operacija krajnika ( tonzile)

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

brr

#26 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by brr »

Moja rodica (18) je operisala krajnike na Kosevu(uho,grlo,nos),mislim kod dr.Alagic.Bila je jako zadovoljna.Preporucila bih opstu anesteziju.Trebali bi se oporaviti za 8-10 dana.Vrlo je bitno na pocetku jesti samo tecno i zitko,da se rana ne zapara.Mislim da doktori poslije operacije daju upute sto se tice jela.Rodica je dobila napismeno za svaki dan oporavka sta treba jesti.Pridrzavala se toga i sve je bilo OK.Sretno!
Hera

#27 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by Hera »

Moja supruga je operisala prije 2 godine u Bosanes klinici kod Kapidzica jer oni rade na starinski nacin tj skalpelom a ne laserom kao Gezo, mi smo gledale po internetu i nasle da laser obicno uzrokuje tezi postoperativni oporavak. Ja sam kod Geze isla nakon toga zbog problema sa sinusima, ljudi to je takav lopov i kradljivac, izlagao me, dao mi laznu dijagnozu, kljukao me tabeletama (koje sam po njegovoj uputi kupovala u apoteci prekoputa njegove ordinacije, s kojom je u talu poslije sam saznala).

Nemoj raditi lokalnom anestezijom, trazi opstu u vojnoj, reci cu ti fol, oni rade test da vide da li mozes podnijeti lokalnu tako sto ti uguraju nesto u grlo i vide da li dobijes nagon za povracanje, ti se pravi da ces se ispovracati :) i dobices opstu. U vojnoj ima onaj stari doktor zaboravila sam mu ime, on je odlican. Uzmi minimalno 10 dana slobodno nakon operacije, pices sljez, jesti sladoled i pudinge, bolice ali se opskrbi voltarenom (supositoriji su bolji jer ih ne moras gutati). Operacija traje 45 minuta.

I svi vi koji se neckate odmah operisite, krajnici mogu uzrokovati strasne komplikacije u tijelu, na bubrezima, kostima itd.. Ako ste umorni slomljeni moja supruga je postala druga osoba nakon operacije puna poleta prije se stalno zalila na koljena ledja da je bole kosti kao neka baba :)
Sretno!
Hera

#28 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by Hera »

kiki-miki wrote:Eh to ti ne bih znala reći-kad sam operisala krajnike tada nisam ništa plaćala jer sam bila prijavljena na biro.
Dok mi je s druge strane doktorica koja me je operisala rekla:"Naravno da ćeš mi donijeti poklon" :razz:
Operacija u vojnoj ili na kosevu je besplatna o pobogu pa sta si joj rekla fuj koja krava nikako da se naviknem na taj uzas!!
shambho

#29 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by shambho »

Ev da aktueliziram ovu temu..

..Mene zanima je li svejedno je li vojna ili Kosevo..ako neko ima iskustava??

I kad se moze ustati ono bas?

I kad se proprica nakon operacije?? :)
shambho

#30 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by shambho »

:-D ..Pa dobro mene kad je posljednji put grlo bolilo, kad nisam mogla gutati, nisam mogla ni beknut.. :cry: A svi govorite grlo boli..

A gdje si radila if it s not a secret? :)
Rauber

#31 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by Rauber »

Neki privatnik za preporucit? Radi li Karabeg operacije krajnika?
Nebi kod Geze, moja iskustva kod njega sa pregledima su ok, ali eto cuo sam i neka ruzna sto se tice operacija krajnika, a i preskup je, puno mi dati milju a imam osiguranje, valjda ima nesto jeftinije, ili da nekog podmazem za termin u vojnoj? :)
Ne ceka mi se 3-4 mjeseca na termin, htio bi ova gov** sto prije vadit.
sjever76

#32 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by sjever76 »

shambho wrote:Ev da aktueliziram ovu temu..

..Mene zanima je li svejedno je li vojna ili Kosevo..ako neko ima iskustava??

I kad se moze ustati ono bas?

