Kartica koja '

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

vox-populi

#26 Re: Kartica koja '

Post by vox-populi »

mima wrote:

Pitah li te sta?
Ne, nisi me nista pitala, ali niko ni tebe nije pitao za misljenje o ovoj temi pa si ipak nasla shodno da istu komentarises.
U svakom slucaju, nema potrebe za nekom raspravom, samo sam htio reci da nije lijepo kritikovati osobu koja samo trazi informacije, bez obzira koliko se islo u detalje. Mozda covjeku mrsko zvati banku pa pita ovdje. Forum i jeste predvidjen za to.
Globus

#27 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

Dobio karticu danas .. uplatio .. doso kuci veceras hocu da uplatim na bwin.com pise mi da je kartica odbijena od izdavaca kartice ... je li to sto jos nije novac legao .. ili ?
kone

#28 Re: Kartica koja '

Post by kone »

99,9 % je to razlog.Kad si uplatio?Probaj sutra opet.I jos nesto,sto ces na bwin-u,kad je expekt.com puno bolji :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#29 Re: Kartica koja '

Post by corolla02 »

Globus wrote:Dobio karticu danas .. uplatio .. doso kuci veceras hocu da uplatim na bwin.com pise mi da je kartica odbijena od izdavaca kartice ... je li to sto jos nije novac legao .. ili ?
Ako je nova, mozda je moras aktivirati prvo!?
Globus

#30 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

corolla02 wrote:
Globus wrote:Dobio karticu danas .. uplatio .. doso kuci veceras hocu da uplatim na bwin.com pise mi da je kartica odbijena od izdavaca kartice ... je li to sto jos nije novac legao .. ili ?
Kako to :S prvi put cujem za to :S
kone

#31 Re: Kartica koja '

Post by kone »

Nema sta aktivirati,ako je preuzeo karticu i dobio pin od njih.Jos kaze uplatio pare :-D i ne treba nista vise.I ako je raiffeisen,onda mu nema kraja na netu 8-) Samo jos jedna preporuka:neka koristi karticu samo za internet i ne drzi puno novca na njoj,jer sto je sigurno,sigurno je ;-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#32 Re: Kartica koja '

Post by corolla02 »

Globus wrote:
corolla02 wrote:
Kako to :S prvi put cujem za to :S
Barem je ovdje tako u SAD
Kad dobijes novu karticu od banke, prvo zovne se odredjeni broj da bi se potvrdio tvoj indentitet inace se ne moze koristiti, dakle da ne zaluta u tudje ruke sto bi predstavljalo problem

P.S.
Takodjer kad si dobio karticu, mogao si otici do automata samo da recimo provjeris koliko para imas momentalno
kone

#33 Re: Kartica koja '

Post by kone »

Nije tako kod nas ;-) Kod nas je kartica aktvirana,cim je preuzmes i potpises u banci i naravno akd dobijes pin.A sto se tice ove zadnje tvoje,tu si potpuno u pravu.Ako mu nije kasno,neka ode do bankomata i samo provjeri stanje kartice,ali to bi sutra trebalo biti u redu.
Globus

#34 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

kone wrote:Nema sta aktivirati,ako je preuzeo karticu i dobio pin od njih.Jos kaze uplatio pare :-D i ne treba nista vise.I ako je raiffeisen,onda mu nema kraja na netu 8-) Samo jos jedna preporuka:neka koristi karticu samo za internet i ne drzi puno novca na njoj,jer sto je sigurno,sigurno je ;-)
ma ev naso sam na nekoj stranici isto neki lik imo problema samo on na paypalu isto mu ovo pisalo kao i meni i kaze da nisu bile pare legle ... al ne kontam koliko im to treba jebote :S
Globus

#35 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

ma i nije hica do sutra poslije podne .. onda je hica :D Hvala vama ;)
corolla02

#36 Re: Kartica koja '

Post by corolla02 »

