BITI MUŠKARAC

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
HAVANA

#26 Re: BITI MUŠKARAC

Post by HAVANA »

goozonja wrote:
HAVANA wrote:Ako možeš vako dugo hebat kao što možeš pisati ti si fenomenalan.
:D
Sa ovim tipa prijateljicine prijateljice koja kaže joj što bi ga jebala da nije ljigav,to nije žensko to je fujjjj
Lijepo staro vrijeme kad je žensko bilo žensko i kad si se morao dobro potruditi.Čast i današnjim izuzetcima ali ovih fujjj je puno više.
pa i nije baš fuj. mislim da ti se ne bi gadilo ni da jepoližeš od glave do pete. :-D
svi se oni trude, ali upiru u potpuno pogrešnom pravcu...

za hebanje ne znam, ali jebati ne treba ni predugo ni prekratko nego taman.

evo nek ti žene kažu. :mrgreen:

Sama pomisao da sam u društvu ženske osobe koja koristi taj rječnik mi se gadi kako god da izgleda,e jedino kad sam pjan takve možeš jebat u kakvoj hali ili prolazu.Ne ližem ja svašta. :P
anais_nin

#27 Re: BITI MUŠKARAC

Post by anais_nin »

Romeo 80 wrote:Goozonja piše isto kao da je "Naušnica" promijenila pol! :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

@Daphna, oprosti, ali kome se ovo "realno" dogadja? :? ne shvatam sta u ovom samodopadnom sveznajucem postu govori individualnim potrebama i iskustvima SVAKOG od nas? :? ljudi su razliciti, privlace ih razlicite stvari, nailaze na razlicite ljude, i razlicito reaguju u takvim situacijama...naravno da ima kretena i medju muskarcima i medju zenama, ali na svijetu postoje i ljudi koji se ne ponasaju tako :) i to bome DOSTA njih :) samo ih treba znati primjetiti oko sebe...

ostatak uglavnom autoru teme: :-)
pa tako gore opisani drug Dino po meni nije uradio nista lose nego jednostavno odreagovao na prisustvo zene koja je u njemu budila neprirodno ponasanje...zar bi bilo bolje za njega da je iskulirao iako se nije osjecao ugodno u njenom prisustvu? svaki lonac ima poklopac...samo nekad treba vremena da se te dvije jedinke pronadju...nekad nam trebam vremena i rada na sebi da bismo bili u stanju da prepoznamo ono sto nam treba, ono sto nas usrecuje, a ne samo ono sto nas privlaci u datom trenutku (ili da napredujemo toliko u realizaciji sebe kao licnosti pa da nam te stvari postanu prirodno jedno te isto)...

Neki od nas pronadju tu osobu koja im odgovara ranije...neki kasnije...neki se zadovolje necim sto je priblizno tome sto su zeljeli...neki se zavaravaju da su pronasli ono sto im treba...neki jednostavno jos uvijek nisu spremni za to sto tvrde da traze pa onda htijuci/ne htijuci odbijaju takve mogucnosti oko sebe...ponekad pravimo greske...privuce nas pogresna osoba...pa pravimo budale od sebe...ili nas privuce osoba koja nam odgovara...pa opet pravimo budale od sebe :) ili neko napravi budalu od nas...pa sta? na greskama se uci...

i ne vidim povezanost izmedju usavrsavanja "umjetnosti zavodjenja (generickog)" i sposobnosti da se pronadje osoba/partner za zdravu, funkcionalnu vezu, za gradjenje buducnosti zajedno :) cak i taj nalickani naduvani folirant moze naici na zenu kojoj to odgovara, koju to privlaci...a vjerovali ili ne postoje i zene koje nece iskoristiti sansu da se ogrebe za turu pica sebi i raji od lika koji je ni najmanje ne zanima, samo da bi kasnije prepricavale "jade mladog foliranta" i ismijavale njegove pokusavaje upucavanja, da bi time sebi digle rejting u svojim ocima ili ocima onih drugih...

