nije mi jasno sta bude kad ovaj dzip zakoci? da li dijete postane naljepnica na njemu ili se sagne pa ode ispod?
Sta je ovim ljudima?!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- karanana
#26 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
sa-x forumashi, dezurne tetke koje se bave tudjim stvarima
nije mi jasno sta bude kad ovaj dzip zakoci? da li dijete postane naljepnica na njemu ili se sagne pa ode ispod?
- Qler
#27 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
mozda mali zna nogama kociti. ako je 5km/h... nije problem...
hebi ga, koliko god da je ovo grozno, ja sam kao mali radio ludje stvari. doduse ne sa roditeljima, ali sam pravio belaje da se i danas cudim kako sam prosao bez problema i posljedica 
ima nesto u avanturama
ima nesto u avanturama
- Drvosjeca iz Dejcica
#28 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Ili sta bude kada dzip zakoci a odozada ga spuca auto?karanana wrote:sa-x forumashi, dezurne tetke koje se bave tudjim stvarima![]()
E drugovi i drugarice, ovako se pravi drzava, kada građani postanu dio sistema i kada prijavljuju neodgovorne i nemarne sugrađane. Mislite da su se Nijemci ili Sveđani rođeni kulturni? Nee, sistem je nacinio kulturne i civilizovane ljude, samo sistem.
-
fixer
#29 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
forumasi nisu dezurne tetke, vec normalni ljudi s zdravim razumom

- 101power
#30 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
stoke nikad dosta ,nek radi svako sa svojim djetetom sta hoce ,sam ga je pravio.....sta vi imate koga prijavljivat eto ste ko hamse besposlene....
a nije sistem napravio drvosjeco ,nego harač,samo kazne velike i udri po dzepu ,papku samo uzmi pare nista drugo.....
a nije sistem napravio drvosjeco ,nego harač,samo kazne velike i udri po dzepu ,papku samo uzmi pare nista drugo.....
- Ateista
#31 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Qler wrote:mozda mali zna nogama kociti. ako je 5km/h... nije problem...hebi ga, koliko god da je ovo grozno, ja sam kao mali radio ludje stvari. doduse ne sa roditeljima, ali sam pravio belaje da se i danas cudim kako sam prosao bez problema i posljedica
ima nesto u avanturama
Jeste malo ludo i opasno, ali ne treba zivjeti pod staklenim zvonom.
Kad se i ja samo sjetim sta sam radio kao mali i moji vrsnjaci, pa nikom nista, svi zivi i zdravi.
Danas, dijete ne moze izaci na ulicu samo, odmah su roditelji neodgovorni sto ga pustaju.
Mislim, ovaj lik jeste malo pretjerao, ali i vi pretjerujete sa svojim komentarima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#32 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Upravo tako, jak sistem, svaki jak sistem ima i jake kazne i metode kojima moze naplatiti kazne, kontas? Recimo sta nama znaci donijeti recimo zakon o zabrani pusenja na javnom mjestu kada nemamo sluzbu koja ce efikasno sprovesti taj zakon i kazniti one koje se ne pridrzavaju istog. E sada reci da to nije citav sistem? Sistem i drzavu cine mali ljudi poput nas na forumu, svi smo mi sistem. A ne bih se slozio sa tobom ovo oko djeteta. To znaci ako si napravio dijete mozes ga i ubiti slobodno jer je tvoje?101power wrote:stoke nikad dosta ,nek radi svako sa svojim djetetom sta hoce ,sam ga je pravio.....sta vi imate koga prijavljivat eto ste ko hamse besposlene....
- 101power
#33 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
ma kod nas nema ni drzave ,a kamo li sistema,sve se veze na rodbinskim vezama ,amidžić dajdžić tetkić....ja bi nekima zabranio da disu da mogu....a za dijeteDrvosjeca iz Dejcica wrote:Upravo tako, jak sistem, svaki jak sistem ima i jake kazne i metode kojima moze naplatiti kazne, kontas? Recimo sta nama znaci donijeti recimo zakon o zabrani pusenja na javnom mjestu kada nemamo sluzbu koja ce efikasno sprovesti taj zakon i kazniti one koje se ne pridrzavaju istog. E sada reci da to nije citav sistem? Sistem i drzavu cine mali ljudi poput nas na forumu, svi smo mi sistem. A ne bih se slozio sa tobom ovo oko djeteta. To znaci ako si napravio dijete mozes ga i ubiti slobodno jer je tvoje?101power wrote:stoke nikad dosta ,nek radi svako sa svojim djetetom sta hoce ,sam ga je pravio.....sta vi imate koga prijavljivat eto ste ko hamse besposlene....
pa jesi citao taras buljba?:'' ja sam te rodio ja cu te i ubiti '' dijete je vlasnistvo onog ko ga je napravio.....
