Greskom ljekara preminula 4-godisnja djevojcica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nudis verbis

#26 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by nudis verbis »

seriozni, ozbiljni, odrasli ljudi ne bi trebali spekulirati kada se o ovakvinm stvarima radi. svi nagadjate, ruzite, divljate, a nitko pojma nema sto se zapravo
dogodilo. ako je dijete umrlo nakon intervencije na krajnicima, krivicom lijecnika ili ne, to je najstrasnija tragedija. :( :sad:
operacija mandula je laksa operacija, dakle skoro rutinska. unatoc tome, svaka op je povezana sa rizikom.
dao sam operirati mandule prije dvije godine, imao sam 34 g. od silnih upala nisu imali nikakvu zdravu funkciju, a prouzrocili su puno drugih tegoba u organizmu. lijecnici (u svicarskoj) su obavili op rutinski, desetak min, uz anesteziju, dakako. par sati poslije, na odjelu, krv je u gejzirima krenula iz grla.
sto se dogodilo - pukao je krvni sud. ponovno na stol, ponovno narkoza, ponovno sivanje krvnog suda. tri dana poslije, na dan otpustanja iz bolnice, ponovno krvarenje. ovoga puta su bez anestezije, samo 'zalemili' ili kako oni vele 'zavarili' krvni sud. bolilo strasno.
nekako u to vrijeme, u njemackoj i austriji je umrlo nekolko djece od poslijedica op krajnika. lijecnici u svim slucajevima oslobodjeni bilo kakve krivice.
sto zelim reci? najcesce u ovakvim slucajevima otvaranja krvnih sudova kirurzi nisu krivi.
nadam se da ce se vec netko strucniji javiti na temu i strucnije komentirati.
fixer

#27 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by fixer »

ko je doktor?
ludo_jaje

#28 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by ludo_jaje »

naslov je primjeren ako je istina, to je zalosna cinjenica u kakvoj zemlji zivimo i sta je demokratije sve dozvolila
Ublehas

#29 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by Ublehas »

Ako je istina nemogu da vjerujem da se nije iznijelo u javnost. Kada se to desilo ustvari? Ako je tacno a suti se o tome kukala nam majka svima, pogotovo sitnoj buraniji!
Michun

#30 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by Michun »

Naslov stvarno horor. Ko to namjerno djecu ubija, pa nije Mengele, stara mu majka.
Znam da je grozno i ne bi pozelila nikome da se desi ni slicno, ali ljudi moraju biti svjesni da svugdje u svijetu umire odredjeni % kao posljedica operacije (pa cak i krajnika) ne zato sto je dr. nestrucan nego zato sto dolazi do postoperativnih komplikacija koje nisu izazvane ljudskom greskom nego je takav tok ili ishod. Prema tome, smirite strasti i ne osudjujte nikoga.
almin-78

#31 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by almin-78 »

Nevjerovatno :( :( :( :(

ali je naziv teme neispravan,nije ubijena namjerno..koliko god bilo zalosno,i dalje ne smijete biti nepravedni.Koji to doktor ovo radi namjerno? vjerujem da je njemu gore nego nama! komplikacije su dio medicine,to se jednostavno dogadja,ne samo u BIH nego svugdje.Prijateljica jedne moje prijateljice,inace iz Svedske je izgubila majku zbog komplikacija nakon jedne jednostavne operacije.Nisu doktori nepogresivi roboti!
caniggia

