OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

101power

#26 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by 101power »

imt 539 wrote: E jesi domacin svaka ti cast tri stara 30 god i svi full ispravni. Eto tako se to radi ostali forumasi ugledajte se na pravog domacina
ma ja sam jedan obicni seljak :D nemoj da se ugledaju forumasi ,mogu me slikat pa prijavit policiji ,pa sta cu onda....
Ublehas

#27 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by Ublehas »

Pitam se hoce li ikad iko skloniti one pijacare sa VW Transporterima onim starim s kojih sve visi i nema kakvih boja nema na njima, a o zvuku i dimu iz njih da negovorim. Svako staro auto mogu vidjeti na cesti ali te kombije....fraz me ufati odmah.
101power

#28 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by 101power »

meni je taj vau vau T3 najgori auto na cesti,uvijek su masni i prljavi i gamizu po cesti 40km/h...

gospodar heco pijace :D

Image
VR6

#29 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by VR6 »

Extra vozilica :mrgreen:

Nek mi vala slikaju auto na tehnickom, ak im se da :)

Mada sumnjam da ce to nesto pomoci, jedino mozda protiv krseva, kod kojih se to vidi i na prvi pogled.
edoze

#30 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by edoze »

@101power:to je chunirata verzija,vidis da ima niklovane ratkape,i maglenke,i razlicito postavljene brisace...stvar stila...a sjedista ko u prici :D
zgembo_sa

#31 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by zgembo_sa »

Podrzavam ovo. Krsheve treba skloniti sa ulica. Naravno da ne izazivaju uvijek krsevi teske saobracajne nesrece, ali ako ce to sto cemo ove neispravne stare automobile, kod kojih se na prvi pogled uocavaju nedostaci i neispravnosti skloniti sa ulice, spasiti makar jedan zivot to je apsolutno opravdano.

Takodje sto neko spomenu, obavezno uz ovo treba uvesti i naljepnice na sajbi, da se zna odmah kad je automobil zadnji put bio na tehnickom.
ovajonaj

#32 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by ovajonaj »

ma ovo je glupo... imam priliku da pratim implementaciju ovo sistema i ovo je samo bacanje para.. kamera snima auto kad dodje na valjke i to je to.. uopste nema pojma da li je auto ispravno i da li je proslo teh pregled... jer onaj radnik na programu moze editovati vrijednosti prije nego se konektuje na atest stranicu da uradi tehnicki pregled... i jedina razlika je ta sto ce sad auto morati doci na teh pregled ali i dalje nece morati biti ispravno. mislim wtf?!
Hendrix

#33 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by Hendrix »

Mogu li ove rore proći na tehničkom nakon slikanja? :D

Image
Image
ovajonaj

#34 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by ovajonaj »

Hendrix wrote:Mogu li ove rore proći na tehničkom nakon slikanja? :D

Image
Image
mogu jer se auto slika samo od naprijed... i to kad stane na one valjke...
101power

#35 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by 101power »

joj rora ocam'
edoze

#36 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by edoze »

ma moze on
dži el iks-jedan koma ses' :D
and

#37 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by and »

kakva mašta,nije mi jasno kako ovakvi idiotluci nekome padnu na pamet i još će na tom svom kretenizmu zarađivati.
ako ideš na tehnički nije važno da se tamo pojaviš,već da ti kompetentna ustanova koja za to uzima novac pregleda auto,ustanovi nedostatke i izda papir da ti je vozilo ispravno.ne to nije bitno,bitno je da se tamo pojaviš i da te uslikaju.
firma koja ima ovlaštenje da kaže da je tvoje auto ispravno,kada ti da potvrdu treba i da stoji iza toga.ako se vanrednim pregledom ustanovi da je auto neispravno,a neko ti dao potvrdu da je ispravno taj bi za to trebao odgovarati i trebalo bi mu onemogućiti dalji rad.
kako je to riješeno u normalnim zemljama,može li se šta prepisati?
101power

#38 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by 101power »

ovde znaju samo copy-paste jos nisu naucili pisati....
Neelix

#39 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by Neelix »

a neki drugi opet samo znaju laprdati po podforumu bez ijednog konkretnog odgovora na teme.
Edin H.

