Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

pojedinac

#26 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by pojedinac »

loudness wrote: Evo po ovom postu forumaša MILCHO-K2 sa foruma
http://www.zeljeznice.net:

http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.p ... 355#211355
MILCHO-K2 wrote:
milan_s wrote:Amsterdamci izgledaju kao novi.
Da li ce ostati ovakvi bez reklama?
Mislim da ce biti vrlo atraktivni za reklame.
A sa ovom grupom dolazi i jos jedna vrijedna donacija - set nekoristenih uniformi
vozaca
i konduktera vrijedan skoro 200.000 eur. stizu i rez. dijelovi i kljucevi za pokretanje...
čini se da sve stiže, osim vozača i konduktera iz Amsterdama :lol: :D

Od kakvog li su materijala te uniforme od 200 000 € :shock: :-)
13.03.2009.
Donacija iz Amsterdama sarajevskom GRAS-u: UNIFORME U VRIJEDNOSTI 200 000 EURA!

Image

Po nekim procjenama, vise od cetvrtine Bosanaca i Hercegovaca zivi i radi u iseljenistvu, uglavnom kao posljedica progona iz rodne zemlje u kampanji etnickog ciscenja koje su proveli Srbi i manjim dijelom Hrvati. Ne znam koliko je njih direktno lobiralo u sredinama u kojima zive za Bosnu i Hercegovinu, razlicitim vidovima pomoci domovini, ali primjer momka sa slike, Narcisa Skelica iz Amsterdama, o kojem smo pisali par puta na ovom blogu, vrlo je inspirativan i poticajan. Nakon izvrsno odradjenog posla i realizirane donacije 16 tramvaja sarajevskom GRAS-u iz GVB, firme gdje radi, najbolji vozac tramvaja i trolejbusa u ovom gradu za proslu godinu, medju 4500 zaposlenih, napravio je jos jedan sjajan posao. Nas Narcis je nagovorio svoje gazde da skoro potpuno novu, nekoristenu uniformu za vozace i konduketer u njegovoj firmi pokloni sarajevskom GRAS-u.
Kako je stigla nova uniforma za GVB, Narcis je, kaze mi, znajuci da su magacini puni neotpakovanih 'starih' uniformi, a i trenutna je jako dobra, pitao pretpostavljene direktore, zasto i to ne bi poslali kolegama u Sarajevo kada su vec poklonili tramvaje. Nije islo lahko, trajalo je sedmicama natezanje hoce-nece a neki dan, kako mi je rekao, napokon su donijeli odluku. Tako ce visokokvalitetne uniforme u vrijednosti od skoro 200 000 eura, doci u Sarajevo. U posiljci su pantalone, sakoi, kravate, zimske jakne, dzemperi, kosulje kratkih i dugih rukava, polo majice, prsluci, salovi, rukavice...
Od Narcisa sam cuo da sefovi GBV Amsterdam jedino traze garanciju od direktora GRAS-a da ce uniforme odista nositi vozaci i kondukteri tramvaja, trolejbusa i autobusa GRAS-a sto su u pismenom obliku i dobili. Ako se racuna pomoc u tramvajima vrijedna skoro dva miliona eura za Sarajevo i ova od oko 200 000 eura, nije tesko zbrojati kako i nas mali covjek moze pomoci rodnoj grudi na pravi nacin. Gdje bi nam bio kraj, kada bi samo po neko od nas 'od Australije do Amerike' uradio nesto ikoliko slicno malom pothvatu mladoga Narcisa!
Iz perspektive Zeljinog navijaca, jedina mahana je sto su uniforme - bordo, pa 'pitarske' boje valja trpiti pri svakoj voznji tramvajima!

http://burek.blogger.ba/
rajvosa^

#27 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by rajvosa^ »

Jebo te bit ce kondukteri najobucenije face u Sarajevu...mos mislit kad se sad ohole. :D
hakazvaka

#28 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by hakazvaka »

PipiDugaDevetka wrote:
Hunkar wrote:Svaki dan neki tramvaji dolaze, malo iz Ceske, malo iz Slovacke, malo iz Holandije :D

Samo ih ja nikako ne mogu vidjeti ... :lol: :lol: :lol:
Aaa, izgleda da ti nisi upratio sve vijesti u vezi sa tramvajima iz Amsterdama.

