Bosna i Hercegovina-drzava tri naroda?

Vodenjak

#26 Re: Bosna i Hercegovina-drzava tri naroda?

Post by Vodenjak »

seas of cheese wrote:
Vodenjak wrote:
seas of cheese wrote:
a moramo li uopste da zelimo bosnu i hercegovinu? ko ima od nje koristi?

i kakve veze ima referendum 29 februara, kad je to bilo cisto preglasavanje 2/3 na nacionalnom nivou. srbi su imali svoj referendum koji je opet bio 100% u 1/3. nemoguce je u zemlji sa tri naroda imati referendum gradjanske provinijencije, to su vrlo dobro znali zlikovci i prodavaci magle koji su ga organizovali. u suprotnom konstitutivnost naroda gubi svaki smisao radi preglasavanja.

bosna i hercegovina je prevazidjena glupost, od nje nema korsiti niti jedan narod, a najmanje sarajlije bez obzira na naciju. uostalom koncept drzave mijenja definiciju, tu su da sluze ljudima a ne obratno.
E tako.. Nek smo i tebe culi... Hvala!

Ljudi, jel se iko od vas upitao sta se desava sa ovim shizofrenicarima sto ne mogu podnijeti ni Jugoslaviju ni Bosnu i Hercegovinu, a puna im usta Evrope?
Meni tu nesto ne stima... :?
Mora da sam nacionalno jos uvijek neosvijesten.
eh da, oni koji najvise vole cjelovitu bih - podrzavali su raspad yu.

sta ces, nije im se htjelo biti manjina u krnjoj jugi.
E ´vako:
Za tu prvu tvrdnju samo jedan odgovor: LAZES!
A za tu drugu: U pravu si!

Zamisli samo naziv drzave: "Krnja Juga" :( :sad: :o :P
svitac

Post by svitac »

Gospodin jeste u pravu u jednom dijelu poruke ali u drugome nije.

Gospoda koja nisu željela biti manjinom u bivšoj Yugi danas ne žele
cjelovitu Bh., zato je i dijele na tri dijela.

Jedno je zaboravio da nigdje nisu svi isto željeli, kao što ne žele ni danas.

Niko tu nije profitirao osim aktera raspada Yuge i rasula Bh. države.

Običan narod je žrtvovan na obje strane.
Najgore zlo je što narod ne daje nikakav otpor zlim silama.

Cio forum je danas pasivan ? Viša sila ?
manijak1

Post by manijak1 »

Aha :D Svanula :D
svitac

Post by svitac »

manijak1 wrote:
Aha :D Svanula :D
Budući moderatore
MANIJAČE jel' ti to u kontextu texta il tek onako malo da te ne zaboravimo

Neka nama tebe, šta bi mi bez tvojih simpatičnih :D upadica :roll:

Hajde daj unesi malo života u forum :-) aktiviraj se malo :-)

:-) ko' lud na brašnu :-)
manijak1

Post by manijak1 »

Budući moderatore
MANIJAČE jel' ti to u kontextu texta il tek onako malo da te ne zaboravimo - u kontekstu pitanja tvoga :D i nicka pa ti vidi :D :D
Ovaj dio bih ustupio tebi ali moraš pitati Kameta :D :D
Ja bih volio da me ti zaboraviš i da se ne osvrćeš na moje upadice sem ako te kosnu i bocnu :D :D
Ne mogu :D ti jače unosiš smrt :D
:D Bolje je : K'o žrvanj u mlinu :D
Hvala :D :D
bosniaque

Post by bosniaque »

