LAGUMDZIJA ODLAZI

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Prenj wrote:[quote="LudoALudjiJA]...sta mislite zasto je u novom gradu SDA dobila vise vijecnika, a damir hadzic poziciju nacelnika opstine?
Vjerovatno je prilikom glasanja puno lakse glasati za SDA kao 'patriotsku' stranku, nego za konkretan lopovski lik iz SDA, kada se pojavi na listama.[/quote]vaistinu

ali mnoge su nane mislile da je su na plavim listićima UPUTSTVA :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Prenj wrote:
LudoALudjiJA wrote:...sta mislite zasto je u novom gradu SDA dobila vise vijecnika, a damir hadzic poziciju nacelnika opstine?
Vjerovatno je prilikom glasanja puno lakse glasati za SDA kao 'patriotsku' stranku, nego za konkretan lopovski lik iz SDA, kada se pojavi na listama.
ne slazem se...brzopleto generalizujes ne razmisljajuci...tajib delalic je relativno anoniman i nije iskompromitovan...
fulio si poentu...skrivena je u mojim prethodnim postovima
Prenj

Post by Prenj »

LudoALudjiJA wrote:
Prenj wrote:
LudoALudjiJA wrote:...sta mislite zasto je u novom gradu SDA dobila vise vijecnika, a damir hadzic poziciju nacelnika opstine?
Vjerovatno je prilikom glasanja puno lakse glasati za SDA kao 'patriotsku' stranku, nego za konkretan lopovski lik iz SDA, kada se pojavi na listama.
ne slazem se...brzopleto generalizujes ne razmisljajuci...tajib delalic je relativno anoniman i nije iskompromitovan...
fulio si poentu...skrivena je u mojim prethodnim postovima
Nevolja je ovih SDA likova sto cim provedu vise od 6 mjeseci na funkciji, nekako im uspije da postanu "iskompromitovani".
Sramota jedna kako pljackaju i narod i zemlju vec 13 godina.

Jos je veca sramota sto ljudi i dalje glasaju za njih, ali sta je tu je, sami pali, sami se ubili.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

e, dragi neokomunisti...nikad nista od vas...ne primate konstruktivnu kritiku...niste vi krivi i vas sef za neuspjeh...nego nepismene izbjeglice, nane, glupave ovce iz stada...sav svijet je pogresan, a vi ste ok...da li je bas tako? zar nisu isti ti koje tako omalovazavate vama dali glas u proslom mandatu? tad su garant bili pametni, pismeni, produhovljeni...a sad su za vas obicna stoka...daleko od toga da ih posmatrate i kao ljude

da su ti koji nisu izasli na izbore imalo vjerovali vama, ne bi im bilo mrsko izaci, vjerujte...a sto vam nisu vjerovali? zbog drugih ili zbog vas samih? postavili ste sistem vrijednosti u kojem sjedite pred ogledalom i divite se sami sebi, koliko ste lijepi, gledate iz minute u minut da vam se ne pojavi koja nova, ne daj Boze, bubuljica i tako ne okrnji vasu veleljepnost...(podsjeca li vas ovo na koga? :D) jer, vazan je vas subjektivni sud o vama...ako vi kazete da ste lijepi, a citav svijet da niste...pa, zaboga, sta citav svijet zna? jer, vi ste najpametniji i samo je vase misljenje vrijedno paznje...svi ostali su stoka

volio bih da margareta pogleda strukturu poginulih branitelja u odbrani sarajeva, koji su je odbranili i ucinili da ona ne postane izbjeglica (ili les), sto bi je automatski kvalifikovalo da bude nepismena, smrdljiva, glupa...jer, po njoj su sve izbjeglice takve...
neka nadje na netu listu poginulih branilaca grada, pa nek vidi koliko je njih izbjeglo iz drugih mjesta, koliko je njih porijeklom iz drugih mjesta, a doselili u sarajevo prije rata, a koliko je domicilnih, rodjenih sarajlija...
pa nek mi rekne odakle su safet zajko, enver sehovic, ramiz salcin...pa neka mi rekne strukturu njihovih brigada
sarajevo je odbranila uglavnom sirotinja ruralnog porijekla
kazem uglavnom, a statistika stoji iza toga
a neka se margareta stidi sto tako dijeli ljude, pa i poginule branioce
i neka se cudi sto SDP gubi izbore i sto je omrznuo i onima koji su nekad glasali za njeg
Edit

