gojer ce pustiti da brega digne glas, nego da balasevic digne saku u znaku otpora, kao sto je to i radio....
jasno nam je sve
btw. hvala na dobrodoslici
EDIT: zar ne "bijase" ono pozoriste
nema na čemu, i drugi putAmila♥Emir wrote:ono:/ hmm gledajuci po tom kulturnom aspektu nekakve te, recimo kulture u nasem gradu i njenoj administraciji sa strane gojera, ocekivao sam neki, da kazem pravedan nacin osudjivanja pjevaca i njihove muzike, kao i njihovog imidza, samo kada malo razmislim, ne znam uopste zasto se cudimo svi? kada sam bio u narodnom i gledao "balada o omeru i merimi" kuposovic je nahvalio bregu kao da je heroj novokomponovane-vehabijske bosne, a ne kao da pjeva po beogradu i evropskim show-ovima o pushci koja je imala "njegov" grad na meti pune 4 godine, ne kuzim ono :/
gojer ce pustiti da brega digne glas, nego da balasevic digne saku u znaku otpora, kao sto je to i radio....
jasno nam je sve
btw. hvala na dobrodoslici
readymade wrote:Na stranu nepostojanje integriteta Narodnog pozorišta i činjenica da se tamo upriličilo nekoliko sadržaja koji ne odgovaraju takvoj instituciji - ali jednom osrednjem kant-autoru stvarno nije mjesto tamo (kao ni Bregoviću i sličnim...).Postoji npr. BKC koji je kapacitetom gotovo duplo veći od pozorišta i mnogo ga je jeftinije i jednostavnije unajmiti. Zar treba insistirati na dosljednoj degradaciji pozorišta samo zato što je neko u prošlosti nezasluženo tamo nastupio.
Nikada nisam skontao kult ličnosti koji njeguju Balaševićevi obožavatelji koji valjda činjenicom da će koncert strpati u Narodno pozorište pribavljaju samim sebi priznanje da poštuju i cijene nešto što je "više od estrade".
Zato, haj'mo kukat kako ne daju pozorište. Oh, ugroženosti... Oh, sudbo kleta... Oh, zli turbo-folče...
imam jedno pitanje:suncica24 wrote:Nije daleko, ali nema karataAlhemicarkaa wrote:Ne znam zasto, ali njega nikad nasi novinari nisu nesto posebno mazili. I pored sve publike koju on ima ovdje, zasto bi dosao? Onima kojima se slusa Djole nece biti daleko ni Zagreb ni Beograd, i nije vise stvar u Balasevicu, stvar je u ovom gradu i u sta se on pretvara, i stvar je u nama koji to sve cutke posmatramo. Nisu krivci primitivci, krivi smo mi...justika_sa wrote: i hebemu miša... još se ništa ne zna o koncertima a kod nas je već razno smeće provučeno po medijima... ne bi me čudilo da čovjek nikad više ne dodje ovamo![]()
![]()
Ovo sve me podsjeca na slicnu situaciju u Osijeku, kad je Djole, takodjer, trebao da nastupa u HNK, i pobuni se HVIDRA (je li se tako zove njihovo udruzenje ratnih vojnih invalida?). I kad su otisli u njihove prostorije da ih pitaju zasto ne moze, a tamo, sa zvucnika se ori Ceca, a gospodin koji je radio kaze: ne moze jedan Srbin da dolazi u Hrvatsko kazaliste, koje su oni gadjali.
Ako ista mrzim to su dvostruki standardi, otkad je Gojer direktor NPa?
Meni je dovoljan primjer kad su Djoleta strpali na Bascarsijeske noci i onu malu pozornicu... zajedno sa...da ne nabrajam.
Toliko ga cijene.
A on zakrcio puteve, zaustavio saobracaj, ljudi po banderama, krovovima, na prozorima...i svima puna srca
E tako i ovo. 8500 hiljada ljudi u grupi na FB ga trazi, zove, a jedan metuzalem bi kao da moralno disciplinuje te ljude. I da nam kaze kako, eto, Turbofolk bend valja, a Djole ne valja.
ali, 8500 ljudi ce se skupiti, htjeli oni to ili ne, i opet ce biti srca puna, s jedne, a mozgovi prazni s druge strane
Grijesis. Novinari su u ovom slucaju poletili pred rudu, pa pitali a da jos nije ni odluceno gdje bi Djole mogao nastupati, s obzirom da su mu sad nastupi u kabare stilu.Amila♥Emir wrote:ali je stvar sto on sumljam da hoce negdje drugo, a naravno kao i uvijek, princip igra veliku ulogu![]()
Njemu nije smetalo. Dobar honorar, šta li.suncica24 wrote: Meni je dovoljan primjer kad su Djoleta strpali na Bascarsijeske noci i onu malu pozornicu... zajedno sa...da ne nabrajam.
Toliko ga cijene.
Nije on ni kontaktirao NP niti rekao da bi tamo, mislim d aje mjesto sporedno koliko licemjerna izjava koja apsolutno nije trebala...Banksy wrote:Njemu nije smetalo. Dobar honorar, šta li.suncica24 wrote: Meni je dovoljan primjer kad su Djoleta strpali na Bascarsijeske noci i onu malu pozornicu... zajedno sa...da ne nabrajam.
Toliko ga cijene.
Nego, zašto u Narodnom pozorištu? Pored BKC-a, Pozorišta mladih, Doma mladih, Skenderije, Zetre?
Ni u Zagrebu neće promovisati knjigu u Hrvatskom narodnom kazalištu, već u Kazalištu Kerempuh. I?
Mozda je bolje Balasu da i ne dolazi u ovu turbofolk-vukojebinu.Nas,njegovih ljubitelja je izgleda sve manjeatko wrote:Gojer je puko totalno ... pa fakat ne mogu da vjerujem, jedva se suzdrzavam da mu ne pomenem sve zivo ... pa covjece dodji sebi ako uposte imas kome![]()
Pa ovo je vise od uvrede![]()
![]()
![]()
Licno cu napisati protestno pismo i poslati doticnom "umjetniku" iz treceligaske politicke stranke![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
FUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJj
Ako se ista moze nazvati umjetnoscu onda je to Balas!
ne kontam kako mislis ovo opetKlodovik wrote:Nije valjda da Balašević treba opet svirati u Sarajevu? Pa, ima li više iko drugi da dođe? Može li se ikog drugog dovesti? Isti likovi tamburaju iste pjesme godinama, samo se smjenjuju svako malo.
Ko je Aca Lukas? I od čega se oporavlja?Amila♥Emir wrote:ne kontam kako mislis ovo opetKlodovik wrote:Nije valjda da Balašević treba opet svirati u Sarajevu? Pa, ima li više iko drugi da dođe? Može li se ikog drugog dovesti? Isti likovi tamburaju iste pjesme godinama, samo se smjenjuju svako malo.lik prije 5 godina bio ako se ne varam zadnji put u sarajevu, a sto se tice drugih da dolaze...
oporavit ce se aca lukas, don't worry
Bolje da ne pisu, cim napisu, citaj nema Balasevica...Amila♥Emir wrote:sta to zute stampe ne pisu nista novo![]()
pa ni informacija u vezi koncerta![]()
Amila♥Emir wrote:http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrad ... u-sarajevo
gojer, je8em ti svu familiju, a djole, razocarao si me totalno