Balašević,Gojer,koncert u Sarajevu - ALL ABOUT

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Amila♥Emir

#26 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Amila♥Emir »

ono:/ hmm gledajuci po tom kulturnom aspektu nekakve te, recimo kulture u nasem gradu i njenoj administraciji sa strane gojera, ocekivao sam neki, da kazem pravedan nacin osudjivanja pjevaca i njihove muzike, kao i njihovog imidza, samo kada malo razmislim, ne znam uopste zasto se cudimo svi? kada sam bio u narodnom i gledao "balada o omeru i merimi" kuposovic je nahvalio bregu kao da je heroj novokomponovane-vehabijske bosne, a ne kao da pjeva po beogradu i evropskim show-ovima o pushci koja je imala "njegov" grad na meti pune 4 godine, ne kuzim ono :/

gojer ce pustiti da brega digne glas, nego da balasevic digne saku u znaku otpora, kao sto je to i radio....

jasno nam je sve

btw. hvala na dobrodoslici :-D

EDIT: zar ne "bijase" ono pozoriste :D
Last edited by Amila♥Emir on 19/02/2009 20:20, edited 1 time in total.
teAMICA

#27 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by teAMICA »

Amila♥Emir wrote:ono:/ hmm gledajuci po tom kulturnom aspektu nekakve te, recimo kulture u nasem gradu i njenoj administraciji sa strane gojera, ocekivao sam neki, da kazem pravedan nacin osudjivanja pjevaca i njihove muzike, kao i njihovog imidza, samo kada malo razmislim, ne znam uopste zasto se cudimo svi? kada sam bio u narodnom i gledao "balada o omeru i merimi" kuposovic je nahvalio bregu kao da je heroj novokomponovane-vehabijske bosne, a ne kao da pjeva po beogradu i evropskim show-ovima o pushci koja je imala "njegov" grad na meti pune 4 godine, ne kuzim ono :/

gojer ce pustiti da brega digne glas, nego da balasevic digne saku u znaku otpora, kao sto je to i radio....

jasno nam je sve

btw. hvala na dobrodoslici :-D
nema na čemu, i drugi put :D
black

#28 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by black »

readymade wrote:Na stranu nepostojanje integriteta Narodnog pozorišta i činjenica da se tamo upriličilo nekoliko sadržaja koji ne odgovaraju takvoj instituciji - ali jednom osrednjem kant-autoru stvarno nije mjesto tamo (kao ni Bregoviću i sličnim...).Postoji npr. BKC koji je kapacitetom gotovo duplo veći od pozorišta i mnogo ga je jeftinije i jednostavnije unajmiti. Zar treba insistirati na dosljednoj degradaciji pozorišta samo zato što je neko u prošlosti nezasluženo tamo nastupio.

Nikada nisam skontao kult ličnosti koji njeguju Balaševićevi obožavatelji koji valjda činjenicom da će koncert strpati u Narodno pozorište pribavljaju samim sebi priznanje da poštuju i cijene nešto što je "više od estrade".

Zato, haj'mo kukat kako ne daju pozorište. Oh, ugroženosti... Oh, sudbo kleta... Oh, zli turbo-folče...
:thumbup: k'o da si mene pit'o :mrgreen:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#29 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by mIRCerka »

suncica24 wrote:
Alhemicarkaa wrote:
justika_sa wrote: i hebemu miša... još se ništa ne zna o koncertima a kod nas je već razno smeće provučeno po medijima... ne bi me čudilo da čovjek nikad više ne dodje ovamo :( :( :(
Ne znam zasto, ali njega nikad nasi novinari nisu nesto posebno mazili. I pored sve publike koju on ima ovdje, zasto bi dosao? Onima kojima se slusa Djole nece biti daleko ni Zagreb ni Beograd, i nije vise stvar u Balasevicu, stvar je u ovom gradu i u sta se on pretvara, i stvar je u nama koji to sve cutke posmatramo. Nisu krivci primitivci, krivi smo mi...

Ovo sve me podsjeca na slicnu situaciju u Osijeku, kad je Djole, takodjer, trebao da nastupa u HNK, i pobuni se HVIDRA (je li se tako zove njihovo udruzenje ratnih vojnih invalida?). I kad su otisli u njihove prostorije da ih pitaju zasto ne moze, a tamo, sa zvucnika se ori Ceca, a gospodin koji je radio kaze: ne moze jedan Srbin da dolazi u Hrvatsko kazaliste, koje su oni gadjali.