#30 Re: LAGUMDZIJA ODLAZI

Post by Edit »

Zapazih nesto:
addem wrote:Ovi izbori nisu pobjeda, ko god kaze laze. SDA je u Sarajevskom kantonu uzela 6 opcina SDP samo 3. Gradnonacelnik ce biti iz SDA. Pozdrav!
Cek malo... biramo nacelnike, dok ce nam Premijer Kantona, Predsjednik Skupstine Kantona i Gradonacelnik - opet biti nametnuti? (Vjerujem da bi Hamamdzic ostao Gradonacelnik, da su ovi izbori obuhvatili dali tu mogucnost izbora, ali za ostale funkcije ne bih rekla... )

Zar gradjani Sarajeva ne bi trebali imati pravo birati one ljude koje ih predstavljaju po svijetu?
Vrlo zanimljiva pozicija glavnog Grada.
Prenj

Post by Prenj »

LudoALudjiJA wrote:neka nadje na netu listu poginulih branilaca grada, pa nek vidi koliko je njih izbjeglo iz drugih mjesta, koliko je njih porijeklom iz drugih mjesta, a doselili u sarajevo prije rata, a koliko je domicilnih, rodjenih sarajlija...
pa nek mi rekne odakle su safet zajko, enver sehovic, ramiz salcin...pa neka mi rekne strukturu njihovih brigada
LudoA,

sta tvoja statistika kaze, koliko je predratnih clanova 'patriotske' SDA poginulo braneci grad, a koliko ih je zbrisalo iz grada?
frupi

Post by frupi »

Kada covjek cita ove postove ne moze sebi da dodje od cudjenja i nevjerice.
Ovdje se prica kao da su Srbija i Hrvatska vec u EU, demilitarizovane, a tamo na vlasti super demokrati sa 90% narodne podrske.
Nadalje se prica kao da je RS samo jos uspomena ili je nema, a Hrvati Hercegovine najposteniji i najmirotvorniji ljudi na svijetu.
Pa jos samo treba naci nekog lijepog princa i princezu da nas vode u jos ljepsu buducnost.
CISTA UTOPIJA !

Za nekoga ko je svjesno i normalno ljudsko bice koje je bolno i srcem primilo tragediju svoga naroda u ratu, ovakve diskusije su perverzija i izrugivanje zrtve na odredjeni hinjski i perfidni nacin.

Zlatko ne valja iz mnogih razloga, ali prvo mu ime ne valja jer nije bosnjacko-muslimansko i dolazi iz najtamnijih vremena negacije bosnjackog identiteta, kada se po partijskoj direktivi krilo porijeklo djece i nije ih se cak ni obrezivalo, a nekamoli nesto dalje.
Covjek iz takve porodice koji se stidi svoga imena i svoje kulture nije dostojan da predstavlja ikoga iz bosnjackog naroda, koji je istrebljivan jer se zove Ahmed, Mujo i Muhamed, a ne gluho bilo Zlatko.
Da o raznim ovdje spomenutim Goranima i Dijanama ne pricam... (gluho bilo tako se zvati a biti Bosnjak ili biti iz mijesanog braka).

Ja znam da cete traziti da se ovo izbrise, jer smeta, jako smeta.

Zlatko je zauzeo vise radnih mjesta, i da je ista vrijedio kao informaticki strucnjak davno bi vec bio u SAD ili gdje drugdje i da ga vrhunska nauka zanima. Takve kao sto je on treba sto prije potkresati s radnih mjesta i dati ih skolovanima i nezaposlenim Bosnjacima s muslimanskim imenima.

U vremenu kada Bosnjaci mogu svakog casa ponovo dozivjeti genocid od susjeda uz pomoc nekih zemalja EU, neukusno je raspravljati o trojanskom konju za Bosnjake kao sto je socijaldemokratija.