Globus wrote:ma i nije hica do sutra poslije podne .. onda je hica :D Hvala vama ;)
A recimo, mozes li ih zovnuti telefonom ili provjeriti na komp., sad pa sad?
sasadw

#37 Re: Kartica koja '

Post by sasadw »

kone wrote:99,9 % je to razlog.Kad si uplatio?Probaj sutra opet.I jos nesto,sto ces na bwin-u,kad je expekt.com puno bolji :D
da vam pomognem u odabiru kladionice http://www.sigurantip.com/?id=kladionice
tu vam je mislim lista pouzdanih online kladioncia kada su upitanju uplate i isplate za BIH
kone

#38 Re: Kartica koja '

Post by kone »

sasadw wrote:
kone wrote:99,9 % je to razlog.Kad si uplatio?Probaj sutra opet.I jos nesto,sto ces na bwin-u,kad je expekt.com puno bolji :D
tu vam je mislim lista pouzdanih online kladioncia kada su upitanju uplate i isplate za BIH
Prijatelju,meni barem ne treba pomoc oko toga.I mogu ti reci da je expekt.com ubjedljivo najjaca online kladionica.Ima najvece kvote i vjerovao ili ne,bolju ponudu od bwin-a unutar odredjenog dogadjaja(znaci jednog para).Jos pored toga ima jos i bingo,gdje igraju ljudi iz cijelog svijeta,sa jakom finim nagradama i mogucnoscu da dobijes ;-)
kone

#39 Re: Kartica koja '

Post by kone »

corolla02 wrote:
Globus wrote:ma i nije hica do sutra poslije podne .. onda je hica :D Hvala vama ;)
A recimo, mozes li ih zovnuti telefonom ili provjeriti na komp., sad pa sad?
Dobro si mu rekao.Globus nazovi taj broj na poledjini kartice i pitaj da ti provjeri stanje na kartici.
sasadw

#40 Re: Kartica koja '

Post by sasadw »

kone wrote:
sasadw wrote:
Prijatelju,meni barem ne treba pomoc oko toga.I mogu ti reci da je expekt.com ubjedljivo najjaca online kladionica.Ima najvece kvote i vjerovao ili ne,bolju ponudu od bwin-a unutar odredjenog dogadjaja(znaci jednog para).Jos pored toga ima jos i bingo,gdje igraju ljudi iz cijelog svijeta,sa jakom finim nagradama i mogucnoscu da dobijes ;-)
slazem se expekt je jako dobar...bwin mi je onako za pocetnike...takodjer gamebookers i unibet su dosta dobri a sa ostalim a ima ih bruka nisam ni probavao
corolla02

#41 Re: Kartica koja '

Post by corolla02 »

Kladionice a sta to ono bi, majke ti!?
:roll:
Last edited by corolla02 on 27/03/2009 22:19, edited 2 times in total.
Globus

#42 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

sasadw wrote:
kone wrote:
sasadw wrote: da vam pomognem u odabiru kladionice http://www.sigurantip.com/?id=kladionice
slazem se expekt je jako dobar...bwin mi je onako za pocetnike...takodjer gamebookers i unibet su dosta dobri a sa ostalim a ima ih bruka nisam ni probavao
Bwin ima najvecu ponudu live kladjenja i svih ostalih kladjenja .. yebo kvote 0.20 najveca razlika ..a meni treba nasa liga prvenstveno ... sto si tice ovog sto da zovem banku.. nije mi hica sada zovem sutra ako ne bude ok ....... uplatio sam danas oko 3 sata ......
sasadw

#43 Re: Kartica koja '

Post by sasadw »

ma najbitnija ti je pouzdana i brza isplata...a ako te interesuje nasa liga,mislim da unibet ima najbolju ponudu,imaju i dvoznake na nasu ligu
Erzsebet

#44 Re: Kartica koja '

Post by Erzsebet »

Ne možeš debitnom karticom plaćati na internetu, vjerovatno su te seljoberi u RB-u slagali, jer inače oni pojma nemaju o tome. Na internetu možeš plaćati samo i samo kreditnom karticom, ili eventualno preko internet bankarstva, a to ti nije baš najsigurnije kod nas. Pošto nisi zaposlen kreditnu karticu ne možeš dobiti.