#40 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by Edin H. »

101power wrote:joj rora ocam'
Rore su strava :mrgreen: :thumbup:
motor

#41 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by motor »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja sam svoje rekao na portalu, a evo da i ovdje ponovim.
Posjedujem automobil koji je 18 godina star i apsolutno tehnicki ispravan.
Ne vidim zasto neki stalno potenciraju pricu da "treba krsheve skloniti sa ceste i da treba ograniciti starost automobila" (ovo drugo se nikada nece desiti).
Nismo svi dovoljno finansijski jaki da si mozemo priustiti nova ili 3 godine stara auta.
Licno ne smatram da bilo koga ugrozavam svojim prisustvom na cesti, dokle god se pridrzavam saobracajnih znakova i propisa.
Na portalu poce prica da nije ni automobil za svakoga, ko ne moze da si priusti, ispade haman pa novo auto, ne treba ni da se vozi i treba da koristi javni prevoz.
Ja nisam u situaciji da dam ni 10k KM za automobil i imam to sto imam, i u njemu vozim dvoje djece i ponasam se odgovorno, ako ne zbog drugih, a ono zbog njih.
Pozdravljam uvidjenje obaveznog slikanja na tehnickom (mada ce i od toga da ispadne cirkus), a sva ostala prica o starosti i neispravnosti vozila je mozda za neku drugu temu.
Jedan kratak osvrt na ovaj post. Pises da vozis auto staro 18 godina i kazes da je tehnicki ispravno. Ok, to vjerovatno mozes potvrditi posljednjim teh. pregledom. Malo kasnije demantujes sam sebe, kada pises da nisi u situaciji dati ni 10 km za auto...., sto meni daje sliku da tvoje auto ipak nije teh. ispravno. Poznato je da kod nas auta prolaze na teh. pregledo olako i da se vecina nedostataka pravilno ne indentifikuje. Da imamo pravi pregled stanja na teh. pregledu ti bi sa svojim autom svake godine imao minimalno 300 km troskova, kako bi svoje auto doveo u ispravno stanje, onda bi i sam poceo razmisljati da tvoje auto ipak nije teh. ispravno.
Imam prijatelja koji zivi u Austriji i vozi Golf 3. Svake godine na teh. pregledu ostavi milju eura. Auto je staro kao i tvoje i izgledom je u super stanju. Jedne godine zamijeni kompletne kocnice, mozes zaboraviti mjenjanje samo pakni i diskova, mjenja se sve komplet. Sljedece godine kapa negdje ulje ili otisli seleni..., onda opet sljedece godine mjenja kompletne kocnice, jer one imaju garanciju dvije godine, a na tako starom auto ako vide da je istekla garancija za kocnice, mjenjaju ih, pa da si preso samo 100 km u dvije godine.

Ne mislim da su sva starija auta tehnicki neispravna, ali sa starosti sve brze strada..., da ne govorim da na autu starom 18 godina svi gumeni dijelovi, remenovi i crijeva trebaju vec odavno biti izmjenjena, dobar dio mehanicki dijelova, a ta godista u vecini slucajeva nisu imala pocincanu karoseriju.

