Naravno.
Samo zaboravila si spomenuti i vatikansko-komiternovsko-masonsko-zidovsku zavjeru protiv Srba.
Ne brini Irena.Nisu Bh. muslimani tako radikalni u svom fundamentu. Stvarno nisu. Nijaz je prvenstveno komunista. Na stranu sve dr. ali nije on fundamentalista.Naravno.
Samo zaboravila si spomenuti i vatikansko-komiternovsko-masonsko-zidovsku zavjeru protiv Srba.
Pocelo je to sa "zar i ti sine Brute", pa preko urote Zrinjskih i Frankopana - do danasnjeg dana. Kontinuitet zavjere protiv 'vitalnih nacionalnih interesa' sva tri naroda u BiH, posebno srpskog. Cak je i vidoviti Tarabic bio urotnik protiv svoga naroda. Zelio ih je sve zgurati u hladovinu krosnje jedne jedine 'srpske' kruske'.Prenj wrote:Naravno.IRENA wrote:Nijaz je islamski fundamentalista!
http://www.sarajevo-rs.com
Sarajevstina konacno proradila, svaka cast! Nije ni cudo sto vam pola Bosne jebe mater sarajevsku, od Bihaca, Tuzle, preko Zenice, istocne Bosne pa evo i do Stoca!svitac wrote:Sve izbjeglice i prognani došli su u Sarajevo s početka rata.Neka su, ništa protiv.Samo dok je moj suprug bio u armiji, oni su sjedili samnom uSvitac, krajnje je vrijeme da ljude pocnes ocjenjivati po stavovima, ne po mjestu stanovanja ili porijekla.
Takodje, skoro svi mi ako malo zacackamo po porodicnim korijenima, ..., malo ce tu starih Sarajlija ostati
MOJOJ podrumskoj prostoriji , koju sam ja morala napustiti i otoći u sklonište.Nisam htjela da im smetam a bilo ih je mnogo. Kasnije su oni meni govorili da nas ONI i BRANE i HRANE !?
Znaš li zašto ? Zato što sam ja bila građanin drugoga reda a oni privilegirani od stranke SDA u kojoj su do danas.Niko se nije vratio
definitivno iako su opravili juće i vratili sve u prvobitno stanje.
" Sa nima i divlja kultura i poslije rata novi ratni obračuni po ulicama, trgovinama, stanovima, javnom saobračaju, to sve neke nakinđurene jelke, uniformisali se '95.god. njihovi muževi, sad pustili meHke bradice i oblače kraće široke hlaćice a ti mene prozivaš da je meni vrijeme da ne gledam porijeklo ?
Ja ne gledam na njih kao na strance, ali oni na mene da.Ogromne su razlike u tome što su se il oni promijenili a ja ostala ista, čak sam se uprostila. Prenju zašto sanđaklije , istočnjaci il' šveđani sebe da uzdižu a ne znaju se "konektovati na daljinski", imaju umjesto kontrakcija "atrakcije" neko ih "matletira", kupuju "komooooode", ...da ne nabrajam , al' ipak su oni nešto i sve je njihovo samo ne rodno selo.
Neču ni da ih gledam ni čujem.
Nisam ja niko al neću da me glasačka stoka iskorištava ko SDA stranku a veze nemaju sa religijom. Na groblje nikada nisu išle muslimanke i nikada nije pisalo na umrlici "kuća žalosti", i nikada se nisu stari muslimani pozdravljali drugačije sem merhaba, a sada samo što ne vaze odmah pri pozdravu a i to sam jednom doživjela ...
Nisam ja ni lokal ni global patriota.Sve dok se ne zemlja ne uredi kako treba.
Zdravo
Slazem se ali samo djelomicno s tobom Prenj! Jer, mislim da i Svitac ima pravo!Prenj wrote:Sarajevo je prije II svjetskog rata imalo svega 60.000 stanovnika. Kraj rata nisu docekali mnogi Jevreji, koje su pobili fasisti, ali ni mnogi Hrvati, Nijemci, Austrijanci, ..., koji su zbog zlocina koje su pocinile ustase i njemacki fasisti morali napustiti grad.svitac wrote:Nikad. Na žalost. Valjda bi imala više smisla za ....da jesu.Prenj wrote:Svitac,
kada su tvoji stigli u Sarajevo?
U popisu 1991. u gradu je preko 400.000 stanovnika, od kojih je ogromna vecina nekad u njega DOSLA, kao sto su sadasnji novi stanovnici, koje ti ne volis, dosli poslije ovog rata.
Istorija Sarajeva nije usamljena, pun je svijet takvih gradova.
Grad koji nije u stanju da primi nove stanovnike i nauci ih da zive u gradu i ne zasluzuje da bude grad.
Ljude MORAMO cijeniti prvenstveno po njihovim stavovima.
Kandidati za načelnika opštine Vogošća Asim Sarajlić (SDA):
"Gdje god postoji uređena infrastruktura i regulacioni plan, legalizacijom bespravno izgrađenih objekata riješit ću općinski problem. Bespravno izgrađene objekte koji se nalaze na klizištu neću legalizovati, ali neću ni rušiti. Građanima ću ostaviti na volju da rade s njima šta hoće. Dalju bespravnu gradnju zaustavit će tim stručnih lica koje ću angažovati.
