HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

csejla

#26 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

amelino wrote:Zato je potrebno udomiti Zucku i Rexu sto prije i Devetog pokusati socijalizovati koliko je moguce da bi se i on mogao nekada udomiti:)

Dobro se zavrsilo ovaj put, ali trebamo sto prije naci dom za sve pse koji su kod Nermina!!!
Devetom moramo napraviti kucaru sto prije? Ako ima neko materijala neka se javi da nam da, da i njemu nesto napravimo i da bude na sigurnom?
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#27 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by anjusha »

mIRCerka wrote: Sto znaci da ce sljedeci put doci sa mesom, namamiti pse van ograde posjeda i taraba...Koliko vozila ima kafilerija? da se organizujemo, nadjemo nekog nezaposlenog i angazujemo ga, dacu mu ja foto aparat, da ih redovno prati u akcijama, slika i spasava pse tako sto ce ih rastjerati kad sintori sa davilicama krenu...

Pa da ti pravo kazem, dobra ti je ideja. Pa kad onda jos pocnu da pricaju nase lokalne vlasti na sav glas kako se tako nesto kod nas ne desava- da im se pokaze- evidentirano da lazu. Ili jednostavno napraviti jednu radnu akciju u kojoj cemo SVI nositi fotoaparate sa sobom non stop...
:x :x :x
Pasiflora

#28 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Pasiflora »

Ma cekajte - zar ne bi sintorska sluzba sada trebala biti ukinuta?
Mislim, usvojen je Zakon...
Velja, Cober - jesam li u pravu?
Phia

#29 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Phia »

Da ponovimo gradivo. Hitno potreban dom za ova dva psa kojima prijeti omča šintora.
csejla wrote:
Zucka:

Image

Rexa:

Image
Phia

#30 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Phia »

sitno wrote:Ma cekajte - zar ne bi sintorska sluzba sada trebala biti ukinuta?
Mislim, usvojen je Zakon...
Velja, Cober - jesam li u pravu?
Šintori će po novom zakonu kupiti pse (humanim metodama) i predavati ih sklonišima lokalnih jedinica. Kad će to biti ne zna se.
Baby

#31 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Baby »

Ajoj pa u Miševićima moja tetka ima psa...I ima jednog što ga hrani iako on živi na ulici :(:(:(
Joj joojjj,debilni gadovi od šintora,kako im se može stati u kraj ?????
jel_u_vinklo

#32 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by jel_u_vinklo »

Cudi me da Zucka i Rexa jos nisu udomljene,extra izgledaju :-? Mislim da sintori nece biti problem, :thumbup: :thumbup: Nermin :thumbup: :thumbup: je u dosluhu s njima,jave mu kad krenu u akciju. :thumbup: :thumbup: Nermine :thumbup: :thumbup: izdrzi jos malo,nadam se da ce se pojaviti neki dobri ljudi i uzeti ove slatkise :bih:
Cober

#33 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Cober »

jel_u_vinklo wrote:Cudi me da Zucka i Rexa jos nisu udomljene,extra izgledaju :-? Mislim da sintori nece biti problem, :thumbup: :thumbup: Nermin :thumbup: :thumbup: je u dosluhu s njima,jave mu kad krenu u akciju. :thumbup: :thumbup: Nermine :thumbup: :thumbup: izdrzi jos malo,nadam se da ce se pojaviti neki dobri ljudi i uzeti ove slatkise :bih:

Upad u privatni posjed bez naloga je totalno protuzakonit i Nermin uz našu podršku treba odmah poduzeti sve potrebne i zakonite mjere da se to sankcioniše. Znači odmah treba i zvanično od relevantnih institucija, a to su za sada nadležni sud i MUP, odmah tražiti sankcionisanje svih onih koji su izvršili kršenje Zakona o privatnom vlasništvu, kako po kršenju Zakona tako i odgovornost po pravilima službe policajaca ako su bez naloga ušli u privatni posjed, PU, MUP-a KS i FMUP-a kojima su takve stvari definisane. Policija o svemu službeno podnosi zvaninčni izvještaj pa i o tome. Treba dići glas javnosti, a u cilju sprječavanja zataškivanja takvog nezakonitog postupka, ovdje već postoje sve zvanične i javne adrese kojima smo se obraćali kako javnosti zako i MUP-u povodom akcije odstrela uličnih pasa.

I usput uopće ne vidim šta je tu " :thumbup: ",ne vidim ništa simpatično u tome, niti kakvi su to glu**vi zaključci tipa "mislim da šintori neće biti problem".
jel_u_vinklo

#34 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by jel_u_vinklo »

Bravo :thumbup: Cober :thumbup: , :thumbup: :thumbup: Nerminu :thumbup: :thumbup: su sigurno korisni tvoji savjeti. :bih: Moramo pomoci!
Baby

#35 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Baby »

Imala sam i ja prekrasnu crnu pudlu i ubili su mi je šintori..Igrala se sa lutalicama,drugovala samnom dan noć dok nisu došli glupi šintori...
Ja mislim da nebi trebalo šintorima pomagati,jer znaju biti opasni.A pas je pas...
amelino

#36 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by amelino »

Danasnje Žućkine slike:

Image

Image

Image
csejla

#37 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

amelino wrote:Danasnje Žućkine slike:

Image

Image

Image
ma Zucka je nas med mali. ko je god usvoji imat ce pravog prijatelja! ;)
Compact

#38 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Compact »

jel_u_vinklo wrote:Bravo :thumbup: Cober :thumbup: , :thumbup: :thumbup: Nerminu :thumbup: :thumbup: su sigurno korisni tvoji savjeti. :bih: Moramo pomoci!
Slažem se i ja :thumbup: :thumbup: Cober :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: nermin :thumbup: :thumbup:
Post Reply