uvjek dobar gost wrote:.. Ko se danas može realizovati u ovom sistemu, kad kažem realizovati mislim na sljedeće... mislim na ispunjene snove iz mladosti i djetinstva, mislim na putovanja na neka mjesta koja volimo ili bi ih samo volili obići, mislim da probavanje svega i svačega, mislim na upražnjavanje nekih sportova poput znmajarenja, paraglajdinga, padobranstva, kajaka... i tome slično, mislim na posao u struci, mislim na stan neki na nekoj lokaciji lijepoj sa lijepim pogledom, mislim na neki hobi koji nas ili Vas ispunjava, mislim na aktivne vikende u prirodi ili gdje već, mislim na neki motorić ili autić, mislim na milion stvari... koje trebaju da nas motivišu da nas ispunjavaju, mislim na ljepotu života jer život jejedan, proleti brzo pravo... a nama prođe život u varenju crnjaka, u komentarisanju situacije , prođe nam votaži stojeći sa strane i lajući dok karavani prolaze...
Sve u svemu lopovi, skakavci na vlasti su krivi za neke stvari jer oni trebaju da stvore preduslove ne samo da njima bude lijepo, već i da čovijek koji radi može da uživa u nekim plodovima tog rada.....
Lopove u zatvore !
Ali ima jedna mala zvrcka:
Nema dovoljno zatvora da se banda lopovska stavi iza resetaka!
U tu svrhu pokrenimo inicijativu da se izgradi puno novih zatvora i ovim postojecim da se poostri bezbjednost. To bi bio prvi korak, drugi je da se oduzme sva nelegalno i kriminalno stecena imovina. (u Srbiji je vec to pokrenuto, donesen je zakon i od krimilalaca planiraju oduzeti oko 2 milijarde dolara vrijednu imovinu.)
Organizovati javne radove i dobrovoljne akcije najsirih narodnih masa da se naprave zatvori i u njih smjesti velikobrojna kriminalna bagra svih naroda i narodnosti. Onda ce se lakse disati.
Koliko puta pomislim da je rat bio upravo za to da se najgori ljudski sljam obogati na bijedi i muci obicnog naroda koji je ginuo za odbranu BiH, a ne za ovu nezajazljivu lopovsku bandu na vlasti i okolo nje.
Boze mi oprosti, cesto mi dodju takve misli i hoce da mi bude muka.....