I kad se proprica nakon operacije?? :)
u vojnoj isključivo kod doktora mandilovića a koševo kod zlatka vukovića. dotični vuković radi privatno kod karabega u opštoj anesteziji i to planinarenje košta 500 KM.
uslovi u vojnoj su ok a na orl na koševu su katastrofa. žohari po sobama hodaju.zajebancija je dugo čekanje (po 2 mjesca da bi se došlo na red).

ps. kad vidim koliko ljudi plaća geži dođe mi da zaplačem.postoji priča iz poprilično povjerljivog izvora da taj lik uopšte nema diplomu.te priče laser ovo ono su priče za laike.popričajte malo sa nekim ko se razumije pa ćete vidjeti šta će vam reći za to.
MAN-lion's coach

#33 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by MAN-lion's coach »

...
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:26, edited 1 time in total.
hana_montana

#34 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by hana_montana »

Doktor Zlatko Vukovic nema dalje,uslovi u KCUS-u na ORL klinici jesu katastrofa zbog toga sto se zgrada nalazi u ocajnom stanju al zohara nema :) mislim da se samo prenoci na klinici :)
Ustati se moze cim prestane dejstvo anestezije,par dana ti je glas kao da je tudji i moras paziti na ishranu narednih mjesec dana :)
Alatra

#35 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by Alatra »

brr wrote:Moja rodica (18) je operisala krajnike na Kosevu(uho,grlo,nos),mislim kod dr.Alagic.Bila je jako zadovoljna.Preporucila bih opstu anesteziju.Trebali bi se oporaviti za 8-10 dana.Vrlo je bitno na pocetku jesti samo tecno i zitko,da se rana ne zapara.Mislim da doktori poslije operacije daju upute sto se tice jela.Rodica je dobila napismeno za svaki dan oporavka sta treba jesti.Pridrzavala se toga i sve je bilo OK.Sretno!
Prije 5 dana sam oprirala krajnike kod Dr.Alagic. Radili su opcu anesteziju. Nisam imala nikakvih krvarenja nakon operacije a hvala Bogu ni sada, ni povisena tjelesna temperatura koja je cesta nakon op. nije bila prisutna, moj jedini problem je bio ucestali kasalj koji je naravno uzrokovao uzasne bolove jer je rana svjeza. :x
Dan nakon op sam pustena na kucnu njegu. Strasno sam bila malaksala od gladi i narkoze tako da mi je sve kasasto sto sam mogla konzumrati po planu koji sam dobila, samo stvaralo mucninu u zeludcu:( Ja naravno jos nista ne jedem osim pudinga i svega sto klizi:)hahah
Sada je peti dan i jako me bole rane ali s obzirom da je to jedini problem, a i normalno je-zadovolna sam:) Dalje cemo vidjeti 8)
Zanima me samo zna li iko ista o mogucnosti pranja zuba??Na mom programu Dr. Alagic stogo zabranjuje 15 danna,,,, uzaaaas :shock:
Alatra

#36 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by Alatra »

fireman wrote:zdravo,pošto moram operisati krajnike a već sam u srednjim godinama koristilo bi mi par savjeta tj. ako je neko radio da mi malo objasni kako to ide, da li raditi u opštoj anesteziji ili lokalnoj.? :sad:

Ja sam operirala krajnike prije 5 dana. Dali su mi opstu anesteziju jer je lokalna, kako su me doktori obavijestili, nezgodna, tako za pacijenta tako i za doktora. A i oporavak je sporiji.
Ja se naravno nicega ne sjecam :-D sto je naravno i najbolje jer dovoljno je bolova i obaveza nakon operacije:) Naime kada sam se pobudila, imala sam uzasnu potrebu da kasljem i to je potrajalo sve do jucer (cetvrti dan). Medjutim o je navodno normalna pojava jer sam se nagutala dosta krvi tokom op. Rana nije krvarila i jedini put da sma idjela krv nakon op je bio sat poslje kada sam sve sto sam progutala i povratila.... i to je normalno jer jer narkoza uradila svoje. Nakon toga sam bila kao nova:)
Bicu iskrena.... istina je da rane bole, ali posto me cijeli zivot krajnici jaaakoo bole, ova bol, ikao jaca, nije predstavljala nikadav teret, pogotovo kada znam da sam ih se rijesila.
Otputili su me na kucnu njegu nakon dana, i naravno dali mi upute o necinu prehrane.
Stvar je u tome da se sve treba bazirati na kasastoj hrani koja klizi niz grlo jer sve suprotno moze ostetiti rane. Meni je i ta glad stvarala probleme, jer prvo me narkoza icijedila, pa onda smao caj... drugu noc sma se probudila usred noci i trazila bilo kakvu kasicu samo da ''ne umrem' od gladi ;-) stvarno sma bila max iscrpljea i bilo mi je zlo. Ali eto i to je proslo i sada iako nista ne jedem osim pudinga i caja.... nemam nikakvih problema hvala Bou osim onih ocekivanih bolova ali i to ne konstantno.... ali pijem tablete protiv bolova i etoo:)
JAko je bitno piti mnogo caja od sljeza jer on ubrzava oporavak rane i ne da da se osusi.
U planu koji sma ja dobila pise da 15 dana ne smijem prati zube, sto mi je uzaaas.... ali vjerujem zbog cinjenice da rana treba da prizvodi neke svoje tecnosti zuckaste boje sto je znak normalnog oporavka....