Ako ista mrzim to su dvostruki standardi, otkad je Gojer direktor NPa?
Nije daleko, ali nema karata :(
Meni je dovoljan primjer kad su Djoleta strpali na Bascarsijeske noci i onu malu pozornicu... zajedno sa...da ne nabrajam.
Toliko ga cijene.
A on zakrcio puteve, zaustavio saobracaj, ljudi po banderama, krovovima, na prozorima...i svima puna srca :)
E tako i ovo. 8500 hiljada ljudi u grupi na FB ga trazi, zove, a jedan metuzalem bi kao da moralno disciplinuje te ljude. I da nam kaze kako, eto, Turbofolk bend valja, a Djole ne valja.
ali, 8500 ljudi ce se skupiti, htjeli oni to ili ne, i opet ce biti srca puna, s jedne, a mozgovi prazni s druge strane
imam jedno pitanje:
Zbog cega su ta srca puna?
Amila♥Emir

#30 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Amila♥Emir »

mislim da nije stvar sto ne nastupa u narodnom pozoristu, a u koristi nam je ako ide u prostoriju u kojoj vise emocijonalno-podstaknutih slusaoca njegove muzike moze da stane, poput BKC, pa cak mozda i zetre, iako sumljam, jer je bilo vec problema tamo nesto :| (ocito da bas i nije sarajevo puno ljubitelja djokinih), ali je stvar sto on sumljam da hoce negdje drugo, a naravno kao i uvijek, princip igra veliku ulogu ;-)

imal ko kakvih novih informacija sto se tice dugoocekivanog kantautora? :sad:
Alhemicarkaa

#31 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Alhemicarkaa »

Amila♥Emir wrote:ali je stvar sto on sumljam da hoce negdje drugo, a naravno kao i uvijek, princip igra veliku ulogu ;-)
Grijesis. Novinari su u ovom slucaju poletili pred rudu, pa pitali a da jos nije ni odluceno gdje bi Djole mogao nastupati, s obzirom da su mu sad nastupi u kabare stilu.
Ovdje se radi o arogantnom stavu Gojera, kao i novinara, koji na svoju ruku dogovaraju koncerte. :roll:
Last edited by Alhemicarkaa on 20/02/2009 07:36, edited 1 time in total.
atko

#32 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by atko »

Gojer je puko totalno ... pa fakat ne mogu da vjerujem, jedva se suzdrzavam da mu ne pomenem sve zivo ... pa covjece dodji sebi ako uposte imas kome :x

Pa ovo je vise od uvrede :x :x :x

Licno cu napisati protestno pismo i poslati doticnom "umjetniku" iz treceligaske politicke stranke :x :x :x :x :x

FUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJj

Ako se ista moze nazvati umjetnoscu onda je to Balas!
nadrealista

#33 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by nadrealista »

2007 sam bio na jednoj proslavi, mislim da je bila godišnjica neke banke.....Halid the Bešlić & Alka Wolf u sred pozorišta polusatni program sa žestokim ozvučenjem. :-) :-) :-) :-)
Banksy

#34 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Banksy »

suncica24 wrote: Meni je dovoljan primjer kad su Djoleta strpali na Bascarsijeske noci i onu malu pozornicu... zajedno sa...da ne nabrajam.
Toliko ga cijene.
Njemu nije smetalo. Dobar honorar, šta li.
Nego, zašto u Narodnom pozorištu? Pored BKC-a, Pozorišta mladih, Doma mladih, Skenderije, Zetre?
Ni u Zagrebu neće promovisati knjigu u Hrvatskom narodnom kazalištu, već u Kazalištu Kerempuh. I?
Tisina

#35 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Tisina »

Banksy wrote:
suncica24 wrote: Meni je dovoljan primjer kad su Djoleta strpali na Bascarsijeske noci i onu malu pozornicu... zajedno sa...da ne nabrajam.
Toliko ga cijene.
Njemu nije smetalo. Dobar honorar, šta li.
Nego, zašto u Narodnom pozorištu? Pored BKC-a, Pozorišta mladih, Doma mladih, Skenderije, Zetre?
Ni u Zagrebu neće promovisati knjigu u Hrvatskom narodnom kazalištu, već u Kazalištu Kerempuh. I?
Nije on ni kontaktirao NP niti rekao da bi tamo, mislim d aje mjesto sporedno koliko licemjerna izjava koja apsolutno nije trebala...

prostor je potpuno sporedna stvar
atko

#36 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by atko »

A jos je licemjernije to koliko je povoda trebalo pa da odmah potrce da daju takvu izjavu ... bas jadno
Amila♥Emir