Mi smo mali narod u moru fasizma (= +) koji se bori za opstanak i svako ko na toj liniji ovdje nije dobrodosao niti u kojem smislu. Ko god nije na liniji bosnjacko-muslimankog identiteta radi protiv Bosnjaka i trebao bi biti sankcionisan barem time da ne bude izabran na izborima.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Prenj wrote:LudoA,

sta tvoja statistika kaze, koliko je predratnih clanova 'patriotske' SDA poginulo braneci grad, a koliko ih je zbrisalo iz grada?
pogresno pitanje, ne radi se o SDA, vec o fasistickim teorijama o glasacima SDP-a koji su moralno, intelektualno i svakom pogledu superiorni u odnosu na ostale, a svi ostali su, samim time sto ne glasaju za SDP: nepismeni, zatucani, stoka itd...
eto, sam ti, hajde da te predstavimo kao reprezenta SDP-ove politike, si na jednoj temi rekao da oni koji vjeruju u Boga zive u srednjem vijeku (mada je kratki period komunizma na odredjenim teritorijama u svijetu jedini u istoriji covjecanstva u kom ljudi (barem zvanicno) nisu vjerovali u Boga/visu silu)...toliko o toleranciji...ja postujem svaciji izbor i ne vrijedjam ga zbog toga...nadmeno, brate...a nadmenost ne prolazi...svaciji glas se isto broji...
a da se vratimo na tvoje pogresno koncipirano pitanje s pocetka posta...ta statistika vjerovatno ne postoji...cinjenica je da su guzonje svih nacija i politickih orijentacija slozno zdusili vani, ko je mogao, i to nije ekskluziva SDA...ostali su samo idealisti i oni koji nisu mogli otici...
kao sto rekoh, sarajevo je odbranila sirotinja ruralnog porijekla, koja je za margaretu i vas sve "stoka, ovce, zatucane izbjeglice"...nista vise, a ni manje od toga nisam ni tvrdio
detaljniji odgovor o odbrani sarajeva i povezanost kljucnih ljudi odbrane sa SDA (salcin, brzi, zajko, sehovic, talijan...) bi nas odveo u drugu raspravu, a mene stavio na stranu SDA...ne zelim to...ovdje prosto kritikujem SDP (tema se zove Lagumdzija, odlazi), a ti odgovaras protivpitanjem, bez da das odgovor na argumente o kritikama na racun SDP-a
prica o objektivnim zaslugama i krivici SDA je druga tema
Prenj

Post by Prenj »

Ludo@

Ko je kako i zbog koga prezivio (ili nije prezivio) u Sarajevu, je zbilja siroka tema, ali ti si je pokrenuo, taman kad su raja krenula da koliko-toliko objektivno pokusaju sagledati ulogu Lagumdzije u uspjehu/neuspjehu SDP-a.
O pozitivnoj/negativnoj ulozi religije u istoriji covjecanstva, te o toleranciji prema drugom i drugacijem, zbilja drugom prilikom.
Prenj

Post by Prenj »

frupi wrote:Kada covjek cita ove postove ne moze sebi da dodje od cudjenja i nevjerice.
Ovdje se prica kao da su Srbija i Hrvatska vec u EU, demilitarizovane, a tamo na vlasti super demokrati sa 90% narodne podrske.
Nadalje se prica kao da je RS samo jos uspomena ili je nema, a Hrvati Hercegovine najposteniji i najmirotvorniji ljudi na svijetu.
Pa jos samo treba naci nekog lijepog princa i princezu da nas vode u jos ljepsu buducnost.
CISTA UTOPIJA !

Za nekoga ko je svjesno i normalno ljudsko bice koje je bolno i srcem primilo tragediju svoga naroda u ratu, ovakve diskusije su perverzija i izrugivanje zrtve na odredjeni hinjski i perfidni nacin.

