Nijaz Durakovic o novom ratu u BiH !!!

Prenj

Post by Prenj »

IRENA wrote:Nijaz je islamski fundamentalista!

http://www.sarajevo-rs.com
Naravno.
Samo zaboravila si spomenuti i vatikansko-komiternovsko-masonsko-zidovsku zavjeru protiv Srba.
svitac

Post by svitac »

Naravno.
Samo zaboravila si spomenuti i vatikansko-komiternovsko-masonsko-zidovsku zavjeru protiv Srba.
Ne brini Irena.Nisu Bh. muslimani tako radikalni u svom fundamentu. Stvarno nisu. Nijaz je prvenstveno komunista. Na stranu sve dr. ali nije on fundamentalista.
Ovo što ti reče Prenj je kristalno čista istina. Ako ne znaš prouči to malo.
Fair Life

Post by Fair Life »

Prenj wrote:
IRENA wrote:Nijaz je islamski fundamentalista!
http://www.sarajevo-rs.com
Naravno.
Pocelo je to sa "zar i ti sine Brute", pa preko urote Zrinjskih i Frankopana - do danasnjeg dana. Kontinuitet zavjere protiv 'vitalnih nacionalnih interesa' sva tri naroda u BiH, posebno srpskog. Cak je i vidoviti Tarabic bio urotnik protiv svoga naroda. Zelio ih je sve zgurati u hladovinu krosnje jedne jedine 'srpske' kruske'.

Umij se hladnom vodom Irena i pocesljaj se. Vezi masnice !
svitac

Post by svitac »

Naravno.
Ma opusti se djevojcice i samo naprijed :)

Svi koji svojataju Boga idu u pakao. :( :x
BECHO

Post by BECHO »

svitac wrote:
Svitac, krajnje je vrijeme da ljude pocnes ocjenjivati po stavovima, ne po mjestu stanovanja ili porijekla.
Takodje, skoro svi mi ako malo zacackamo po porodicnim korijenima, ..., malo ce tu starih Sarajlija ostati
Sve izbjeglice i prognani došli su u Sarajevo s početka rata.Neka su, ništa protiv.Samo dok je moj suprug bio u armiji, oni su sjedili samnom u
MOJOJ podrumskoj prostoriji , koju sam ja morala napustiti i otoći u sklonište.Nisam htjela da im smetam a bilo ih je mnogo. Kasnije su oni meni govorili da nas ONI i BRANE i HRANE !?
Znaš li zašto ? Zato što sam ja bila građanin drugoga reda a oni privilegirani od stranke SDA u kojoj su do danas.Niko se nije vratio
definitivno iako su opravili juće i vratili sve u prvobitno stanje.
" Sa nima i divlja kultura i poslije rata novi ratni obračuni po ulicama, trgovinama, stanovima, javnom saobračaju, to sve neke nakinđurene jelke, uniformisali se '95.god. njihovi muževi, sad pustili meHke bradice i oblače kraće široke hlaćice a ti mene prozivaš da je meni vrijeme da ne gledam porijeklo ?
Ja ne gledam na njih kao na strance, ali oni na mene da.Ogromne su razlike u tome što su se il oni promijenili a ja ostala ista, čak sam se uprostila. Prenju zašto sanđaklije , istočnjaci il' šveđani sebe da uzdižu a ne znaju se "konektovati na daljinski", imaju umjesto kontrakcija "atrakcije" neko ih "matletira", kupuju "komooooode", ...da ne nabrajam , al' ipak su oni nešto i sve je njihovo samo ne rodno selo.
Neču ni da ih gledam ni čujem.
Nisam ja niko al neću da me glasačka stoka iskorištava ko SDA stranku a veze nemaju sa religijom. Na groblje nikada nisu išle muslimanke i nikada nije pisalo na umrlici "kuća žalosti", i nikada se nisu stari muslimani pozdravljali drugačije sem merhaba, a sada samo što ne vaze odmah pri pozdravu a i to sam jednom doživjela ...
Nisam ja ni lokal ni global patriota.Sve dok se ne zemlja ne uredi kako treba.
Zdravo
Sarajevstina konacno proradila, svaka cast! Nije ni cudo sto vam pola Bosne jebe mater sarajevsku, od Bihaca, Tuzle, preko Zenice, istocne Bosne pa evo i do Stoca! :-) Nego kako bi bilo da vratite sve one sto su vas gadjali s brda a otjerate ove jadne ljude iz Istocne Bosne koji su se ne svojom voljom naselili u Sarajevo nego voljom vasih 'planinara'? Time bi, cini se, decenijski problem bio rijesen?! ;)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prenj wrote:
svitac wrote:
Prenj wrote:Svitac,