#37 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Amila♥Emir »

bar se u jednoj tachci dnevnog reda slazemo, djole je dobrodosao, pa gdje god koncert odrzao :)
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#38 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by grunt »

atko wrote:Gojer je puko totalno ... pa fakat ne mogu da vjerujem, jedva se suzdrzavam da mu ne pomenem sve zivo ... pa covjece dodji sebi ako uposte imas kome :x

Pa ovo je vise od uvrede :x :x :x

Licno cu napisati protestno pismo i poslati doticnom "umjetniku" iz treceligaske politicke stranke :x :x :x :x :x

FUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJj

Ako se ista moze nazvati umjetnoscu onda je to Balas!
Mozda je bolje Balasu da i ne dolazi u ovu turbofolk-vukojebinu.Nas,njegovih ljubitelja je izgleda sve manje :) !
upravnik

#39 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by upravnik »

bezobrazni balaševićevi menadžeri nisu gojeru ponudili tal i tu je sav problem...

pa neće on samo za platu raditi, ha ja :bih:
Amila♥Emir

#40 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Amila♥Emir »

sta to zute stampe ne pisu nista novo :-)

pa ni informacija u vezi koncerta :sad: :sad:
Klodovik

#41 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Klodovik »

Nije valjda da Balašević treba opet svirati u Sarajevu? Pa, ima li više iko drugi da dođe? Može li se ikog drugog dovesti? Isti likovi tamburaju iste pjesme godinama, samo se smjenjuju svako malo.
Amila♥Emir

#42 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Amila♥Emir »

Klodovik wrote:Nije valjda da Balašević treba opet svirati u Sarajevu? Pa, ima li više iko drugi da dođe? Može li se ikog drugog dovesti? Isti likovi tamburaju iste pjesme godinama, samo se smjenjuju svako malo.
ne kontam kako mislis ovo opet :-? lik prije 5 godina bio ako se ne varam zadnji put u sarajevu, a sto se tice drugih da dolaze...

oporavit ce se aca lukas, don't worry :-D
Klodovik

#43 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Klodovik »

Amila♥Emir wrote:
Klodovik wrote:Nije valjda da Balašević treba opet svirati u Sarajevu? Pa, ima li više iko drugi da dođe? Može li se ikog drugog dovesti? Isti likovi tamburaju iste pjesme godinama, samo se smjenjuju svako malo.
ne kontam kako mislis ovo opet :-? lik prije 5 godina bio ako se ne varam zadnji put u sarajevu, a sto se tice drugih da dolaze...

oporavit ce se aca lukas, don't worry :-D
Ko je Aca Lukas? I od čega se oporavlja?
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#44 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by grunt »

@Klodovik najbolje je da odleprsas lagano sa teme :run:
Neelix

#45 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Neelix »

vala ni ja mu ne bih dao u pozoriste, nego bih ga natjerao :D na kosevo. nemam nikakve sumnje da bi bilo dupke puno, ali nije to njegov stil :roll:
Alhemicarkaa

#46 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Alhemicarkaa »

Amila♥Emir wrote:sta to zute stampe ne pisu nista novo :-)

pa ni informacija u vezi koncerta :sad: :sad:
Bolje da ne pisu, cim napisu, citaj nema Balasevica... :x
Nema koncerta do daljnjeg :(
Amila♥Emir

#47 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu

Post by Amila♥Emir »

pokusavao sam da stupim u kontakt sa ljudima sa balasevic.net-a, posto su i oni imali prvi informaciju o koncertima u zagrebu, medjutim nema odgovora i dalje :? procitao sam jos na drugoj temi o balasevicu, da je moguce da dolazi sredinom aprila u bkc, pa da vidim jeli to 100% sigurno i zna li se jos nesto, posto nebi bas lijepo bilo da odrzi jedan koncert u tako malim prostorima :sad:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#48 Re: Đorđe Balašević u Narodnom pozorištu?

Post by anjusha »

Ima li ikakvih vijesti u vezi ovog? Tj u vezi gostovanja Balasa u Sarajevu, posto sam cula da ga nece biti ipak u NP - Gojer ne da :-)
Amila♥Emir

#49 Balasevic odbio doci u Sarajevo!!!

Post by Amila♥Emir »

http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrad ... u-sarajevo

EDIT: tekst izbrisan zbog neopravdane reakcije korisnika :/
Last edited by Amila♥Emir on 04/03/2009 15:21, edited 1 time in total.
*mima*

#50 Re: Balasevic odbio doci u Sarajevo!!!

Post by *mima* »

Amila♥Emir wrote:http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrad ... u-sarajevo

gojer, je8em ti svu familiju, a djole, razocarao si me totalno

A u cemu je problem?
Post Reply