Zlatko ne valja iz mnogih razloga, ali prvo mu ime ne valja jer nije bosnjacko-muslimansko i dolazi iz najtamnijih vremena negacije bosnjackog identiteta, kada se po partijskoj direktivi krilo porijeklo djece i nije ih se cak ni obrezivalo, a nekamoli nesto dalje.
Covjek iz takve porodice koji se stidi svoga imena i svoje kulture nije dostojan da predstavlja ikoga iz bosnjackog naroda, koji je istrebljivan jer se zove Ahmed, Mujo i Muhamed, a ne gluho bilo Zlatko.
Da o raznim ovdje spomenutim Goranima i Dijanama ne pricam... (gluho bilo tako se zvati a biti Bosnjak ili biti iz mijesanog braka).

Ja znam da cete traziti da se ovo izbrise, jer smeta, jako smeta.

Zlatko je zauzeo vise radnih mjesta, i da je ista vrijedio kao informaticki strucnjak davno bi vec bio u SAD ili gdje drugdje i da ga vrhunska nauka zanima. Takve kao sto je on treba sto prije potkresati s radnih mjesta i dati ih skolovanima i nezaposlenim Bosnjacima s muslimanskim imenima.

U vremenu kada Bosnjaci mogu svakog casa ponovo dozivjeti genocid od susjeda uz pomoc nekih zemalja EU, neukusno je raspravljati o trojanskom konju za Bosnjake kao sto je socijaldemokratija.

Mi smo mali narod u moru fasizma (= +) koji se bori za opstanak i svako ko na toj liniji ovdje nije dobrodosao niti u kojem smislu. Ko god nije na liniji bosnjacko-muslimankog identiteta radi protiv Bosnjaka i trebao bi biti sankcionisan barem time da ne bude izabran na izborima.
Evo nam joj jednog fasiste na forumu.
Jasho

Post by Jasho »

Svitac 100% Goran Behmen je diplomirani pravnik i nikad nije bio na političkim naukama! Frupi ti si jedan klasični fašista i zreo si da te spalimo na lomaći!
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Prenj wrote:Ludo@

Ko je kako i zbog koga prezivio (ili nije prezivio) u Sarajevu, je zbilja siroka tema, ali ti si je pokrenuo, taman kad su raja krenula da koliko-toliko objektivno pokusaju sagledati ulogu Lagumdzije u uspjehu/neuspjehu SDP-a.
O pozitivnoj/negativnoj ulozi religije u istoriji covjecanstva, te o toleranciji prema drugom i drugacijem, zbilja drugom prilikom.
rat je bio odbrambeni i nije imao veze sa strankama...mada nakon njega svaka stranka pokusava prigrabiti sebi sto vise zasluga za dobre stvari i ocrniti druge za lose...helem, to je politika...zena lakog morala...i pricao sam o razlozima zbog kojih SDP gubi izbore, te se dotakao stava ljudi koji simpatisu SDP na ovom forumu gdje sve one koje ne glasaju za njih smatraju ljudima drugog reda, tj. ne ljudima uopste, vec stokom (margareta aka svitac)...dotakao sam se i tvog stava o religiji (vjernici zive u srednjem vijeku), koji, ako je i SDP-ov, jako utice na odluku biraca kome da daju svoj glas...dakle, nisam izasao iz sireg konteksta teme i pricao sam o margaretinoj podjeli ljudi na glasace SDP-a i ostale, koji su stoka, izbjeglice, foteljasi, ukratko-vrijedni prezira...to se jako tice izbornog neuspjeha SDP-a...tada si ti nastupio uvodeci u sve to SDA (u smislu: "jesu ljudi ruralnog porijekla branili grad, ali sta je sa onim iz SDA sto su pobjegli?", skrecuci tako temu sa odgovora na postavljeno pitanje i skrecuci sa teme uopste, da bi na kraju mene optuzio da ja skrecem s teme)
haj nejse...rekoh sta imadoh
Prenj

Post by Prenj »