-
fixer
#34 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
nikom nista? haj malo proctaj sta se sve u svijetu desava! to sto ste vi prezivjeli mozete zahvaliti pukoj slucajnosti,sreci ili nekom autoritetu iznad sebe, nikako to ne moze znaciti da se lose stvari ne desavaju. pa djeca se nedavno igrala s pijeskom na plazi, jednog zakopali i on je preminuo. pa slucaj kad je brat upalio ves masinu u kojoj mu je bila sestra... sve i da se ovom decku nista nije moglo desiti, otac je prekrsio saobracajna pravila i za to mora odgovarati, u najmanju rukuAteista wrote:Qler wrote:mozda mali zna nogama kociti. ako je 5km/h... nije problem...hebi ga, koliko god da je ovo grozno, ja sam kao mali radio ludje stvari. doduse ne sa roditeljima, ali sam pravio belaje da se i danas cudim kako sam prosao bez problema i posljedica
ima nesto u avanturama![]()
Kad se i ja samo sjetim sta sam radio kao mali i moji vrsnjaci, pa nikom nista, svi zivi i zdravi.
Danas, dijete ne moze izaci na ulicu samo, odmah su roditelji neodgovorni sto ga pustaju.
Mislim, ovaj lik jeste malo pretjerao, ali i vi pretjerujete sa svojim komentarima.
- Qler
#35 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
pa puka slucajnost i cista sreca i jesu ono sto cini avanturu. ja nikad ne bi mijenjao svoju mladost za ovu danasnju, i njihove racunare..fixer wrote:nikom nista? haj malo proctaj sta se sve u svijetu desava! to sto ste vi prezivjeli mozete zahvaliti pukoj slucajnosti,sreci ili nekom autoritetu iznad sebe, nikako to ne moze znaciti da se lose stvari ne desavaju. pa djeca se nedavno igrala s pijeskom na plazi, jednog zakopali i on je preminuo. pa slucaj kad je brat upalio ves masinu u kojoj mu je bila sestra... sve i da se ovom decku nista nije moglo desiti, otac je prekrsio saobracajna pravila i za to mora odgovarati, u najmanju rukuAteista wrote:Qler wrote:mozda mali zna nogama kociti. ako je 5km/h... nije problem...hebi ga, koliko god da je ovo grozno, ja sam kao mali radio ludje stvari. doduse ne sa roditeljima, ali sam pravio belaje da se i danas cudim kako sam prosao bez problema i posljedica
- Ateista
#36 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Sranja se desavaju, ali to ne znaci da treba zivjeti u stalnom strahu i cuvati se od svega, treba zivjeti.fixer wrote:nikom nista? haj malo proctaj sta se sve u svijetu desava! to sto ste vi prezivjeli mozete zahvaliti pukoj slucajnosti,sreci ili nekom autoritetu iznad sebe, nikako to ne moze znaciti da se lose stvari ne desavaju. pa djeca se nedavno igrala s pijeskom na plazi, jednog zakopali i on je preminuo. pa slucaj kad je brat upalio ves masinu u kojoj mu je bila sestra... sve i da se ovom decku nista nije moglo desiti, otac je prekrsio saobracajna pravila i za to mora odgovarati, u najmanju rukuAteista wrote:Qler wrote:mozda mali zna nogama kociti. ako je 5km/h... nije problem...hebi ga, koliko god da je ovo grozno, ja sam kao mali radio ludje stvari. doduse ne sa roditeljima, ali sam pravio belaje da se i danas cudim kako sam prosao bez problema i posljedica
Kao sto sam rekao, covjek jeste pretjerao, ali vi jos vise pretjerujete, pravite se nesto fini i moralni pa ga prijavljujete, samo policiji dajete pare, dovoljno oni vec zaradjuju na nama.
Ako neko hoce da se malo zeza i unese adrenalina u svoj zivot i zivot svoje djece to je njegova stvar i njegovo pravo, kao i vase da sjedite u pred TV-om ili kompjuterom i nista ne radite, zivite mirnim, sigurnim i dosadnim zivotom. Svako onako kako hoce, pustite covjeka na miru.
A da ne pricamo o onome sto je neko vec napomenuo, gdje su njegova prava, ko ima pravo da mu objavi sliku bez njegovog dopustenja?
Treba on tuziti one koji su to objavili.
-
jel_u_vinklo
#37 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Zesci!chuchumbamayumbe wrote:shmekeri!