I sta je to pobogu tako lose izmedju platonskog prijateljstva izmedju muskarca i zene? :? ja imam dosta "samo drugova" :) neke od njih poznam skoro cijeli zivot, toliko dugo i toliko dobro, prakticno smo odrasli zajedno, da ideja neceg seksualnog skoro lici na incest...drugi su muskarci koje sam upoznavala kasnije u zivotu cije licnosti i karakter su me i te kako PRIVUKLI, te stoga zelim biti u njihovom drustvu, provoditi vrijeme s njima i obratno, samo eto ne postoji medjusobna SEKSUALNA privlacnost...ali isto tako sam mnostvo takvih drugova upoznala sa mojim prijateljicima za koje sam znala da bi se mogao desiti odgovarajuci "klik" i da bi se eto mozda mogla usreciti zajedno (sto se u dosta slucajeva i desilo) tj ne ostati u fazi "SAMO prijateljstva" (kako to pateticno zvuci kao da je prijateljstvo nesto jadno i bijedno sto se s lakocom pronalazi :roll:)...

i da, do bijesnila me dovode ovakvi stavovi "trebate nauciti da budete vise MACHO", "trebate NAUCITI da budete vise zavodljive" itd itd drugim rijecima trebate nauciti kako da popravite to nesto sto ko biva nije uredu s vama, promjenite svoju licnost da bi vas druge osobe "mozda" pocele nalaziti privlacnim :roll: :oops: uzas....
anais_nin

#28 Re: BITI MUŠKARAC

Post by anais_nin »

goozonja wrote: meni je zakon kad upoznam neku sebi sličnu osobu slobodnog duha, koju smatram privlačnom i dražesnom i s kojom uživam provoditi vesele trenutke i maziti se, ljubiti, svršavati a sve to bez nekih patologija toliko čestih u drugim vezama. nekad potraje duže, nekad kraće, ali uvijek traje sve dok je lijepo i ni na čiju štetu.
evo momci naucite od majstora kako da postanete "veliki je*baci" :D kako da uspjesno upraznjavate starinsku marketinsku metodu zvanu "usta moja hvalite me" :D :D :D kao i kako da napravite prve korake na stazi zvanoj "*ebanjem do samoostvarenja" :roll:
HAVANA

#29 Re: BITI MUŠKARAC

Post by HAVANA »

goozonja wrote: meni je zakon kad upoznam neku sebi sličnu osobu slobodnog duha, koju smatram privlačnom i dražesnom i s kojom uživam provoditi vesele trenutke i maziti se, ljubiti, svršavati a sve to bez nekih patologija toliko čestih u drugim vezama. nekad potraje duže, nekad kraće, ali uvijek traje sve dok je lijepo i ni na čiju štetu.

Nemoj nam još samo živ bio opisati i kako svršavaš. :shock:
goozonja

#30 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

HAVANA wrote:

Nemoj nam još samo živ bio opisati i kako svršavaš. :shock:

ti, kao ni poviše tebe anais ne vidite kamo idem sa ovom temom, što vas ne spriječava da dajete ishitrene komentare koji nemaju mnogo veze sa suštinom ove teme, niti su naročito konstruktivni. anais svodi moje postove na jebačke savjete i generičko zavođenje, no oni to nisu niti kane biti. ako smatrate da ste nadrasli temu, nemojte je pratiti ni kometarisati.
anais_nin

#31 Re: BITI MUŠKARAC

Post by anais_nin »

ja bih samo dodala da se iz prilozenog ne cini da se bas znas ophoditi sa i prema zenama :D moguce da uzivo imas neke adute koji u pisanoj rijeci ne dolaze do izrazaja :D :D :D
goozonja

#32 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

a kao sa ženama bi se trebalo ophoditi na neki poseban način?
i sa muškarcima i sa ženama se odnosim iskreno i s dužnim poštovanjem.
ili?
HAVANA

#33 Re: BITI MUŠKARAC

Post by HAVANA »

Goozonja dragi,ne odnosi se s muškarcima :D
goozonja

#34 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

HAVANA wrote:Goozonja dragi,ne odnosi se s muškarcima :D
zašto, jel to imaš neka neugodna iskustva? :
mostarac