LudoALudjiJA wrote:..dotakao sam se i tvog stava o religiji (vjernici zive u srednjem vijeku), ...tada si ti nastupio uvodeci u sve to SDA (u smislu: "jesu ljudi ruralnog porijekla branili grad, ali sta je sa onim iz SDA sto su pobjegli?", skrecuci tako temu sa odgovora na postavljeno pitanje i skrecuci sa teme uopste, da bi na kraju mene optuzio da ja skrecem s teme)
haj nejse...rekoh sta imadoh
??????????
1. NIKADA nisam izjavio da vjernici zive u srednjem vijeku, ali JESAM polemisao sa tezama koje KAO da dolaze iz SREDNJEG vijeka.
Da li su tada ucesnici u diskusiji bili vjernici, homoseksualci, vegetarijanci, daltonisti, ... ne interesuje me.
2. Nikada ljude ruralnog porijekla u Sarajevu nisam optuzio ni za sta, (Inace tesko bi tu iko od nas ostao "neoptuzen", kad se malo zakopa po porijeklu.)
3. Tvoj prilog koji pocinje sa "e, dragi neokomunisti...nikad nista od vas...ne primate konstruktivnu kritiku.." Margareta svojim postovima na ovoj temi NIJE izazvala.

A sada, nastavimo dalje o Zlatku.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

nastavite, nastavite...:D
Fair Life

Post by Fair Life »

LudoALudjiJA wrote:rat je bio odbrambeni i nije imao veze sa strankama...
S prvim dijelom se slazem, ali drugi...

"Nestace jedan narod", i replika "Spavajte mirno, rata nece biti" nisu bile rijeci poslate postom sa Planete majmuna, nego su majmuni od stranackih vodja te rijeci izgovorili za skupstinskom govornicom u Sarajevu. Stranke i njihovo nesposobno rukovodstvo su i te kako doprinijeli tome da ovaj rat bude krvav u mjeri u kojoj je bio i da zajednicki zapecate BiH sudbinu.

Sjeti se samo da se je uvijek pregovaralo u slucajevima kad je "Armija BiH" biljezila znatne uspjehe na terenu, ali ne i kad je stradavala Srebrenica - tad su se otimali za ministarske fotelje.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Fair Life wrote:
LudoALudjiJA wrote:rat je bio odbrambeni i nije imao veze sa strankama...
S prvim dijelom se slazem, ali drugi...

"Nestace jedan narod", i replika "Spavajte mirno, rata nece biti" nisu bile rijeci poslate postom sa Planete majmuna, nego su majmuni od stranackih vodja te rijeci izgovorili za skupstinskom govornicom u Sarajevu. Stranke i njihovo nesposobno rukovodstvo su i te kako doprinijeli tome da ovaj rat bude krvav u mjeri u kojoj je bio i da zajednicki zapecate BiH sudbinu.

Sjeti se samo da se je uvijek pregovaralo u slucajevima kad je "Armija BiH" biljezila znatne uspjehe na terenu, ali ne i kad je stradavala Srebrenica - tad su se otimali za ministarske fotelje.
Fair,
ode ti sa teme...a to na sto ides je vec prezvakano...
kad kazem da nije imao veze sa strankama, onda mislim na to da niko nije ginuo za SDA, ni SDP, ni neku drugu stranku, vec za odbranu golog zivota i zivota svoje porodice, pa onda za odbranu domovine...nikom stranke nisu padale na um...
sto se tice stranaka, kontekst dogadjaja na balkanu je puno siri i sa dubljim korijenjem od tri nacionalne stranke u BIH...zna se ko je izvrsio agresiju u prvoj fazi, ko u drugoj, a ko je branio bosnu...ne pricam o strankama...ako cemo o predratnim socijaldemokratama i reformistima, koji su isto bili u skupstini kad su te rijeci izrecene, zapitaj se kojim se opcijama velika vecina priklonila u toku rata...to ce ti staviti do znanja da se ne radi o strankama kao takvim...i, ma sta ti ili neko pricao, ne mozes SDA, SDS I HDZ porediti i trpati u isti tor vezano za ratne dogadjaje...to je nonsens
sad moram ici
pozdrav
Fair Life

Post by Fair Life »

Helem... doslovno si napisao: "rat je bio odbrambeni i nije imao veze sa strankama..."

Smatrao sam da pored napisanog nemam potrebu zavirivati i u tvoje misli. I... u ovome ratu je nonsens bio pravilo.

U pojasnjenju svog prethodnog teksta pises: "...ne pricam o strankama..."

