Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
-
callmethebreeeze
#26 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
ja bih volio da nam se postavljac teme javi i kaze sta je htio reci.
-
fixer
#27 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
jadni su oni koji pronalaze neki znacaj u ovoj informaciji, pa bili oni vjernici ili obicni skeptici.
neka se zapita vjernik kakav je zaista kad mu ovakva informacija potvrdjuje vjeru i otklanja svaku sumnju da bog ne postoji? koliko mu je zaista jaka vjera? zar ne mozemo pronaci bolji razlog da kazemo da bog postoji?
neka se zapita vjernik kakav je zaista kad mu ovakva informacija potvrdjuje vjeru i otklanja svaku sumnju da bog ne postoji? koliko mu je zaista jaka vjera? zar ne mozemo pronaci bolji razlog da kazemo da bog postoji?
- vjesticanametli
#29 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
mislim da se trebaju sada upisati na vjeronauku
-
rizo
#30 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Zelio bih dati jedan savjet onima koji se ohole po pitanju Islama. Naime, vi niste 100% sigurni da Islam nije istina, pa bi onda mozda bilo bolje da ne ismijavate Islam jer vam to moze samo naskoditi u buducem zivotu. Znaci, ako niste sigurni mozda je bolje da sutite nego da govorite ono sto vas moze odvesti u propast.
Evo nekih ajeta iz Kur'ana Casnog o kojim vrijedi razmisliti (pokusajte procitati vise puta boldirani dio i razmisliti malo)
Kaze Uzviseni: "Onaj koji je sedam nebesa jedna iznad drugih stvorio - ti u onome sto Milostivi stvara ne vidis nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidis li ikakav nedostatak. Zatim ponovo vise puta pogledaj, pogled ce ti se vratiti klonuo i umoran." (Prijevod znacenja, El-Mulk, 3.-4.)
Kaze Uzviseni: "Mi cemo im pruzati dokaze Nase u prostranstvima svemirskim, a i u njima samima, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur'an istina. A zar nije dovoljno to sto je Gospodar tvoj o svemu obavijesten?:" (Prijevod znacenja, Fussilet, 53.)
Pozdrav
Evo nekih ajeta iz Kur'ana Casnog o kojim vrijedi razmisliti (pokusajte procitati vise puta boldirani dio i razmisliti malo)
Kaze Uzviseni: "Onaj koji je sedam nebesa jedna iznad drugih stvorio - ti u onome sto Milostivi stvara ne vidis nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidis li ikakav nedostatak. Zatim ponovo vise puta pogledaj, pogled ce ti se vratiti klonuo i umoran." (Prijevod znacenja, El-Mulk, 3.-4.)
Kaze Uzviseni: "Mi cemo im pruzati dokaze Nase u prostranstvima svemirskim, a i u njima samima, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur'an istina. A zar nije dovoljno to sto je Gospodar tvoj o svemu obavijesten?:" (Prijevod znacenja, Fussilet, 53.)
Pozdrav
- HAVANA
#31 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Đe si Rizo savjetniče,haj sad razguli.
- vjesticanametli
#32 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
jel to ti rizo sad s vjeronauke 
HAVANA ispravi ĐŽ

HAVANA ispravi ĐŽ
Last edited by vjesticanametli on 26/02/2009 20:43, edited 1 time in total.
- Chisum
#33 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Ahaaaa... to samo da in potsjeti... Pa mu spali kucu i unisti vec oskudan zivot... i njemu i djeci?!almin-78 wrote:alen_zenica wrote:U zenickom selu Radinovici, dvadesetak kilometara
od grada, pozar je prosle sedmice u potpunosti
unistio ku}u sabana Karalica. sesto~lana porodica,
ionako slabijeg materijalnog stanja, ostala je bez
igdje icega.
- U potpuno izgorjeloj kuci vatre je bio postedjen
samo Kur’an, star vise od pedeset godina. Kada se
sve smirilo, prisli smo zgaristu i vidjeli da iz hrpe
obrusenog i u medjuvremenu napadalog snijega, viri
Kur’an casni. Nijedan harf nije izgorio, vatra je dotakla
samo korice - kaze Karalic.
Porodica se skrasila kod sabanovog brata Ramiza,
a prvi im je u pomoc priskocio, nakon sto je vijest o
pozaru objavljena na lokalnim medijima, poslanik Parlamenta
FBiH iz Zenice Jasmin Duvnjak.
SubhanAllah!!!
jos cudnija je prica jedne nane koja dan danas nosi uz sebe Kuran koji je prezivio dva takva pozara,,valjda Bozije davanje...zeli ljude da podsjeti na Boziju rijec
- HAVANA
#34 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Moj Alene bolje da si šta organizovao da se pomogne tim ljudima umjesto što postavljaš temu na taj način da ispadne zajebancija.
