Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

callmethebreeeze

#26 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by callmethebreeeze »

ja bih volio da nam se postavljac teme javi i kaze sta je htio reci.
fixer

#27 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by fixer »

jadni su oni koji pronalaze neki znacaj u ovoj informaciji, pa bili oni vjernici ili obicni skeptici.
neka se zapita vjernik kakav je zaista kad mu ovakva informacija potvrdjuje vjeru i otklanja svaku sumnju da bog ne postoji? koliko mu je zaista jaka vjera? zar ne mozemo pronaci bolji razlog da kazemo da bog postoji?
HAVANA

#28 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by HAVANA »

I?
vjesticanametli

#29 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by vjesticanametli »

mislim da se trebaju sada upisati na vjeronauku
rizo

#30 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by rizo »

Zelio bih dati jedan savjet onima koji se ohole po pitanju Islama. Naime, vi niste 100% sigurni da Islam nije istina, pa bi onda mozda bilo bolje da ne ismijavate Islam jer vam to moze samo naskoditi u buducem zivotu. Znaci, ako niste sigurni mozda je bolje da sutite nego da govorite ono sto vas moze odvesti u propast.

Evo nekih ajeta iz Kur'ana Casnog o kojim vrijedi razmisliti (pokusajte procitati vise puta boldirani dio i razmisliti malo)

Kaze Uzviseni: "Onaj koji je sedam nebesa jedna iznad drugih stvorio - ti u onome sto Milostivi stvara ne vidis nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidis li ikakav nedostatak. Zatim ponovo vise puta pogledaj, pogled ce ti se vratiti klonuo i umoran." (Prijevod znacenja, El-Mulk, 3.-4.)

Kaze Uzviseni: "Mi cemo im pruzati dokaze Nase u prostranstvima svemirskim, a i u njima samima, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur'an istina. A zar nije dovoljno to sto je Gospodar tvoj o svemu obavijesten?:" (Prijevod znacenja, Fussilet, 53.)

Pozdrav
HAVANA

#31 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by HAVANA »

Đe si Rizo savjetniče,haj sad razguli.
vjesticanametli

#32 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by vjesticanametli »

jel to ti rizo sad s vjeronauke :lol:

HAVANA ispravi ĐŽ :x :oops:
Last edited by vjesticanametli on 26/02/2009 20:43, edited 1 time in total.
Chisum

#33 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by Chisum »

almin-78 wrote:
alen_zenica wrote:U zenickom selu Radinovici, dvadesetak kilometara
od grada, pozar je prosle sedmice u potpunosti
unistio ku}u sabana Karalica. sesto~lana porodica,
ionako slabijeg materijalnog stanja, ostala je bez
igdje icega.
- U potpuno izgorjeloj kuci vatre je bio postedjen
samo Kur’an, star vise od pedeset godina. Kada se
sve smirilo, prisli smo zgaristu i vidjeli da iz hrpe
obrusenog i u medjuvremenu napadalog snijega, viri
Kur’an casni. Nijedan harf nije izgorio, vatra je dotakla
samo korice - kaze Karalic.
Porodica se skrasila kod sabanovog brata Ramiza,
a prvi im je u pomoc priskocio, nakon sto je vijest o
pozaru objavljena na lokalnim medijima, poslanik Parlamenta
FBiH iz Zenice Jasmin Duvnjak.

SubhanAllah!!!

jos cudnija je prica jedne nane koja dan danas nosi uz sebe Kuran koji je prezivio dva takva pozara,,valjda Bozije davanje...zeli ljude da podsjeti na Boziju rijec
Ahaaaa... to samo da in potsjeti... Pa mu spali kucu i unisti vec oskudan zivot... i njemu i djeci?! :)
HAVANA

#34 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by HAVANA »

Moj Alene bolje da si šta organizovao da se pomogne tim ljudima umjesto što postavljaš temu na taj način da ispadne zajebancija.
Luke Perry

#35 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by Luke Perry »

neki hodza zacarao kuran. :P
Chisum

#36 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by Chisum »

HAVANA wrote:Moj Alene bolje da si šta organizovao da se pomogne tim ljudima umjesto što postavljaš temu na taj način da ispadne zajebancija.
Upravo to!

Ali, znajuci ko i kako koristi ovakve vijesti, nije ni za ocekivati da se prije BILO CEGA napise kakav ziro racun ili nesto slicno.

Ovo me potsjeca na onog delegata koji se na podforumu RELIGIJA hvali kako je 6 miliona ljudi u Africi preslo na ovu ili onu vjeru... ali, kao po pravilu, zaboravi da napise - 6 miliona, uglavnom, GLADNIH.

Kod takvih se vijesti uglavnom sustina preskace, a pricaju bajke.
Prozor

#37 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by Prozor »

Allahu Akbar!
HAVANA

#38 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by HAVANA »

Prozor wrote:Allahu Akbar!