Stari ratni zločinci nestaše , ispariše u vidu magle ? Šta te oni sada brinu kad SVE gledamo kroz burek il čevap ? To ti kažeš ?
A šta je sa današnjim novim postratnim ZLOČINCIMA ? Oni KOJI su na vlasti NE DAJU TI DA DIŠEŠ SLOBODNO
ONI SURAĐUJU SA ONIM RATNIM ZLOČINCIMA KOJIMA BI TI I JA SUDILI
ALI OVI ZA KOJE JE OVO JADA OD NARODA GLASALO NIŠTA NORMALNO NE DAJU
PITAJ NJIH I KRIVI NJIH A NE DRUGE

ne brinite se nista sada, u nekim opcinama u rajvosi je pobjedio zlogumdzijin SDP, sad ces vidjeti kako po sarajevu nicu fabrike kako se otvaraju nova radna mjesta prave se putevi kanalizacije ma ima sve da krene kao i kad su zadnji put pobjedili, to znaci da nece nista da krene......
svitac

Post by svitac »

:) nemamništa protiv Kameta.
Saznala sam da je student i nije mu baš lako nositi se sa profesorskim bezobrazlucima. Želja mi je da mu pomognem.Nikada ga neču provocirati.
Shvatam njegove probleme potpuno. :)
manijak1

Post by manijak1 »

Kame je pitar :D zato se i slažete :D
BECHO

#34 Re: Bosna i Hercegovina-drzava tri naroda?

Post by BECHO »

seas of cheese wrote:eh da, oni koji najvise vole cjelovitu bih - podrzavali su raspad yu.

sta ces, nije im se htjelo biti manjina u krnjoj jugi.
Slovenci, Hrvati, Bosnjaci-Muslimani, Albanci, Makedonci - Svi su oni manjinski narodi koji su izdali SFRJ, samo je srpski vecinski narod stao u odbranu onog sto je neodbranjivo! kako ovo fino zvuci, zar ne? :D
svitac

Post by svitac »

manijak1 wrote:Kame je pitar :D zato se i slažete :D
Ja sam željin manijak :) nisam pitar :(

Kame je super momak. Težak je danas život studentski, posebno onima
kojim nije fax u avliji.

POZDRAV

:D U SUBOTU JE DUEL :D
Alfons Kauders

#36 Re: Bosna i Hercegovina-drzava tri naroda?

Post by Alfons Kauders »

[quote="Vodenjak"]Pitanje upucujem zapravo ponajvise (ili jedino) onima kojima su puna usta Bosne a u isto vrijeme su opcinjeni, zacarani i zaslijepljeni politikom svojih nacionalnih vodja.
Kako vi, ali stvarno i posteno to napisite, zamisljate Bosnu i Hercegovinu?
quote]

Ma dobra bi bila diskusija kad bi se neko od prozvanih javio, ali mudri i oprezni kakvi jesu, i naravno hrabri, to nece sebi dopustit...Ne ocekuj da ce se u diskusiju ukljuciti prozvani, jer ni oni u biti ne znaju kako da zamisle BiH - to njih uopste ne zanima...

A za utakmicu, ili cemo pobijedit il ce nas osramotit nasi "navijaci" (a bila bi tek katastrofa da nas osramote i igraci sto nazalost i ocekujem)
Last edited by Alfons Kauders on 06/10/2004 20:55, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

Wow :D :D znao sam da si neki manijak ali nisam znao koji :D :D .
Jest :D
Ali ima i u petak duel onih na kojima svijet ostaje :D :D mladih reprezentacija -
BiH 2 : ...0 :D i na Grbavici u petak i na Koševu u subotu :D nego jel' ovo ti mene navodiš na tanak led baniranja zbog nekonstruktivnih replika na topicu ????????? :D :D
svitac

Post by svitac »

Možda si već mogao vidjeti da kad nešto kažem da nema :)
z@yE*@w@*a :)

:-) navijam za želju od kako znam za sebe :-)
svitac

Post by svitac »

ne brinite se nista sada, u nekim opcinama u rajvosi je pobjedio zlogumdzijin SDP, sad ces vidjeti kako po sarajevu nicu fabrike kako se otvaraju nova radna mjesta prave se putevi kanalizacije ma ima sve da krene kao i kad su zadnji put pobjedili, to znaci da nece nista da krene......
Prvo se izvinjavam Vodoliji na trenutnoj opstrukciji na temu.