Mnogo prije operacije sam saznala da je jede sladoled....i stvarno sma se radovala... ali u mom planu ni traga..:(
Ako neko nesto zna o tome... bice mi drago... jer jos imam vemena da pocnes sa slasnom terapijom :-D

Eto, nadam eda sam uspjea malo pribliziti situaciju.
U svako sucaju bolje se strpiti nekih petnaestak dnan nego konstantnu bol trpjeti!!!!

Sretno:)
dablolseven

#37 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by dablolseven »

ja sam od jednog privatnog otorinca dobio preporuku za dr. slavicu u zenici (ne mogu se sjetiti prezimena), radi u zeničkoj bolnici i veliki je stručnjak za ove stvari. ja o ženi mogu da kažem sve najbolje, moji krajnici govore za nju. ja sam imao strašne upale krajnika (a onda se to širilo na cijeli organizam) prije operacije, a evo hvala Bogu, sve vrijeme poslije operacije grlo me nije ama ni zaškakiljalo, a prije operacije sam septolete trošio kao orbit. ja sam mogao birati anesteziju i odabrao sam opću, gotiva jarane, zaspiš na operacionom stolu i probudiš se u svom bolničkom krevetu i osjetiš onu ljepotu da u ustima nemaš zlobnike i da je sve gotovo :)
dablolseven

#38 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by dablolseven »

Alatra wrote:
fireman wrote:
Mnogo prije operacije sam saznala da je jede sladoled....i stvarno sma se radovala... ali u mom planu ni traga..:(
Ako neko nesto zna o tome... bice mi drago... jer jos imam vemena da pocnes sa slasnom terapijom :-D
ista stvar je i kod mene bila kad sam operisao tonzile :) onda sam negdje čuo da je taj sladoled vezan za američki sistem liječenja, navodno ti tamo daju sladoled odmah po operaciji ;)
mericak

#39 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by mericak »

Moze li mi neko reci, molim vas, je li moguce doci do dr.Mandilovica iz Opste bolnice,bez stele?
Jednom sam probala i nisam uspjela, sestra me proslijedila drugoj dr., a ja bih htjela dijete odvesti njemu, po mogucnosti u bolnicu, ne privatno, kod Geze i sl.
LaCici

#40 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by LaCici »

mericak wrote:Moze li mi neko reci, molim vas, je li moguce doci do dr.Mandilovica iz Opste bolnice,bez stele?
Jednom sam probala i nisam uspjela, sestra me proslijedila drugoj dr., a ja bih htjela dijete odvesti njemu, po mogucnosti u bolnicu, ne privatno, kod Geze i sl.
Cisto sumnjam. Ja sam bila kod doktorice Dine (ne znam prezime :) ) u Opcoj bolnici i ona je super, ja sam jako zadovoljna bila. Inace su svi oni na otorini jako dobri doktori, tako da je svejedno ko bi operisao.
mericak

#41 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by mericak »

