Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
hepek071

#26 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by hepek071 »

evo jednog hita :thumbup: a ove strategije ionako imaju funkciju praška u debelom mraku ladice Safinog stola
SLADJA I - UDJI MI DUBOKO -

Gdje do sada bio si,
tako lud, tako lijep…
Sve prije tebe bilo je
ni iz džepa, ni u džep…

Kao bumerang se vratim svaki put
tebi u ruke i na jastuke,
moj život bi bio odmah prekinut,
kao kratki spoj da ti nisi moj…

Udji mi duboko tu u srce moje,
jer za pravu ljubav najbolje to je…
Udji mi duboko pa ostani dugo,
i voli me, voli, kad nisam ja za drugo…

Gdje do sada bio si,
tako lud, tako jak…
Ti si svjetlo, do tebe
lutala sam ja kroz mrak…

Dok u moje grudi drugi gledaju,
one samo se tebi predaju…
To kakva sam, ljudi svi nagadjaju,
tvoje ruke to provjeravaju…

tempora

#27 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by tempora »

Anais je sve vec rekla, mada bi se o ovoj temi ( i pisu se ) mogle napisati knjige i knjige. Jedno je izvjesno, osuda prema zrtvama nasilja najlaksa je i najcesca stvar koja pocinje i zavrsava diskusiju.
No ko su ti nasilnici i kako se drustvo odnosi prema njima? Mozemo mi pricati do mile volje kako se eto toj istoj zeni pomogne, od ko biva familije ( koja ipak na neki nacin indirektno ili direktno takodjer zeni daje krivicu za takvo stanje, ako nista onom recenicom "sama si ga birala" ili kako uvijek naidje na budalu) no zakon i zastita zene ( pa makar ona bila finansijski neovisna) od strane drzave kod nas je ako se ne varam minimalna, tj nikakva. Neke zapadne zemlje, tek na klimavim nogama razvijaju ovaj vid zastite pa nasilniku daju zabranu pristupa kuci ( sto do jucer nije bio slucaj, vec je zrtva bila ta koja je morala otici) i malo vise jacaju poziciju zene po tom pitanju. O predrasudama , taboeima i slicnome, jos smo na pocetku. A sudeci po pravu zene u BiH i njenom polazuju, nismo ni na pocetku vec smo skoro pa dosegli dno.
Stoga dzaba teorije, psihologije, patologije itd praksa je strasna da ne moze biti strasnija. I ne mogu a da se ne sjetim jedne radio emisije neke godine u Sa, kada je bilo rijeci o prisilnoj prostituciji i bijelom roblju ( po cemu je BiH mimo rata, jako poznata) u kojoj su ucesnici masovno okrivljavali zrtve za njihovo stanje te im pripisivali naivnost, bogacenje, zelju za ovakvim zivotom itd. To je samo jedan mali dio kulture u kojem BiH zena opstaje. A primjera je zastrasujuce puno. :(
daddy_cool

#28 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by daddy_cool »

Sjeća se izjave jedne djevojke nakon šamara koji je dobila od svog "voljenog":
"...me udario, ali neka je, zaslužila sam..."

WTF? :shock:

Ah da, zaboravio sam reći da su danas u braku! :run:
Katy

#29 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Katy »

daddy_cool wrote:Sjeća se izjave jedne djevojke nakon šamara koji je dobila od svog "voljenog":

:shock: I vjerovatno sada voda djecu za ruku , gura kolica i redovno
prica komsiluku da ,,modre sljive''po sebi ima od pada niz stepenice ili nesretnog otvaranja vrata na suprotnu stranu. :shock:

Jadno je to. :-?
Te zene su mi stvarno jadne.Nekako ne mogu da razumijem da je mlati i da moze da ostane s njim.
O tim muskarcima nema puno sta komentarisati.
U nedostatku sposobnosti da razgovorom rijese problem javlja se sila i agresivnost. :x
Pokazuje se automatski kolika im je inteligencija. :skoljka:
anais_nin

#30 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by anais_nin »

