gema obuća

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mirzazmaj

#26 Re: gema obuća

Post by mirzazmaj »

skonto gazda geme da domacim iskompleksiranim "poznavaocima" mode visoka cijena prodaje obucu, pametan covjek uzima lopatom a nije se udostojio ni da prijavi sve radnike
amrica

#27 Re: gema obuća

Post by amrica »

swirl wrote:Pa u Gemi se prodaju Fiorangelo cipele.

:shock: :shock:

Uredno obidjem Gemu, ne svidjaju mi se nesto spec, kupila sam samo jedne cizmice i sad gledam pise: made in italy, ali fakat nikad nisam zapazila da i na jednom modelu pise fiorangelo.... Mislim to ne bih propustila.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#28 Re: gema obuća

Post by mIRCerka »

Better Man wrote:
swirl wrote:Mozemo do sutra pricati o Gemi, i ovakve su, i onakve su, valjaju, ili ne valjaju. Ja licno mislim da oni nemaju konkurencije u gradu. Samo dragi Bog zna koliko sam im ostavila para, kvalitet je ok, nista specijalno. U zadnje vrijeme, kad god udjem kod njih u radnju, primjetim koliko su cijene skocile, i sasvim mi je idiotski dati 350 KM za no-name baletanke. Necu reci da bas NIKAD vise necu kod njih kupiti, ali ionako su poceli nabavljati robu za starije i ozbiljnije, i u zadnje vrijeme bas rijetko nadjem nesto sto mi se svidja.
Jeste idiotski dati za obične no name baletanke 350 KM (za te novce možeš kupit vrhunske čizme i to firmiranog proizvođača, tj proizvođača sa imenom), kad su se u Batti baletanke mogle kupit po cijeni 165 KM (ostalo mi u sječanju kad je prijateljica kupovala Baletanke), a te od 350 KM sigurno nisu ništa bolje od ovih što su se mogle kupiti u Batti.
izvinite, koji mozak daje preko 40 KM za baletanke? Pa nisu Manolo's i nismo mi Carrie Bradshaw ;)

A sto se Geme tice, daj boze da je sandzak da nije kineska proizvodnja, smrde onako u ruci, nove.. djeluju ko cista plastika...
sadeta

#29 Re: gema obuća

Post by sadeta »

NANANA wrote:
sheilak wrote:Uvjerila sam se. Obuca je nekvalitena jako, cijena nikako ne odgovara kvaliteti. Baletanke koje sam kupila pretprosle godine sam morala mijenjati dva puta jer se prvo koza raspala, a onda i djon. Na kraju sam ih uspijela zamijeniti za sasvim neke druge cipele, samo da mi ne propadne novac. Ovdje moram reci da su prodavacice bile dosta ljubazne.

Da li je uvoz iz Sandzaka - to ne bih znala, ali znam da tamo vise ne kupujem.