Pa i mene je na kraju dopala ta dr., al mi se nije svidio njenkomentar da se n op jako dugo ceka, pa da kad prikupimo nalaze njoj se javimo ( i na papiric nam napisa svoj br. mobitela), jer cemo inace dugo cekati.
To mi se u strtu nije svidjelo, jer sam dosad visila na KOsevu, ovo mi je prvo iskustvo sa opcom bolnicom i ocekivala sam da tu nema privatnih poziva, potplacivanja i sl. Naivuša ja!
LaCici

#42 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by LaCici »

Ja sam cekala mjesec dana, a imala stelu, tako da je to sasvim normalno u bolnicama da se ceka duze. Ne vjerujem da je ona time sto vam je dala broj mobitela stavila do znanja da je treba potplatiti kako bi se proces ubrzao.
Ja bas imam pozitivno iskustvo u Opcoj bolnici sa svim doktorima, sve sto se moze lijecim tamo. Bila sam na tri operacije kod njih, i svaki put sam morala cekati po nekih mjesec dana da me ubace u raspored (to je normalno) ali zato kad kazu onda i odrade, a ne kao na Kosevu kada sam operisala polip na zeludcu vracali su me dva puta iz bolnice, kao nemaju vremena da me operisu. Samo sto se psihicki spremim, odem i smjestim se u bolnicu, ujutro mi treba biti operacija, dodju i kazu mi da se vratim kuci i dodjem u ponedjeljak. Od tada vise ni luda ne idem na Kosevo, pa makar cekala i dva mjeseca u Opcoj.
A operacija krajnika nije nista hitno, tako da je to sasvim OK da se ceka mjesec dana.
misteriosa

#43 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by misteriosa »

(valjda me niko ne rokne što dižem teme iz pepela :skoljka: )
A operacija krajnika nije nista hitno, tako da je to sasvim OK da se ceka mjesec dana.
Zavisi kako gledaš, ja sam nekad znala svake sedmice novu upalu imati, i onda kad dođe tih par dana bez upale moliš boga da se sve sredi u tom roku, inače moraš još čekati.

Meni je dijagnoza još davne 2006-e (kad sam imala 19tak g) bila- vađenje. Zaista je bilo nepodnošljivo, od oktobra do aprila konstantno bolujem, kad se 'izliječim' ostanu mrrrvicu upaljeni krajnici, ali nikad skroz dobri. Konstantno tonzilitis, sinusitis, gripe, streptokoke koje neće da idu, stafilokoke, upale pluća, bronhitis, angine... andthe list goes on and on. Jednom sam čak dobila jako zanimljivu dijagnozu: gripa i bronhitis uz početak upale pluća. Sve skrivili krajnici. Od aprila do oktobra, zavisi kako kad, nekad se znalo da češće bolujem, nekad manje. Moj imunitet je uvijek bio relativno dobar, ali opet, apsolutno ništa nije moglo spriječiti moje krajnike da oteknu i razvuku se preko grla. Antibiotika i antibiotika sam se nakljukala (počevši od Amoxibosa i Bronchobosa, preko nekih drugih lijekova do Xiclava, od najslabijeg da bi došlo na kraju da mi sad ni Xiclav 1500mg ne može pomoći), penicilina, amoksicilina, ostalih injekcija se naprimala, ostalih lijekova nebrojeno mnogo popila, i da kraju- mora operacija, krajnici su se toliko hronično izmijenili da mi nema druge.
Eh, tu tek nastanu muke -.- Ja zamolim da idem u Opštu, stara se raspita za doktore, kaže: dr. Mandilović. Dobro. Odem, naručim se kod njega, zamolim sestru da mi ne daje nikoga drugog (nisam imala štele, nisam davala pare), ok, naruči me. On me živu isprepada -.- Pričao nepovezano, jako jako brzo, lupao od sto šta god da kaže, i još kaže da će me operisati u lokalnoj anesteziji. I oh da, ruke su mu se tresle dok bi pričao. Onda je bilo, 'dođi iduće sedmice da zakažemo operaciju'. Ja dođem. 'Znaš šta, sad za 2/3 dana počinje štrajk doktora, hajde da mi to pomjerimo za kad se on završi'. Čekaj, čekaj, čekaj. (ubilo me čekanje). Završio se štrajk- ja imam upalu. Liječi upalu. Liječi dodatno upalu, neće krajnici da se smire. Dođi za sedmicu. Dođem, nova upala. Liječi. Idi na preglede. Nikad mu neću zaboraviti preglede kakvim me 'počastio': brzo pričanje, drhtravica, lupanje po stolu i mijenjanje mišljenja svakih 5 minuta. Kad mi je još rekao na kraju da mi definitivno neće dati opštu anesteziju (koju sam ja zahtijevala jer imam fobiju od zubara i ne mogu podnijeti da mi neko prčka po ustima), te čak štaviše, da će meni biti LIJEPO na operaciji, te da ćemo mi pričati i šaliti se toko iste, e to je prelilo čašu. Pokupila papire, kartone, nalaze i pobjegla odatle. Moji su krajnici još tu, samo što ih čuvam ko oči u glavi i pijem lijekove 'preventivno'- čim osjetim da će me zaboliti ili da ću dobiti temperaturu. Srećom, ovu zimu se nisam nikako razbolila, osjetim krajnike ili malo goruće kapke- popijem paracetamol i dobra. I zaista ne znam kako ću se nekad kasnije nakaniti da ih operišem poučena prošlim iskustvom, i to od doktora kojeg su svi hvalili na sve strane.