kada su tvoji stigli u Sarajevo?
Nikad. Na žalost. Valjda bi imala više smisla za ....da jesu.
Sarajevo je prije II svjetskog rata imalo svega 60.000 stanovnika. Kraj rata nisu docekali mnogi Jevreji, koje su pobili fasisti, ali ni mnogi Hrvati, Nijemci, Austrijanci, ..., koji su zbog zlocina koje su pocinile ustase i njemacki fasisti morali napustiti grad.
U popisu 1991. u gradu je preko 400.000 stanovnika, od kojih je ogromna vecina nekad u njega DOSLA, kao sto su sadasnji novi stanovnici, koje ti ne volis, dosli poslije ovog rata.
Istorija Sarajeva nije usamljena, pun je svijet takvih gradova.

Grad koji nije u stanju da primi nove stanovnike i nauci ih da zive u gradu i ne zasluzuje da bude grad.
Ljude MORAMO cijeniti prvenstveno po njihovim stavovima.
Slazem se ali samo djelomicno s tobom Prenj! Jer, mislim da i Svitac ima pravo!
Nije u pitanju da li ce covjek prihvatiti nove sugradjane ili nece. U pitanju je da li ti novi sugradjani jednako tako zele da prihvate one koji su ih primili u svoje skute. Ako nije tako, bojim se da je reakcija Svitca normalna i opravdana!
A tebi Svitac moram napisati na nesto sto pomenu u jednoj poruci gore. I ja sam se pitao, jesam li se JA promjenio ili ONI? Skontao sam defintivno da je ipak do njih... Da, do njih, nacionalista i sovinista. Naime, JA sam se promjenio a oni su ostali da vladaju i misle na isti nacin na koji su ih ucili oni po kojima oni danas pljuju - komunisti. Jednoumlje, jednoumlje i na kraju njihov stadij poslije komunizma - BEZUMLJE!
Prenj

Post by Prenj »

Vodenjak,

Grad mora da pravi pravila zivljenja i 'natjera' sviju da zive po njima.

Sta mislis kako se New York uspio izboriti sa milionima 'dosli' iz cijeloga svijeta?

Ali najveca greska je svih onih sto smatraj sebe 'gradskom' rajom i kojima je Grad strasno bitan kada ipak glasaju za 'ruralne' nacionalne stranke i onda omoguce 'doslama' da kreiraju pravila Grada.

Vidi ovaj primjer.
Tip je u medjuvremenu postao novi nacelnik opstine Vogosca.
(Preneseno iz "Nezavisnih")
Kandidati za načelnika opštine Vogošća Asim Sarajlić (SDA):
"Gdje god postoji uređena infrastruktura i regulacioni plan, legalizacijom bespravno izgrađenih objekata riješit ću općinski problem. Bespravno izgrađene objekte koji se nalaze na klizištu neću legalizovati, ali neću ni rušiti. Građanima ću ostaviti na volju da rade s njima šta hoće. Dalju bespravnu gradnju zaustavit će tim stručnih lica koje ću angažovati.
seas of cheese

Post by seas of cheese »

Prenj wrote:
svitac wrote:
Prenj wrote:Svitac,

kada su tvoji stigli u Sarajevo?
Nikad. Na žalost. Valjda bi imala više smisla za ....da jesu.
Sarajevo je prije II svjetskog rata imalo svega 60.000 stanovnika. Kraj rata nisu docekali mnogi Jevreji, koje su pobili fasisti, ali ni mnogi Hrvati, Nijemci, Austrijanci, ..., koji su zbog zlocina koje su pocinile ustase i njemacki fasisti morali napustiti grad.
U popisu 1991. u gradu je preko 400.000 stanovnika, od kojih je ogromna vecina nekad u njega DOSLA, kao sto su sadasnji novi stanovnici, koje ti ne volis, dosli poslije ovog rata.
Istorija Sarajeva nije usamljena, pun je svijet takvih gradova.

