozamišljen... pitah ih samo gdje ste Vi bili kad su se ovdje rekoh na parkingu postrojavali Škorpioni, gdje ste bili kad Vam je u dvorištu bila haubica, gdje ste bili kada Vam je kazan za vojsku bio ispred kuće....??? Hiljadu pitanja i niti jedan odgovor...
Isti slucaj, samo sto sam dobio odgovore:bio u svojoj vikendici u mokrom, bio kod prijatelja na sokocu, otisao u kanadu... a kad sam nastavio postavljati druga pitanja, jedan onako ljutito: A gdje si ti bio kad je caco bacao srbe u kazane??? Odgovorim: Bio pored njega ...
Prvi put se javljam na forum i to samo zbog ove teme. Onim zvjerima treba staviti puna imena i prezimena te mjesta rodjenja. Ti ljigavci nisu zaslužili živjeti i treba znati ko su oni a ne ih stavljati pod okrilje čitavog naroda. Ja sam Hrvat, ali za onim ljudima i trojicom dječaka žalim kao da su mi rođena braća. Potpuno mi je svejedno ko su i odakle su.
Isto žalim i za ljudima iz Ahmića koje su likvidirali zvjeri iz mog naroda kao i za ljudima iz Grabovice koje su likvidirali muslimanske zvjeri.
Ja licno sve mogu shvatiti, naucio nas je zivot i da se ljudi ubijaju i da stradaju nevini, rat je takav, jebiga... ali ne mogu nikako shvatiti da neko moze tako ubiti covjeka, bez imalo groznje savjesti, sa smijehom, kao da puca u papirnu metu.
Ne kontam kakvi su to umovi, ali najvise me plasi da je takvih puno oko nas, oko mene samog. Svi su oni bili nekakvi ljudi prije svega toga, vidjeli smo fotografije, prijatelji iz skole, neki od njih su i danas normalni (ovi sto su svjedocili u filmu)
Ja nebi mogao onako pucati u zivotinju, ni pod razno, a kamoli u covjeka. A oni se smiju, ne dozvoljavaju zrtvi ni da posljednje trenutke provede kao ljudsko bice, od samih scena egzekucije meni je gadnije ono kad se izivljavaju, pucaju im oko glava dok leze pored kamiona, sprdaju se sa njima. Meni bi bilo zao tako postupati sa nekim ko bi mi veliko zlo nanio, bilo bi me Boga strah ako nista, a nebi mogao gledati ni tog zlotvora da pati. A ovi se na djeci izivljavaju, pa ako ga moras ubiti, daj to uradi (mada ovo glupo zvuci) kao covjek..
I onakve ubice, sadisti, imaju djecu, ono nekog odgaja, ono ima suprugu, ono ima prijatelje. I takvih je puno vise nego onaj snimak prikazuje. Kamo srece da su ono jedine zvijeri proslog rata.
Ma i zvijeri vrijedjam, ni zvijer ne ubija osim kad je gladna.
Last edited by in33sa on 13/03/2009 14:07, edited 1 time in total.
Znam da sam trebala jer brzo zaboravljamo. Ljudi rado zaboravljaju i skloni su pamtiti samo lijepe stvari. A ne smijemo zaboraviti da nam se opet ne bi desilo. Kazu, da ko ne nauci iz svojih gresaka, duzan ih je stalno ponavljati.
Znam da ovo zvuci kao klise, ali je tacno jer, nama se vec dugo vremena iste, uzasne stvari desavaju.
tivamo wrote:Prvi put se javljam na forum i to samo zbog ove teme. Onim zvjerima treba staviti puna imena i prezimena te mjesta rodjenja. Ti ljigavci nisu zaslužili živjeti i treba znati ko su oni a ne ih stavljati pod okrilje čitavog naroda. Ja sam Hrvat, ali za onim ljudima i trojicom dječaka žalim kao da su mi rođena braća. Potpuno mi je svejedno ko su i odakle su.
Isto žalim i za ljudima iz Ahmića koje su likvidirali zvjeri iz mog naroda kao i za ljudima iz Grabovice koje su likvidirali muslimanske zvjeri.
Prvo pa muško !
Od gledanja filma, mada sam ih već desetine pogledao i čuo sam svjedočenja ljudi iz prve ruke...., razmišljam o onom što sam pogledao sinoć. Danas sa radnim kolegom nešto pričam i kaže on meni... ma nisi trebao gledati to, znamo mi šta je bilo, kako se otprilike desilo... sad oko sebe donekle i vidimo zašto. Ja se evo par sati okrećem oko sebe i nikako mi nije jasno. Momak taj što mi je to rekao bio cijeli rat na Dobrinji.. najebo ko žuti sve skupa onako kao djete u Sarajevu pod opsadom a svega nekoliko desetina metara od linije...