tempora wrote:Anais je sve vec rekla, mada bi se o ovoj temi ( i pisu se ) mogle napisati knjige i knjige. Jedno je izvjesno, osuda prema zrtvama nasilja najlaksa je i najcesca stvar koja pocinje i zavrsava diskusiju.
No ko su ti nasilnici i kako se drustvo odnosi prema njima? Mozemo mi pricati do mile volje kako se eto toj istoj zeni pomogne, od ko biva familije ( koja ipak na neki nacin indirektno ili direktno takodjer zeni daje krivicu za takvo stanje, ako nista onom recenicom "sama si ga birala" ili kako uvijek naidje na budalu) no zakon i zastita zene ( pa makar ona bila finansijski neovisna) od strane drzave kod nas je ako se ne varam minimalna, tj nikakva. Neke zapadne zemlje, tek na klimavim nogama razvijaju ovaj vid zastite pa nasilniku daju zabranu pristupa kuci ( sto do jucer nije bio slucaj, vec je zrtva bila ta koja je morala otici) i malo vise jacaju poziciju zene po tom pitanju. O predrasudama , taboeima i slicnome, jos smo na pocetku. A sudeci po pravu zene u BiH i njenom polazuju, nismo ni na pocetku vec smo skoro pa dosegli dno.
Stoga dzaba teorije, psihologije, patologije itd praksa je strasna da ne moze biti strasnija. I ne mogu a da se ne sjetim jedne radio emisije neke godine u Sa, kada je bilo rijeci o prisilnoj prostituciji i bijelom roblju ( po cemu je BiH mimo rata, jako poznata) u kojoj su ucesnici masovno okrivljavali zrtve za njihovo stanje te im pripisivali naivnost, bogacenje, zelju za ovakvim zivotom itd. To je samo jedan mali dio kulture u kojem BiH zena opstaje. A primjera je zastrasujuce puno. :(
bas je lijepo citati te opet :)
i slazem se u potpunosti, ne pomaze puno teorija kada je stanje u praksi zastrasujuce...jedino u cemu je teorija korisna je mjenjanje svijesti ljudi oko nas...ljudi se pocnu drugacije odnositi prema stvarima kada ih malo bolje razumiju...medjutim na zalost izgleda da je jako mali broj ljudi spreman citati duze ili opsirnije postove, tako da svako objasnjenje, obrazlozenje biva izgubljeno u moru homogenih odgovora :roll: :(
daddy_cool

#31 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by daddy_cool »

Katy wrote:
daddy_cool wrote:Sjeća se izjave jedne djevojke nakon šamara koji je dobila od svog "voljenog":

:shock: I vjerovatno sada voda djecu za ruku , gura kolica i redovno
prica komsiluku da ,,modre sljive''po sebi ima od pada niz stepenice ili nesretnog otvaranja vrata na suprotnu stranu. :shock:

Jadno je to. :-?
Te zene su mi stvarno jadne.Nekako ne mogu da razumijem da je mlati i da moze da ostane s njim.
O tim muskarcima nema puno sta komentarisati.
U nedostatku sposobnosti da razgovorom rijese problem javlja se sila i agresivnost. :x
Pokazuje se automatski kolika im je inteligencija. :skoljka:
Da, ljepota od skladnog braka u kojem sada imaju dvoje djece. Ne znam kakva je trenutna situacija sa "šljivama", ali znam da je on svome "repertoaru" dodao i pijančenje zbog kojega je izgubio i posao (istina, ovo je starija informacija jer ih baš i ne viđam u posljednje vrijeme - na svu sreću!)
gladna sam

#32 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by gladna sam »

Nikako ne mogu razumjeti muskarce koji posezu za silom da bi rijesili konflikt s djevojkom, suprugom..
Valjda ne mogu verbalno, pa ovako lakse, fuj!
Imam jednu poznanicu, koju je tukao otac, tacnije i nju i majku. Pijan dodje kuci i sto mu prvo pod ruku dodje posegne za tim i po zeni. Jedne prilike je i nozem krenuo na nju, pa su susjedi na vrijeme reagovali.
Majka je tako redovno bila predmet njegovog izivljavanja dobrih desetak godina, a poznanica je kao dijete uvijek uz sebe imala broj policije i socijalnih radnika. Da napomenem, ovo se sve desavalo u jednoj Austriji, gdje su takve stvari nedopustive, zato sto se redovno staje u kraj ovakvim kretenima
Majka se na kraju uspjela spakirati i pobjeci od kuce, mada je i njoj i djeci muz redovno prijetio da ce ih negdje i nekad ubiti
I pitam ja nju na kraju, sta joj je mama tako dugo cekala da pobjegne od njeg, a ona veli, udala se sa 18, nije imala posla, bojala se da ce ostati bez krova nad glavom.
Last edited by gladna sam on 07/03/2009 15:31, edited 1 time in total.
Karabaja

#33 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Karabaja »

mora da je nekako zaslužila.. :D
pustopoljina

#34 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by pustopoljina »

bih,kako ne bih-i to sa pajserom.
SnezanaM

#35 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by SnezanaM »

pustopoljina wrote:bih,kako ne bih-i to sa pajserom.
Tako se to radi :wink: ako mu se vec vracas "vrati mu" onako kako si i dobila :wink:
Dijasporac

#36 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Dijasporac »

Dobra topika,

Nebi preporucio ti ikad da se vratis momku koji vas jednom u zivotu udario, jer to je isto kao ters ili ljubomorno zensko, to je poznato svima da se nikad ne mijenja.. nema nade. taj narod je propast. Ali ovaj subjekat ima jednu psiholosku poruku da treba dosta tolerisati i biti skroman sa ocekivanjima u vezi jer svasta postoji na ovom dunjaluku... ako nema nasilja dobro si uspjela :))
x0z0y0