EH OVAKO PRVO ZBOG VASE INFORMACIJE ROBA SE NABAVLJA U ITALIJI A NE U SANDZAKU I SVE SU ORGINALI NEMAJU KONKURENCIJE U GRADU SVI LJUDI KOJI IMAJU PARA KUPUJU KOD NJIH I AKO VI NESTE CULI ZA ALBERTA GUARDIANIA UBIJTE SE TO SU SVE FIRME VRHUNSKE KVALITETE I VRHUNSKIH PROIZVODACA UKUCAJTE NEKO IME IZ FIRME GEMA PA CE TE VIDJETI OBUCA JE EXTRA KVALITETNA A TO STO NEKA FABRIKA URADI GRESKU NIJE DO NJIH NEMOJTE PISATI NESTO STO NE ZNAMTE ITALIJA JE PRVA STO SE TICE PROIZVODNJE OBUCE I ONI SU PRVI U BUH STO SE TICE OBUCE PRESKUPO JESTE ZA OSOBE KOJE NE CIJENE KVALITET A VJEROVATNO DA JE TOLIKO NE KVALITETNA KAKO VI KAZETE NE BI SE POLA SARAJEVA OBLACILO TU AI JOS SIRE U BIH SVE U SVEMU ODLICNI SU!!!!! TO JE SVE LJUBOMORA SAMO ZA VASU INFORMACIJU DOBIVAJU ARMANIJA I VERSACE JEDINI U GRADU!!!
cekaj malo, ako sam dobro shvatila ovu nanana nebulozu, neko treba da se ubije jer nije cuo za Alberta Guardiania a ova ne treba da se ubije jer je nepismena do bola?!!! pod pretpostavkom da je zensko...
draga ti nanana, hajd sto si pokusala zamaskirati svoju nepismenost koristeci caps lock (nek' se malo pita: sta je sad pa ovo) nego nisi zareza jednog stavila, a tacku da ne spominjem. hajd procitaj koju slikovnicu ili bukvar za pocetak pa se onda uhvati pisanja po forumu ili bilo gdje, jer stvarno je tacna ona stara narodna: nije zvaka za seljaka! :lol:
a ono sto se moze vrlo lako procitati iz ovog post-a (puno lakse nego citanje samog post-a) su tvoji kompleksi kojih ces se, sudeci po njihovom obimu, tesko rijesiti za ovoga zivota... :thumbup:
i da, gema...parada kica, neko je napisao da je vlasnik izuzetno pametan covjek i slazem se s tim ...zna kakva je danas vecina ljudi u ovom gradu, umotaj govno u sljasteci papir i stavi Versace logo i prodaces ga dok kazes keks :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#30 Re: gema obuća

Post by mIRCerka »

jaoj, dobijaju "versejs" :D
Better Man

#31 Re: gema obuća

Post by Better Man »

legionarka wrote:ah, a osim ¨kvalitetne obuce¨imaju i dobu internet konekciju...
ja ne mogu dalje od campers cipelica...a na snizenju se mogu naci za jako povoljnu cijenu... i traju....
Nosim camper cipele i i čizme. Camper je pravo dobar, imaju zaista genijalnih i otkacenih modela.
Better Man

#32 Re: gema obuća

Post by Better Man »

NANANA misli da zna šta je obuća i nama baca šuplju o Gemi, markama koje se mogu naći tamo i ostalo. Da si bila vani npr, u Londonu i obišla malo radnje sa obućom vidjela bi da ima daleko kvalitetnije i ljepše i jeftinije obuće i ne bi nikad više ušla u Gemu. Kad prođem pored izloga i vidim seosku obuću za žene sa petom od pozlaćenog metala i još lakirana obuća umrem od smijeha. Prava obuća za stare babe. Kad već ovdje pojedine nazivaš neznalicama itd., jer nisu čuli za neku marku koja se prodaje u Gemi i koja je npr. u Londonu trečerarazredna marka, mogao bi i ja da se hvalim da nosim Camper obuću kako sam spomenuo u prethodnom postu i da dodam da Camper obuću nosi niko drugi do slavni Bruce Willis, kao i drugi slavni glumci i da ti kažem da nemaš pojma o obući, jer ne znaš da je Camper poznatija i kvalitetnija marka obuće od tih koje si nabrojala iz Geme, ali ne neću, jer je to primitivno i glupo. Obuća se nosi zato što ti se sviđa i što je udobna i kvalitetna i normalne cijene, a ne da bi se nekom pokazivali i hvalisali i pričali kako ste dali 700 KM ili više za obuću koja ne vrijedi te pare. Uzmimo primjer spomenutih baletanki od 350 KM i uzmimo da sam ja kupil Camper duboke čizme koje koštaju 220 Eura, ali dan kada su kupljene počelo je bio sniženje i platio sam ih jeftinije. I sad neko nek kaže da vrijedi dati skupe novce za obične baletanke, a možeš za te novce kupit vrhunske Camper čizme ili neke druge marke koje su milinima svjetlosnih godina kvalitetnije. Evo moja prijateljica uzela kod Ede cipele za kišu ( nije uzela gotove, već joj je izmjerio nogu i napravio) i platila ih je 160 KM ( da se prodaju u Gemi imale bi bezobrazno visoku i nerealnu cijenu). Cipele su odličnog kvaliteta i dizajna i bolje su od obuće u seoskoj Gemi.
mirzazmaj