#35 Re: BITI MUŠKARAC

Post by mostarac »

a sto ovaj goozonja umori majko moja. odnosi zene i muskarca su jako zanimljive stvari, a ti ih napravio ubitacno dosadnima. Bola okani se filozofije i uhvati ....
GODZZILA

#36 Re: BITI MUŠKARAC

Post by GODZZILA »

goozonja wrote:
kiki-miki wrote:
goozonja wrote:Uglavnom, uvijek ima neka Jedna koja mi je trenutno zakon.
De mi molim te pojasni šta bi to bilo za tebe zakon,jer je za mene to vjerovatno sasvim nešto drugo.

I koliko taj zakon obično potraje u tvom životu?
meni je zakon kad upoznam neku sebi sličnu osobu slobodnog duha, koju smatram privlačnom i dražesnom i s kojom uživam provoditi vesele trenutke i maziti se, ljubiti, svršavati a sve to bez nekih patologija toliko čestih u drugim vezama. nekad potraje duže, nekad kraće, ali uvijek traje sve dok je lijepo i ni na čiju štetu.

Potpisujem :)
EllaD

#37 Re: BITI MUŠKARAC

Post by EllaD »

goozonja wrote: i vodili zanimljiv razgovor na temu zašto je ženama lijepo i zanimljivo sa mnom, a dosadno i predvidivo sa većinom drugih muškaraca
hahahahahahahahahahahahahaha
stvarno na ovoga ne treba trositi rijeci, a ni vrijeme
te "bivsi moje sadasnje, te bivsa zena, te drugarice" OH MY GOD!!!
jedino ovi i ovakvi "PRAVI" muskarci mogu natjerati PRAVU zenu da se okrene drugoj zeni ili celibatu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
goozonja

#38 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

EllaD wrote:
goozonja wrote: i vodili zanimljiv razgovor na temu zašto je ženama lijepo i zanimljivo sa mnom, a dosadno i predvidivo sa većinom drugih muškaraca
hahahahahahahahahahahahahaha
stvarno na ovoga ne treba trositi rijeci, a ni vrijeme
te "bivsi moje sadasnje, te bivsa zena, te drugarice" OH MY GOD!!!
jedino ovi i ovakvi "PRAVI" muskarci mogu natjerati PRAVU zenu da se okrene drugoj zeni ili celibatu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vidiš kako je to interesantno. ne treba trošiti vrijeme, a nije baš ni da si ga ti nešto prištedila. evo te, komentarišeš i sadiš drvorede smajlija.
još jedan dokaz u prilog mojoj tvrdnji da ne treba razmišljati o tome šta žene žele, već na šta reaguju.
ti, kao i sve druge, reaguješ na pravog muškarca. :)
mostarac wrote:a sto ovaj goozonja umori majko moja. odnosi zene i muskarca su jako zanimljive stvari, a ti ih napravio ubitacno dosadnima. Bola okani se filozofije i uhvati ....
mogu misliti kako su zanimljivi tvoji odnosi.. :lol:
goozonja

#39 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

besana wrote:Ha ti toliko pametuješ guzonja, ništa od tebe. :roll: :run: :D
pročitaj prvu rečenicu prvog posta pa ponovi to opet. :D
otvorio sam temu da pametuje.. a ti došla na forum da te neko zg?
:lol:

evo ti mostarac ili halucijenda.
♥ Julianna ♥

#40 Re: BITI MUŠKARAC

Post by ♥ Julianna ♥ »

tech10 wrote:@Julianne Joooj, samoreklame. :D
Što ti je muško, odmah u kost! :D
goozonja

#41 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

besana wrote:E biće da ću na forumu biti zgužena :-) ... de ba ... :roll:

Koliko sam ja shvatila ti za sebe veliš da si pravi muškarac :shock: a meni ne zvučiš tako, pogotovo ovako kada laješ i vrijeđaš. Pravi muškarci to ne rade :roll:

