Poslala sam kopiju vasih odgovora svom bivsem radnom kolegi, ovdje gdje oboje sada zivimo.
Prenosim vam ne-cenzurirani dio odgovora. Nema smisla da me baniraju samo zato sto citiram nekoga
Kaze on: "XXXXXXXXXXXXXX Mozda zbog toga sto dijaspora sa svojim pasosima, putovnicama, putnim dokumentima itd. ne mora traziti niciju milost da ih puste preko granice. Sta su to “redovi za vize”? Uppps, cek, cek, cek - da pocnemo od pitanja “a sta su to vize”(ne mislim na kreditnu karticu, nju nema samo ko nije jos trazio)?
XXXXXXXXXX Tako su Bahami zamijenili Bratus, Surabaja Sarajevo, Tajland Travnik, ili ne-daj-Boze Peking Pazaric… da dalje ne nabrajam.
XXXXXXXXX A mozda… da je dijaspori dosadilo cekanje da “ostalice” /”sljeglice” shvate da kriminal, pomoc i krediti NISU humanitarna.
XXXXXXXXXXXXXXXX A mozda je samo po onoj staroj - kiselo je grozdje”.
XXXXXXXXXXX Rat je prosao prije 14 godina! XXXXXXXXXXXX" - kraj citata -
Samo da jos dodam, covjek je u ratu postao invalid i otisao je na lijecenje NAKON DEJTONA. Kada se pokusao vratiti u Bosnu, vrlo brzo je shvatio da ga vise nikada nece normalno primiti. Ovo XXXXX je opis njegovog iskustva uz nebirane rijeci.
Pomenuo je, uspust i Tasima, kao i nedostatak bilokakavih protesta uz obavezni dio XXXXXX nakon toga.
Sto se mene tice, briga me ko o kome sta misli. Dok me ne diras ne diram te, a neka misli ko sta hoce. Papaka ima jednako s obe strane granice i ko im (moram sad sebe auto-cenzurirati!