#37 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by x0z0y0 »

ne bih bila s nekim za koga pri najnebuloznijem stanju u kome buncam mogu pomisliti da bi me udario..

i nije uopce stvar da li bi se vratila...pitanje je kako bi se uspjela kontrolisati da ga ne ubijem
eto toliko
chuchumbamayumbe

#38 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by chuchumbamayumbe »

Sta mislite da li je Hashim ostao sam ili su mu se hanume vratile?!
:D 8-)
bez_ideje

#39 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by bez_ideje »

Ko jednom udari,za mene nikad nije ni postojao!
A druga stvar koju ne razumijem,pa ne padaju ti incidenti i to nasilje sa neba ,slazem se da ima slucajeva kada je to neocekivano i iznenadno,ali moze se iz profila neke osobe izvuci da li je sklona udarcima,nasilju i sl. A do tog prvog udarca obicno ima vremena da se taj profil prouci....
:roll: Ne znam ,zasto uopste cekaju taj prvi udarac!
bhtiscali

#40 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by bhtiscali »

Udarci i zlostavljanje, pa zar to nije tema davno "zaboravljena" - tako da se izrazim. Ko jednom udari - uvijek ce, bilo i ostalo.

Nisam sve citao ali vidim uglavnom pise se o tome kako momak/muz to radi, a sta je u suprotnom slucaju ako djevojka/zena zlostavlja muza?
Nemoj sada one papanske nek se ubije itd, ali svojim sam ocima gledao kako zena namlati muza, on je doduse pijan ko letva.
On jedno 30 cm nizi od nje, jak covjek sve sami misici a ona zgoljava...
Nakon prve runde, ona pozove svoja dva brata i oca pa ga onda zajednicki u drugoj rundi isprebijaju.
Sve se to desavalao dok se mahala nije digla i rekal - DOSTA !!
Nikada ga nisam cuo da se pozalio i mislim da su i dan danas u braku!!
iggy_man

#41 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by iggy_man »

pa ja tučem svaku koku koja to želi 8)
Maybach

#42 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Maybach »

Osobe koje zlostavljaju,u ovom slucaju muskarci,nikad niko kao takve ne bi okarakterisao kad bi ih sreo na ulici ili bilo gdje,cak ni njihovi roditelji ili prijatelji.Te osobe su zaista jedne od najomiljeniji u drustvu,ljubazne,susretljive,spremne pomoci,vole i djecu i zivotinje i ljude i sve zivo,i u danasnji vakat mislim da ce to prije biti neko obrazovan i vrlo pametan,nego neki fizicki radnik,takodje prije ce to biti neko materijalno obezbijedjen nego neko siromasan.zasto se to gotovo obrnulo,jako je vazno za ispitati.takodje negdje sam procitala da se bas takvih muskaraca,u drustvu previse omiljenih i obozavanih treba pribojavati.treba obratiti pozornost na jos nesto,u razgovoru sa takvim muskarcima se ne moze odmah ali nakon nekog vremena se moze primjetiti da imaju duboko ukorijenjen prezir prema zenama.Da li kroz sovinisticke viceve ili primitivizam u shvacanju musko zenskih odnosa umotan u "konzervatitav odgoj",svrstavanje zena u bica nizeg reda je neizostavno.vjerujete pomagala sam u jednoj kampanji,i nismo ni svjesni da to moze da bude i nas najbolji prijatelj koji je zlostavljac,a da to nikad ne saznamo.
pustopoljina

#43 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by pustopoljina »

sa ovim (iznad) se slazem...pocne sa pridrzavanjem kaputa,placanjem svega,jer si zensko,a on dzentlmen...a zavrsi sa -sta ti imas po kaficima ici,kao k.. va neka...
cesto gledam kako izuzetno pazljivi "muski" muskarci postaju big brother u vezi-moraju biti obavijesteni o svakom koraku,inace ti ne gine sedam dana suza i dramljenja...no,moram priznati da curama u takvim vezama to uglavnom imponuje-kao vidis ti kako je ona njemu bitna,koja je to strast...tako da...ne znam...dok jedno ne skonta u sta se zapetljalo,ne vrijedi silom nikom otvarati oci. kad dodje do batina-zrtva je obicno dobro istrenirana da sama opravdava dobijene batine.
Troll_Happens

#44 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Troll_Happens »

sto je vise tuces vise te voli. jedinstven dokaz za to je i veza izmedju chrisa brauna i rihane. olesio je covjek evo vratila mu se i objavili su vjencanje na imanju puf daddy-a. NIkad se zene nece razumit. :?
JThomas