- Luke Perry
#35 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
neki hodza zacarao kuran. 
- Chisum
#36 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Upravo to!HAVANA wrote:Moj Alene bolje da si šta organizovao da se pomogne tim ljudima umjesto što postavljaš temu na taj način da ispadne zajebancija.
Ali, znajuci ko i kako koristi ovakve vijesti, nije ni za ocekivati da se prije BILO CEGA napise kakav ziro racun ili nesto slicno.
Ovo me potsjeca na onog delegata koji se na podforumu RELIGIJA hvali kako je 6 miliona ljudi u Africi preslo na ovu ili onu vjeru... ali, kao po pravilu, zaboravi da napise - 6 miliona, uglavnom, GLADNIH.
Kod takvih se vijesti uglavnom sustina preskace, a pricaju bajke.
- Prozor
#37 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Allahu Akbar!
- HAVANA
#38 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Prozor wrote:Allahu Akbar!
Vozdra.
-
callmethebreeeze
#39 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
ovdje niko ne ismijava islam.rizo wrote:Zelio bih dati jedan savjet onima koji se ohole po pitanju Islama. Naime, vi niste 100% sigurni da Islam nije istina, pa bi onda mozda bilo bolje da ne ismijavate Islam jer vam to moze samo naskoditi u buducem zivotu. Znaci, ako niste sigurni mozda je bolje da sutite nego da govorite ono sto vas moze odvesti u propast.
Pozdrav
-
bhxxl
#40 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
steta sto nas dusmani ne dokusurise pa da Vi "liberali" i "demokrate" ne zivite onako rahat bez reisa bez muslimana kurana i muslimana ..... bas bi bili rahat ....
- HAVANA
#41 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Tebi ako je šteta meni nije,ja ne dadoh da me dokusure oni a neće ni ovi.
-
bhxxl
#42 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
velika steta za naciju u globalu .....HAVANA wrote:Tebi ako je šteta meni nije,ja ne dadoh da me dokusure oni a neće ni ovi.
- HAVANA
#43 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Izdo Šćepo Global 
-
sarajlijaHR
#44 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
a valjda da nema boga, jer da ima nebi toj sirotinji kuca izgorilacallmethebreeeze wrote:ja bih volio da nam se postavljac teme javi i kaze sta je htio reci.
-
sarajlijaHR
#45 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
đe si rizo , jel tebe mozda pipka efendija? ja rek'o ti se zbog toga registrirao , da se pozalis narodu ...rizo wrote:Zelio bih dati jedan savjet onima koji se ohole po pitanju Islama. Naime, vi niste 100% sigurni da Islam nije istina, pa bi onda mozda bilo bolje da ne ismijavate Islam jer vam to moze samo naskoditi u buducem zivotu. Znaci, ako niste sigurni mozda je bolje da sutite nego da govorite ono sto vas moze odvesti u propast.
Pozdrav
-
callmethebreeeze
#46 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
dobro se drzimo. evo vec druga stranica, napeto jeste, ali jos niko nije "kvrcnuo".

- upravnik
#47 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Ja te poslušao: pogledam u TV, kad tamo Branković. Pogledam ponovo više puta, kad on i dalje tamo. I pogled mi se vrati klonuo i umoran.rizo wrote: Kaze Uzviseni: "ti u onome sto Milostivi stvara ne vidis nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidis li ikakav nedostatak. Zatim ponovo vise puta pogledaj, pogled ce ti se vratiti klonuo i umoran."
Nesklad 1/1
- alen_zenica
#48 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
Nevidim razlog da bi bila zajebancija.....Druga je stvar sto je nasim jadnim bosancima vjera u drugom planuHAVANA wrote:Moj Alene bolje da si šta organizovao da se pomogne tim ljudima umjesto što postavljaš temu na taj način da ispadne zajebancija.
-
callmethebreeeze
#49 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
kakve veze ima vjera u bosnjaka s pozarom u zenici?!alen_zenica wrote:Nevidim razlog da bi bila zajebancija.....Druga je stvar sto je nasim jadnim bosancima vjera u drugom planuHAVANA wrote:Moj Alene bolje da si šta organizovao da se pomogne tim ljudima umjesto što postavljaš temu na taj način da ispadne zajebancija.
- black
#50 Re: Kuca izgorjela, Kur’an ostao netaknut
sramotno je i tuzno kako ljudi tako lahko izruguju tudjim svetinjama i to oni koji su kao eto nachitani, skolovani itd., i onda se kao chudimo shto kazu da smo netolerantno drustvo itd., i meni se ne svidjaju ovakve i slicne teme koje u kojima se govori o nekim "chudima", ali ima zaobici, ovo je najbolje zakljuchati jer samo ce otici u raspravu o svemu i svachemu, a to nije nikako suosjecanje sa ljudima koji su ostali bez krova nad glavom