Prekrsaj - glasna muzika!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#26 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by JThomas »

šalu na stranu, čisto sumnjam da ti se isplati ići na sud, naročito ako sama priznaješ da JESI glasno puštala muziku. država je u bankrotu, jedva čekaju da ti na kaznu dodaju još i sudske troškove.
Klodovik

#27 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Klodovik »

Ako si bila džek kad si puštala muziku, budi džek i sada; plati 400 KM i furaj dalje.
teAMICA

#28 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by teAMICA »

Nama se to ne dešava, jer smo mi ovdje malo stariji :D , pa nam možda fali malo mira kad kući s posla dođemo...
Savjet za tvoj "problem" = plati i neće ti se više desiti vjeruj mi, a tako ćeš olakšati i sebi i komšijama. :)
Op3r4t0r

#29 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Op3r4t0r »

Da ti je igrom slucaja bila smanjena muzika u vrijeme dolaska policije dobila bi samo opomenu, s obzirom da si dobila kaznu muzika je bila pojacana i u vrijeme dolaska policije, samim tim oni automatski postaju svjedoci protiv tebe u slucaju da odes na sud, a odes li na sud, osim u slucaju da nemas neku dobru vezu, platit ces i kaznu i sudske troskove, provjereno.

P.S. Nije mi te ni najmanje zao :wink:
Atzzo

#30 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Atzzo »

Ako nemaš pare 2-3 dana u zatvoru ne bi škodilo.
Ponesi mp3 plejer i pojačaj.

peace.
starii

#31 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by starii »

Atzzo wrote:Ako nemaš pare 2-3 dana u zatvoru ne bi škodilo.
Ponesi mp3 plejer i pojačaj.

peace.
ma daće joj gaši svoj walkman :-)
cikavelja

#32 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by cikavelja »

Prvi put cujem da je nekom kazna rebnuta zbog muzike :zoka: Ali nije da nisu dolazili,x puta ali finoca i "druze,Tite mi, nece se ponoviti"! I nikom nista. Beli si bila malo i bezobrazna i to ti je to, prekrsaj javnog mira i reda.
Za sud, nesto sam skeptican da bi ti se isplatilo, nemas sta izgubiti osim sudskih troskova i par karti za trajvan. Sledeci put, 22.00 po zakonu prestaje sva gida i jangija.
Halali tih 40 mariola i pamet u glavu.
cocochanel

#33 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by cocochanel »

evo srce mi se lomi zbog tebe :dance:
da mi je kako srediti ove primitivce ispod mene..tresti muzika od ujutro do 22..tako da im ne mogu nista..ali jos smisljam neku pakost..
barby02

#34 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by barby02 »

Nocni forumasi se sjecaju mog slucaja od prijesec dana :D Poceli su kondori, slatko i umiljato ali oko 2 sata pa do pola 7 ujtro ejjjjj sine. . . . kapak na oko da spustim, gitarista od dva akorda i masala prodornim glasom bez sluha, zadnje mi je nade oteo. . .4h ujutro " beoogradjaaanko malaaaaaa". . . Nisam prijavila ali sam sutradan popodne otisla na vrata, sjaranili se i naravno nije se ponovilo. . .
Da bi neko lumpovao, mora se prijaviti policiji i najaviti dernek, sto ne znaci da iste kazne ne dolaze u slucaju krsenja reda i mira. Tu zoru sam im majku kroz majku i nisam otisla na posao. Tudja zajebancija , pravo zna da kosta. . . i ne 400 KM, malo je tooooooooooo. . . . . . . .
burek_in_space

#35 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by burek_in_space »

barby02 wrote:Nocni forumasi se sjecaju mog slucaja od prijesec dana :D Poceli su kondori, slatko i umiljato ali oko 2 sata pa do pola 7 ujtro ejjjjj sine. . . . kapak na oko da spustim, gitarista od dva akorda i masala prodornim glasom bez sluha, zadnje mi je nade oteo. . .4h ujutro " beoogradjaaanko malaaaaaa". . . Nisam prijavila ali sam sutradan popodne otisla na vrata, sjaranili se i naravno nije se ponovilo. . .
Da bi neko lumpovao, mora se prijaviti policiji i najaviti dernek, sto ne znaci da iste kazne ne dolaze u slucaju krsenja reda i mira. Tu zoru sam im majku kroz majku i nisam otisla na posao. Tudja zajebancija , pravo zna da kosta. . . i ne 400 KM, malo je tooooooooooo. . . . . . . .