Ziv i zdrav bio i promijeni auto za dosta mladje!
101power

#42 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by 101power »

malo si se zajebao,nije ovo austija...ja imam aute stare 30 godina i ne mislim ih mijenjat nikad....
chuchumbamayumbe

#43 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by chuchumbamayumbe »

motor wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja sam svoje rekao na portalu, a evo da i ovdje ponovim.
Posjedujem automobil koji je 18 godina star i apsolutno tehnicki ispravan.
Ne vidim zasto neki stalno potenciraju pricu da "treba krsheve skloniti sa ceste i da treba ograniciti starost automobila" (ovo drugo se nikada nece desiti).
Nismo svi dovoljno finansijski jaki da si mozemo priustiti nova ili 3 godine stara auta.
Licno ne smatram da bilo koga ugrozavam svojim prisustvom na cesti, dokle god se pridrzavam saobracajnih znakova i propisa.
Na portalu poce prica da nije ni automobil za svakoga, ko ne moze da si priusti, ispade haman pa novo auto, ne treba ni da se vozi i treba da koristi javni prevoz.
Ja nisam u situaciji da dam ni 10k KM za automobil i imam to sto imam, i u njemu vozim dvoje djece i ponasam se odgovorno, ako ne zbog drugih, a ono zbog njih.
Pozdravljam uvidjenje obaveznog slikanja na tehnickom (mada ce i od toga da ispadne cirkus), a sva ostala prica o starosti i neispravnosti vozila je mozda za neku drugu temu.
Jedan kratak osvrt na ovaj post. Pises da vozis auto staro 18 godina i kazes da je tehnicki ispravno. Ok, to vjerovatno mozes potvrditi posljednjim teh. pregledom. Malo kasnije demantujes sam sebe, kada pises da nisi u situaciji dati ni 10 km za auto...., sto meni daje sliku da tvoje auto ipak nije teh. ispravno. Poznato je da kod nas auta prolaze na teh. pregledo olako i da se vecina nedostataka pravilno ne indentifikuje. Da imamo pravi pregled stanja na teh. pregledu ti bi sa svojim autom svake godine imao minimalno 300 km troskova, kako bi svoje auto doveo u ispravno stanje, onda bi i sam poceo razmisljati da tvoje auto ipak nije teh. ispravno.
Imam prijatelja koji zivi u Austriji i vozi Golf 3. Svake godine na teh. pregledu ostavi milju eura. Auto je staro kao i tvoje i izgledom je u super stanju. Jedne godine zamijeni kompletne kocnice, mozes zaboraviti mjenjanje samo pakni i diskova, mjenja se sve komplet. Sljedece godine kapa negdje ulje ili otisli seleni..., onda opet sljedece godine mjenja kompletne kocnice, jer one imaju garanciju dvije godine, a na tako starom auto ako vide da je istekla garancija za kocnice, mjenjaju ih, pa da si preso samo 100 km u dvije godine.

Ne mislim da su sva starija auta tehnicki neispravna, ali sa starosti sve brze strada..., da ne govorim da na autu starom 18 godina svi gumeni dijelovi, remenovi i crijeva trebaju vec odavno biti izmjenjena, dobar dio mehanicki dijelova, a ta godista u vecini slucajeva nisu imala pocincanu karoseriju.

