dimu wrote:Vertex_bh wrote:Da, i mene je "upisalo", pise da moram platiti 40 KM kazne. Zaredao lola i svima redom zakacio cestitke na sajbu
Eto, necu se nervirati, shvaticu to kao moju "donaciju" nasoj "dragoj" policiji, vidim da su im odobrili manji budzet nego prosle godine.
Ipak, volio bih da mi neko objasni: na kazni mi pise da sam "parkirao vozilo na trotoaru" (istina), ali nigdje nema znaka da je zabranjeno parkiranje. Sta vise, znak je bio par metara ISPRED mene, a na pocetku ulice je znak zabrane parkiranja ali samo prvih 10 metara. Znaci, nema znaka da je parkiranje bilo zabranjeno bas na tom mjestu.
Da li se podrazumijeva da je zabranjeno parkiranje na trotoaru generalno? Po toj logici, moze se svaki dan u Sarajevu naplatiti 50.000 KM, svijetla obraza.
Ili trebam da budem vidovita Dzemila pa da skontam gdje necu fasovati kaznu?

ako se dobro sjecam u nekom Bihamk-ovom prirucniku je pisalo da se na trotoar smije parkirati ako nema znaka i ako ima 1.5m mjesta za prolaz za pjesake ali mislim da se na to pravilo (ako i postoji) uopste ne gleda
Ja sam bio postavio sličnu temu ima jedan mjesec. I pobrisaše je bezveze. Kaznili su nas nekoliko na pravdi boga. Imenovao sam bio policajce koji su to uradili ilegalno, ali šta ćeš, plati pa se onda žali. Nema tu zabrane gdje parkiram. E sad za 1,5 m. U zakonu piše 1,6 m. Ja kad parkiram uvijek ostavim mjesta za druge aute i pješake, i tada sam kao i uvijek ostavio skoro 2 m da se može prolaziti. I sada auto tako stoji,
na mjestu gdje nema zabrane. I šta se dešava? Gledam sa prozora ide pauk, i konta hoće li mi dići auto. Taman se spremam da izletim i da im spomenem "fameliju"

, a oni se predomisliše i odoše. Sekunda je falilo da mi auto odnesu, na pravdi boga. A nema zabrane, oko 2 metra slobodnog parkinga za pješake, fino parkiram da ne smetam ljudima i da mi ne vandaliziraju auto, ali jok, međedi mene kažnjavaju, a one
KOJI PARKIRAJU GDJE JE ZBRANJENO i zbog kojih bus stoji po 20 minuta nisu kažnjeni.

Što su meni napisali čestitku? Pa da maltretiraju nedužne građane.