Nista onda, ja sa mislio da pricamo o strankama...

Gluvi telefoni...
orkan

Post by orkan »

Rat nije imao veze sa strankama
OSIM sa SDA koja ispade nije bila u ratu.Đubrad jedna kako degradiraju tu stranku bez koje kako se stalno BUSAJU njeni celnici i klempavci ne bi bilo ni Bosne ...................ni Herceg Bosne................... :-)
svitac

Post by svitac »

orkan wrote:Rat nije imao veze sa strankama
OSIM sa SDA koja ispade nije bila u ratu.Đubrad jedna kako degradiraju tu stranku bez koje kako se stalno BUSAJU njeni celnici i klempavci ne bi bilo ni Bosne ...................ni Herceg Bosne................... :-)
Ni RS-a.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Fair Life wrote:Helem... doslovno si napisao: "rat je bio odbrambeni i nije imao veze sa strankama..."

Smatrao sam da pored napisanog nemam potrebu zavirivati i u tvoje misli. I... u ovome ratu je nonsens bio pravilo.

U pojasnjenju svog prethodnog teksta pises: "...ne pricam o strankama..."

Nista onda, ja sa mislio da pricamo o strankama...

Gluvi telefoni...
ne volim crno...ne volim bijelo...ne volim boje...

tri izjave...ako iz konteksta uzmemo samo prvu, dobice se pogresna predstava da volim sve boje osim crne...helem, znacenje je pravo samo u kontekstu

kad si vec navalio da se odmaknes od sustine...hajde da ti rastumacim...jos sitnicavijim odgovorom na tvoju sitnicavost...

rat je bio odbrambeni i nije imao veze sa strankama...
ako govorimo o ratu, i to odbrambenom, znaci da je on vec nastao i da se na to vrijeme-vrijeme njegovog trajanja odnosi izjava da (tada) nije imao veze sa strankama, jer nisu ratovale stranke, niti je iko ginuo pod zastavom ijedne stranke, vec se ginulo za odbranu zivota, doma, porodice, nakon sto je agresija vec nastala

"sto se tice stranaka, kontekst dogadjaja na balkanu je puno siri i sa dubljim korijenjem od tri nacionalne stranke u BIH...zna se ko je izvrsio agresiju u prvoj fazi, ko u drugoj, a ko je branio bosnu...ne pricam o strankama...ako cemo o predratnim socijaldemokratama i reformistima, koji su isto bili u skupstini kad su te rijeci izrecene, zapitaj se kojim se opcijama velika vecina priklonila u toku rata..."

ako pogledas kontekst, tj. prethodnu i narednu recenicu recenice koju si izvadio iz tog konteksta, dobijas jasan smisao te recenice, a ja zakljucak da ili kontekst tih triju recenica nadilazi tvoju moc apstrakcije ili da si namjerno tu recenicu izvadio iz konteksta, namjerno joj mijenjajuci smisao, da bi dosao do pogresnog zakljucka koji ti trenutno odgovara

"ne pricam o strankama" u datom kontekstu (vidi njoj prethodecu recenicu) znaci da nisu stranke kao takve izvrsile agresiju u prvoj i drugoj njenoj fazi

formalne zackoljice, pa da barem nisu uzete iz konteksta upucuju na manjak sustinskih argumenata strane koja im pribjegava i narusavaju integritet ozbiljne rasprave, a oznacavaju pocetak tzv. prepucavanja, kojeg ne zelim biti dio

zato, pozdrav
svitac

Post by svitac »

:-) kako da ti se zahvalimo na poemi o meni ? :)
:roll: izvini ako sam te bilo kako povrijedila :-)
:shock: čime sam zaslužila da ti mene pretvaraš u pjenu :-)
:-) trebala bih zapjenit od bijesa ali neka ipak ti samo hvala :)

Fair Life je moja Baba Roga ali je veoma pošten i objektivan.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

svitac wrote::-) kako da ti se zahvalimo na poemi o meni ? :)
:roll: izvini ako sam te bilo kako povrijedila :-)
:shock: čime sam zaslužila da ti mene pretvaraš u pjenu :-)
:-) trebala bih zapjenit od bijesa ali neka ipak ti samo hvala :)