Ziv i zdrav bio i promijeni auto za dosta mladje!
Hvala na savjetu, u svakom slucaju.
Otkuda zakljucujes da, zato sto nemam para za automobil od 10k KM, moje auto nije tehnicki ispravno?! Mozda bih trebao imati 12.999 KM pa da mi povjerujes da mi je automobil tehnicki ispravan? Mislim?! :roll:
Nisam jedan od onih koji ce jesti kifle u Imaretu a vozati novi automobil. Nisam kompleksash, nemam mobitel od 1000km, i slicno, ne patim od markiranih stvari, i slicno.
Mozda sam se pogresno i izrazio, imam 10k KM, mogao bih kupiti i novo auto na kredit, ali mislim da je na danasnjoj situaciji veliki rizik upustati se u tavko nesto, na stranu to sto imam solidno auto i nemam potrebu da ga mijenjam iz razloga tehnicke (ne)ispravnosti. Mijenjacu ga zato sto imam dvoje djece i postalo nam je pretijesno u njemu, i samo zbog toga.
Moje kocnice su u tip-top stanju tako da zaista nema potrebe da mijenjam nesto glede toga, pogotovu ne kompletnu celjust, kako tvoj haver radi. Zna se da se provjere dihtunzi (prstenovi) na klipu, gumice, zna se kada se mijenja kocioni fluid i koji se stavlja. To sto gore u Austiji vas deru na servisima ne mora znaciti da i mi ovdje u Bosni moramo biti bekani i govoriti jes, jes... Zaista ne znam zasto bi tvoj poznanik ostavljao svake godine 1000 Eura na tehnickom za Golfa 3, za automobil koji, realno, gore ne kosta vise od 2000Eura, kakav god da je?! :? :shock: :roll:
Moj automobil ne trosi niti kap ulja, a sve selene sam izmjenjao prosle godine.
Ima malo hrdje na obrvama, to planiram odraditi ove godine.
Kada ode kugla, krajnica, lezaj, manzetna (ako nesto ode), to se odradi, uradi se shpura i to je to.
Zaista ne vidim zasto bih kupovao novije auto (osim iz razloga sigurnosti u pogledu NCAP testova i dodatne opreme koju moj automobil nema)?!
Osim mozda ako imam malu kitu, pa taj nedostatak da nadoknadim kubikazom motora, sto u mom slucaju nema potrebe jer je zapremina 1.5l. Sve ti se samo kazalo.
Jos nesto?
Ziv i ti meni i zdrav bio, a pored vas gore jos zdraviji ce biti ti majtori po servisima sto vas tako klepaju po ushima.
chuchumbamayumbe

#44 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by chuchumbamayumbe »

BTW,
Pozovi jarana neka prije tehnickog dodje u Bosnu, uradicemo mu full generalku motora i svega, izmijenjati sve kocione elemente i svo podvozje, sve sa racunom, nece ga izaci vise od 1000 Eura, sa rukama.
Karabaja

#45 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by Karabaja »

Zdravo! Ja se zovem Miško i imam 17 godina. Pozivam vas sve na takmičenje u tehničkom pregledu :razz:

Image
mrtva kokoš

#46 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by mrtva kokoš »

ove godine sam bio prvi put na teh,pregledu tak da neznam kak to stvarno funkcionise.zna li mi neko reci sta je zaprave tehnicki pregled.na ovom mijestu na kojem sam ja bio to se obavilo za 5 min.znaci samo su auto stavili na one krugove za tockove 2,3 puta pokreni zaustavi i to je bilo to i za to uzese 30km :roll: .tako da bih volio znati sta sve teh.pregled obuhvata da bih znao sl.put kada odem zahtijevati potpuni teh pregled.a ne da me se kutarisu sto prije :-x ..pozzz
Karabaja

#47 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by Karabaja »

Vozači.... štedite gorivo!

Image
dadoka84

#48 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by dadoka84 »

motor wrote: Malo kasnije demantujes sam sebe, kada pises da nisi u situaciji dati ni 10 km za auto...., sto meni daje sliku da tvoje auto ipak nije teh. ispravno.
chuchumbamayumbe wrote:
Motor, slabo ti daje sliku kad ne čitaš šta piše. Covjek nije rekao da nema 10 konvertibilnih maraka, nego 10 000 :D
starii

#49 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by starii »

znal iko pošto je sad tehnički pregled auta, Fabia je u pitanju? i gdje je najbolje to u sarajevu uraditi..thx
ado-šampion

#50 Re: OBVEZNA FOTOGRAFIJA SA TEHNIČKOG PREGLEDA

Post by ado-šampion »

Motor je donekle u pravu. Većina tih auta koju su prešla 200, 250 milja su razdrndana, na 100 na sat se tresu ko da boluju od Parkinsona. I nema tog servisa koji će to popravit. A nema ni tog tehničkog koji će reći "Jaro ovo nema lijeka, lagano cenera pod brisač i ostavi ga kod kanti", jer bi u tom slučaju trećina auta koja se danas voze po BH cestama ostala pored ceste, a onda se kupuje 30% manje goriva, itd, da ne duljim daleko od teme.
Post Reply