MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shandrprcSA
#26 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
da ne otvaram novu temu...ima li kod nas uzeti

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#27 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
nema uzet samo kupit,rat je davno prosao nema vise uzimanja
brake cleaner,carb&choke cleaner rade isti posao kao i taj sprej...
- muha_sa
#28 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
onda ništabitanga_sa_otesa wrote:nema uzet samo kupit,rat je davno prosao nema vise uzimanja![]()
-
shandrprcSA
#29 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
jebi ga, ja naucio uzimati

-
TDi Power
#30 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Očisti kvalitetnim karburator sprejem. Ja sam bezbroj puta sa njim rjesio problem.shandrprcSA wrote:jebi ga, ja naucio uzimati![]()
![]()
- addoea
#31 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Imas u Motorexu ovo kupiti!shandrprcSA wrote:da ne otvaram novu temu...ima li kod nas uzeti![]()
-
tuzniMali
#32 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Ja imam golf 3 1.9 TDI i nikako mi nece da vuce do tacno 3100 obrtaja i onda procepi ko lud i sve tako ide do sljedeceg gasenja. Nakon sto se ponovo upali mrtav je ko traktor, moram ga proturirati preko 3000 obrtaja i onda on procepi. Da li se to jos kome desavalo, sta bi mogo biti problem?
Lijep pozdrav
Lijep pozdrav
-
jasminanka091
#33 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Pozz,imam megane 2 2004 godina,1.9 dci 88kw,auto skroz slabo vuce do 2100 obrtaja,u brdu je los skroz!znaci i kad je maf senzor ukljucen i kad ga iskljucim vuca je ista,jeli problem u mafu ili necemu drugom?pozzz
Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
-
Stalker
#34 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
jasminanka091 wrote:Pozz,imam megane 2 2004 godina,1.9 dci 88kw,auto skroz slabo vuce do 2100 obrtaja,u brdu je los skroz!znaci i kad je maf senzor ukljucen i kad ga iskljucim vuca je ista,jeli problem u mafu ili necemu drugom?pozzz
Last edited by Stalker on 30/01/2017 12:56, edited 1 time in total.
- zforumas
#35 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Da nije EGR/AGR?jasminanka091 wrote:Pozz,imam megane 2 2004 godina,1.9 dci 88kw,auto skroz slabo vuce do 2100 obrtaja,u brdu je los skroz!znaci i kad je maf senzor ukljucen i kad ga iskljucim vuca je ista,jeli problem u mafu ili necemu drugom?pozzz
-
Stalker
#36 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
POZ Mislim da nije do MAF sensora..Ako je do njega, prilikom iskljucivanja MAF-a auto bi osjetno bolje isao.Bar je tako kod mene bilo na autu
- dadoka84
#37 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Ja imam megana 2 iz 2004 ali sa 1.5dci 101ks.jasminanka091 wrote:Pozz,imam megane 2 2004 godina,1.9 dci 88kw,auto skroz slabo vuce do 2100 obrtaja,u brdu je los skroz!znaci i kad je maf senzor ukljucen i kad ga iskljucim vuca je ista,jeli problem u mafu ili necemu drugom?pozzz
Kod mene je bio egr zablokiran i auto je bilo veoma lijeno na startu i u brdu. Nije bilo sanse zaslajdrati tockovima... Uzeo karb cleaner i dobro razradio egr i od tada auto veoma lijepo vozi. Ja sam bio presao sa jos tromijeg benzinca tako da to nisam odmah primjetio, mislio sam da je normala. Naravno moze biti dosta toga, ali je kod mene bio problem sa ovim. Takodje pregledati crijeva vazduha prije turbine, znaju puknuti pa da auto uzima falš zrak mimo maf senzora. Tako da ne računa dobro smjesu.