- Drvosjeca iz Dejcica
#38 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Slazem se treba zivjeti ali zar zivjeti na takav nacin pa djecu izlagati opasnosti? Sta mislis da pocnemo djecu vozati na haubi ili krovu vozila, vjerujem da bi se to svakom klincu od 6-7godina veoma dopalo. Dakle punoljetna osoba ima pravo izlagati sebe opasnosti i avanturizmu ali ne i djecu bez obzira da li se radi o njegovoj vlastitoj djeci ili ne. To sto govoris o objavljivanju slike ne pije vode jer novinarska profesija daje zakonsko pravo novinaru objaviti fotografije, bez izricitog dopustenja objekta slikanja, ako se se ona koristi u svrhe razotrkiravanja prekrsajnih, krivicnih i drugih djela zakonom regulisanih i zabranjenih.Ateista wrote: Sranja se desavaju, ali to ne znaci da treba zivjeti u stalnom strahu i cuvati se od svega, treba zivjeti.
Kao sto sam rekao, covjek jeste pretjerao, ali vi jos vise pretjerujete, pravite se nesto fini i moralni pa ga prijavljujete, samo policiji dajete pare, dovoljno oni vec zaradjuju na nama.
Ako neko hoce da se malo zeza i unese adrenalina u svoj zivot i zivot svoje djece to je njegova stvar i njegovo pravo, kao i vase da sjedite u pred TV-om ili kompjuterom i nista ne radite, zivite mirnim, sigurnim i dosadnim zivotom. Svako onako kako hoce, pustite covjeka na miru.
A da ne pricamo o onome sto je neko vec napomenuo, gdje su njegova prava, ko ima pravo da mu objavi sliku bez njegovog dopustenja?
- Daphna
#39 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
JEDNO JE kada djeca u svom neznanju rade kojekakve papazjanije... Igraju se i u igri ne razmišljaju o posljedicama. To shvatam, dječije avanture kako ih vi nazvaste. Tada niste ni slutili šta vam se može desiti niti dijete zna šta je dobro za njega i ostale a šta ne!
SASVIM JE DRUGO ako ti dijete kaže hajde tajo zakači me za džip pa da điramo po snijegu i ti to uradiš... Ili ako ti svom sinčiću kažeš e hajde tajo te zakači za kuku pa da malo brm, brm...
Dajte ljudi... Ako već dijete ne razmišlja jer još nije dovoljno zrelo... Za šta mu otac,staratelj, odgajatelj služi? I manite se toga njegovo je dijete neka radi šta hoće! To je nemar prema ljudskom biću!
SASVIM JE DRUGO ako ti dijete kaže hajde tajo zakači me za džip pa da điramo po snijegu i ti to uradiš... Ili ako ti svom sinčiću kažeš e hajde tajo te zakači za kuku pa da malo brm, brm...
Dajte ljudi... Ako već dijete ne razmišlja jer još nije dovoljno zrelo... Za šta mu otac,staratelj, odgajatelj služi? I manite se toga njegovo je dijete neka radi šta hoće! To je nemar prema ljudskom biću!
- Drvosjeca iz Dejcica
#40 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Znam ja to al' haj' ti to objasni ljudima.Daphna wrote:JEDNO JE kada djeca u svom neznanju rade kojekakve papazjanije... Igraju se i u igri ne razmišljaju o posljedicama. To shvatam, dječije avanture kako ih vi nazvaste. Tada niste ni slutili šta vam se može desiti niti dijete zna šta je dobro za njega i ostale a šta ne!
- Daphna
#41 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Nažalost... Nemoguća misija!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Znam ja to al' haj' ti to objasni ljudima.Daphna wrote:JEDNO JE kada djeca u svom neznanju rade kojekakve papazjanije... Igraju se i u igri ne razmišljaju o posljedicama. To shvatam, dječije avanture kako ih vi nazvaste. Tada niste ni slutili šta vam se može desiti niti dijete zna šta je dobro za njega i ostale a šta ne!