Prva pošiljka je bila donacija, a ova druga nije. Lukavi lanđaniHo su poslali donaciju, ali bez ključeva kojim bi se tramvaji ''startovali'',...Valjda dok ne plate ovu drugu pošiljku.
Iz prethodno postiranog vidljivo je da i ključevi stižu, znači plaćeno je sve. Ili, možda nije? Ne znam.
:lol: :lol: :lol:
i to bosancima da bude problem ?? :P
Ripicipi

#29 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by Ripicipi »

Receno je da ce ove sedmice biti pusteni u promet tramvaji?!?!
Neko vidio??
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#30 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by ladyblue18 »

potres_mozga wrote:Receno je da ce ove sedmice biti pusteni u promet tramvaji?!?!
Neko vidio??
nope, ali vidjela sam ih u subotu na "probnoj voznji".
Fino izgledaju
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by PipiDugaDevetka »

Nije o tramvajima, ali jeste o GRASS-ovcima. Mrsko mi tražiti onu drugu temu, pa samo da priložim nešto pozitivno što se desilo u četvrtak 26. marta 2009.g. oko 17 sati u autobusu zvanom Komercijala i to bus-evi broj 822 i 823.

Bio sam u ovom drugom busu, pa stade kod Predsjedništva i uđoše revizor i neki mladić, visok, blijed, nervozan,...U početku nisam obratio pažnju na razgovor jer nisam bio blizu vozača. Ispade da mu je ostala torbica sa malo skupljim digitalnim fotoaparatom u Komercijali.

Vozač kaže da nije ništa našao, a ja sam prvi ušao u bus na B. Čaršiji. Stvarno nije bilo nikakve torbice. Međutim, pametni vozač putem radio-veze pozove vozilo broj 822 i za mint-dva, ustanovi se da jeste nađena torbica sa tim fotoaparatom.

Mladić izađe na Pofalićima da dočeka taj bus koji je dolazio sa Dobrinje. Malo prije toga je ostavio nešto ''na kafu'' vozaču. Ne znam koliko.
Evo, za njihove šefove dovoljni su i ovi podaci da ih barem pohvale, a naročito ovog iz 822 što se odmah izjasnio da jeste našao torbicu, ali je nije otvarao da bi vidio šta ima u njoj.

Još dok je blijedoliki mladić bio polupraznom busu ja uzviknuh: ''Bravo GRASS-ovci! Poštenom nalazaču pripada 10% od vrijednosti aparata! Takav je zakon još iz SFRJ koji vrijedi i danas.''
Nekoliko putnika se nasmijaše sa odobravanjem i otpoče, tamo blizu vozača, diskusija.
Ripicipi

#32 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by Ripicipi »

Evo ih napokon u Sa. :thumbup:
Po mom misljenju lijepo se uklapaju u nase ulice :bih:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Slike preuzete sa zeljeznice.net
Bijeli_sa

#33 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by Bijeli_sa »

bolji 3 puta od onih stari, jos kada se ovi brendiraju, bice dobri pravo.... :-D
RajaIzSkole

#34 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by RajaIzSkole »

Čak je i vozač u crvenom odijelu, k'o i kolege u Holandiji :D
Jara

#35 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by Jara »

vozila se juče...ima video nadzor
chengaba

#36 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by chengaba »

Super su novi tramvaji, ali ne vjerujem da ce bas uspjesno funkcionisati po guzvi.
Prvo, PREUSKI SU. Ja se sa ruksakom na ledjima nisam mogao ni okrenuti.
Onda uopste nema rukohvata postavljenih po krovu. Za koji K treba da se drzim. Dalje, vrata su tako koncipirana da je istovar putnika JAAAKO spor. Na skenderiji mu treba godina dok krene.
Osim toga, jako su udobni, i primjetio sam da imaju 2 radnika u tramvaju. Jedan je vozac ofkorz, a drugi sjedi nazad i gladi se po trbuhu i koliko sam pofatao, otvara vrata ili sta vec :-D :-D
fixer

#37 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by fixer »

chengaba wrote:Super su novi tramvaji, ali ne vjerujem da ce bas uspjesno funkcionisati po guzvi.
Onda uopste nema rukohvata postavljenih po krovu. Za koji K treba da se drzim. Dalje, vrata su tako koncipirana da je istovar putnika JAAAKO spor. Na skenderiji mu treba godina dok krene.
Osim toga, jako su udobni, i primjetio sam da imaju 2 radnika u tramvaju. Jedan je vozac ofkorz, a drugi sjedi nazad i gladi se po trbuhu i koliko sam pofatao, otvara vrata ili sta vec :-D :-D
cuj dva. kako to?
HomeArt

#38 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by HomeArt »

chengaba wrote: Prvo, PREUSKI SU. Ja se sa ruksakom na ledjima nisam mogao ni okrenuti.
Rusak se skine kad se ulazi u tramvaj i nemas problema.
weed