I ko ti samo reče da se imaš na osnovu čega kofrčiti ... ti si meni bezveze :D
hehehe, ako sam ti bezveze, ne znam što se zamaraš mojim naučnim radom.
nisam htio da te uvrijedim niti mislim da sam napisao nešto uvredljivo.

bilo bi ljepše da neki od vas daju konstruktivan doprinos temi, umjesto da pokušavaju po svaku cijenu biti cool omalovažavajući tuđe pokušaje oplemenjivanja ove sekcije foruma...
ajgenrauh

#42 Re: BITI MUŠKARAC

Post by ajgenrauh »

Egomanijak na egotripu ciji je i "alterego" isti takav, samo sto ne voli crni nego bijeli eurokrem. Ovo je tip kakav danas sreces na ulici, skoli, fakultetu, poslu..., pa i snovima. Ljudi nije sve u osjecaju da ti je trenutno dobro, zapravo u tom osjecaju nema nista.
MoHiKaNaC

#43 Re: BITI MUŠKARAC

Post by MoHiKaNaC »

Svako ima svoju istinu i stav koji mu odgovora u datom trenutku, bilo da se radi o stavu koji dolazi iz samopouzdanja ili nedostatka istog. Ludski odbrambeni mehanizam je zaista kompleksna stvar i ne znam zasto osudjivati bilo ciji stil ili nacin na koji opstaje.

Pokretac teme je pokusao nastupiti nekako prorocasntveno, kao da vjeruje da je jedini zavirio u pandorinu kutiju muskozenskih odnosa i prihvatio ono sto je izaslo iz nje i zato nam sada servira golu istinu na tanjiru. Nase je samo da saslusamo i jednostavno zakljucimo kako smo do sada nepotrebno bjezali od sustine zivota i to zbog uglavnom bezveznih razloga.

Ne slazem se jednostavno sa tim...

Nekako sam uvijek vjerovao da se covjek osjeca najbolje u vlastitoj kozi i da je niko od nas ne bi mijenjao cak i kad bi mu se ponudila neka naizgled privlacna alternativa. Mozda bi je neki i prihvatili ali zelja za povratkom bi bila neminovna.

Pogledam li iza sebe primjetit cu da sam mali dio zivota bio zaljubljen u neku zenu a veci dio tragao za ljubavlju. Da li me to cini neuspjesnom individuom? Vjerujem da ne... Kako se uopste mjeri uspjesnost emotivnog zivota (pa i seksualnog usudio bih se reci), da li brojem ljudi sa kojima smo bili, ili duzinom veza u kojima smo bili ili mozda intenzitetom emocija koje smo dozivjeli sa tim ljudima u tim vezama.

I to je opet stvar svakog pojedinca.

Ne bih volio nikome da sudim zbog ucinjenog izbora kao sto ne volim da ni meni bilo ko sudi zbog stvari koje cinim ili ne cinim. Zato Drug Goozonja mani se te misije i sacuvaj ponesto i za sebe...

Razgovor i diskusija da ali nastup u stilu ''ja sve znam a vi nista'' ni pod razno!!!

Pozdrav
HAVANA

#44 Re: BITI MUŠKARAC

Post by HAVANA »

goozonja wrote:
besana wrote:Ha ti toliko pametuješ guzonja, ništa od tebe. :roll: :run: :D
a ti došla na forum da te neko zg?
:lol:

Sa ovim načinom komunikacije sa ljepšim polom :) ti možeš guziti jedino po Aqui,Bazenima,Bosni...
goozonja

#45 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

MoHiKaNaC wrote:Svako ima svoju istinu i stav koji mu odgovora u datom trenutku, bilo da se radi o stavu koji dolazi iz samopouzdanja ili nedostatka istog. Ludski odbrambeni mehanizam je zaista kompleksna stvar i ne znam zasto osudjivati bilo ciji stil ili nacin na koji opstaje.

