Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Troll_Happens

#26 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by Troll_Happens »

legendo_moja wrote:Hdžhfzbgvć bi treb'o pogledati malo po štampi od pretprošle godine, gdje ima sačuvana njegova izjava kako "srbijanske drolje zavode bosance", ili nedaj Bože pogledati svoje autorsko djelo "Iza sna" iz neke 1997. ili 1998. gdje je pošteno isprozivao ove neke što ih sad poziva u emisije (Brena, Bregović), pa da nam onda dovede samog sebe u emisiju da popričaju dvojica Emira o "godinama prevare".

Toliko o ljigavim stvarima, treba veceras zaspati.
Svaka cast toga sam se i ja sjetio :thumbup:
Do juce je pljuvao po njima a mislim da je prvi u redovima kod tih derneka. Danas ih dize u zvijezde. Sto ne mogu duplih standarda samo da digne tiraz novina... papak bio papak osto :dance:
Ako ju je vec pozvao nemam nista protiv al nek suti po novinama i ne prica gluposti, ako ju je jedna hr vec pozvala zasto ne bi i mi tu ne vidim nista lose jedino je lose to sto on zaboravi sta je juce rekao. :?
fakat

#27 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by fakat »

Zivim vani pa ne znam ko uredjuje "kulturu", ali ako je on uredjuje, onda je fakat DONJII!

Mora da uziva u privilegijama! E moj Emire....
homar

#28 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by homar »

Kada Emir nije imao za džeparac, Brena ga je pozvala u film da igra budalu "intelektualca iz Bosanskog Grahova". Sada kada je Breni ponestalo para, taj vajni "intelektualac" vraća džeparac Breni. Meni je krivo samo što taj kreten daje moje pare toj četnikuši, koja je zabavljala koljače po BiH. Zato se zalažem da se pokrene peticija prema FTV da se otkaže ova emisija, jer ovaj smetljar nastavlja iritirati zdravu pamet naših ljudi. :run: :run:
Vincent Raine

#29 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by Vincent Raine »

Nije problem ni u Breni ni u Emiru... Oni rade svoj posao najbolje sto mogu...

Problem je u prosjecnom malom covjeku, Bosancu ili Hercegovcu, koji jednostavno voli gledati i slusati Brene, Emire i ine druge "narodne zabavljace"... Dakle, mi ne trebamo mijenjati Brenu, Emira i druge, nego malog prosjecnog covjeka...tj. nas same!
Troll_Happens

#30 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by Troll_Happens »

homar wrote:Kada Emir nije imao za džeparac, Brena ga je pozvala u film da igra budalu "intelektualca iz Bosanskog Grahova". Sada kada je Breni ponestalo para, taj vajni "intelektualac" vraća džeparac Breni. Meni je krivo samo što taj kreten daje moje pare toj četnikuši, koja je zabavljala koljače po BiH. Zato se zalažem da se pokrene peticija prema FTV da se otkaže ova emisija, jer ovaj smetljar nastavlja iritirati zdravu pamet naših ljudi. :run: :run:
Mislim da grijesis da je Breni ponestalo para. Brena je ipak jedan veliki gigant i profesionalac i radi sve ove god sto od pjevanja snimanja filmova pa sad sto ima muzicku produkciju. I mislim da Brena ne moze nikako propast niti je spala na to da joj jedan Emir dize rejting.. Ko je on najobicniji anonimus trecerazredni glumac koji je eto spletom okolnosti i politickim igrama dosao na to mjesto ministra koje ne zasluzuje da ima. Ne bi me iznenadilo da nam iduci ministar bude Shemso :lol:
in33sa

#31 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by in33sa »

potres_mozga wrote:Cime se vi opterecujete :roll:
Brena i Emir su zajedno snimali filmove prije 20 i kusur godina i normalno je da su "prijatelji".
Ko hoce da gleda nek gleda, kome smeta zasto uopste gleda :-?
Sve ok, ali kad Emir bude imao svoju Hadzihafizbegovic TV, koju ce finansirati iz svog djepa a ne nametom i haracem kako se danas finansira ta njegova (navodno nasa federalna, drzavna tv) onda on moze i cirkuske majmune dovoditi u studio i pustiti ih da mu skacu po glavi.

Ovo je ipak javna tv, koju placaju gradjani htjeli ne htjeli. I bez obzira sto ce sad neki pametnjakovic doci i reci "ne placa se tv program vec porez na posjedovanje tv prijemnika". Pare idu u FTV kasu, izmedju ostalih.

