Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"nemamo dovoljno zelenih povrsina, farbajmo trotoare u zeleno"...."nema dzamije a bila je tu, okacimo gigantsku sliku"....
jos da na tarabi nacrtaju *****, gdje bi nam kraj bio...
karanana wrote:ciji je zid? ko finansira izradu plakata?
ako stanari pristanu da se na njihov zid stavi plakat sa slikom dzamije, odnosno ako im se pravedno plati to sto se njihov zid koristi u marketinske svrhe, ne vidim razlog da to ne bude tu isto kao sto bi bila i reklama heinekena, violete, sam shopa......
Mislis da se stanari nesto pitaju ili da su dobili nesto sta ti je...kod mene je stari udbas "zgradonacelnik" pa je za potpise za reklamu dosao samo jedan dan i rekao ...Zdravo! potpisi ovdje! ...ali opet nisu svi "zgradonacelnici" neki su samo kucepazitelji
Pitam se sta bi se desilo da sad recimo negdje na sred grada nalijepe sliku crkve ili sinagoge ili nekog budistickog hrama... vjerujem da bi ovi slikodzamijabranioci odmah skocili na noge da se malo antiprotive svemu...
prezvakali smo taj Presernov trg i da ce tu biti dzamija ... ne moraju vise oni dusobriznici da nas ovako sve djematile uvjervaju kako nam to treba zajedno sa slikom...ako okolnim ljudima ne smeta ono kino od slike onda bujrum neka gledaju.. morali su dati nekakv pristanak da im se priljepi onako nesto
Ja opet pitam, je li Kurto u tekstu prof.dr.Nedzad Kurto sa arhitekture?
Mislim da je bi ovo bio relevantan podatak, jer se radi o velikom strucnjaku i profesoru, cije ideje i prijedlozi nisu bas za 'sprdacine"
I, mislim da bi tek tad mogli ozbiljno diskutovati na ovu temu, ukoliko je tema uopste otvorena za diskusiju, a ne samo za sprdacinu
bos wrote:Pa cemu onda umiranje od smijeha za crkvu i sinagogu?
ti bi se sad sa mnom svadjao... ma bjaziiiiii imam pravo da se smijem glupostima ... morat cu reci zupniku u Novom gradu ili onima na Grbavici da montiraju na prvu obliznju zgradu sliku Crkve koja se gradi ili se treba graditi... "da vjernici znaju"
kurshumi wrote:Hajmo navalite kompici, opet je ugroženo komunističko Sarajevo, "zabrinjavajuće", "skandalozno", "jezivi ezan", koga briga što sada Srbi upravljaju balijskim Sarajevom:
"nemamo dovoljno zelenih povrsina, farbajmo trotoare u zeleno"...."nema dzamije a bila je tu, okacimo gigantsku sliku"....
Hajd se sad samobaniraj zbog ovakvih bljuvotina. Uporedjivanje dzamije sa... Sram te i stid bilo. Nek si moderator hiljadu puta...
Hajd se sad samobaniraj zbog ovakvih bljuvotina. Uporedjivanje dzamije sa... Sram te i stid bilo. Nek si moderator hiljadu puta...
To sto ti vidis islamofobiju u tome, to je opet problem do tvog mozga. Ili, ako imas djecu, nacrtaj im na papir komad hljeba i dzem i reci im EVO VAM DJECO DORUCAK!
(mozda ti onda prorade one celije koje ne sluze za zastitu pravovjerstva od cafira i skontas o cemu se radi).
zgembo_sa wrote:U redu je... Nemoj vise zivota ti. Svasta ti sebi dajes za pravo...
Kao i ti. I mnogi tvoji istomisljenici. Sad pa sad nekome puknete titulu islamofoba i cetnika i cega sve ne.