Pokretac teme je pokusao nastupiti nekako prorocasntveno, kao da vjeruje da je jedini zavirio u pandorinu kutiju muskozenskih odnosa i prihvatio ono sto je izaslo iz nje i zato nam sada servira golu istinu na tanjiru. Nase je samo da saslusamo i jednostavno zakljucimo kako smo do sada nepotrebno bjezali od sustine zivota i to zbog uglavnom bezveznih razloga.

Ne slazem se jednostavno sa tim...

Nekako sam uvijek vjerovao da se covjek osjeca najbolje u vlastitoj kozi i da je niko od nas ne bi mijenjao cak i kad bi mu se ponudila neka naizgled privlacna alternativa. Mozda bi je neki i prihvatili ali zelja za povratkom bi bila neminovna.

Pogledam li iza sebe primjetit cu da sam mali dio zivota bio zaljubljen u neku zenu a veci dio tragao za ljubavlju. Da li me to cini neuspjesnom individuom? Vjerujem da ne... Kako se uopste mjeri uspjesnost emotivnog zivota (pa i seksualnog usudio bih se reci), da li brojem ljudi sa kojima smo bili, ili duzinom veza u kojima smo bili ili mozda intenzitetom emocija koje smo dozivjeli sa tim ljudima u tim vezama.

I to je opet stvar svakog pojedinca.

Ne bih volio nikome da sudim zbog ucinjenog izbora kao sto ne volim da ni meni bilo ko sudi zbog stvari koje cinim ili ne cinim. Zato Drug Goozonja mani se te misije i sacuvaj ponesto i za sebe...

Razgovor i diskusija da ali nastup u stilu ''ja sve znam a vi nista'' ni pod razno!!!

Pozdrav

Jako lijepo i razborito napisano, druže Mohikanac i ne mogu se ne složiti sa tobom da sam post intonirao malo sveznajuće. Ipak, nigdje nisam rekao da vi ništa ne znate. Ti si rekao ono šta znaš i učestvuješ u diskusiji pružajući svoj uvid u datu temo. Međutim, daleko je više onih koji bi se radije sprdali, bez ikakvog pokušaja da argumentovano dokažu da kakim ovuda ili da doprinesu temi na način na koji si uradio ti.
Dao sam si za pravo da pišem na ovu temu, jer sam uočio neke svoje ranije životne greške koje milioni muškaraca svijeta i dalje ponavljaju, a koje sam ja na sreću prevazišao. Zato sam temi dao naziv "biti muškarac", jer mi je cilj bio pisati o tome kako neki ljudi zauvjek ostaju dječaci, bez obzira na godine i veličinu.. jednostavno nikad ne postanu odrasli i zreli muškarci. Nažalost, prije nego što dođoh do poente, izbombardovaše me jajima i trulim povrćem, ko da sam u najmanju ruku Semiha ili Arzija ili N. Brnaković, a ne dobronamjerni pokretač jedne u suštini vesele teme...
Kako god, uskoro nastavljam sa razmatranjem datih problema.
Hvala na dobronamjernim sugestijama.
GODZZILA

#46 Re: BITI MUŠKARAC

Post by GODZZILA »

A što su mi se na guzonju okomili...Boze dragi.
Uz tebe sam guzi :D
goozonja

#47 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

zaboravih u stvaralačkom zanosu spomenuti jednu bitnu stvar.

kada kažem biti muškarac, pri tome ne mislim na tradicionalne mačističko - šovinističke vrijednosti koje lično ne percipiram kao neke istinske kvalitete i vrijednosti, već više kao pokušaje prikrivanja ranjivosti i nesigurnosti svojih nosilaca. prije mislim na to da biti muškarac u ovom kontekstu znači nemati strahove od iskrenog iskazvanja svog mišljenja i onoga što stvarno želimo za sebe i druge.