Vozdra. :D Šta ima?Kako si ti?
callmethebreeeze

#39 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

rizo wrote:Zelio bih dati jedan savjet onima koji se ohole po pitanju Islama. Naime, vi niste 100% sigurni da Islam nije istina, pa bi onda mozda bilo bolje da ne ismijavate Islam jer vam to moze samo naskoditi u buducem zivotu. Znaci, ako niste sigurni mozda je bolje da sutite nego da govorite ono sto vas moze odvesti u propast.

Evo nekih ajeta iz Kur'ana Casnog o kojim vrijedi razmisliti (pokusajte procitati vise puta boldirani dio i razmisliti malo)

Kaze Uzviseni: "Onaj koji je sedam nebesa jedna iznad drugih stvorio - ti u onome sto Milostivi stvara ne vidis nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidis li ikakav nedostatak. Zatim ponovo vise puta pogledaj, pogled ce ti se vratiti klonuo i umoran." (Prijevod znacenja, El-Mulk, 3.-4.)

Kaze Uzviseni: "Mi cemo im pruzati dokaze Nase u prostranstvima svemirskim, a i u njima samima, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur'an istina. A zar nije dovoljno to sto je Gospodar tvoj o svemu obavijesten?:" (Prijevod znacenja, Fussilet, 53.)

Pozdrav
ovdje niko ne ismijava islam.
:oops:
bhxxl

#40 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by bhxxl »

steta sto nas dusmani ne dokusurise pa da Vi "liberali" i "demokrate" ne zivite onako rahat bez reisa bez muslimana kurana i muslimana ..... bas bi bili rahat ....
HAVANA

#41 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by HAVANA »

Tebi ako je šteta meni nije,ja ne dadoh da me dokusure oni a neće ni ovi.
bhxxl

#42 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by bhxxl »

HAVANA wrote:Tebi ako je šteta meni nije,ja ne dadoh da me dokusure oni a neće ni ovi.
velika steta za naciju u globalu .....
HAVANA

#43 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by HAVANA »

Izdo Šćepo Global :D
sarajlijaHR

#44 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by sarajlijaHR »

callmethebreeeze wrote:ja bih volio da nam se postavljac teme javi i kaze sta je htio reci.
a valjda da nema boga, jer da ima nebi toj sirotinji kuca izgorila :?
sarajlijaHR

#45 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by sarajlijaHR »

rizo wrote:Zelio bih dati jedan savjet onima koji se ohole po pitanju Islama. Naime, vi niste 100% sigurni da Islam nije istina, pa bi onda mozda bilo bolje da ne ismijavate Islam jer vam to moze samo naskoditi u buducem zivotu. Znaci, ako niste sigurni mozda je bolje da sutite nego da govorite ono sto vas moze odvesti u propast.

Pozdrav
đe si rizo , jel tebe mozda pipka efendija? ja rek'o ti se zbog toga registrirao , da se pozalis narodu ...
callmethebreeeze

#46 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

dobro se drzimo. evo vec druga stranica, napeto jeste, ali jos niko nije "kvrcnuo".
:D
upravnik

#47 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by upravnik »

rizo wrote: Kaze Uzviseni: "ti u onome sto Milostivi stvara ne vidis nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidis li ikakav nedostatak. Zatim ponovo vise puta pogledaj, pogled ce ti se vratiti klonuo i umoran."
Ja te poslušao: pogledam u TV, kad tamo Branković. Pogledam ponovo više puta, kad on i dalje tamo. I pogled mi se vrati klonuo i umoran.
Nesklad 1/1
alen_zenica

#48 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by alen_zenica »

HAVANA wrote:Moj Alene bolje da si šta organizovao da se pomogne tim ljudima umjesto što postavljaš temu na taj način da ispadne zajebancija.
Nevidim razlog da bi bila zajebancija.....Druga je stvar sto je nasim jadnim bosancima vjera u drugom planu
callmethebreeeze

#49 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

alen_zenica wrote:
Nevidim razlog da bi bila zajebancija.....Druga je stvar sto je nasim jadnim bosancima vjera u drugom planu
kakve veze ima vjera u bosnjaka s pozarom u zenici?!
black

#50 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut

Post by black »

sramotno je i tuzno kako ljudi tako lahko izruguju tudjim svetinjama i to oni koji su kao eto nachitani, skolovani itd., i onda se kao chudimo shto kazu da smo netolerantno drustvo itd., i meni se ne svidjaju ovakve i slicne teme koje u kojima se govori o nekim "chudima", ali ima zaobici, ovo je najbolje zakljuchati jer samo ce otici u raspravu o svemu i svachemu, a to nije nikako suosjecanje sa ljudima koji su ostali bez krova nad glavom
Locked