#33 Re: gema obuća

Post by mirzazmaj »

e ovako ja mislim da je NANANAN niko drugi do ona spica sto radi u gemi, i ona im je ko nekakva sefica tamo, zato toliko hvali strasnu gemu hehehhe
*mima*

#34 Re: gema obuća

Post by *mima* »

NANANA wrote:
sheilak wrote:Uvjerila sam se. Obuca je nekvalitena jako, cijena nikako ne odgovara kvaliteti. Baletanke koje sam kupila pretprosle godine sam morala mijenjati dva puta jer se prvo koza raspala, a onda i djon. Na kraju sam ih uspijela zamijeniti za sasvim neke druge cipele, samo da mi ne propadne novac. Ovdje moram reci da su prodavacice bile dosta ljubazne.

EH OVAKO PRVO ZBOG VASE INFORMACIJE ROBA SE NABAVLJA U ITALIJI A NE U SANDZAKU I SVE SU ORGINALI NEMAJU KONKURENCIJE U GRADU SVI LJUDI KOJI IMAJU PARA KUPUJU KOD NJIH I AKO VI NESTE CULI ZA ALBERTA GUARDIANIA UBIJTE SE TO SU SVE FIRME VRHUNSKE KVALITETE I VRHUNSKIH PROIZVODACA UKUCAJTE NEKO IME IZ FIRME GEMA PA CE TE VIDJETI OBUCA JE EXTRA KVALITETNA A TO STO NEKA FABRIKA URADI GRESKU NIJE DO NJIH NEMOJTE PISATI NESTO STO NE ZNAMTE ITALIJA JE PRVA STO SE TICE PROIZVODNJE OBUCE I ONI SU PRVI U BUH STO SE TICE OBUCE PRESKUPO JESTE ZA OSOBE KOJE NE CIJENE KVALITET A VJEROVATNO DA JE TOLIKO NE KVALITETNA KAKO VI KAZETE NE BI SE POLA SARAJEVA OBLACILO TU AI JOS SIRE U BIH SVE U SVEMU ODLICNI SU!!!!! TO JE SVE LJUBOMORA SAMO ZA VASU INFORMACIJU DOBIVAJU ARMANIJA I VERSACE JEDINI U GRADU!!!

Ti radis u Gemi?
Banksy

#35 Re: gema obuća

Post by Banksy »

mayab wrote:Jel neko čuo da je obuća u Gemi katastrofa i da nije original već se dobavlja iz Sandžaka?
Koja glupost.
Konkurencija? :mrgreen:

Najveći izbor kvalitetene obuće - veliki tržni centar u Zenici.
*mima*

#36 Re: gema obuća

Post by *mima* »

mayab wrote:Jel neko čuo da je obuća u Gemi katastrofa i da nije original već se dobavlja iz Sandžaka?

A gdje ti prodajes obucu?
Michun

#37 Re: gema obuća

Post by Michun »

Inace mi nije jasan mentalitet kod nekih...da kupis cipele u Gemi (koja je BTW shit) ili kod Ascericke ili gdje god, a sve to na rate. Ukoliko nisi osoba kojoj standard dozvoljava da kupis od plate cipele tako skupe a da ne osjeti ostatak kucnog budzeta, onda ne kontam cemu guranje u tu kategoriju. Cipele su kod nas inace precjenjene svi to znamo, jer baletanke od platna ne treba da su vise od 20 eura ili ako su dobre i koza ko rukavica nekih 40ak.
Targa ima fina snizenja i fin izbor cipela i cizama, Retro za ove funky people. Sve to kad je snizenje naravno :D
Michun