Neka sam gledao film i volio bih da jednom mjesečno barem bude neki onakav film, sa svjedočenjima onih koji su bili na licu mjesta kada su se dešavali zločini... u prvo vrijeme nećmo vidjeti zašto je to dobro... nakon nekog vremena ako smo još uvijek ljudi vidjećemo mislim tu promjenu. Tada bi trebali progovoriti oni u čije ime je navodno sve ovo činjeno, trebali bi se javiti oni koji znaju istinu jer ja lično ne znam kako su oni prespavali i jednu noć od tada... kako izgleda zaspati.. šta sanjaju ti ljudi... kako oni uopšte mogu šutati.. to je ono što stalno se pitam !... Možda je vrijeme da njemi svjedoci vide pored koga žive.. jer kako im je svejedno znati da je neko ko je čino zlo sada njihov prvi komšija.. kako smiju pustiti djecu da se igraju pored takvog monstruma, kako ih nije strah da će se zvijer u komšiji kad tad opet probuditi... jer prošao je nekažnjen !!! Jeli vrijeme da ljudi u nama progovore ? Da sada ne palamudim više....
Na kraju svaki zločinac mora pred lice pravde, sve da je neko moj.. neko meni jako blizak.. taj neko ima da odgovara !!
p.s
ko nije gledao neka pogleda fil dokumentarni Serbian Epic
citat :Ja nebi mogao onako pucati u zivotinju, ni pod razno, a kamoli u covjeka. A oni se smiju, ne dozvoljavaju zrtvi ni da posljednje trenutke provede kao ljudsko bice, od samih scena egzekucije meni je gadnije ono kad se izivljavaju, pucaju im oko glava dok leze pored kamiona, sprdaju se sa njima. Meni bi bilo zao tako postupati sa nekim ko bi mi veliko zlo nanio, bilo bi me Boga strah ako nista, a nebi mogao gledati ni tog zlotvora da pati. A ovi se na djeci izivljavaju, pa ako ga moras ubiti, daj to uradi (mada ovo glupo zvuci) kao covjek..
I onakve ubice, sadisti, imaju djecu, ono nekog odgaja, ono ima suprugu, ono ima prijatelje. I takvih je puno vise nego onaj snimak prikazuje. Kamo srece da su ono jedine zvijeri proslog rata.
Ma i zvijeri vrijedjam, ni zvijer ne ubija osim kad je gladna.
e to baš.... pored još nekih stvari mene navodi da ne znam šta da kontam ! MOglo bi se ovo i širiti u smislu neke amaterske psihološke analize ali da ne palamudim (recimo egzekucije su u glavnom vršene sa leđa... i još neke stvari...)
sta reci...
skorpioni su samo vrh ledenog brijega,istureni naivni i neuki pijuni,svjedoci jednog zlog vremena....
kao sto se moglo vidjeti prvo su isli na dehumanizaciju svojih zrtava,znaci ne ubijaju ljude"nego idu u boj protiv krvolocnih zvijeri"...to nisu moje rijeci nego onog popa negdje sredinom dokumentarca.lakse je ubiti zvijer,zivotinju nego covjeka.
pa legija na kladusi kada vice sta ce nam toliki paket,dovedi samo jednog a ostalo posalji na "deminiranje".
jer kako drukcije objasniti onog monstruma kada kaze "stani ne idite jos,ostala su mi jos tri metka,onaj bi mogo da prezivi"...
ili poruge kako smrde"....
zalosno ali takvi ljudi su medju nama,i mnogi nikad nece odgovarati,nego su sada privatnici,polticari,policajci,obicni vrijedni radni gradjani....
a u podrinju situacija je jos nadrealnija...
iskoristicu priliku pa ispricati svoj mucni kontakt dozivljaj ne znam kako bih ga nazvao sa posljeratnim podrinjem.
sa svojim jaranom koji je radio u jednoj humanitarnoj org. za pomoc podrinjcima isao sam da mu pomognem prevuc nek pomoc hranu stvari nebitno, onako izljudskih poriva,a i cist o da vidim kako je tamo,ono svojim ocima da se uvjerim u stradanje podrinjaca.i tako ti mi kod jedne nase zene,nane,nosimo joj pomoc,kad ona jadna zivi u supici od dasaka(sto je greska i nasih politicara),to je izmedju bratunca i srebrenice selo ne znam ime.
