LETICH wrote:
to sto prosjecna placa u FBiH iznosi 771KM to je zato sto su politicari povecali sebi place za oko 50% tako da mislim da je realna prosjecna placa bez tih lopova oko 400KM...i kako da covjek sa porodicom zivi sa 400KM kad je jedan hljeb 1KM, rezije poskupile jos ako je neko u kreditu i puno ostalih stvari dok su politicari naravno sebe obezbjedili...ali slazem se da i dijelom gradjani snose odgovornost zato sto vecina ne izlazi na izbore (i oni koji glasaju vec su u jednoj od vodecih stranki i zato su nam uvijek isti na vlasti), gradjani ne izlaze na proteste sto je najgore ne zele da se bune to mi fkt nije jasno...ali policari su krivi oko 70% za ovakvu drzavu...
ma ne mogu nikako da se slozim sa vama da se na izborima određuje kako cemo zivjeti naradene cetiri godine.
evo po meni, ja izlazim redovno na izbore...i ne glasam uvjek za jednu stranku ili za jedne kandidate iz te stranke.
na primjer na zadnjim opcinskim izborima glasao sam za nacelnika jedne stranke a za vijecnike iz potpuno druge stranke.
sto znaci da nisam stranacki opredjeljen. jednostavno od dva zla biram ono manje ili ako znam ljude licno dajem im
povjerenje i svoj glas. uzmimo kandidate na svim listama i uporedimo ih, da se ja pitam pola mi nebi mogli biti
na listi za skolski odbor a da ne govorimo o opcinskom vijecu ili kantonalnoj skupstini...
sorry odoh previse od teme, ali samo da bih vam kako nije sve u izborima i odabiru koji politicar ce nas predstavljati...Ne!
u nama samima je rješenje, mi smo ti koji trebamo da zasucemo rukave i da mjenjamo svijest, prvo svoju pa onda i onih
ljudi koji nas predstavljaju.