Sada Bosniaque da te rasteretim od SDP fobije i strahova za njihov neuspjeh. Ne brini se po pitanju toga jer SDA je VELIKI pobjednik , tako da će SDP imati minornu ulogu u kriminalu , rasulu države , i ostalim anomalijama na koe smo postali imuni osobito od kako su političari izgubili imunitet.

Čovječe tvoji vidici su nevjerovatno uzani i tanani. Zar ti stvarno vidiš jedinu opasnost u SDP-u ?
Ima li ovdje još naroda koji nije u SDAovnovskom stadu ili SDP-u ? (Stranku Za Vlast ne računam) Ima li naroda koji je samo narod koji ako se sam upita jer ga drugi ne pitaju ništa SAM početi sa SAMOORGANIZIRANJEM i onesposobiti SDA u svakom smislu "života" ?

Ima li NARODA koji nije ni za nacionalizam ni za komunizam ni za ovo kako reče Vodolija BEZUMLJE ?
Last edited by svitac on 06/10/2004 21:34, edited 1 time in total.
winetou

Post by winetou »

Logično bi bilo da Srbija bude srpska, Hrvatska hrvatska i Bosna bošnjačka.
Srbi i Hrvati su radili na tome sa proširivanjem teritorija u prve dvije Jugoslavije. Onda je postojala prirodna migracija stanovništva . Srbi su išli u Vojvodinu, Bošnjaci iz Sandžaka za Bosnu, Hrvati u Hrvatsku a desio im se kako oni kažu i križni put plus nagrada što su imali NDH dobili su Istru.
Ništa se nije dešavalo pod bilo kakvim pritiskom, jednostavno najbolje je među svojima a može se fino živjeti i kao nacionalna manjina.
manijak1

Post by manijak1 »

Logično bi bilo da Srbija bude srpska, Hrvatska hrvatska i Bosna bošnjačka.
Dobra logika :D :D :D :D za Petra Preradovića i Zvonimira Radića.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Eto...
Svi junaci nikom ponikose...
Osim onog sa "trecinama" ne javi se u stvari nijedan od ljubitelja demokratskih im stranaka da nam malo pojasni zasto vole "svoje" i sta misle i s njima i s nama...
Nije da sam ocekivao, stvarno nisam.. Htio sam samo njima da dam mogucnost da shvate da pojma nemaju sta hoce.
Mogu si misliti koliko su se znojili kontajuci o tome sta hoce. Hi Hi!
Medjutim, znaju oni vrlo dobro sta NECE... I to im je dovoljno izgleda. Jer znaju da ce se njihovi lideri vec skontati sta da im daju. A sta god dobiju od njih, bice im dobro jer, pobogu, od "nasih" je!
Koja destruktivnost! Skoro da se da opipati!

Postavicu ja njima i drugo pitanje. Tu ce se oni raskokodakati, vidjecete raja... Neka nama njihA...
Kad nas ne bi boljelo sve sto su uradili, bili bi nam dobra tema za zajebanciju...
svitac

Post by svitac »

winetou
Zašto onda nismo ostali da živimo kao nacionalna manjina u Yugoslaviji ? Zašto su nam trebale tolike žrtve nevinih civili i zašto se sada kada je dominantna etnička cjelina dešava rat poslije rata u smislu stradanja i patnji naroda ? Ko nam je sada kriv ?
Ako ti OVO možeš nazvati lijepim uz to još i životom onda je dovoljna i manjina takvih da večini bude pakao od "života" !

