legionarka wrote:..kako je uzasno vidjeti komentare ljudi koji misle da sve znaju i da imaju pravo na sve dati otrovan komentar...
tuzno je kad se o mrtvom covjeku raspredaju teorije ko je sta je i sta je za sobom ostavio...
ne cudi me od novinara ovakav tekst ali me cudi od ljudi da si daju za pravo da govore kao veliki poznavaoci o nekome koga nisu u zivotu ni vidjeli.. vec svoje misljenje zasnivaju na kuloarskim pricama..
Bati Cengicu pokoj dusi...ili rahmet...(njemu to sigurna sam je bilo najmanje vazno u zivotu... ili cak nevazno)... a Davudu... sa srecom.. ako je to njegova odluka koja ga cini sretnom...
Cuvarima javnog morala (znaci upoceno vama koji satro nikada ne mahalasite

)
Bato je bio javna licnost, priznati umjetnik i takvi ljudi u biti gube pravo na privatnost.
O njima ce se govoriti, pa i poslije smrti.
Manje je bitno da li sam ja tu porodicu poznavao ili ne.
U ovoj cijeloj prici meni je apsolutno nebitno sta je covjek odlucio da bude u vezi svog religijskog opredjeljenja. Jeste neprincipijelan, ali je to pitanje njegovog izbora.
Ono sto jeste interesantno, je da se cini da ga njegovo troje djece iz prva dva braka uopste ne interesuju
Takodje je interesantno da sin takve velicine zivi u podstanarskom stanu bez grijanja. Ako vas nije rastuzilo, pa zar vas barem nije zaintrigiralo?
Mozes li ti zamisiti situaciju u kojoj ce Purivatrin sin zivjeti kao podstanar?
Nagradno pitanje za moraliste - jeste li izvukli neki zakljucak iz svega ovoga