Ja sam recimo u tadašnjoj Upi banci pitao mogu li sa svojom kreditnom karticom plaćati preko neta, i odgovor je bio "ja mislim da može". Tih nekonkretnih odgovora mi je na vrh glave, veze oni nemaju ni o čemu, nedugo poslije toga nisu znali međunarodnu transakciju napraviti.
sasadw

#45 Re: Kartica koja '

Post by sasadw »

Erzsebet wrote:Ne možeš debitnom karticom plaćati na internetu, vjerovatno su te seljoberi u RB-u slagali, jer inače oni pojma nemaju o tome. Na internetu možeš plaćati samo i samo kreditnom karticom, ili eventualno preko internet bankarstva, a to ti nije baš najsigurnije kod nas. Pošto nisi zaposlen kreditnu karticu ne možeš dobiti.

Ja sam recimo u tadašnjoj Upi banci pitao mogu li sa svojom kreditnom karticom plaćati preko neta, i odgovor je bio "ja mislim da može". Tih nekonkretnih odgovora mi je na vrh glave, veze oni nemaju ni o čemu, nedugo poslije toga nisu znali međunarodnu transakciju napraviti.
moze i debitnom karticom koja ima CCV kod na poledjini
corolla02

#46 Re: Kartica koja '

Post by corolla02 »

Erzsebet wrote:Ne možeš debitnom karticom plaćati na internetu, vjerovatno su te seljoberi u RB-u slagali, jer inače oni pojma nemaju o tome. Na internetu možeš plaćati samo i samo kreditnom karticom, ili eventualno preko internet bankarstva, a to ti nije baš najsigurnije kod nas. Pošto nisi zaposlen kreditnu karticu ne možeš dobiti.

Mislim da ovo gore nije tacno, ali neko drugi ce to vec potvrditi, vjerujem
Globus

#47 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

Ma moze treba samo ona tri broja .. a to ova kartica ima :)
corolla02

#48 Re: Kartica koja '

Post by corolla02 »

yupiiiiiiii
:D
kone

#49 Re: Kartica koja '

Post by kone »

Globus wrote:
sasadw wrote:
kone wrote:
Bwin ima najvecu ponudu live kladjenja i svih ostalih kladjenja .. yebo kvote 0.20 najveca razlika ..a meni treba nasa liga prvenstveno ... sto si tice ovog sto da zovem banku.. nije mi hica sada zovem sutra ako ne bude ok ....... uplatio sam danas oko 3 sata ......
Opaaaa,znaci imas dojave :D Hajde brate javi i nama,pa da i mi sta podignemo :-D .Na bwinu mozes igrati fixeve na nasoj ligi.
@Erzsebet,samo raiffeisenova debitna kartica je sigurna na netu,a sve ostale(ostalih banaka u BiH-a) su pod znakom pitanja ;-)
Globus

#50 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

kone wrote:
Globus wrote:
sasadw wrote: slazem se expekt je jako dobar...bwin mi je onako za pocetnike...takodjer gamebookers i unibet su dosta dobri a sa ostalim a ima ih bruka nisam ni probavao
Opaaaa,znaci imas dojave :D Hajde brate javi i nama,pa da i mi sta podignemo :-D .Samo na bwinu mozes igrati samo fixeve na nasoj ligi.
@Erzsebet,samo raiffeisenova debitna kartica je sigurna na netu,a sve ostale(ostalih banaka u BiH-a) su pod znakom pitanja ;-)
ma nisu to neke dojave :D meni dosta kvota 2-3 svaki vikend a u nasoj ligi mozes svaki vikend naci 4 sigurna minimalno :D
Post Reply