Vodolijo oprosti

tebi lijep pozdrav
manijak1

Post by manijak1 »

Ti stvarno se zajebavaš ili si pao s Marsa .
Hoću BiH bez entiteta ( može sa Kantonima ili već Županijama do beskraja gdje svako zna svoj posao i može raditi svoj posao po Zakonu )
Hoću BiH sa dobrim školstvom zdravstvom i privredom - kako to postići kada te jebu ugroženi - ti koje ćeš pitati kako oni vide ovo i ono ?
Hoću BiH sa Vijećem ministara u kojem svaki ministar radi za svoju državu a ne protiv nje .
Hoću da se državni aparat prepolovi - makar i ja ostao na birou zbog toga .
Ostalo :D :D ne vrijedi ni pominjati jer očito je da ono što ja hoću neće drugi.
BECHO

Post by BECHO »

svitac wrote:winetou
Zašto onda nismo ostali da živimo kao nacionalna manjina u Yugoslaviji ?
To pitaj uvazene 'planinare'! Znas, to su oni koji trebaju da se vrate nazad da bi otjerali ove nove primitivne dosljake! :roll:
winetou

Post by winetou »

svitac wrote:winetou
Zašto onda nismo ostali da živimo kao nacionalna manjina u Yugoslaviji ? Zašto su nam trebale tolike žrtve nevinih civili i zašto se sada kada je dominantna etnička cjelina dešava rat poslije rata u smislu stradanja i patnji naroda ? Ko nam je sada kriv ?
Ako ti OVO možeš nazvati lijepim uz to još i životom onda je dovoljna i manjina takvih da večini bude pakao od "života" !

Vodolijo oprosti

tebi lijep pozdrav
Rat je trebao :oops: Broj Bošnjaka je od 1981 do 1991 porastao za 300 000 dok je rast Srba i Hrvata bio zanemarljiv. Trebalo je taj rast prekinuti :(
To je vidiš smetalo gospodi koji ne samo da su se naseljavali po Dalmaciji i Vojvodini u potrazi za boljim životom... Šta ja znam bilo im teško prihvatiti to što Bošnjaci nisu nigdje htjeli ići.

http://www.fzs.ba za bolje brojke
:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote:Ti stvarno se zajebavaš ili si pao s Marsa .
Hoću BiH bez entiteta ( može sa Kantonima ili već Županijama do beskraja gdje svako zna svoj posao i može raditi svoj posao po Zakonu )
Hoću BiH sa dobrim školstvom zdravstvom i privredom - kako to postići kada te jebu ugroženi - ti koje ćeš pitati kako oni vide ovo i ono ?
Hoću BiH sa Vijećem ministara u kojem svaki ministar radi za svoju državu a ne protiv nje .
Ostalo :D :D ne vrijedi ni pominjati jer očito je da ono što ja hoću neće drugi.
Da manijace, ja zajebavam ali one koji su "dosli tobe" i "nacionalno se osvijestili" poslije "godina mraka" pod komunizmom.
Ako i sebe ubrajas u tu grupu, onda oprosti ali - i tebe zajebavam!
manijak1

Post by manijak1 »

Ja se već osjećam :D kao žedan preveden preko vode .
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

svitac wrote: :-) navijam za želju od kako znam za sebe :-)
podsjeti me ovo na alana forda i mudre rijeci broja jedan upucene jeremiji i debelom sefu: "uspjeh ove akcije zavisi od vaseg neucestvovanja u njoj" iliti onaj stari fazon, dok sam jos trkao za kosarkaskom loptom: "pojacaj nam ekipu-predji u protivnicku" :D
sala, manijace sto blinkas i sto se u najljuce plavce :D pikas :-)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Vodenjak wrote:
manijak1 wrote:Ti stvarno se zajebavaš ili si pao s Marsa .
Da manijace, ja zajebavam ali one koji su "dosli tobe" i "nacionalno se osvijestili" poslije "godina mraka" pod komunizmom.
Ako i sebe ubrajas u tu grupu, onda oprosti ali - i tebe zajebavam!
@manijak,
ti ocito hoces djeda mraza u najvelikodusnijem mogucem raspolozenju :)
@vodenjak,
samo mala digresija...kako se ono kaze...puk'o ko vodenjak pred porod? :D
Post Reply