Mislim, ovo je samo odgovor na tvoj post. A sto se tice Brene, niti sam gledao, niti sam znao da ona gostuje u onom njegovom jeftinom kopiranju Lena i O`Brajana. Niti je ta persona bitna, niti je sta novo receno time da je Emir klasicni prelivoda, ko to nije shvatio do danas, nece valjda nikada ni shvatiti.
Klasicni primjerak novobosnjacke elite, nekada se to zvalo M92, turbonacionalisti, malo sam si Bosnjak patriota a malo slusam Brenu i Cecu. Slicne primjerke imaju i zapadne komsije, ultrahrvatine kojima u autu drma 39 sa 2 i ide se na srbijanski turbofolk subotom.
To je onaj seljoberski gen, koji ne mozes izbaciti iz sebe, ako si seljober. Okolina ti namece neke norme koje moras postovati ako hoces biti in (urbani nacionalista, kofol, patriota, a nije ti problem, do jucer si bjezao od crkve i dzamije jer je bilo in i pljuvao si one sto idu na misu i dzumu) ali srce vuce na drugu stranu, u planinu i planinske zvuke.
homar

#32 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by homar »

Jedan001 wrote:
homar wrote:Kada Emir nije imao za džeparac, Brena ga je pozvala u film da igra budalu "intelektualca iz Bosanskog Grahova". Sada kada je Breni ponestalo para, taj vajni "intelektualac" vraća džeparac Breni. Meni je krivo samo što taj kreten daje moje pare toj četnikuši, koja je zabavljala koljače po BiH. Zato se zalažem da se pokrene peticija prema FTV da se otkaže ova emisija, jer ovaj smetljar nastavlja iritirati zdravu pamet naših ljudi. :run: :run:
Mislim da grijesis da je Breni ponestalo para. Brena je ipak jedan veliki gigant i profesionalac i radi sve ove god sto od pjevanja snimanja filmova pa sad sto ima muzicku produkciju. I mislim da Brena ne moze nikako propast niti je spala na to da joj jedan Emir dize rejting.. Ko je on najobicniji anonimus trecerazredni glumac koji je eto spletom okolnosti i politickim igrama dosao na to mjesto ministra koje ne zasluzuje da ima. Ne bi me iznenadilo da nam iduci ministar bude Shemso :lol:
Brena jeste profesionalac, zarađuje na šundu, i neka je, ali ja neću preko javnog servisa da plaćam osobe koje su moralno posrnuće, koje su svojim profesionalizmom hrabrile četničku bratiju da vrši zločine. Što se tiče ko koga ovdje podržava nije ni bitno, ali mi građani nebi trebali biti toliki papci i tako brzo zaboravljati, jer ako ovo zaboravimo, ponovit će nam se genocid koji smo doživjeli. Zato ministre kulture, ovakve kao Brena vodi neka ti zabavljaju ženu i djecu, poštedi nas primitivizma i neprijatelja BiH.
adislić

#33 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by adislić »

in33sa wrote:
Sve ok, ali kad Emir bude imao svoju Hadzihafizbegovic TV, koju ce finansirati iz svog djepa a ne nametom i haracem kako se danas finansira ta njegova (navodno nasa federalna, drzavna tv) onda on moze i cirkuske majmune dovoditi u studio i pustiti ih da mu skacu po glavi.

Ovo je ipak javna tv, koju placaju gradjani htjeli ne htjeli. I bez obzira sto ce sad neki pametnjakovic doci i reci "ne placa se tv program vec porez na posjedovanje tv prijemnika". Pare idu u FTV kasu, izmedju ostalih.