-
jasminanka091
#38 Re: RE: Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Nasao sam problem,turbo bio los,juce se rasuo skroz,pa je vjerovatno to to,pa sad treba to reparirati [emoji3],hvala u svakom slucaju.pozzzdadoka84 wrote:Ja imam megana 2 iz 2004 ali sa 1.5dci 101ks.jasminanka091 wrote:Pozz,imam megane 2 2004 godina,1.9 dci 88kw,auto skroz slabo vuce do 2100 obrtaja,u brdu je los skroz!znaci i kad je maf senzor ukljucen i kad ga iskljucim vuca je ista,jeli problem u mafu ili necemu drugom?pozzz
Kod mene je bio egr zablokiran i auto je bilo veoma lijeno na startu i u brdu. Nije bilo sanse zaslajdrati tockovima... Uzeo karb cleaner i dobro razradio egr i od tada auto veoma lijepo vozi. Ja sam bio presao sa jos tromijeg benzinca tako da to nisam odmah primjetio, mislio sam da je normala. Naravno moze biti dosta toga, ali je kod mene bio problem sa ovim. Takodje pregledati crijeva vazduha prije turbine, znaju puknuti pa da auto uzima falš zrak mimo maf senzora. Tako da ne računa dobro smjesu.
-
dgL_
#39 Re: RE: Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Turbina na ovim meganima je bukvalno potrosna roba... Samo malo skupljajasminanka091 wrote:Nasao sam problem,turbo bio los,juce se rasuo skroz,pa je vjerovatno to to,pa sad treba to reparirati [emoji3],hvala u svakom slucaju.pozzzdadoka84 wrote:Ja imam megana 2 iz 2004 ali sa 1.5dci 101ks.jasminanka091 wrote:Pozz,imam megane 2 2004 godina,1.9 dci 88kw,auto skroz slabo vuce do 2100 obrtaja,u brdu je los skroz!znaci i kad je maf senzor ukljucen i kad ga iskljucim vuca je ista,jeli problem u mafu ili necemu drugom?pozzz
- dadoka84
#40 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Pa dobro i nije, s obzirom na to koliko su presli 
-
jasminanka091
#41 Re: RE: Re: RE: Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Haha,jel neko zna gdje to u sarajevu kvalitetno repariratidgL_ wrote:Turbina na ovim meganima je bukvalno potrosna roba... Samo malo skupljajasminanka091 wrote:Nasao sam problem,turbo bio los,juce se rasuo skroz,pa je vjerovatno to to,pa sad treba to reparirati [emoji3],hvala u svakom slucaju.pozzzdadoka84 wrote: Ja imam megana 2 iz 2004 ali sa 1.5dci 101ks.
-
dgL_
#42 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Nisu u pitanju neki wau kilometri... Na 200+ k km odlaze redovno... A svaka varijanta reparacije ili bilo cega drugog je pitanje koliko ce izdrzati...dadoka84 wrote:Pa dobro i nije, s obzirom na to koliko su presli
-
tempuser
#43 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Jbga kad u Uzicu urade reparaciju kako treba procjena je da izdrzi nekih 100k KM.
- amar1994
#44 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
zaci novu da kupi , ako ima neka kupujedgL_ wrote:Nisu u pitanju neki wau kilometri... Na 200+ k km odlaze redovno... A svaka varijanta reparacije ili bilo cega drugog je pitanje koliko ce izdrzati...dadoka84 wrote:Pa dobro i nije, s obzirom na to koliko su presli
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#45 Re: RE: Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
http://turbo-centar.com/jasminanka091 wrote:Nasao sam problem,turbo bio los,juce se rasuo skroz,pa je vjerovatno to to,pa sad treba to reparirati [emoji3],hvala u svakom slucaju.pozzzdadoka84 wrote:Ja imam megana 2 iz 2004 ali sa 1.5dci 101ks.jasminanka091 wrote:Pozz,imam megane 2 2004 godina,1.9 dci 88kw,auto skroz slabo vuce do 2100 obrtaja,u brdu je los skroz!znaci i kad je maf senzor ukljucen i kad ga iskljucim vuca je ista,jeli problem u mafu ili necemu drugom?pozzz
Moj brat je radio kod njih reparaciju na Meganu 1,9 dci i već godinu dana ide bez problema. Oko 450 KM ga je došla reparacija.