Grad koji nije u stanju da primi nove stanovnike i nauci ih da zive u gradu i ne zasluzuje da bude grad.
Ljude MORAMO cijeniti prvenstveno po njihovim stavovima.

jadni jevreji i mnogobrojni hrvati, nijemci i astrijanci, nije njima bilo fino ko srbima u sarajevu za vrijeme ndh. vidim kakav ti je stav.
Prenj

Post by Prenj »

seas of cheese wrote: jadni jevreji i mnogobrojni hrvati, nijemci i astrijanci, nije njima bilo fino ko srbima u sarajevu za vrijeme ndh. vidim kakav ti je stav.
Upomoc, Grbavica70 se vratio!!!!!!!!!!!!!!!!!
svitac

Post by svitac »

BECHO wrote:
svitac wrote:
Svitac, krajnje je vrijeme da ljude pocnes ocjenjivati po stavovima, ne po mjestu stanovanja ili porijekla.
Takodje, skoro svi mi ako malo zacackamo po porodicnim korijenima, ..., malo ce tu starih Sarajlija ostati
Sve izbjeglice i prognani došli su u Sarajevo s početka rata.Neka su, ništa protiv.Samo dok je moj suprug bio u armiji, oni su sjedili samnom u
MOJOJ podrumskoj prostoriji , koju sam ja morala napustiti i otoći u sklonište.Nisam htjela da im smetam a bilo ih je mnogo. Kasnije su oni meni govorili da nas ONI i BRANE i HRANE !?
Znaš li zašto ? Zato što sam ja bila građanin drugoga reda a oni privilegirani od stranke SDA u kojoj su do danas.Niko se nije vratio
definitivno iako su opravili juće i vratili sve u prvobitno stanje.
" Sa nima i divlja kultura i poslije rata novi ratni obračuni po ulicama, trgovinama, stanovima, javnom saobračaju, to sve neke nakinđurene jelke, uniformisali se '95.god. njihovi muževi, sad pustili meHke bradice i oblače kraće široke hlaćice a ti mene prozivaš da je meni vrijeme da ne gledam porijeklo ?
Ja ne gledam na njih kao na strance, ali oni na mene da.Ogromne su razlike u tome što su se il oni promijenili a ja ostala ista, čak sam se uprostila. Prenju zašto sanđaklije , istočnjaci il' šveđani sebe da uzdižu a ne znaju se "konektovati na daljinski", imaju umjesto kontrakcija "atrakcije" neko ih "matletira", kupuju "komooooode", ...da ne nabrajam , al' ipak su oni nešto i sve je njihovo samo ne rodno selo.
Neču ni da ih gledam ni čujem.
Nisam ja niko al neću da me glasačka stoka iskorištava ko SDA stranku a veze nemaju sa religijom. Na groblje nikada nisu išle muslimanke i nikada nije pisalo na umrlici "kuća žalosti", i nikada se nisu stari muslimani pozdravljali drugačije sem merhaba, a sada samo što ne vaze odmah pri pozdravu a i to sam jednom doživjela ...
Nisam ja ni lokal ni global patriota.Sve dok se ne zemlja ne uredi kako treba.
Zdravo
Sarajevstina konacno proradila, svaka cast! Nije ni cudo sto vam pola Bosne jebe mater sarajevsku, od Bihaca, Tuzle, preko Zenice, istocne Bosne pa evo i do Stoca! :-) Nego kako bi bilo da vratite sve one sto su vas gadjali s brda a otjerate ove jadne ljude iz Istocne Bosne koji su se ne svojom voljom naselili u Sarajevo nego voljom vasih 'planinara'? Time bi, cini se, decenijski problem bio rijesen?! ;)
Beco za rat je potrebno dvoje. Mi sarajlije smo uvijek bili otvoren gostoljubiv narod i PREVIŠE.
Toliko da su nas svi bukvalno počeli tretirati i to oni koji ni metka ZA svoje selo nisu ispalili smjestili su se u Sarajevu da bi sarajlije tretirali građanima drugoga il trecega reda.
Nisi fer što svjesno izvrčeš moje riječi jer si ti rekao da bi nam trebali doći planinari ? Gdje sam ja to spomenula ? Nigdje. Samo da nikada nije u gradu bilo ovoliko svega što nije primjereno građanima i gradu to je tačno. Svim tvojim nabrojanim Sarajevo je (osim Tuzli ) pružilo utočište,
posao, obrazovanje, sve javne uslužne djelatnosti i dr. gradske blagodeti, da bi isti pljuvali po gradu i još se desi svaki dan barem nekoliko razbojništava, tuča, pljački, provala u stanove, i svih kriminalnih radnji koje prijašnji sarajevski kriminalci nisu mogli činiti u sarajevu nego su završavali po čuzama, a onda bi spas tražili u Italiji , Njemačkoj i širom svijeta. Sada je Sarajevo centar svijeta u svim kriminalnim radnjama.
Koliko procentualno sada ima sarajlija kao počinioca kriminala ? Pratila sam to po nagovoru jedne "sarajevske" dame koja je došla u Sarajevo prije 18. god. i sada ONA govori ono što će govoriti drugi : "Sarajevo su nam seljaci zagadili."
Da ja dođem u tvoju kuću normalno da moram poštovati tvoj kucni red. Zamisli ti me primiš a ja ti naređujem raspored po stanu?
Tvoja priča je klasika. Odmah se pozivate na planinare. Napad je najbolja planinska odbrambena strategija.