Ja izrazih misljenje o pokrivanju rugla raznim platnima (pogledaj temu vidjeces sam), ti si se nasao, kao pravovjernik, uvrijedjen jer je toboze mIRCi (koja nosi vlashko ime sramota jedna) uporedila dzamiju sa necim pod zvjezdicama
Zgembo, otvori oci, JA NE VJERUJEM U RELIGIJE Tako da mi je svejedno hoce li na tom platnu bit Dzamija, Tito, Krofna ili Palma....
To sto ti vidis islamofobiju u tome, to je opet problem do tvog mozga. Ili, ako imas djecu, nacrtaj im na papir komad hljeba i dzem i reci im EVO VAM DJECO DORUCAK!
(mozda ti onda prorade one celije koje ne sluze za zastitu pravovjerstva od cafira i skontas o cemu se radi).
Draga Mircerka, zapamti da ni tebi nije dozvoljeno da se iživljavaš, vrijeđaš i iznosiš svoje frustracije. Suviše si "slobode" dala sebi, de kontroliši se, ovo je javni medij.
homar wrote:
Draga Mircerka, zapamti da ni tebi nije dozvoljeno da se iživljavaš, vrijeđaš i iznosiš svoje frustracije. Suviše si "slobode" dala sebi, de kontroliši se, ovo je javni medij.
Dakle dosli smo do faze gdje ce opet Bosnjaci biti ugrozeni na saXu? Je li to to? Ili kad mIRCerka napise nesto sto je istina, odmah cemo se uhvatiti njenog statusa ili, jos nize da udarimo, njenog krivovjernog imena
Super ste vi meni.
Fakat super!
Jos jednom porucujem, svojoj djeci svako jutro crtajte hljeb i dzem na papir i recite im DJECO EVO DORUCAK.
mislim ne bih da branim mircerku a jos manje da vrijedjam dzamiju, ali bi mi normalnije bilo ono sto ona kaze da na tarabama i zidovima crtaju ***** nego da se stavljaju slike raznoraznih dzamija i ostalih vjerskih obiljezja. pa majka mu stara postajemo gaza i okupirana teritorija palestine sa tim nekakvim posterima i slikama al aksi. sta je sljedece: slike homeinija, hassana nasrallaha, abu hamzi i sl.?
mada sam i sam rekao, ako su stanari, vlasnici tog zida dobili pinku i nemaju nista protiv tog postera, nemam apsolutno ni ja. i ja bih za lovu to potpisao.
aman, nije poenta u dzamiji, vec stvaranju virtuelnog grada...sad cemo mi sto strana napisat jel treba dzamija vaka il naka, i dalje po nisanima i temljima dzamije (sto zgembo ne pominje) parkiraju auta, bacaju smece i uriniraju (prosetajte nekad navece tim dijelom, UZAS)..
Al jok, mora se dnevna doza prozivanja islamofoba bla bla ispunit...pa mirnije kuci otic...a kad pozelimo svjezeg zraka, umjesto na planinu, bjezmo na trotoare i udisimo virtuelni svjezi zrak...
homar wrote:
Dakle dosli smo do faze gdje ce opet Bosnjaci biti ugrozeni na saXu? Je li to to? Ili kad mIRCerka napise nesto sto je istina, odmah cemo se uhvatiti njenog statusa ili, jos nize da udarimo, njenog krivovjernog imena
Super ste vi meni.
Fakat super!
Jos jednom porucujem, svojoj djeci svako jutro crtajte hljeb i dzem na papir i recite im DJECO EVO DORUCAK.
Pošteno priznaj grešku i vrati se u normalu. Niti ti znam ime, niti me interesuje, samo čitam šta pišeš, ja prihvatam da si najpametnija a ti prihvati da mi nismo budale.
homar wrote:
Super ste vi meni.
Fakat super!
Pošteno priznaj grešku i vrati se u normalu. Niti ti znam ime, niti me interesuje, samo čitam šta pišeš, ja prihvatam da si najpametnija a ti prihvati da mi nismo budale.