npr, nekad davno mi ej bilo veoma bitno šta će moja trenutna simpatija misliti o meni, i stalno sam vagao šta ću reći ili napisati, kako ista ne bi pomislila nešto što ja ne bih želio da pomisli. samim tim sam gubio na iskrenosti i nisam bio ono šta usitinu jesam, a uzrok svemu tome je bio manjak vjere u sebe i samopouzdanja. zatim, bolovao sam od jedne bolesti koja bi se mogla nazvati "udovoljiti joj po svaku cijenu". jerbo sam mislio da ako nekog obasipamo pažnjom i izrazima naklonosti, da je prirodna star dobiti nešto za uzvrat, učiniti da se nekom na taj način dopadnem. naravno, pušio sam foru kod svih tih žena jer žene imaju posebne radare kojim ekspresno detektuju seronju poput mene, koji, u suštini, tim znacioma pažnej samo pokušava izmanipulisati osjećaje. tada sam odlučio da prestanem biti plašljvi manipulativni seronja i naučim "biti ono što jesam." pojma nisam imao koliki je put preda mnom i koliko je prepreka na putu tog razvoja.

počeo sam posmatrati ljude oko sebe koje sam smatrao zrelijim, mudrijim i uspješnijim, riješen da naučim nešto od njih. nisam se stidio ni postavljati pitanja. odogovor se mogao svesti na treba pretati biti dijete koje stalno nešto priželjkuje i postati odrasli čovjek sa stvarnim ciljevima i žarkom željom za njihovim ostvarenjem. na tom putu treba imati čvrstinu i odlučnost, nepokolebljivost. naučiti se odnositi prema okolini sa poštovanjem, iskrenošću i biti osoba od povjerenja. bilo je tegobno, jer sam stalno sebe hvatao kako lažem sebe i druge i dalje se ponašajući kao pičkica, bez obzira na sporadične "uspjehe". godine su prošle pune muka i konačno sam uspio pobijediti većinu svojih slabosti, i razviti iskrenost i moć artikulacije svojih htijenja.
promjene u mom ljubavnom životu su bile gotovo automatske, jer kao što rekoh žene imaju radare. radari detektuju i kenjatora, a detektuju i one prave muškarce kakve su oduvijek željele. :)

promjena se prije svega očitovala u tome da više nisam morao smišlajti tehnike i kulerska startovanja kao ranije, već su sve interakcije i konverzacije postale prirodne i zabavne. naravno, privlačnost se počela rađati sama od sebe, i uskoro oko mene više nije bilo lijepih a ispraznih žena, već su to gotovo u pravilu inteligentne, uspješne i interesantne osobe od kojih i dalje imam šta za naučiti. one druge svakako ne mogu podnijeti moju iskrenost, pa samim tim i nemam nekog interesa za interakcije s njima.
Last edited by goozonja on 19/02/2009 13:37, edited 2 times in total.
goozonja

#48 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

kiki-miki wrote:
goozonja wrote:jer kao što rekoh žene imaju radare. radari detektuju i kenjatora, a detektuju i one prave muškarce kakve su oduvijek željele. :)

Eh tu si u pravu 100%

Samo da ti to nisi žensko?!
hahaha.. nisam. samo sam pomirio svoju žensku stranu sa onom muškom, kako bih postao pravi muškarac. :lol:
burek_in_space

#49 Re: BITI MUŠKARAC

Post by burek_in_space »

I pored svih mogucih mozhdanih napora :D ne mogu da skontam koji je cilj teme. Taman kada pomislim ok,nashao sam neku svrhu ,"potkrade" ti se neka izjava tipa "ja sam nenadyebiv,ja sam najbolji" i onda skontam da je ovo samo ustvari tema na kojoj cesh nam ti prezentovati svoje "ljubavne" uspjehe.Ljubavne pod znacima navoda namjerno pishem,jer ljubav nije samo ono shto je lijepo,a ti si to tako predstavio u jednom od svojih prijashnjih postova(ako sam krivo shvatio,izvinjavam se) nego predstavlja i one manje lijepe stvari u kojima nash partner nije tako visoko na nebu,ali opet ne zhelimo da mu okrenemo ledja i ostavimo ga,jer je naishao samo jedan od loshih perioda u nashim zhivotima.
burek_in_space

#50 Re: BITI MUŠKARAC

Post by burek_in_space »

Shta sam skrivio besana?! :roll: :D
Post Reply