Za kraj:
'Da, da, da, ovi krajnici su za vađenje, zapravo nisu, ovo je sasvim dobro, a ne, ne, ipak se ovo ne može više držati ovdje, ma nije ovo strašno, ne treba se izvaditi, jesu se oni hronično izmijenili, treba ovo podtihno vaditi, ma ne treba, ovo su super krajnici, uuuuu, ovaj lijevi je još gori, ovo je sve u stanju raspada, toliko hronično izmijenjeno, ovo ne da se treba vaditi nego se MORA vaditi'
Ove riječi su došle iz njegovih usta u roku od 10 sekundi dok mi je pregledao grlo i za to vrijeme mi isparao grlo onim štapićem zbog drhtavice. Od aman velikog doktora i stručnjaka. Ja bih mu sad glavu čekićem stuckala a ne otišla na operaciju kod njega :x
shambho

#44 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by shambho »

Opet krajnici.. :| ..Mozda neko vidi u skorije vrijeme..

Operisala sam kod dr. Mndilovica, i necu se puno osvrtati na prethodni post, u potpunosti te razumijem samo sam ja imala puuno vise strpljenja, znam sta je javno zdravtvo, bila sam psihicki pripremljena da se tri mjeseca ganjam, 16 puta mu bila prije nego je zvanicno dogovoreno, ali na kraju sam prezadovoljna, i samom uslugom u javnoj bolnici, a i on je zaista odlican posao uradio.

Sto se tice usluge samo cu reci da su me staalno obilazili (nisam imala stelu BTW), i ne samo mene bila je djevojka mojih godina (meni je 21), koja je nekad kad sam izlazila dosla i i nju su fakat, pitali su me ali bukvalno..sto je jako bitno jer sam prvi dan bila peka a najbitnije je supice da grlo proradi.. SVE sestre su divne..Caj ima u hodniku, ako zaboli odmah ce dati sta zatrazis a ne ko u nekim drugim bolnicmaa itd itd..

Eh sad mene samo zanima ako neko slucajno ovo uskoro vidi, 13ti mi je dan, jos uvijek ne mogu jesti boli, to mi tako tesko pada :-D , je li to normalno? Pretpostavljam da jeste al' kad cu jesti?? :-D Uvodim po malo al' jednostavno ne ide, jucer sam samo spinat uspjela malo pojesti.. :| Takoder, nekkao ko da je ova sad sluzokoza jos osjetljivija sta god pojedem imam osjecaj da cu je izgrebat..makar i supa bila..
I jos uvijek mi se moj glas nije vratio .. :| ..To mi je bas cudno..
arnelau

#45 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by arnelau »

Ja sam šokirana pričama i iskustvima koje sam pročitala o postoperativnom oporaku nakon operacije krajnika. Ja sam u svojoj 9.-toj god. operisala krajnike ali srećom u Njemačkoj (u ratu sam bila sa mamom tamo). Sve je urađeno u opštoj anesteziji naravno. Nakon operacije sam jednu tabletu polizala- kao protiv bolova mada ti bolovi nisu bili jači od blage upale grla. Prvi obrok je bio puding a drugi već dvopek i salama. Jedina promjena u načinu ishrane je bila da je uz svaki obrok bila porcija sladoleda. U bolnici sam ostala 5 dana i to je nešto naj bolje što sam uradila u Njemačkoj i izbjegla našu primitivnu i nehumanu medicinu.
luccko