Fair Life je moja Baba Roga ali je veoma pošten i objektivan.
:D
umjesto da mi se zahvalite ti, svice, margareta, orkan i harmonika-zaista ce biti dovoljno SAMO JEDNO hvala :D :D i bice ko da ste se sve cetiri zahvalile :D
svitac

Post by svitac »

Dušice draga ako baš insistiraš na tome ja ti se duboko zahvaljujem u ime svih nabrojanih.
Danas je jedna od njih bila sa temom na pitanje nešto politika i narod , zadržala se kratko i otišla. Ja sam bila na drugome računaru a ti sigurno znaš da možeš umrežiti koliko želiš računara sa jedne IP adrese.
Slučajno imam još jednu IP adresu ali nema potrebe da je koristim. Nije ni fer jer je od moga supruga koji je totalno apolitičan kao i ostali članovi moje porodice. Vjeruj ako hočeš a ja baš nemam razloga da ti lažem i da ti se pravdam.
Moja djeca rade na računaru.

PS imaš stila za pisanje :)

POZDRAV
Pravda30

Post by Pravda30 »

LudoALudjiJA wrote:e, dragi neokomunisti...nikad nista od vas...ne primate konstruktivnu kritiku...niste vi krivi i vas sef za neuspjeh...nego nepismene izbjeglice, nane, glupave ovce iz stada...sav svijet je pogresan, a vi ste ok...da li je bas tako? zar nisu isti ti koje tako omalovazavate vama dali glas u proslom mandatu? tad su garant bili pametni, pismeni, produhovljeni...a sad su za vas obicna stoka...daleko od toga da ih posmatrate i kao ljude

da su ti koji nisu izasli na izbore imalo vjerovali vama, ne bi im bilo mrsko izaci, vjerujte...a sto vam nisu vjerovali? zbog drugih ili zbog vas samih? postavili ste sistem vrijednosti u kojem sjedite pred ogledalom i divite se sami sebi, koliko ste lijepi, gledate iz minute u minut da vam se ne pojavi koja nova, ne daj Boze, bubuljica i tako ne okrnji vasu veleljepnost...(podsjeca li vas ovo na koga? :D) jer, vazan je vas subjektivni sud o vama...ako vi kazete da ste lijepi, a citav svijet da niste...pa, zaboga, sta citav svijet zna? jer, vi ste najpametniji i samo je vase misljenje vrijedno paznje...svi ostali su stoka

volio bih da margareta pogleda strukturu poginulih branitelja u odbrani sarajeva, koji su je odbranili i ucinili da ona ne postane izbjeglica (ili les), sto bi je automatski kvalifikovalo da bude nepismena, smrdljiva, glupa...jer, po njoj su sve izbjeglice takve...
neka nadje na netu listu poginulih branilaca grada, pa nek vidi koliko je njih izbjeglo iz drugih mjesta, koliko je njih porijeklom iz drugih mjesta, a doselili u sarajevo prije rata, a koliko je domicilnih, rodjenih sarajlija...
kazem uglavnom, a statistika stoji iza toga
a neka se margareta stidi sto tako dijeli ljude, pa i poginule branioce
i neka se cudi sto SDP gubi izbore i sto je omrznuo i onima koji su nekad glasali za njeg
Pa zar ti jos imas nade u to da ce ovi SDP-vci imati hrabrosti za samokriticnost? Sanjas! Mnogo je lakse upirati prstom u drugog.
bosniaque

Post by bosniaque »

ma ljudi smirite se malo SDA je dobila opet izbore hvala bogu da jeste, a vi iz mjesanih brakova zaista vas ne kontam, ama komunizam je u cijelom svijetu prohujao sa vihorom ali vi u bosni to jos niste skontali ali interesuje me zasto bas za SDP da glasate zasto niste barem za SBiH sta fali Harisu, jer ipak mislim da ima malo vise iskustva i malo vise u glavi od onih pijanica iz SDP-a, samo za info u SBiH ima i ostalih naroda iz BiH nisu samo Bosnjaci! :zjev: :wink:
Post Reply