Mislim, ovo je samo odgovor na tvoj post. A sto se tice Brene, niti sam gledao, niti sam znao da ona gostuje u onom njegovom jeftinom kopiranju Lena i O`Brajana. Niti je ta persona bitna, niti je sta novo receno time da je Emir klasicni prelivoda, ko to nije shvatio do danas, nece valjda nikada ni shvatiti.
Klasicni primjerak novobosnjacke elite, nekada se to zvalo M92, turbonacionalisti, malo sam si Bosnjak patriota a malo slusam Brenu i Cecu. Slicne primjerke imaju i zapadne komsije, ultrahrvatine kojima u autu drma 39 sa 2 i ide se na srbijanski turbofolk subotom.
To je onaj seljoberski gen, koji ne mozes izbaciti iz sebe, ako si seljober. Okolina ti namece neke norme koje moras postovati ako hoces biti in (urbani nacionalista, kofol, patriota, a nije ti problem, do jucer si bjezao od crkve i dzamije jer je bilo in i pljuvao si one sto idu na misu i dzumu) ali srce vuce na drugu stranu, u planinu i planinske zvuke.
Aha, znaci trebao je tebe konsultovati koga ce pozvati u emisiju, ustvari trebao je zbog "transparentnosti" na facebooku za tebe i tvoje drustvo napraviti stranu "vece sa emirom" na kojoj bi se dogovarali koga pozvati u emisiju...odmori molim te! Još mi je jadnije da si svako uzima za pravo da za svaku emisiju koja mu se ne svidi odmah poteze pitanje placanja taxe...
Ipak ono sto me uopste ponukalo da ista napisem je konstatacija kako je to kopija Lena...a kako tek volim takve "urbane tipove" kao sto si ti (urban kurban), pa znas i za Lena, pa gledas sat tv, slusas stranu muziku, gledas blockbuster-e i oblacis se kao voditelj/ica mtv-a...znaci svaki talk show je ustvari kopija Lena, dobro da se ne bi provaljivali i kopirali bjelosvjetske voditelje, od sad pa na dalje, zabraniti svaki talk show na FTV-u i BHT-u. A tebi, posto je to sad in, preporucujem da na facebooku otvoris pljuvaonicu ove emsije.
Troll_Happens

#34 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by Troll_Happens »

homar wrote:
Jedan001 wrote:
Brena jeste profesionalac, zarađuje na šundu, i neka je, ali ja neću preko javnog servisa da plaćam osobe koje su moralno posrnuće, koje su svojim profesionalizmom hrabrile četničku bratiju da vrši zločine. Što se tiče ko koga ovdje podržava nije ni bitno, ali mi građani nebi trebali biti toliki papci i tako brzo zaboravljati, jer ako ovo zaboravimo, ponovit će nam se genocid koji smo doživjeli. Zato ministre kulture, ovakve kao Brena vodi neka ti zabavljaju ženu i djecu, poštedi nas primitivizma i neprijatelja BiH.
To je vec problem uredjivacke politike FTV-a. To samo gradjani opet mogu promjeniti kao sve u ovoj zemlji naravno ako se dignu. Recimo u HR tesko na HR1 ili na HR2 da se moze vidjeti narodna muzika ili neki sund. Dok se to ne promjeni sutra mozemo ocekivati i Cecu i Dabica iz Sheweningena itd...Sve je do nas :zjev:
stochar

#35 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by stochar »

kad vec spominjete ljigave stvari, moram reci da sam u ovoj diskusiji vidio neke od najljigavijih izjava. ne mogu vjerovati da mladi ljudi, dovoljno pametni da znaju upaliti kompjuter i kreirati account na forumu u sebi imaju toliko mrznje. kao, lik u odbranu nasih umova od nekulture gor+vori kako se pisha na publiku...

na stranu brenine pjevacke kvalitete i emirove ljudske kvalitete (o cemu se ovdje najmanje diskutuje), ali izjave o gradnji kineskog zida su fakat nesto sto nas treba zabrinuti. idemo (ili bar mislimo da idemo) ka tim nekakvim evropskim integracijama, ka brisanju granica, a nasi umovi su toliko zatvoreni da bi gradili kojekakve zidove. pa, ne moze se zidovima rijesiti nista k'o sto rade izraelci, vec dijalogom i procesuiranjem onih koji su pocinili zlocine. a ovakvi izljevi mrznje prema citavom jednom narodu zbog pjevace (koja je btw iz Brckog) u 21. vijeku su fakat uzasni...
in33sa

#36 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by in33sa »

adislić wrote: Aha, znaci trebao je tebe konsultovati koga ce pozvati u emisiju, ustvari trebao je zbog "transparentnosti" na facebooku za tebe i tvoje drustvo napraviti stranu "vece sa emirom" na kojoj bi se dogovarali koga pozvati u emisiju...odmori molim te! Još mi je jadnije da si svako uzima za pravo da za svaku emisiju koja mu se ne svidi odmah poteze pitanje placanja taxe...
Ipak ono sto me uopste ponukalo da ista napisem je konstatacija kako je to kopija Lena...a kako tek volim takve "urbane tipove" kao sto si ti (urban kurban), pa znas i za Lena, pa gledas sat tv, slusas stranu muziku, gledas blockbuster-e i oblacis se kao voditelj/ica mtv-a...znaci svaki talk show je ustvari kopija Lena, dobro da se ne bi provaljivali i kopirali bjelosvjetske voditelje, od sad pa na dalje, zabraniti svaki talk show na FTV-u i BHT-u. A tebi, posto je to sad in, preporucujem da na facebooku otvoris pljuvaonicu ove emsije.
Kao prvo, nije trebao konsultovati mene, mogao je konsultovati zdravu pamet, naprimjer.