i napravi ona nama sok i poce svoju pricu o ratu koja je sama od sebe jedna tipicna tuzna ratna prica bez sretnog zavrsteka,.....(naime izugbila je sina i muza).
i sjedimo mi na nekoj klupici,i pokazuje ona nama crijep koji joj je ostao od stare kuce i temelje,i govori kako bi volila kad bi joj neko iz federacije pomogao u materijalu barem da izgradi ponovo kucu.
kaaaaaad dolazi traktor,na njemu tri srednjovjecna tipusa u smb jaknama i ni 5 ni 6,poceli tovarit njen crijep i na prikolicu.i sad ja nju pitam ono tiho ko su ti ovi?
kaze ona meni srbi iz susjednog sela,dodju tako zatreba im materijala pa oni dodju kod nas i kupe sta im treba(ovo je negdje 2001-2-ge otprilike bilo)
gledam ja u nju,pa u njih ,pa onom svom jaranu,ma mamicu im jarecu dvojica su moja,kad bi ih odrobijo.a za treceg cemo vec nesto skontat.
kaze nama ta zena,ej djeco draga sjedte tu smirom,lako je njih trojicu rastjerat mislis da mi ne bi sami u selu s njia zavrsili,ali onda dodju navece pjani,zapale nam sijeno pucaju u zrak urilcu prijete,i to sto nas ima da ce nas poklat.ja cudom se ne mogu nacudit.
i onda shvatim lako je meni iz topline svoje federacije nesto to njima prijetit,pa i razbit ih ali valja onom jadnom svijetu,pretezno zenama tu zivjet,navece u krevet leci i cekat kada ce se opet horde napiti i povampiriti.
a da zovnes policiju,cemu,kad su u policiji oni koji su ih 95 i masakrirali.
i onako mucna stomaka,opsovao sam sve nase patriote,politicare,hinje ,koji i dan danas dozvole da se nad tim jadnim svijetom izivljavaju,oni isti monstrumi koji su i 95
sijali zlo po podrinju,po bosni.bem ti nase politicare koji voze najnovije audije,nase neimare koji dizu nebodere da im i dubai pozavidi,a jadan svijet u kolibama zivi.
bem ti bosnu kad je ovo sebi dozvolila.bem ti mene,kad nisam imo petlju pa bar jednog rijesio muka.
tuga i zalost,muka u stomaku,bijes i ljutnja prvo na samog sebe pa onda i na sve nas koji smo to dopustili,koji to i dan danas dopustamo,generalno mi smo ko narod bosanci i hercegovci supci od ljudi,gledamo kako se drugi pate i ne priskacemo u pomoc jer"suti dobro je nisam ja u pitanju".to nas najvise hebe i neda nam naprijed.
zato gledajte,pamtite i ne zaboravite.
p.s a najveca laz cetnika da je srebrenica platila cijenu stradanja srba iz bratunca i okolnih sela. i tu su prvi poceli.
prvi dan rata ljude su vezane za stolice let lampama palili,muskarce odveli u os vuk karadzic i zvjerski ih mucili i ubijali.ko ne vjeruje,i dan danas moze otici tamo ii uvjeriti se iz prve ruke,postoje prezivjeli svjedoci,postoje mezari u njivama i bastama,stotina, hiljada neduznih.
po prirodi sam liberalnih shvatanja i ubjedjenja,ali ono sto su uradili tom neduznom narodu,od mene nikad zaborava ni oprosta nece dobiti.boze sacuvaj da optuzujem citav narod,ali i obicni gradjani u rs-u znali su sta se radi,ali ne haju,nije ih briga,oni bi najradije da se svev to zaboravi i da pocenmo iz pocetka.e pa ne moze,ne mora ni moc.zrtve nas opominju iz stotina masovnih grobnica,ne dajte da odemo u zaborav,ako zaboravite i vama se ovo isto moze desiti.
Film je nevjerovatan! Gnusan! Od svih mi je najgori bas onaj koji ga je i snimao. Idiotu je film jedna lijepa uspomena na 95 godinu.
Kako nam je lijepo bilo 95. Nas bošnjake znam, nažalost nismo onakvi kakvi bi morali biti pa da nas "onakvi" ne ubijaju
po nekakvim livadama, kanalima, jamama...Nemamo u sebi to da sada živimo samo da bi jednog dana mogli "vratiti"..ja barem ne bi mogao.
Jedno vrijeme sam tvrdio da su svi srbi odgovorni, genocidan narod, baš zbog činjenice da se: "U ljeto `96 (poslije rata?!) mali Nemanja igrao u dvorištu,
kad mu se s "posla" (prekopavanja masovnih grobnica bagerom, kidanja tijela....) vratio umorni tata i donio mali žuti bager koji je kupio od plate
(pretovara bagerom pokidanih tijela...), pa je onda sjeo pod verandu i uz malu rakijicu fino i na miru ručao.."