#45 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by JThomas »

pustopoljina wrote:sa ovim (iznad) se slazem...pocne sa pridrzavanjem kaputa,placanjem svega,jer si zensko,a on dzentlmen...a zavrsi sa -sta ti imas po kaficima ici,kao k.. va neka...
cesto gledam kako izuzetno pazljivi "muski" muskarci postaju big brother u vezi-moraju biti obavijesteni o svakom koraku,inace ti ne gine sedam dana suza i dramljenja...no,moram priznati da curama u takvim vezama to uglavnom imponuje-kao vidis ti kako je ona njemu bitna,koja je to strast...tako da...ne znam...dok jedno ne skonta u sta se zapetljalo,ne vrijedi silom nikom otvarati oci. kad dodje do batina-zrtva je obicno dobro istrenirana da sama opravdava dobijene batine.
oj, ovo je tako tačno, imam tačno takvih prijatelja...

upravo to, neko šatro kavaljerstvo je maska za šovinizam i primitivizam, ja ću tebe vodati, sve ti plaćati, držati ti kaput, ALI...onda poslije sve to dođe, znaš, ja sam konzervativno odgojen, ja ipak ne bih da izlaziš bez mene, i tako postepeno dalje...jer s jaranicama izlaze raspuštenice i ku*ave, šta će ona u kafiću uopšte ako je zauzeta, i tako dalje...
Bitte_Halt_ja_ja

#46 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Pricajte sta hocete, ima ona jedna stara osmomartovska izreka: Udarcima do ljubavi.

Kao primjer uzmimo Rihanu, koja, kako se cuje, udaje se za svog voljenog koji je dobro natabao i mislim da bi jedan veliki postotak cura isto to uradio iako u teoriji drugacije govori

Zato dragi muzjaci, umjesto ruze, shakom do ljubavi

Ne, ja ne udaram svoju djevojku niti opravdavam, ali mi se vise gade djevojke koje to redovno dopustaju neg sami retardi koji to cine
♥Mina♥

#47 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by ♥Mina♥ »

mima wrote:Sto me vise tuce ja ga sve vise volim.

Taj tvoj Seljok, mislim Drogi, gdje te tucce, jel po tvojoj debeloj p*cki (packa tako se kaze zenska glova kod neki seljoka) :evil:
*mima*

#48 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by *mima* »

♥Mina♥ wrote:
mima wrote:Sto me vise tuce ja ga sve vise volim.

Taj tvoj Seljok, mislim Drogi, gdje te tucce, jel po tvojoj debeloj p*cki (packa tako se kaze zenska glova kod neki seljoka) :evil:

Ma ko nam se to vratio......... :lol:
SsTtEeLlAa

#49 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by SsTtEeLlAa »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:Zato dragi muzjaci, umjesto ruze, shakom do ljubavi
Mogao bi jednom pokusat .. al bi mu to bio prvi i zadnji put :evil: :evil:
bilosto

#50 Re: Da li biste se vratili muzu/momku koji vas tuce?

Post by bilosto »

anais_nin wrote:
ta logika je cesto neshvatljiva onima koji nisu dio takve veze (ili nisu nikad bili blisko upleteni u jedan takav odnos)...mislim da je vecina upoznata sa shtokholmskim sindromom...e pa na slicnom principu funkcionise i veza/odnos koji se razvije izmedju zlostavljaca i zlostavljane osobe...i nisu tu u pitanju samo zene...vrlo cesto isto to se desava i zlostavljanoj djeci...to se inace naziva trauma-bonding (vezivanje traumom) ili bonding-to-the-perpetrator(vezivanje za pocinitelja zlocina)...da bi prezivjele u okolnostima u kojim zive zrtve razvijaju posebnu vrstu vezanosti za zlostavljaca...zato, koliko god to nekima bilo nerazumljivo i neshvatljivo, vrlo cesto se zene vracaju u takve veze, i vrlo cesto djeca koja su zlostavljana tokom djetinjstva "brane" svoje zlostavljace cak i nakon sto odrastu...
veoma dobro!

niko od nas ne moze reci sta bi uradio, osim ako vec nije bio u toj situaciji i uradio... a ni to nije garant da bi uradio isto! srecom, nikada nisam bila u vezi sa muskarcem koji me maltretirao na bilo koji nacin, tako da ne mogu reci sta bih... volim da mislim da bih mu prvo pokusala vratiti pa makar i petinom udarca koji je on meni zadao, a zatim bih ga napustila zauvijek i bez ikakve nade za pomirenjem, ali ne znam... isto kao sto ne mogu reci da nikada ne bih prevarila osobu koju volim... nazalost, u tim scenarijima prevagnu osjecaji i njihova tezina...

no, ucim svoju kcer i savjetovala bih svakome, da muskarca koji je tuce ostavi i ode da se nikad ne vrati... a sta bih ja... to niko ne zna...
Post Reply