Sjooooooo :( ,a nije da me nisi zvala barby,a sad mi vokri shto nisam doshao! :mrgreen:
ilma333

#36 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by ilma333 »

cocochanel wrote:evo srce mi se lomi zbog tebe :dance:
da mi je kako srediti ove primitivce ispod mene..tresti muzika od ujutro do 22..tako da im ne mogu nista..ali jos smisljam neku pakost..
Pa coco sminkeru, najmanje sto mi treba je tvoje sazaljenje. Ocekivala sam neki konstruktivan odgovor na moje pitanje. Svako danas ima computer. Nego ti svoje primitivce pod ruku pa u njihov rodni grad. Pa kad je kakv praznik, njih na livade nek zadernece, a ti s kokosima u krevet. Smisljaj pakosti!
ilma333

#37 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by ilma333 »

Stvarno me ljute ovi komentari. Ja da imam problema sa komsijama i glasnom muzikom, vjerovatno vas nebi pitala za iskustvo, jer bih ga imala. Dakle to se ni meni ne desava svaki dan!!!!!!!! Desilo se!!!!!! WTF? Da, zivim ucentru, inace dernecim vani i ne slusam narodnjake.

Halllo! Gdje je solidarnost? Ili bar razboritost??? Dijalog - pitanje - odgovor. Nisam postavila cinjenice i pitala za komentar. I ne zelim sazaljenje!!!

Moze li se tema izbrisati, jer od dijaloga nema nista!
cocochanel

#38 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by cocochanel »

ahh necu se ni truditi odgovarati..rekla si mi i previse o sebi..
ali nema veze.. cini se da si ti svoju kaznu vec dobila:)
SnezanaM

#39 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by SnezanaM »

ilma333 wrote:Ima li iko iskustva sa prekrsajnim nalogom zbog narusavanja javnog reda i mira. Problem je preglasna muzika po noci. Komsije zvale policiju. Policija dosla, zapisala i poslala prekrsajni nalog - kazna 400 KM.
Kakve su opcije???
Cek, jesi ti bila na sudu?
ilma333

#40 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by ilma333 »

SnezanaM wrote:
ilma333 wrote:Ima li iko iskustva sa prekrsajnim nalogom zbog narusavanja javnog reda i mira. Problem je preglasna muzika po noci. Komsije zvale policiju. Policija dosla, zapisala i poslala prekrsajni nalog - kazna 400 KM.
Kakve su opcije???

Ne, samo sam dobila prekrsajni nalog sa kaznom 400,00 KM. Sad postoji opcija ne sloziti se s tim i pokrenuti postupak.
SnezanaM

#41 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by SnezanaM »

ilma333 wrote:
SnezanaM wrote:
Kakve su opcije???

Ne, samo sam dobila prekrsajni nalog sa kaznom 400,00 KM. Sad postoji opcija ne sloziti se s tim i pokrenuti postupak.
Pa naravno da se neces sloziti ;-) lijepo nadji te cika policajce koji su ti bili na vratima :D
Sjednes sa njima, ispricas sve, izvines se ako si bila bezobrazna ;-)
Dogovoris se sa njima da se zalis, odes na sud, oni se ne pojave na rocistu i tebi se kazna ukida :wink:
Das im po 50-100 km. i svi kuci sretni i zadovoljni 8-)
ilma333

#42 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by ilma333 »

SnezanaM wrote:
Pa naravno da se neces sloziti ;-) lijepo nadji te cika policajce koji su ti bili na vratima :D
Sjednes sa njima, ispricas sve, izvines se ako si bila bezobrazna ;-)
Dogovoris se sa njima da se zalis, odes na sud, oni se ne pojave na rocistu i tebi se kazna ukida :wink:
Das im po 50-100 km. i svi kuci sretni i zadovoljni 8-)
TO SE ZOVE PODRSKA!!!!!
:thumbup:
van Basten

#43 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by van Basten »

:-) cura postavi temu tražeći podršku zbog kazne od 400KM koju je dobila i diže palac gore jedino drugoj curi/ženi koja jopj savjetuje da kaznu od 400KM prepolovi tako što će podmititi policajce sa po 100KM... :-? Monty Python :D
Sarayman

#44 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Sarayman »

Kazes da je za vrijeme pustanja glasnije muzike bio vikend i praznik u isto vrijeme? Tim je prekrsaj jos veci jer tim danima po zakonu bi trebao vladati apsolutni mir. I da nije tako, kriva si. Nije da mi je drago sto moras tolike pare platiti kao kaznu, ali ti sigurno drugi put nece na um pasti da uznemiravas ostale stanare.
ilma333