U isto to vrijeme sam imao i puno prijatelja srba, al nekako njih nisam gledao kao "srbe" tada u toj mojoj tvrdnji, čudno...
Sada mislim da je možda to i najveća kazna...
"Nemanjina prijateljica Milica, krenula je u 6 razred, živi pored Nemanje, svaki dan viđa Nemanjinog tatu"..."a on nije više bagerista, radi u Centru za socijalnu pomoć sa Milicinom mamom"...
Ako takvu "Srpsku" BiH želi Milicina mama, ja ne želim da živim sa Milicom, želim da živim sa Markom koji te `96, pola ljeta radio da bi sebi kupio nove Leviske...nadam se da ćemo i ja i Marko
prestati razmišljati o Švedskoj, Ibrahimoviću, Volvu, Nokiji..i td. a Nemanjinog tatu otjerat na društveno-koristan rad u Foču. Katarza!!
Ja za sebe tvrdim da sam dobar čovjek sa jakim osjećajima. Međutim, ponekad se i u meni probudi životinja. Veliki sam pobornik smrtne kazne jer tvrdim da neki ljudi nisu zaslužili udisati zrak koji i ja udišem. Ko ne misli ovako neka pogleda reprizu sinoćnjeg filma. Slobodana Medića,Aleksandra Medića,Branislava Medića,Aleksandra Vukova i Peru Petraševića bih volio sresti u životu, ali same i nenaoružane.Čak mislim da jedan od njih ubrzo izlazi, ako nije već izišao. I usput slažem se sa tvrdnjom da ovaj film treba gledati a ne okretati glavu.
Te snimke više ne bi trebalo prikazivati zbog zaštite dostojanstva žrtava i njihovih porodica. Prikazano je jednom i to je dovoljno, svi mi znamo što se desilo i što se još trebalo desiti a nije hvala Bogu, prema tomu nek otkaće više s tim.
" Uspjeh esseovaca traži da izmučena žrtva dopusti da je se bez protivljenja vodi na vješala, da se odrekne otpora i da se do te mjere preda da izgubi vlastiti identitet. A to se nije događalo bez razloga. Niti uzalud, a niti iz pukog sadizma essesovci nisu insistirali na toj pokornosti. Oni znaju da je sistem, koji svoju žrtvu uništava i prije nego što je izvede na gubilište neusporedivo primjereniji od bilo kojeg drugog da se pomoću njega potlači čitav jedan narod i da ga se drži u ropstvu. Nema ničeg strašnijeg od tih procesija ljudskih bića, koja poput lutaka s pokrenutim udovima idu u smrt.“
David Rousset"
E zato je ovaj snimak strasan, zato sto se ovdje ne radi ni okakvim sadistima i tamo nekim koji su slucajno streljali ovu djecu. Znamo da su zrtve od strane velikosrpske agresije zvjerski muceni i ubijani , njih na hiljade, poput vec navedenih primjera u skoli vuk karadzic, ili zivi zapaljeni u Bratuncu u samo jednoj sedmici u dva navrata po 70 ljudi medju njima zene, djeca, trudnice, ili ubiti u samo nekoliko dana 8.0000 ljudi , i mucenja u vec znanim zloglasnim konc logorima. Nista zato ni ovo nije za iznenaditi . Ali ovaj snimak prvi put kad sam gledala, zaledila mi se krv, strasano je gledati ovu nevinu zrtvu koja bez otpora ide na gubiliste, zato jer je vec dobro izmucena i pripremljena za ovo. Kako je vec navedeno gore u citatu , s kakvom namjerom i planom su to prethodni fasisti radili tako i ovi fasisti kako su sva ova gore navedena, zlodjela po BiH radili organizirano , tako su i ovo strijeljane djece i omladine, uradili planski i na ovakav nacin. Strasno.
Hocemo li tek onako povrsno se sjetit zlocina nad Bosnjacima u 2 svjetskom ratu? Od tada pa do 92-95 vise od 50 godina ali se nivo mrznje cak povecao prema svemu sto je Bosansko.. Samo dio istocne Bosne .,samo rijeka Drina zna., koliko je krvi i tijela odnijela..
Ljudi moji...ne smijemo zaboraviti nikada, ali ne smijemo biti ko oni... ovdje treba iskra da plane sve u tri lijepe...ali opet ljudi saberite se...zbog koga i zbog cega su ti ljudi ginuli? Jel nihovim porodicama dobro? Nije! Jel dobro onima sto su stajali po strani i izdavali naredjenja? Jeste! Jel dobro onom covjeku sto je izgubio djelove tjela? Sta on moze? Slusati kako lezihljebovici sebi dizu platu dok on nije sposoban zaraditi sebi rucak...