Pozdrav
LudoALudjiJA

#36 Re: Nijaz Durakovic o novom ratu u BiH !!!

Post by LudoALudjiJA »

Fair Life wrote: Ne mogu pronaci noigdje ...."
no-igdje directly from down under
before "nigdje", "nowhere" -after
coining a new expression
with international spirit
and the balkans passion :D
he's an aussie, not a brit ;)
Fair Life wrote: U svakom slucaju: "Spavaj mirno, rata nece biti. Za rat je potrebno dvoje."
...a za agresiju duplo manje
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Prenj wrote:[Upomoc, Grbavica70 se vratio!!!!!!!!!!!!!!!!!
ma jok, ba
nego bivsi lik iz djela dostojevskog
sto izigrava (sve)kriticara (bjelo)svjetskog
Prenj

Post by Prenj »

Stavrogin mislis?
Sumnjam, on nije znao ni dvije recenice sastaviti.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Prenj wrote:Stavrogin mislis?
eto, da nije haram, sad bih se s tobom kladio ;)
Prenj

Post by Prenj »

Sad se umisio, ko je da je.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

seas of cheese..who you are? tell us please…are U a tzar…be at ease…do you drive a car…where are of your rivers springs? tell us that and many things…I’ve given it a thought, fella, could you be a mozzarella?…or maybe parmesan which is at lunches done…”done” meaning “eaten”, as “threshed” means “beaten”…or you are edam, that would be fun…mysteries are many, I hope u do not suffer from rabies and that you are a harmless cheese…ignore them saying every cheese stinks, there are many without bad smell, for them exist net links…fridge is hell…so, say “cheese”-now u can smile, be happy please, forget the volitional exile…it's better to sunbath than freeze :D
Prenj

Post by Prenj »

LudoALudjiJA wrote:
Prenj wrote:Stavrogin mislis?
eto, da nije haram, sad bih se s tobom kladio ;)
Stavrogin je, u pravu si!!!!