#38 Re: gema obuća

Post by Michun »

veca_sa wrote:hehehhe svakakvih nebuloza ovdje....i jednih i drugih
nekoga ko je nekada davno radio u gemi na nabavci robe , bas lijepo nasmije ovakva tema :lol: :lol: :lol:
ah frendu znala sam da ces barem neki komentar baciti :)
kazi ti nama - jel im zarada 400%? bez obzira jer original ili nije.
*mima*

#39 Re: gema obuća

Post by *mima* »

Michun wrote:Inace mi nije jasan mentalitet kod nekih...da kupis cipele u Gemi (koja je BTW shit) ili kod Ascericke ili gdje god, a sve to na rate. Ukoliko nisi osoba kojoj standard dozvoljava da kupis od plate cipele tako skupe a da ne osjeti ostatak kucnog budzeta, onda ne kontam cemu guranje u tu kategoriju. Cipele su kod nas inace precjenjene svi to znamo, jer baletanke od platna ne treba da su vise od 20 eura ili ako su dobre i koza ko rukavica nekih 40ak.
Targa ima fina snizenja i fin izbor cipela i cizama, Retro za ove funky people. Sve to kad je snizenje naravno :D

Moraju se malo pravit vazni.......kupi jedne cipele i Gemi...otplacuje ih godinu i misli da je moderna......a nema sta da jede.....A inace su joj sve cipele sa sirana.
sheilak

#40 Re: gema obuća

Post by sheilak »

Ja stvarno imam problem sa nalazenjem cipela u SA :-D Ponuda je cudna, a cijene previsoke.

Sto se tice geme - tu sam samo jednom kupila cipele ( baletanke, ali puno, puno jeftinije od 350Km! ) i to prije 2 ili 3 godine kada je gema jos bila u Ferhadiji. Kako sam rekla, imala sam ludjacke probleme s tim cipicama. Na kraju su im vracene.

Inace, ne shvatam zasto kupovati cipele od 1000 KM u SA. Mislim, ako vec neko ima taj novac, zar nece prije otici do Europe da sebi nesto fino ( i kvalitetno ) kupi?
dia81

#41 Re: gema obuća

Post by dia81 »

preskupo, obuca uzas, za babe i papanke...nekad prije su bili ok...znam da sam uzimala neke stvari na snizenju kod njih...jedne cizme i 2 para cipela...jedne od njih su bile http://www.fiorangelo.it
nedavno sam usla da vidim neke tene - 400 i nesto KM hahaha, nasmijem se i izadjem...koji jad
terra_incognita

#42 Re: gema obuća

Post by terra_incognita »

NANANA wrote:

A jesi ti čuo/la za interpunkciju...ostadoh bez daha čitajući ovu vrisku bez tačke i zareza :evil:
Vincent Raine

#43 Re: gema obuća

Post by Vincent Raine »

Halo pametnjakovici, nema DOBRIH cipela ispod 100EUR, NIGDJE!!!
Da ne bi mislili da sam snobina, i sam nosam one od 20EUR. Medjutim, imam i znam za bolje. Pljujete po Gemi bezveze. Treba biti jasno da ljudi prodaju trendovske brendirane cipele pa im je takva i cijena. Kaze mudrost - koliko para, toliko muzike! Jednostavno.

Vani 100EUR+30EUR (putarina, porez, carina)+ 30EUR (trgovacka marza) i eto ih u Gemi za 400KM. Kome je puno, ima u robotu Paciotti za stoojuuuu kermasa, ha ja!