Prestanimo sami sebe da krademo pa necemo morati uvoziti autobuse i kombije iz Beograda....prestanimo prodavati fabrike za 1 KM pa necemo morati kupovati hranu iz srbije...ljudi mi smo u kolektivnom logoru shvatite vec jednom. Sve dok ne mozemo slobdono hodati mi smo u logoru! Nas neubijaju, ali nam sva prava ukidaju tako da se neusudjujemo tek tako razmnozavati....prijeti nam bijela kuga...Ne dozvolite da mrznja pobjedi razum.
Kako drugačije ono opisati nego kao užas i nešto najgore što ljudski um može zamisliti . Naravno ovaj pridjev "ljudski" u prethodnoj rečenici je veoma sporan. Ono što je mene najviše potaklo na razmišljanje, a spomenuo je to već neko, jeste da te zvijeri su prije i nakon rata živjeli sasvim uslovno rečeno normalnim životom, dakle nisu neki divljaci iz pećine koji povazdan oštre noževe . Kako je onda moguće sve ono što smo vidjeli? Da li se neljudskost onda može probuditi u svakom čovjeku ? Kako su ti ljudi uspjeli sebe uvjeriti da rade nešto normalno ili čak dobro? Da li si ti ljudi ikad shvatili šta su uradili? O tome sam sinoć razmišljao veći dio večeri. Ne, ja sinoć u onim mladićima nisam vidio Bošnjake, ni u onim krvnicima Srbe (sasvim bi mi isti osjećaj bio i da su uloge bile slučajno kontra). Ja sam samo vidio najveće crnilo ljudskog roda. Koliko god nekome ovo izgledalo kao relativizacija ko zna čega, nacionalnost, vjerska ili bilo koja pripadnost osoba na snimku mi predstavlja sasvim sporedni detalj, zato mislim da pretvaranje ove teme u priču "ko je počeo rat" stvarno nema nikakvog smisla. Da, ti mladići jesu pobijeni samo zato što su bili muslimani, a ovaj snimak sigurno nije najgore i najsvirepije šta se sve dešavalo u periodu 1992-1995 Bošnjacima, a nije uhvaćeno kamerom, al zar bi poenta bila drugačija da se radilo o nekom drugom? Zato ovo ne smije biti zaboravljeno, ali iz razloga da se nikad i nikome ne ponovi, a ne da bude "pamti pa vrati" kako neki rezonuju.
Fiore wrote:Hocemo li tek onako povrsno se sjetit zlocina nad Bosnjacima u 2 svjetskom ratu? Od tada pa do 92-95 vise od 50 godina ali se nivo mrznje cak povecao prema svemu sto je Bosansko.. Samo dio istocne Bosne .,samo rijeka Drina zna., koliko je krvi i tijela odnijela..
E sad zamislimo samo sta bi bilo kad bi se to ponovilo u bliskoj budućnosti, ako je poslije 50 godina bilo ovako.
Par puta na ovom forumu sam ponovio da mogu da zamislim zločine u II WW recimo narod je bio neobrazovan , ali ovakvo nešto u XX vijeku..... ne znam pa ovo nema ni u horor filmovima.
Mislim da oni koji govore počesto na ovom forumu da se ne boje rata i da su sad spremni trebaju malo razmisliti šta pričaju..........
Inače rijetko, ama baš rijetko psujem ... a sinoć sam u naletima "huje" psovala ko kočijaš ... Dok sam gledala film čekala sam da neko dođe i kaže kako je sve to neka montaža ... kako nije stvarno ...
Nakon preživljenog fočaskog Partizana ... još uvijek se nadam da će neko doći i reći kako to nije bilo stvarno ... vjerovatno sam naučila "mozak" da se tome nada kako bih normalno živjela i funkcionisala ...
I opet sam po ko zna koji put "umrla" i "rodila" se ... i ne znam odakle mi više snage da osjećam bilo šta ...
Znam samo da mi u glavi još uvijek odzvanjaju riječi jednog od azraila "Šta je, nisi valjda gadljiv?" cccccccc
Zaspala sam i probudila se sa istim pitanjem: "Bože kako je bilo majci, sestri, tetki koja je u jednom od onih anđela prepoznala nekog svog ..."
DA SE NIKAD NE ZABORAVI, DA SE NIKAD NE PONOVI I DA SE NIKAD NE OPROSTI ...