- 101power
#42 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
ovde je najveci problem sto svi zabadaju nos gdje im nije mjesto i rjesavaju tudje probleme ,a niko svoje....sta vas briga sta neko radi sa svojim djetetom ,pocistite ispred svojih vrata pa tek onda gurajte nos u tudje probleme
ateista svaka cast na postu
ateista svaka cast na postu
- JThomas
#43 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
nikom nista? haj malo proctaj sta se sve u svijetu desava! to sto ste vi prezivjeli mozete zahvaliti pukoj slucajnosti,sreci ili nekom autoritetu iznad sebe, nikako to ne moze znaciti da se lose stvari ne desavaju. pa djeca se nedavno igrala s pijeskom na plazi, jednog zakopali i on je preminuo. pa slucaj kad je brat upalio ves masinu u kojoj mu je bila sestra... sve i da se ovom decku nista nije moglo desiti, otac je prekrsio saobracajna pravila i za to mora odgovarati, u najmanju ruku[/quote]Ateista wrote:
Sranja se desavaju, ali to ne znaci da treba zivjeti u stalnom strahu i cuvati se od svega, treba zivjeti.
Treba on tuziti one koji su to objavili.[/quote]
daj bogati uozbilji se.
kakav crni adrenalin, samo nek mu nešto izleti pred džipa da mora naglo zakočiti, a znaš i sam koliko se to često dešava, i dijete lagano glavom o karambolku, silom sasvim dovoljnom da ga ubije na mjestu...
budale neka ginu ako im se gine, ali djecu neka poštede...znaš, ako pretpostavimo da mu je otac, on je tom djetetu zakonski staratelj, odgovoran za njegovu dobrobit. on ima pravo da ugrožava svoj život, ali djetetov NE.
- Daphna
#44 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Ja samo ne razumijem kako bilo ko od nas može opravdavati ugrožavanje života drugih (posebno djece) i pri tome nazvati sebe čovjekom!
To nije zabadanje nosa gdje mu nije mjesto...
Toliko od mene.
Pa-pa
Toliko od mene.
Pa-pa
- 101power
#45 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
kako mozes opravdat rat u bosni??? svi smo bili ugrozeni...ja nisam imao sta jest,nisam imao ni vode ni struje ,bilo mi zima,pucali na mene ...jesi se tada zalila na forumu nekome ??? kome sam se ja trebao zalit??? daj ne trunite vise bez veze ,vase pisanje ovde nece pomoc tom djetetu,nece nijednom.....
- memlija
#46 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
101power wrote:kako mozes opravdat rat u bosni??? svi smo bili ugrozeni...ja nisam imao sta jest,nisam imao ni vode ni struje ,bilo mi zima,pucali na mene ...jesi se tada zalila na forumu nekome ??? kome sam se ja trebao zalit??? daj ne trunite vise bez veze ,vase pisanje ovde nece pomoc tom djetetu,nece nijednom.....
kućni ljubimci
-
fixer
#47 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
ma ti nisi normalan! ne da mi se uopce objasnjavat! odrasli ljudi imaju pravo od svog zivota raditi sta zele. dijete je njegovo, ali ono je njegova odgovornost, ne njegova lutka za igranje, niti njegovo vlasnistvo. uostalom, on je cinio glupost na cesti koje je drustveno dobro, u vlasnistvu svih nas! cak je i u vlasnistvu i onog "fiktivnog lika", koji je vozio iza ovog avanturiste, i nije mu nimalo draga bila pomisao da nekim nenadanim problemom, on svoje auto ne stigne zaustaviti na vrijeme. ko ce onda njegovo dijete nositi na dusi? pa cak i da se ne desi nista tako, to dijete kod ostalih vozaca izaziva strah, odvlaci paznju, stvara paniku, a to ostavlja mnogo prostora da nesto krene lose.Ateista wrote:Sranja se desavaju, ali to ne znaci da treba zivjeti u stalnom strahu i cuvati se od svega, treba zivjeti.fixer wrote:nikom nista? haj malo proctaj sta se sve u svijetu desava! to sto ste vi prezivjeli mozete zahvaliti pukoj slucajnosti,sreci ili nekom autoritetu iznad sebe, nikako to ne moze znaciti da se lose stvari ne desavaju. pa djeca se nedavno igrala s pijeskom na plazi, jednog zakopali i on je preminuo. pa slucaj kad je brat upalio ves masinu u kojoj mu je bila sestra... sve i da se ovom decku nista nije moglo desiti, otac je prekrsio saobracajna pravila i za to mora odgovarati, u najmanju rukuAteista wrote:![]()
ako su vec avanturisti po prirodi, sigurno se moze naci sigurniji nacin zadovoljavanja svojih potreba...
-
Gray
#48 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Tužiti one koji su objavili sliku 
-
gumifufna
#49 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
Svasta u bozijoj basti
.Cuj njegovo dijete i moze raditi sa njim sta hoce.Da li je i Fritz po ovoj osnovi neduzan osudjen.
- 101power
#50 Re: Sta je ovim ljudima?!!!
mozda je tvoje dijete ??? treba provjeriti dnk ....nikad se ne zna...