#45 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by ilma333 »

van Basten wrote::-) cura postavi temu tražeći podršku zbog kazne od 400KM koju je dobila i diže palac gore jedino drugoj curi/ženi koja jopj savjetuje da kaznu od 400KM prepolovi tako što će podmititi policajce sa po 100KM... :-? Monty Python :D
Pa sve si shvatio,

:-? Monty Python :D
ilma333

#46 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by ilma333 »

Sarayman wrote:Kazes da je za vrijeme pustanja glasnije muzike bio vikend i praznik u isto vrijeme? Tim je prekrsaj jos veci jer tim danima po zakonu bi trebao vladati apsolutni mir. I da nije tako, kriva si. Nije da mi je drago sto moras tolike pare platiti kao kaznu, ali ti sigurno drugi put nece na um pasti da uznemiravas ostale stanare.
Pa sigurno je da cu se zapitati! Kazem opet, to nije nesto s cim se ja redovno susrecem i stvarno sam iznenadjena visinom kazne :-?
Last edited by ilma333 on 07/03/2009 00:54, edited 1 time in total.
SnezanaM

#47 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by SnezanaM »

van Basten wrote::-) cura postavi temu tražeći podršku zbog kazne od 400KM koju je dobila i diže palac gore jedino drugoj curi/ženi koja jopj savjetuje da kaznu od 400KM prepolovi tako što će podmititi policajce sa po 100KM... :-? Monty Python :D
Da je ta cura vozila auto 160 na sat ili nesto slicno i dobila kaznu , pa trazila nacin kako da ne plati ili plati manje, ja bi je prva otjerala u tri lijepe...
Cura napravila dernek, dobila kaznu koja je previsoka i trazi savjet.Sta tu ima lose ...
Cuj 400 km. jer znas da je novcana kazna za nosenje pistolja (bez dozvole) do prije tri mjeseca bila 400 km :?
A njoj za dernek naplate 400 km :-)
SnezanaM

#48 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by SnezanaM »

Sarayman wrote:Kazes da je za vrijeme pustanja glasnije muzike bio vikend i praznik u isto vrijeme? Tim je prekrsaj jos veci jer tim danima po zakonu bi trebao vladati apsolutni mir. I da nije tako, kriva si. Nije da mi je drago sto moras tolike pare platiti kao kaznu, ali ti sigurno drugi put nece na um pasti da uznemiravas ostale stanare.
To ti nikad nisi napravio dernek u svom stanu?
dimu

#49 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by dimu »

ilma333 wrote:
burek_in_space wrote: Evo na ovo ti mogu odgovoriti-jeste,desio mi se spontani dernek mali milion puta,muzika je bila preglasna skoro svaki put i samo dva puta mi je policija dolazila na vrata ali me nijednom nisu "zapisali" jer sam u razgovoru(kulturnom i civilizovanom koliko je to nivo alkohola dopushtao :D ) objasnio o chemu se radi,obecao (chasna pionirska :oops: ) da se nece ponoviti i to je to.Meni se chini da si ti prema policajcima nastupila onako,malo nadobudno,niko kao ja stav,a?! :wink:

Nisam! Izgleda da su poostrili kriterije ;-)

nisu poostrili kriterije nego su donijeli novi zakon

prije ti nisu mogli nista jer nije bilo ovih prekrsajnih naloga koje MORAS platit prije ili kasnije ... prije su ti mogli pisati 200 prijava sve bi ti to sada palo u vodu... a sad kad ne platis nalog ne mozes izvadit dokumente...

sto se tice same kazne ako hoces da se peglas idi na sud, mozda se izvuces uz manju kaznu. imaj na umu da policija dodje na dojavu komsija, a na sudu bi morao svjedocit i taj ko je i zvao, a sa njim bi se mogla dogovorit nesto... sta ja znam skontaj nesto zajebi drzavu hehe
ilma333

#50 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by ilma333 »

dimu wrote:
nisu poostrili kriterije nego su donijeli novi zakon

prije ti nisu mogli nista jer nije bilo ovih prekrsajnih naloga koje MORAS platit prije ili kasnije ... prije su ti mogli pisati 200 prijava sve bi ti to sada palo u vodu... a sad kad ne platis nalog ne mozes izvadit dokumente...

sto se tice same kazne ako hoces da se peglas idi na sud, mozda se izvuces uz manju kaznu. imaj na umu da policija dodje na dojavu komsija, a na sudu bi morao svjedocit i taj ko je i zvao, a sa njim bi se mogla dogovorit nesto... sta ja znam skontaj nesto zajebi drzavu hehe
Ovo je vec nesto! Ne mislim da mogu da se potpuno izvucem, ali se pitam mogu li proci sa blazom kaznom. Znas li gdje mogu skinuti zakon o prekrsajima, ali kantonalni?
Post Reply