MODERATOR, UPOMOC, STAVROGIN SE VRATIO!!!!
ventoli

Post by ventoli »

:lol: :lol: :lol: Najbolja izjava je :''Nije znao sastaviti dvije recenice''
bosniaque

Post by bosniaque »

ja *urac sijecem ako si ti normalna SVITAC ociju mi, ti ama bas svaku temu koristis da malo SDA oblatis, ne kontam samo odkuda tolika mrznja ne kontam nikako odkuda, za tebe nema veze koja je tema uglavnom SDA je kriva kao sada kad negdje neka bomba odvali i dovoljno samo da se spomenu muslimani i svima sve jasno ko je i sta je....de malo smanji dozivljaje dobices nedaj boze kakve napade pa ostase djeca sirota, kontash! :-)
cipelici

Post by cipelici »

:) Ma ne brini za mene a ni za sebe :) ako me ko upuca bit ću šehid.
Samo nek' je po redu. Shvati ako hočeš da nikoga ne mrzim , da želim mir svima nama i tebi i BEČI i Bosniaqu, i winetu-u i OŽPanasoniku i
svima sa foruma aki kadse skinem sa foruma kao što sutra već konačno moram izaći van sa prijateljicama u cunjanje fradom, kafa i pivo il' tako što ...svemu na kraju ima kraj.
Lijepo mi sanjaj i
ni slučajno u meni koja jesam za SDP
ne gledaj svoga protivnika
na kraju svi smo individue za sebe

lijep i miran ti želim san
da sutrašnji ti bude bolji oc canašnjeg dan

Sada te najljepše pozdravlja-mo
znaš zašto : MI ili JA
spaho

Post by spaho »

SVITAC---->>>(Mi sarajlije smo uvijek bili otvoren gostoljubiv narod i PREVIŠE.
Toliko da su nas svi bukvalno počeli tretirati i to oni koji ni metka ZA svoje selo nisu ispalili smjestili su se u Sarajevu da bi sarajlije tretirali građanima drugoga il trecega reda.)

To je razmisljane koje sam vec cuo dok sam bio u izbjeglistvu u Zenici jedan period (inace sam iz Vogosce)...kazu sto nisi branio svoje...da nas napadnu mi bi odbranili Zenicu...tad sam bio jos dijete ali znam da me to pogodilo vise nego ponasanje cetnika u Vogosci(inice prvih komsija)
Ali dobro ja sam tolerantan znam da se neki bolesni umovi koji imaju neke komplekse ne mogu promjeniti,zato sam davno oguglao na raznorazne izljeve laznog potariotizna i laznog gradjanstva...jednostavno covjek navikne pa se i ne cudi najcudnijim stvarima na svijetu.

PS.istina da u Sarajevu ima kriminala više nego prije rata,ali ima vise i automobila i mobitela i mnogih drugih stvari....jednostavno progresija jednog grada znaci da se sve uvecava pa tako i stopa kriminaliteta...ajde mi ti garantuj da nije bilo agresije da bi sad bilo manje kriminalaca nego ranije,droga nije postojala u obliku koji je sada,djeca su bila bezbrizna a sada kad se rode odmad dobiju PS i pucaju na sve i svasta sto se pojavi na ekranu.....vec u 13 imaju stecenu agresivnost...ali dobro...znam .....za sve je kriva SDA :-D
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

Spaho dali si ti siguran da su te tvoje komsije (cetnici)imali clansku knjizicu Ravnogorskog pokreta ili neciju drugu,ili nekoliko njih pod ponjavom?
bosniaque

Post by bosniaque »

sa heckleromImage i u tenama, kaze on brani svoj grad a ko ne brani grad za njega je smrad! :D :D [/quote]
cipelici

Post by cipelici »

:D zabraniti nosenje oruzja pod hitno :oops:
Nije bas lijepa slika Bosniaquo :roll:
Blue_Ocean

Post by Blue_Ocean »

Stovani prof. dr. "nekih nauka" i marksizma i ispiranja mozga i politke oko plota, opet sve vidi u troduplo. Valjda ga malo pice povuklo.

Nema veceg supljatora i blesana od njega.

RAT JE NJEMU U GLAVI ODAVNO. MISLIM DA SE NAJBOLJE OSJECA KAD JE POD "GASOM".

Nijaz Durakovic je ubjedljivi i najveci komunjarski smrad na cijelom Balkanu. Obicni kum mafije.
Post Reply