#39 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by weed »

sahan wrote:
chengaba wrote: Prvo, PREUSKI SU. Ja se sa ruksakom na ledjima nisam mogao ni okrenuti.
Rusak se skine kad se ulazi u tramvaj i nemas problema.
:lol: :lol: :lol:

upravo tako... jel i po kuci hodas sa ruksakom na ledjima!? :D
Van Halen

#40 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by Van Halen »

chengaba wrote:Super su novi tramvaji, ali ne vjerujem da ce bas uspjesno funkcionisati po guzvi.
Osnova kulture je da se ruksak u gradskom prijevozu skine i drži u ruci,jer smeta ljudima.
Neposlusna

#41 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by Neposlusna »

Sad kad odem u Sarajevo ima da se osjecam kao da hodam Amsterdamom. :lol:
chengaba

#42 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by chengaba »

Van Halen wrote:
Osnova kulture je da se ruksak u gradskom prijevozu skine i drži u ruci,jer smeta ljudima.
Nisam ga mogao skinuti jer sam morao prvo ugasiti cigaru od tapacirung :)
Pod pretpostavkom da ima neko kome smeta. SumLJam da ce je taj dan tipu koji je stajao 3 metra pored mene zasmetao.
Point is da je tramvaj uzak, a ne moja nekultura. Ko me dovede uostalom na nasu emisiju :P
sarajevo63

#43 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by sarajevo63 »

Neposlusna wrote:Sad kad odem u Sarajevo ima da se osjecam kao da hodam Amsterdamom. :lol:
Odi do Amsterdama, pa se osjećaj kao da si u Sa. :lol: :lol:
Jara wrote:vozila se juče...ima video nadzor
To je Semiha sredila u svom prošlom mandatu.
rajvosa^ wrote:Jebo te bit ce kondukteri najobucenije face u Sarajevu...mos mislit kad se sad ohole. :D
Odijelo ne čini čovjeka.... :run:
kirby

#44 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by kirby »

pa ima li jos koja slika?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#45 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by ladyblue18 »

Nisam jos imala priliku da se provozam, ali brat kaze da se ne moze dvoje mimoic u njima, i da su uzasno bucni.
Morat cu probat da vidim :mrgreen:
MILCHO & JV

#46 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by MILCHO & JV »

Erzsebet wrote:Zna li neko zašto se ne mogu registrovati na onaj zeljeznice.net forum, kaže mi da mi je "mail isključen", a pokušao sam sa 10 različitih adresa?

Btw, isti ovi tramvaji koje smo dobili iz Amsterdama, su i danas tamo u upotrebi. Zato, poručujem svima da ne kake, jer su tramvaji mrak, što ćete i sami vidjeti. Nisu lohotni kao ovi dosad, i teško im se može nauditi, taman za naše seljake.
I ja sam imao problem sa registracijom na zeljeznice.net, na kraju sam se ipak registrovao uz pomoć e-mail adrese mobitela (bhmobile.ba) inače odbija gmail.com
MILCHO & JV

#47 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by MILCHO & JV »

RajaIzSkole wrote:Čak je i vozač u crvenom odijelu, k'o i kolege u Holandiji :D
to samo prvi, svečani tramvaj sa delegacijom. Ove zadnje 3 slike, slabijeg kvaliteta sam ja slikao. Slikano starim Simensom.
Drugi koji je sjedio pozada kontrolisao je kamere. zadrzao se prva 3-4 dana i ispario.
Borsalino

#48 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by Borsalino »

Kazu da ce iz Amsterdam poslati svakom vozacu i kondukteru GSP po kilu hasisa i skunka da prodilaju po tramvaju sta para zarade ionako su svi Sandzaklije u gradu a kamoli tramvaju i za nista drugo u zivotu nisu sposobni .PA neka je AFERIM!!!
Neposlusna

#49 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by Neposlusna »

sarajevo63 wrote:
Neposlusna wrote:Sad kad odem u Sarajevo ima da se osjecam kao da hodam Amsterdamom. :lol:
Odi do Amsterdama, pa se osjećaj kao da si u Sa. :lol: :lol:

Evo hodam svaki dan, i jos se ne osjecaj kao u Sarajevu. :sad: Bit ce sto mi miris cevapa nedostaje nego me gusi onaj smrad trave. :D
BSn

#50 Re: Stiže i drugi transport tramvaja iz Amsterdama

Post by BSn »

uski, fali prozora koji se mogu otvoriti, visoko stepeniste, etc.

uglavnom, nisu ni do koljena onim ceskim kod kojih svaki prozor mozes otvoriti, prostrani, sjedista mnogo sira, veci zglob, etc.

jedino sto valja im je to sto su plavo-bijeli. :D

to od pocetka izbjegavam u sirokom luku. oni nizozemci nisu ni za sta drugo, nego za izvoz cvijece (koje se, uzgred budi receno, proizvodi u palestini, pa ga oni samo brendiraju i prodaju po svijetu).
Post Reply