-
dgL_
#46 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Garancija na reparaciju turbine bilo gdje je dooosta manja od tih 100k km...tempuser wrote:Jbga kad u Uzicu urade reparaciju kako treba procjena je da izdrzi nekih 100k KM.
A amar94, mislim da tu podmazivanje nema velike veze (okvirno)... Jer se desava na svakom... Fabricki toliko izdrzi i to je to... da je u pitanju lose podmazivanje, neredovni servisi sto ima veze itekako naravno, onda bi poneki izdrzao i malo vise... Doosta drugova i rodbine su imali ove 1.9 dci megane 2 i nijedan nije presao 250 k km a da turbina nije zveknula...
Pojedini drugi proizvodjaci odnosno modeli mogu sa fabrickim turbom i redovnim servisima barem duple kilometre o kojim pricamo...
-
tempuser
#47 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Koliko znam garancija u Uzicu je godinu dana bez obzira na km uz dokaz da su prilikom ugradjivanja turbine zamjenjeni ulje i filteri, ali nisam mislio na garanciju nego na dugovjecnost reparirane turbine.dgL_ wrote:Garancija na reparaciju turbine bilo gdje je dooosta manja od tih 100k km...tempuser wrote:Jbga kad u Uzicu urade reparaciju kako treba procjena je da izdrzi nekih 100k KM.
A amar94, mislim da tu podmazivanje nema velike veze (okvirno)... Jer se desava na svakom... Fabricki toliko izdrzi i to je to... da je u pitanju lose podmazivanje, neredovni servisi sto ima veze itekako naravno, onda bi poneki izdrzao i malo vise... Doosta drugova i rodbine su imali ove 1.9 dci megane 2 i nijedan nije presao 250 k km a da turbina nije zveknula...
Pojedini drugi proizvodjaci odnosno modeli mogu sa fabrickim turbom i redovnim servisima barem duple kilometre o kojim pricamo...
- amar1994
#48 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
dgL_ wrote:Garancija na reparaciju turbine bilo gdje je dooosta manja od tih 100k km...tempuser wrote:Jbga kad u Uzicu urade reparaciju kako treba procjena je da izdrzi nekih 100k KM.
Znam da vecina tih firmi sto prave nove ili repariraju priznaju garanciju samo ako je sve u redu sa podmazivanjem(ono nema zacepljenja i tako), pa zato sam naveo
-
dgL_
#49 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Ma to je relativno... Nekome ce izdrzat te kilometre, nekome nece ni 50... Sve zavisi kako od uradjenog posla, tako i od servisa, podmazivanja sto rece amar94 itd itd... Samo meni to nekako vise nikad nebi bilo to... Uvijek bi imao suhvu neku oko toga... Sreca pa vozim benzinca...tempuser wrote:Koliko znam garancija u Uzicu je godinu dana bez obzira na km uz dokaz da su prilikom ugradjivanja turbine zamjenjeni ulje i filteri, ali nisam mislio na garanciju nego na dugovjecnost reparirane turbine.dgL_ wrote:Garancija na reparaciju turbine bilo gdje je dooosta manja od tih 100k km...tempuser wrote:Jbga kad u Uzicu urade reparaciju kako treba procjena je da izdrzi nekih 100k KM.
-
tempuser
#50 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Naravno, al eto zadesih se pored auta u koji su montirali turbinu iz Uzica kad mehanicar (moj prijatelj) vlasniku kaze da bi trebalo izdrazti nekih 100k km, ne znam koliko je auto tad imao na satu, a mislim da je bio neki Opel ili cak Saab 95.dgL_ wrote: Ma to je relativno... Nekome ce izdrzat te kilometre, nekome nece ni 50... Sve zavisi kako od uradjenog posla, tako i od servisa, podmazivanja sto rece amar94 itd itd... Samo meni to nekako vise nikad nebi bilo to... Uvijek bi imao suhvu neku oko toga... Sreca pa vozim benzinca...