Prenj wrote:Sarajevo je prije II svjetskog rata imalo svega 60.000 stanovnika. Kraj rata nisu docekali mnogi Jevreji, koje su pobili fasisti, ali ni mnogi Hrvati, Nijemci, Austrijanci, ..., koji su zbog zlocina koje su pocinile ustase i njemacki fasisti morali napustiti grad.svitac wrote:Nikad. Na žalost. Valjda bi imala više smisla za ....da jesu.Prenj wrote:Svitac,
kada su tvoji stigli u Sarajevo?
U popisu 1991. u gradu je preko 400.000 stanovnika, od kojih je ogromna vecina nekad u njega DOSLA, kao sto su sadasnji novi stanovnici, koje ti ne volis, dosli poslije ovog rata.
Istorija Sarajeva nije usamljena, pun je svijet takvih gradova.
Grad koji nije u stanju da primi nove stanovnike i nauci ih da zive u gradu i ne zasluzuje da bude grad.
Ljude MORAMO cijeniti prvenstveno po njihovim stavovima.
Beco za rat je potrebno dvoje. Mi sarajlije smo uvijek bili otvoren gostoljubiv narod i PREVIŠE.BECHO wrote:Sarajevstina konacno proradila, svaka cast! Nije ni cudo sto vam pola Bosne jebe mater sarajevsku, od Bihaca, Tuzle, preko Zenice, istocne Bosne pa evo i do Stoca!svitac wrote:Sve izbjeglice i prognani došli su u Sarajevo s početka rata.Neka su, ništa protiv.Samo dok je moj suprug bio u armiji, oni su sjedili samnom uSvitac, krajnje je vrijeme da ljude pocnes ocjenjivati po stavovima, ne po mjestu stanovanja ili porijekla.
Takodje, skoro svi mi ako malo zacackamo po porodicnim korijenima, ..., malo ce tu starih Sarajlija ostati
MOJOJ podrumskoj prostoriji , koju sam ja morala napustiti i otoći u sklonište.Nisam htjela da im smetam a bilo ih je mnogo. Kasnije su oni meni govorili da nas ONI i BRANE i HRANE !?
Znaš li zašto ? Zato što sam ja bila građanin drugoga reda a oni privilegirani od stranke SDA u kojoj su do danas.Niko se nije vratio
definitivno iako su opravili juće i vratili sve u prvobitno stanje.
" Sa nima i divlja kultura i poslije rata novi ratni obračuni po ulicama, trgovinama, stanovima, javnom saobračaju, to sve neke nakinđurene jelke, uniformisali se '95.god. njihovi muževi, sad pustili meHke bradice i oblače kraće široke hlaćice a ti mene prozivaš da je meni vrijeme da ne gledam porijeklo ?
Ja ne gledam na njih kao na strance, ali oni na mene da.Ogromne su razlike u tome što su se il oni promijenili a ja ostala ista, čak sam se uprostila. Prenju zašto sanđaklije , istočnjaci il' šveđani sebe da uzdižu a ne znaju se "konektovati na daljinski", imaju umjesto kontrakcija "atrakcije" neko ih "matletira", kupuju "komooooode", ...da ne nabrajam , al' ipak su oni nešto i sve je njihovo samo ne rodno selo.
Neču ni da ih gledam ni čujem.
Nisam ja niko al neću da me glasačka stoka iskorištava ko SDA stranku a veze nemaju sa religijom. Na groblje nikada nisu išle muslimanke i nikada nije pisalo na umrlici "kuća žalosti", i nikada se nisu stari muslimani pozdravljali drugačije sem merhaba, a sada samo što ne vaze odmah pri pozdravu a i to sam jednom doživjela ...
Nisam ja ni lokal ni global patriota.Sve dok se ne zemlja ne uredi kako treba.
ZdravoNego kako bi bilo da vratite sve one sto su vas gadjali s brda a otjerate ove jadne ljude iz Istocne Bosne koji su se ne svojom voljom naselili u Sarajevo nego voljom vasih 'planinara'? Time bi, cini se, decenijski problem bio rijesen?!
no-igdje directly from down underFair Life wrote: Ne mogu pronaci noigdje ...."
...a za agresiju duplo manjeFair Life wrote: U svakom slucaju: "Spavaj mirno, rata nece biti. Za rat je potrebno dvoje."
ma jok, baPrenj wrote:[Upomoc, Grbavica70 se vratio!!!!!!!!!!!!!!!!!
eto, da nije haram, sad bih se s tobom kladioPrenj wrote:Stavrogin mislis?
Sumnjam, on nije znao ni dvije recenice sastaviti.
ja *urac sijecem ako si ti normalna SVITAC ociju mi, ti ama bas svaku temu koristis da malo SDA oblatis, ne kontam samo odkuda tolika mrznja ne kontam nikako odkuda, za tebe nema veze koja je tema uglavnom SDA je kriva kao sada kad negdje neka bomba odvali i dovoljno samo da se spomenu muslimani i svima sve jasno ko je i sta je....de malo smanji dozivljaje dobices nedaj boze kakve napade pa ostase djeca sirota, kontash!Znaš li zašto ? Zato što sam ja bila građanin drugoga reda a oni privilegirani od stranke SDA u kojoj su do danas.Niko se nije vratio