Uostalom, neko vec dobro primjeti, isti taj Emir je ne tako davno grmio kako srbijanske drolje zavode bosance. Brena je uz Cecu kolovodja tih, kako ih on tada nazva, srbijanskih drolja.
I sad ako ja primjetim da je Emir licemjerni dvolicnjak, problem je do mene :-)

Mada se slazem i sa konstatacijom da nije problem do Brene, Emira ili Ace Stankovica, ako cujes da su hodnici HRT-a odjekivali odusevljenjem dok je Brena koracala njima (a pretpostavljam i hodnici sivog doma) onda je suvisno bilo sto reci. Cijenim da bi Cecine korake popratili sa jos vecim, mozda malo skrivenim, odusevljenjem.

Inace, sto se tice Lena, i tog tipa showa, sramota bi bilo da ne znam koga je Emir iskopirao. Tako da ti je ta konstatacija smijesna. Ta nisam napisao matematicku formulu.
potočanka

#37 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by potočanka »

Image
rado_vidjen

#38 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by rado_vidjen »

ne zanima me brena, ovdje se radi o hipokriziji "patriote" no1.

emir je jedan klasicni prelivoda, pozer i govno od covjeka. malo HVO, malo turbo-musliman, malo covjek koji igra na emocije jugonostalgicara....glumac je to
homar

#39 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by homar »

stochar wrote:kad vec spominjete ljigave stvari, moram reci da sam u ovoj diskusiji vidio neke od najljigavijih izjava. ne mogu vjerovati da mladi ljudi, dovoljno pametni da znaju upaliti kompjuter i kreirati account na forumu u sebi imaju toliko mrznje. kao, lik u odbranu nasih umova od nekulture gor+vori kako se pisha na publiku...

na stranu brenine pjevacke kvalitete i emirove ljudske kvalitete (o cemu se ovdje najmanje diskutuje), ali izjave o gradnji kineskog zida su fakat nesto sto nas treba zabrinuti. idemo (ili bar mislimo da idemo) ka tim nekakvim evropskim integracijama, ka brisanju granica, a nasi umovi su toliko zatvoreni da bi gradili kojekakve zidove. pa, ne moze se zidovima rijesiti nista k'o sto rade izraelci, vec dijalogom i procesuiranjem onih koji su pocinili zlocine. a ovakvi izljevi mrznje prema citavom jednom narodu zbog pjevace (koja je btw iz Brckog) u 21. vijeku su fakat uzasni...
O kojem ti narodu pričaš, ko ovdje u diskusijama pominje narode. Gdje ti Brena spada, to me uopšte ne interesuje. Mene vrijeđa to što mi se nameće na javnom servisu šund, nemoral i osobe koje su podržavale i hrabrile četničku bratiju da vršr zločine po Bosni i Hercegovini. Neka Brena ide na privatne TV i neka prodaje svoju "nevinost" ljudima koji su izgubili pamćenje, da se nije poželjela sarajevskih ćevapa možda, koliko je ustala protiv fašista koji su četiri godine ubijali djecu, civile i sve što se kreće. Ne, ona hoće ponovo da "fascinira" bivšu Jugoslaviju i time na grobovima i mezarjima puni svoju kasu. Kome treba Brena neka je zove sebi u goste i nju i Emira, za mene su odavno oboje šupci i ništa više.
zonbirile

#40 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by zonbirile »

zaboravili ste da je ljigo pobjegao u Mostar sa Rusom da uveseljava HVO-konto bolja tezga ,a sigurnije.Kada je puklo između HVO i ABiH nogatrans vani.Šupak će još malo dovesti E.Kusturicu,jer mu je virio iz šupka ,još u "Šetalištu",kao student.Dno dna,ali Bosna nema bolje isto je i pijana Neđad,sada musliman par exelans i akademik.Ma to je posljedica raspada velike zemlje,rata,onda ti mediokriteti isplivaju,malo vjera,više stranka,ili obratno,i eto papka u fotelji.Đuro je za njega legenda,ali kraj njega ni Bred Pit,ne bi imao prolaza.
sheilak

#41 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by sheilak »

Naravno, niko nije prisiljen gledati tu (tragi)komicnu emisiju ministrovu, ali, moram reci, da me je bilo sram : i hipokrizije, i neinteligentnog dijaloga i uzasnog , vulgarnog humora. I publike i samog voditelja.
Bosanac sa dna kace