#32 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by caniggia »

almin-78 wrote:Nevjerovatno :( :( :( :(

ali je naziv teme neispravan,nije ubijena namjerno..koliko god bilo zalosno,i dalje ne smijete biti nepravedni.Koji to doktor ovo radi namjerno? vjerujem da je njemu gore nego nama! komplikacije su dio medicine,to se jednostavno dogadja,ne samo u BIH nego svugdje.Prijateljica jedne moje prijateljice,inace iz Svedske je izgubila majku zbog komplikacija nakon jedne jednostavne operacije.Nisu doktori nepogresivi roboti!
Naravno da ljekari nisu roboti, naravno da se greske svima dogode (iako nisam sigurna koliko se to moze i smije odnositi na ovu profesiju)...
Ali, ljudi, govorimo o cetverogodisnjoj djevojcici... I sama imam dijete tih godina, i vjerujte, ovo me je toliko potreslo, jer samo pokusavajuci (naglasavam POKUSAVAJUCI) shvatiti ovu tragediju, osjecam ogromnu bol i tugu... Jednostavno ne mogu opisati kako me je potreslo...
Krigla_Sa

#33 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by Krigla_Sa »

Strasno :( Ned´o dragi Bog nikome :(
Cuo sam da se nesto slicno desilo i u svedskoj,djevojka imala ceste upale krajnika i odluci se izvaditi, doktori su neku venu presjekli sto nisu trebali, doslo do krvarenja,dobila mozdani i ostala oduzeta :(
Ja imam problema s krajnicima ali neka ih, hastra me pravo operisati.
Last edited by Krigla_Sa on 25/02/2009 14:46, edited 1 time in total.
valter.ba

#34 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by valter.ba »

Uh tuge, pa suze ti same krenu! Sta covjek moze pametno reci u ovom momentu, bebice nema vise. Nesreca je sto je to tzv. krvava operacija i nosi odredjeni rizik izrazen u promilima. Kada se na to doda bahatost nasih ljekara normalno je da se upitamo da li je ljudski faktor presudio. Znajuci i za ovih nekoliko promila rizika bio sam strasno nasekiran i uznemiren kada je moje djete prosle godine otislo na op. krajnika. Sve je hvala Bogu proslo idealno ali sam to vecer dobio visoku temperaturu samo od stresa. Nema rijeci utjehe u ovakvoj tragediji, suosjecam sa boli roditelja a malenoj zelim neki sretniji zivot na onom svjetu ako ga ima. Suze naviru.........
tech10

#35 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by tech10 »

Medical malpractice
mirzazmaj

#36 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by mirzazmaj »

tuga..... :(
fireman

#37 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by fireman »

e vala me ova vijest okahari, sljedeće sedmice mi je sin naručen za vađenje mandula ai ja za desetak dana, u majku mu pa jeli ovo moguće.
ined26

#38 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by ined26 »

Oca poznajem i djevojcicu , i svi smo u soku jos od ponedjeljka kada je djevojcica prikljucena na aparate , ukratko operacija krajnika je bila prije 10 dana i prilkom operacije je oštećen krvni sud koji je evo nazalost bio koban za malu djevojcicu, rahmet joj dusi.
Od velike tuge i boli nemam snage da odem do oca od djevojcice jer mogu zamisliti u kakvom je stanju i on i njegova supruga kojima je ovo bilo prvo i jedino dijete, nadam se samo da ce im dragi Bog podariti drugo dijete s obzirom da se radi o mladjem bracnom paru.
fireman

#39 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by fireman »

ovo je za pobudaliti!!!!!!!!!!!!!!!!!ljudi moji šta se ovo događa pod ovim nebom, pa ovo treba da bude udarna vijest na tv-u,portalima itd,ustvari pobudalio sam već......
Ublehas

#40 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by Ublehas »

Po meni ovdje treba prozvati koji bahil od doktora je kriv za ovo, naglas imenom i prezimenom, bar da ljudi znaju koga da obilaze u sirokom luku. Tuga i zalost, pogotovo 10 dana je proslo da niko u javnost nije dao tu informaciju, ako ce nam djeca stradavati od popisane operacije krajnika pa jebiga onda. Ima tu pofine istorije bahatosti i eksperimentisanja na nasoj djeci, od onih vakcina sa zivom, pa umrlih beba sto se takodje zavrsilo pojeo vuk magarca i sijaset primjera o kojim se isto neprica.
Babsy

#41 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by Babsy »

