cesto pricam na tu temu i uvijek ih pitam--gdje i kod koga bi se "ispalili"--od cega ce zivjet-gdje ce stanovat---gdje ce se krit od murije i ko ce ih zaposlit i gdje
ne kontam--mozda je do mene
hajde ti meni reci kako doc do svedskesasa_t wrote:Bolje biti sirotinja u Svedskoj nego sirotinja u Bosni....
razumio bih ja kad bi rekli---jedva cekam da se ukine vizni rezim pa da skoknem do rodjaka u svedski il sta ti ja znamMaraschino wrote:muha_sa,
sve dobro pises al haj ti to nekome objasni...
Tako je jarane, to je suština, onaj ko se zna snaći i hoće raditi, može i ovdje. Al, zapravo ne bi bilo loše da svako ode na jednu godinu dvije u inostranstvo da vidi kako tamo fercera, nekima bi se oči otvorile, a poneko bi možda i uspio (al da ga jebeš, opet da ponovim,taj koji tamo uspije, uspio bi i ovdje)MELBOURNE_SARAJEVO wrote:[
Pa bolan takvi kao ti ni vani nisu uspijeli a ti takodje ne bi uspio...Samo kukas ko curica neka ..Ti znas engleski pa takvih kao ti ima u europskoj uniji na milione ..I ti kontas znas eng i ti ces naci posao dobar![]()
...Bolje bi ti bilo da tu svu negativnu energiju pretvoris u pozitivu pa mozda i ovde uspijes a ne da samo kukas..Cuj on zna eng
i naci ce posao
![]()
izvini nisam te prepoznao mora da si ga naucio u skoli pa kontas znam jezik..Kao vecina ljudi kod nas svi znaju jezik a kad treba konverzaciju voditi problem..Pun mi je vise vas negativaca ko babe ovde sjedite i kukate ..Dobro ti je frajer rekao vezano za vize...Neces ti dobiti radnu dozvolu ako dobijes olaksicu za ulazak u tu zemlju a ako te ufate da radis na crno dobijas zabranu i to puno godina,, ...Zato ti kazem takvi kao ti ni ovde se nemogu snaci a nece ni vani ..Za tebe i jeste sisanje ovaca druze...pozz
Uzmem Hr pasos i na autobus ili avion....muha_sa wrote:hajde ti meni reci kako doc do svedskesasa_t wrote:Bolje biti sirotinja u Svedskoj nego sirotinja u Bosni....i ostat u njoj
![]()
pojasni cika Muhi
da-i molis na granici da ti ne spucaju muhur u pasossasa_t wrote:Uzmem Hr pasos i na autobus ili avion....muha_sa wrote:hajde ti meni reci kako doc do svedskesasa_t wrote:Bolje biti sirotinja u Svedskoj nego sirotinja u Bosni....i ostat u njoj
![]()
pojasni cika Muhi
Samo bih molila, bez generalizovanja100_KA wrote:Nigdje mi necemo otici, ko sto nisu otisli mnogi a i da su otisli ubrzo bi se vratili jer ni tamo nije bajno, a usput,mozda jedino odemo u shoping,i brze bolje se uhvatimo noge, jer mi smo Balkanci koji smo naucili na nerad,a da lova kaplje, e nece moci to tako ko sto mislite u EU, tamo moras raditi da bi zaradio a taj rad se ne svodi na cjelodnevno ispijanje kafa i tracanja o kome ili kojem...
zbog tih svih razloga, jedino sto ce nam valjati je ta da ce mo biti dio Dame koja se naziva EVROPA, a za ostalo se moramo pobrinuti u svojoj sopstvenoj kuci ( Drzavi ), a boga mi sa ovima koji je kroje da bog da da i ostanemo BiH
Ama narod treba da shvati da time sto ce dobiti bezvizni rezim nece dobiti npr. drzavljanost SAD-a, Australije, Njemacke, vec samo mogucnost da putuje bez viza!100_KA wrote:Mi da smo htjeli, a nismo , za ovih 15 godina od rata pa na ovamo, stvorili bi realno drustvo i radili i zaradili ko normalni svijet ,a ne bi zivjeli od donacija sa svih strana, a pokopali industriju koja je okosnica u svim razvijenim zemljama oko nas, da smo uradili to sad ne bi razmisljali o viznom rezimu ,nego bi se pozabavili da sto vise uradimo i zaradimo...
Sad nam je jedino u glavi da dobijemo bezvizni rezim da bi se sto prije uhvatili noge.
Nije to rijesenje, rijesenje je u nama,a ne u bezviznom sistemu
Nemoj tako Her Flick zna engleskimissko wrote:Bezvizni rezim za zivot i rad u inostranstvu ne pomaze puno. Sta dodjes npr u Njemacku i haj spavas u parku ili pojma nemam gdje i sta kad te uhvate sta kad se razbolis gdje otic kome se obratit, ti legalno boravis tu al od drzave ne dobijas nista jer si tu samo u prolaazu niko se o tebi nece brinuti. Za bjezaniju iz BiH treba puno vise od ukidanja viza.
evo ja ti iz prve ruke kazem, u Svedskojnudis verbis wrote:ne razumijem u kojoj evropskoj zemlji mozes raditi 'na crno'![]()
niti jedna firma, niti jedan poslodavac nece riskirati goleme kazne ukoliko zaposli radnike bez dozvole za rad.
a buduci da su rumunija, slovacka, ceska, madjarska, poljska, bugarska u eu i njihovi drzavljani mogu u
zapadne bogate evropske zemlje slobodno, te im ne treba radna dozvola - europa je prezasicena radnom snagom.
privredna kriza ostavlja duboki trag u vidu sve veceg broja nezaposlenih i na bogatom zapadu.
e ovo...and wrote:ne bih nigdje otišao,ali bi se osjećao kao normalan i slobodan čovjek.ako mi danas padne na pamet da bih sutra mogao otići recimo na utakmicu u maribor da gledam bih da sjednem u auto i odem,a ne da moram mjesec ranije planirati nešto i skupljati milion papira,stajati u redu i gospodu moliti da me puste na 2 dana u njihovu zemlju da trošim pare.
onaj ko hoće da ide vani da radi i živi uvijek nađe neku foru i ode.
ccccccc........Vela Havle!Nemoj tako Her Flick zna engleski lako je naci posao kad znas engleski boze dragi kako kod nad ljudi razmisljaju wow..Kao sto rekoh takvih ima mali milion a plus imaju radne dozvole a zeljni rada i sad ce neko naseg bosnju da zaposli a ni radne dozvole ni nista ali dobro nas bosnjo zna engleski
Ovo bi bio jedini dobitak od ukidanja viza.Znaci neka sloboda putovanja,uglavnom turisticko-rekreativnih,bez nepotrebnih planiranja,neugodnosti i ponizavanja.JThomas wrote:e ovo...and wrote:ne bih nigdje otišao,ali bi se osjećao kao normalan i slobodan čovjek.ako mi danas padne na pamet da bih sutra mogao otići recimo na utakmicu u maribor da gledam bih da sjednem u auto i odem,a ne da moram mjesec ranije planirati nešto i skupljati milion papira,stajati u redu i gospodu moliti da me puste na 2 dana u njihovu zemlju da trošim pare.
onaj ko hoće da ide vani da radi i živi uvijek nađe neku foru i ode.