#42 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by Bosanac sa dna kace »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: kako bi ono u njegovoj predstavi: "Jebo vam Ceca i Brena mater!!! Svirajte mi sevdah!!!" :? :? :? :?
strong69

#43 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by strong69 »

Jos Cecu neka dovedu...
cyprus

#44 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by cyprus »

strong69 wrote:Jos Cecu neka dovedu...
Ma nek dovede Baju Malog Knindžu ako hoće, zašto se tim opterećivat :-) :-) :-)
homar

#45 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by homar »

Bosanac sa dna kace wrote::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: kako bi ono u njegovoj predstavi: "Jebo vam Ceca i Brena mater!!! Svirajte mi sevdah!!!" :? :? :? :?
Očekivati je sada da dovede i Cecu, nebi me više iznenadilo da jednog dana bude u društvu Nemanje Kusturice, Koštunice, Kačavende i ko zna kojih četnika...
zonbirile

#46 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by zonbirile »

bolje Cecu,da mu priča o Arkanu.Samo pare,šupak će dovesti koga hoće.Narodski,gladan ga qurac pravio.Šta CIK radi,pa zar nije ovo sukob interesa,pa zamisli da ministar saobraćaja ima prevozničku kompaniju,operatera GSM-a,ministar prostornog uređenja,građevinsku firmu,projektni biro--ministar kulture i sporta svoj TV šou.Pošto je ministar i sporta,možda se okuša u nekoj disciplini.
homar

#47 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by homar »

zonbirile wrote:bolje Cecu,da mu priča o Arkanu.Samo pare,šupak će dovesti koga hoće.Narodski,gladan ga qurac pravio.Šta CIK radi,pa zar nije ovo sukob interesa,pa zamisli da ministar saobraćaja ima prevozničku kompaniju,operatera GSM-a,ministar prostornog uređenja,građevinsku firmu,projektni biro--ministar kulture i sporta svoj TV šou.Pošto je ministar i sporta,možda se okuša u nekoj disciplini.
U pravu si ovdje je čisti sukob interesa. Ministar kulture i sporta obavlja dužnost i voditelja emisije na javnom servisu, za koji posao uzima debele honorare od države, znači po dva osnova. Zašto RAK-ovci šute, treba ih javno pitati.
splavar šime

#48 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by splavar šime »

:D Kakav ministar kulture i kultura nam uopće, takva mu je i gošća Brena , ljiga on ljiga ona, šund on šund ona.I netreba raspravljati o takvim likovima kao što su oni, trebao im je još samo Bata Živoinović i da im Ceca zapeva i bili bi u kompletu za nastavak filma "Hajde da se volimo".
hrizantema

#49 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by hrizantema »

ovo je strasno sta se prica na ovoj temi!
Nasim Bosnjama nista ne valja, zato i jesmoo tu gdje jesmo! Na dnu!
Brena je izdala album, koji je vrlo popularan i slusan. da li vi to smatrate sundom(a sta onda nije sund) ili ne , al je Brena bila i ostala legenda.
Nije bila u zatvoru , nije osudjivana, ganjana za ratne zlocine i bog zna sta jos , dakle , zena ko zena, udata za covjeka druge nacije, ima djecu s njim, zivi u Srbiji , zaradjuje tamo i sta treba da joj zamjerimo?!I to skoro 20 godina poslije! Brena da nije valjala ne bi bila prva zvijezda medju 22 miliona ljudi i jos koji milion pride u susjednim , balkanskim zemljama. Dokazala se i ovim zadnjim albumom, i ako govorimo o svijetu muzike, sve sto je dobro treba i podrzati...
Emisija je bila bas dobra, i za one koji se sjecaju tih godina, pobudila je cak i neke emocije!
Osudjujte ratne zlocince, a ne zene koje su se nasle u situaciji u kojoj je Brena bila tad. Pa nama je i Jadranko Prlic bio ministar pa je zavrsio u Hagu, i sijaset drugih , pa ne vidjoh da se neko tako osudjuje.
Neka nama i Brenke, i Halida i COlica, Montena, Hanke i svih ostalih , istinskih umjetnika. Ceca nikad nije bila ni do koljena Breni, niti ova Seka.
P.s. u potpisu bivsi , pripadnik Armije BiH.Neosudjivan!
dinosaur

#50 Re: Nije posteno od FTV-a da nam "ugurava" BRENU

Post by dinosaur »

Zar tu emisiju uopšte iko gleda,ljudi???
Post Reply