#46 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by luccko »

mericak wrote:Pa i mene je na kraju dopala ta dr., al mi se nije svidio njenkomentar da se n op jako dugo ceka, pa da kad prikupimo nalaze njoj se javimo ( i na papiric nam napisa svoj br. mobitela), jer cemo inace dugo cekati.
To mi se u strtu nije svidjelo, jer sam dosad visila na KOsevu, ovo mi je prvo iskustvo sa opcom bolnicom i ocekivala sam da tu nema privatnih poziva, potplacivanja i sl. Naivuša ja!
Ko hoce da ima probleme cijeli zivot sa grlom neka slobodno ide u drzavnu kod kasapa Dine!
Ta zena mi je prvo uzela 100 KM da me primi na pregled i zakaze operaciju, a onda kad sam dosao na prijem docekalo me novo iskustvo.
Valjda joj nije bilo dosta para sto mi je uzela taj dan jer mi je rekla da me nece operisati pod opcom vec sa lokalnom anestezijom a ako mi ne odgovara da se pokupim i dodjem za nekih 6 do 8 mjeseci!
Ja bidala pristanem na lokalnu anesteziju, puna mi usta bila krajnika, a ona mi onda rece da moram cekati u bolnici par dana na termin. Kad sam joj dao jos para ubaci me isti dan - dva sata nakon sto sam usao u bolnicu, lijepo mi odstrani krajnike i nakon dva dana posalje kuci.
I ovdje nije kraj price, naime po otpusnom pismu ja sam u bolnici lezao 8 dana a ne dva dana, a nakon par mjeseci bola i patnje odem na Dobrnju da me pregleda Mandilovic a on mi rece da u otpusnom pismu pise da sam imao operaciju pod opcom anestezijom i jos kojesta a na pitanje o stanju grla covjek mi rece da sam za ono para sto sam dao rospiji Dini jos i dobro prosao!
Sad sam na terapijama i molim Boga da mi se poprave ostecenja koja su napravljena.
Ukratko ako hocete da ostanete i bez para i grla onda idite u nasu lijepu drzavnu (ili kosevo, svejedno), a ako hocete zdravlje bjezite glavom bez obzira iz ove jebene drzave!
LaCici

#47 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by LaCici »

Mene je dr Dina operisala i ja sam bila zadovoljna, doduse uradila me je pod opstom anestezijom, a sve ostalo je bilo ok, i nisam joj dala ni marku. Vjerovatno ti odstranjivanje nije bilo toliko hitno pa ti je rekla da mozes cekati, a cim predjes 18 godina ne daju da se radi u opstoj anesteziji osim ako nije neki komplikovan slucaj. I pusti se te price da te bez para ne bi ni operisala. Ja nisam dala nista i opet me je zena u roku od mjesec dana (cim je imala slobodan termin) operisala, iako sam bila jako komplikovan i hitna slucaj. A dr Mandilovic je sef na tom odjeljenju, koliko ja znam, otkud sad na Dobrinji?
[email protected]

#48 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by [email protected] »

jel ima neko da je operisao glasnice.ja sam operisala jednu glasnicu interesujeme šta smijem da jedem.toliko sam gladna
mericak

#49 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by mericak »

Mandilovic jest sef, al radi, koliko sam cula, privatno kod Gedze (valjda se tako zove). Mandilovic je operisao moju kcerku, prezadovoljna sam, na zadnjoj kontroli, mjesec dana nakon op sam mu dala neki sitni poklon, a on mi sam nista nije trazio....Za razliku od te Dine. Sa mnom u sobi je bila zena koja je priznala da je za sina platila tu Dinu i nije nista bolje prosla.... Ja prezadovoljna!
jedna tamo

#50 Re: operacija krajnika ( tonzile)

Post by jedna tamo »

men's čini da ću i ja morati na ovu operaciju :roll:
Post Reply