@Daphna, oprosti, ali kome se ovo "realno" dogadja?

ne shvatam sta u ovom samodopadnom sveznajucem postu govori individualnim potrebama i iskustvima SVAKOG od nas?

ljudi su razliciti, privlace ih razlicite stvari, nailaze na razlicite ljude, i razlicito reaguju u takvim situacijama...naravno da ima kretena i medju muskarcima i medju zenama, ali na svijetu postoje i ljudi koji se ne ponasaju tako

i to bome DOSTA njih

samo ih treba znati primjetiti oko sebe...
ostatak uglavnom autoru teme:
pa tako gore opisani drug Dino po meni nije uradio nista lose nego jednostavno odreagovao na prisustvo zene koja je u njemu budila neprirodno ponasanje...zar bi bilo bolje za njega da je iskulirao iako se nije osjecao ugodno u njenom prisustvu? svaki lonac ima poklopac...samo nekad treba vremena da se te dvije jedinke pronadju...nekad nam trebam vremena i rada na sebi da bismo bili u stanju da prepoznamo ono sto nam treba, ono sto nas usrecuje, a ne samo ono sto nas privlaci u datom trenutku (ili da napredujemo toliko u realizaciji sebe kao licnosti pa da nam te stvari postanu prirodno jedno te isto)...
Neki od nas pronadju tu osobu koja im odgovara ranije...neki kasnije...neki se zadovolje necim sto je priblizno tome sto su zeljeli...neki se zavaravaju da su pronasli ono sto im treba...neki jednostavno jos uvijek nisu spremni za to sto tvrde da traze pa onda htijuci/ne htijuci odbijaju takve mogucnosti oko sebe...ponekad pravimo greske...privuce nas pogresna osoba...pa pravimo budale od sebe...ili nas privuce osoba koja nam odgovara...pa opet pravimo budale od sebe

ili neko napravi budalu od nas...pa sta? na greskama se uci...
i ne vidim povezanost izmedju usavrsavanja "umjetnosti zavodjenja (generickog)" i sposobnosti da se pronadje osoba/partner za zdravu, funkcionalnu vezu, za gradjenje buducnosti zajedno

cak i taj nalickani naduvani folirant moze naici na zenu kojoj to odgovara, koju to privlaci...a vjerovali ili ne postoje i zene koje nece iskoristiti sansu da se ogrebe za turu pica sebi i raji od lika koji je ni najmanje ne zanima, samo da bi kasnije prepricavale "jade mladog foliranta" i ismijavale njegove pokusavaje upucavanja, da bi time sebi digle rejting u svojim ocima ili ocima onih drugih...
I sta je to pobogu tako lose izmedju platonskog prijateljstva izmedju muskarca i zene?

ja imam dosta "samo drugova"

neke od njih poznam skoro cijeli zivot, toliko dugo i toliko dobro, prakticno smo odrasli zajedno, da ideja neceg seksualnog skoro lici na incest...drugi su muskarci koje sam upoznavala kasnije u zivotu cije licnosti i karakter su me i te kako PRIVUKLI, te stoga zelim biti u njihovom drustvu, provoditi vrijeme s njima i obratno, samo eto ne postoji medjusobna SEKSUALNA privlacnost...ali isto tako sam mnostvo takvih drugova upoznala sa mojim prijateljicima za koje sam znala da bi se mogao desiti odgovarajuci "klik" i da bi se eto mozda mogla usreciti zajedno (sto se u dosta slucajeva i desilo) tj ne ostati u fazi "SAMO prijateljstva" (kako to pateticno zvuci kao da je prijateljstvo nesto jadno i bijedno sto se s lakocom pronalazi

)...
i da, do bijesnila me dovode ovakvi stavovi "trebate nauciti da budete vise MACHO", "trebate NAUCITI da budete vise zavodljive" itd itd drugim rijecima trebate nauciti kako da popravite to nesto sto ko biva nije uredu s vama, promjenite svoju licnost da bi vas druge osobe "mozda" pocele nalaziti privlacnim

uzas....