Zapravo i nije neprimjeren. Tamo u Rijeci obogaljili dečka, kod nas vako ko zna šta sve (ne)rade. Meni rodicu umalo ubiše s operacijom krajnika.. 2 ili 3 puta ponavljali operaciju.. LoL.
Last edited by Babsy on 25/02/2009 15:42, edited 1 time in total.
ludo_jaje

#42 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by ludo_jaje »

Michun wrote:Naslov stvarno horor. Ko to namjerno djecu ubija, pa nije Mengele, stara mu majka.
Znam da je grozno i ne bi pozelila nikome da se desi ni slicno, ali ljudi moraju biti svjesni da svugdje u svijetu umire odredjeni % kao posljedica operacije (pa cak i krajnika) ne zato sto je dr. nestrucan nego zato sto dolazi do postoperativnih komplikacija koje nisu izazvane ljudskom greskom nego je takav tok ili ishod. Prema tome, smirite strasti i ne osudjujte nikoga.
svako ko sa stelom zavrsi medicinu je potencijalni ubica, a takvih nije malo kod nas, ne kazem da je bilo namjerno ali treba uzeti i to u razmatranje.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#43 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by ladyblue18 »

:shock: ne mogu da vjerujem
ko je doktor? :x
uzasno
a ja bih takodjer trebala vaditi krajnike, i svake godine se kanim, ali bogami cu dobro razmisliti nakon ovoga

jadno dijete :(
in33sa

#44 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by in33sa »

Mene ovo nista ne cudi, eto nedavno je bila afera sa zenom kojoj su "zaboravili" gazu u stomaku prilikom operacije, da bi joj u Zagrebu doktori spasili zivot, zena tuzila ovog debila sa Koseva ali je sudski vjestak (haver od Mengelea sa Koseva, naravno) u izvjestaju ustvrdio da je sve uradjeno po propisu.

Dakle, za njih je propisno ostaviti gazu u stomaku pacijenta.

Sve je to mafija, jedni druge podrzavaju, nesposobna mafija naravno, na celu sa bracom Gavrankapetanovic. Sve sto je vrijedilo u ljekarskoj praksi, pobjeglo je odavde, uz par casnih izuzetaka (Sanko, naprimjer).. da ne govorim o atentatima na doktore, poput pucanja u ledja svjetski poznatom strucnjaku doktoru Starovicu.
Banksy

#45 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by Banksy »

Her Flick wrote:
sto se tuzbe tice tu nema teorije da se ikome sudi ili nadaj boze da se jos neko i optuzi
sjetimo se umril beba jel iko optuzen
Tužilaštvo KS-a donijelo naredbu o obustavi istrage protiv dr Senke Dinarević-Mesihović

Nakon provedene istrage 11. juna donijeta je naredba o obustavi istrage u predmetu protiv Senke Dinarević-Mesihović, šefice Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, saopćeno je iz Tužilaštva KS-a.

"Tužilaštvo u istrazi nije našlo dokaze iz kojih bi proizilazila krivičnopravna odgovornost osumnjičene dr. Senke Dinarević - Mesihović za smrt pet beba'' navodi se u saopćenju što ga je potpisao glavni kantonalni tužilac Branko Šljivar.
jaca78

#46 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by jaca78 »

u mom haustoru zivi momak, kojem su kao djetetu operisali krajnike. otada ne cuje a ni ne govori dobro
Klodovik

#47 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by Klodovik »

Ovaj Forum baš počinje opravdavati onu staru... UBI me prejaka riječ.
mirzazmaj

#48 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by mirzazmaj »

jel moguce da jos niko od medija nije nista javio o ovoj tragediji???
Neelix

#49 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by Neelix »

bilo je na tvsa maloprije.
fixer

#50 Re: Doktori na Kosevu UBILI djevocicu od 4 godine

Post by fixer »

Neelix wrote:bilo je na tvsa maloprije.
i sta kazu? ko je operaciju izvodio?
Post Reply