Koju gresku??? Citaj sta pisem. Park gdje je bila dzamija, gdje jos uvijek ima nisana pod zemljom, sluzi ko parking i javni WC, prosetaj nekad navece. Ebes poster do neba ako neko i dalje urinira po kostima...kontas li ti to? Nisam najpametnija, da jesam bila bih negdje vani i smijala se citajuci saX...
kockica_kockica wrote:Pitam se sta bi se desilo da sad recimo negdje na sred grada nalijepe sliku crkve ili sinagoge ili nekog budistickog hrama... vjerujem da bi ovi slikodzamijabranioci odmah skocili na noge da se malo antiprotive svemu...
prezvakali smo taj Presernov trg i da ce tu biti dzamija ... ne moraju vise oni dusobriznici da nas ovako sve djematile uvjervaju kako nam to treba zajedno sa slikom...ako okolnim ljudima ne smeta ono kino od slike onda bujrum neka gledaju.. morali su dati nekakv pristanak da im se priljepi onako nesto
Po Sarajevu možeš naći stare sinagoge, crkve, katedrale i hramove. Nikad nikome nije ni na um palo da ih skrnavi, a to zato što smo mi muslimani većinski narod i mi to brižno čuvamo. Pogledajte samo šta je bilo sa vjerskim objektima tamo gdje su druga dva naroda bili u većini. I ne .eri više o anti ovome anti onome. Cijelo vrijeme smo mi Bošnjaci prisiljeni da se branimo od raznih napada ateističkih bolesnika koji očigledno samo u Sarajevu imaju toliko da pljuju po drugima i drugačijima dok ih na drugim mjestima nema ni na mapi.
kurshumi wrote:
Po Sarajevu možeš naći stare sinagoge, crkve, katedrale i hramove. Nikad nikome nije ni na um palo da ih skrnavi, a to zato što smo mi muslimani većinski narod i mi to brižno čuvamo. Pogledajte samo šta je bilo sa vjerskim objektima tamo gdje su druga dva naroda bili u većini. I ne .eri više o anti ovome anti onome. Cijelo vrijeme smo mi Bošnjaci prisiljeni da se branimo od raznih napada ateističkih bolesnika koji očigledno samo u Sarajevu imaju toliko da pljuju po drugima i drugačijima dok ih na drugim mjestima nema ni na mapi.
Jah, a kakve cu ja koristi, kao muslimanka, imati od dzamije na slici?
mIRCerka wrote:aman, nije poenta u dzamiji, vec stvaranju virtuelnog grada...sad cemo mi sto strana napisat jel treba dzamija vaka il naka, i dalje po nisanima i temljima dzamije (sto zgembo ne pominje) parkiraju auta, bacaju smece i uriniraju (prosetajte nekad navece tim dijelom, UZAS)..
Al jok, mora se dnevna doza prozivanja islamofoba bla bla ispunit...pa mirnije kuci otic...a kad pozelimo svjezeg zraka, umjesto na planinu, bjezmo na trotoare i udisimo virtuelni svjezi zrak...
Ja nemam pojma koje ti je ime, ali i da je muslimansko to te ne bi amnestiralo od toga da si napisala jednu vrlo uvredljivu recenicu u kojoj pravis usporedbu dzamije i polnih organa. Bio bi red da se izvines za takvo ponasanje, a ne da pokusavas napadima na druge da prikrijes svoje ruzno ponasanje. Ako si se sama prepoznala kao islamofob, onda se zapitaj zasto je to tako, ja te nisam tako nazvao.
kockica_kockica wrote:Pitam se sta bi se desilo da sad recimo negdje na sred grada nalijepe sliku crkve ili sinagoge ili nekog budistickog hrama... vjerujem da bi ovi slikodzamijabranioci odmah skocili na noge da se malo antiprotive svemu...
Daj ba ne budi smijesan...rusili su i prvi i drugi i treci...svi smo mi ista stoka...