Nit su mi rod nit porod
Vincent Raine

#44 Re: gema obuća

Post by Vincent Raine »

NANANA wrote: EH OVAKO PRVO ZBOG VASE INFORMACIJE ROBA SE NABAVLJA U ITALIJI A NE U SANDZAKU I SVE SU ORGINALI NEMAJU KONKURENCIJE U GRADU SVI LJUDI KOJI IMAJU PARA KUPUJU KOD NJIH I AKO VI NESTE CULI ZA ALBERTA GUARDIANIA UBIJTE SE TO SU SVE FIRME VRHUNSKE KVALITETE I VRHUNSKIH PROIZVODACA UKUCAJTE NEKO IME IZ FIRME GEMA PA CE TE VIDJETI OBUCA JE EXTRA KVALITETNA A TO STO NEKA FABRIKA URADI GRESKU NIJE DO NJIH NEMOJTE PISATI NESTO STO NE ZNAMTE ITALIJA JE PRVA STO SE TICE PROIZVODNJE OBUCE I ONI SU PRVI U BUH STO SE TICE OBUCE PRESKUPO JESTE ZA OSOBE KOJE NE CIJENE KVALITET A VJEROVATNO DA JE TOLIKO NE KVALITETNA KAKO VI KAZETE NE BI SE POLA SARAJEVA OBLACILO TU AI JOS SIRE U BIH SVE U SVEMU ODLICNI SU!!!!! TO JE SVE LJUBOMORA SAMO ZA VASU INFORMACIJU DOBIVAJU ARMANIJA I VERSACE JEDINI U GRADU!!!

Sto jes´, jes´! Dobro si ga zakodirala!

H4CK F03EWER! :D :mrgreen:
iz dna duše

#45 Re: gema obuća

Post by iz dna duše »

Neko je upitao da li cipele iz Geme dolaze iz Sandžaka...
A znate li da se u velikom broju italijanska obuća proizvodi kod nas...naše fabrike obuće nemaju svoj proizvod, nego pružaju usluge šivanja za čuvenu italijansku obuću, koju između ostalog i mi onda uvozimo i kupujemo uprodavnicama kao npr. Gema. Međutim, kako neko također reče, to nije ništa neuobičajeno ni u jednoj branši. Kada malo začačkate ispod površine, vidjet ćete da se većina svjetskih brendova proizvodi sada tamo gdje je jeftinija radna snaga... A radna snaga je kod nas zaista jeftina-džabe skoro. Pogledajte samo radnike tvornice obuće Aida iz TZ itd...(zbog štrajka ih se prvo sjetih)
A problem sa robom iz Sandžaka nije sa onom koja se proizvodi u Srbiji ili kod nas ili ko zna gdje, problem su sandžački plagijati. Za one koji mogu sebi priuštiti baletanke od 350 pa i od 165 KM je naravno grozna pomisao obući baletanke od 20 KM. Ja ih također ne kupujem i ne odobravam izradu plagijata, ali se sjetim onih roditelja koji imaju platu (ako je imaju) 350 KM i moraju djecu hraniti, školovati...Zbog takvih onda neka i tih sandžakih plagijata.
Problem jeste veliki ako i kada se eventualno ti sandžački i drugi plagijati prodaju kao originali i plaćaju 350 KM...
NANANA

#46 Re: gema obuća

Post by NANANA »

Ja stvarno ne znam zasto vi dizete toliku frku zato sto neko kaze da su cipele iz geme super a to za caps lock sorry! Meni je zao da sto ste vi imali toliko problema sa njihovim cipelama a cijene su opravdane zbog carine,..... Ja im nisam ni rod ni niti radim tamo samo kupujem i cipele su mi super!! Nisam imala namjeru ni s kim da se svadam nego samo sam rekla ono sto je istina a istina je i da se na zapadu mogu uzeti puno bolje cipele al moje misljenje je to da su i sada nekim skupe cipele iz Geme a ne da su jos skuplje jer dok ljudi prenesu cipele do BIH ipak je tu put carina, porez...... Izvininjavam se svima koji su se uvrijedili! :)
Lesli Eldridž

#47 Re: gema obuća

Post by Lesli Eldridž »

NANANA, razguli, nećemo bona kod tebe kupovati obuću... :D
NANANA

#48 Re: gema obuća

Post by NANANA »

Nije to moja radnja i ne tice me se!
Lesli Eldridž

#49 Re: gema obuća

Post by Lesli Eldridž »

Znam da nije, samo radiš tamo k'o prodavačica... :D