Dobra i jeftina kopirnica u SA?
-
zijancer
#26 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
god blesssss you!!11 siNNko 
-
halloweenedo
#27 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
citiram
"
PostPostao/la Ajlin dana 04/06/2009 18:31
"Ja sam iz PDF-a isprintala knjigu od 430 strana i stavili su mi onaj bijeli uvez i to me izaslo samo 20 km! " ---- , draga moja, ja sam u nedzaricima u fotokopirnici isprintaio knjigu(PDF) od 515 stranica sa spiralnim uvezom. Došlo me svega 13,50 KM! Samo dat ti napomenem, ova knjiga je u NORMALNOJ prodaji negdje oko 60 KM!
Eto, usteda zagarantovana!!
"
PostPostao/la Ajlin dana 04/06/2009 18:31
"Ja sam iz PDF-a isprintala knjigu od 430 strana i stavili su mi onaj bijeli uvez i to me izaslo samo 20 km! " ---- , draga moja, ja sam u nedzaricima u fotokopirnici isprintaio knjigu(PDF) od 515 stranica sa spiralnim uvezom. Došlo me svega 13,50 KM! Samo dat ti napomenem, ova knjiga je u NORMALNOJ prodaji negdje oko 60 KM!
Eto, usteda zagarantovana!!
- upravnik
#28 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
u fineartstudiu platiš m2 između 25 i 35KM...zijancer wrote:hmmm.. mislim da racunaju po m2, u maku je m2 puni kolor 50 km, manja kolicina kolorasodom wrote: Koliko košta kolor print A0¸?vodi manjoj cijeni
![]()
procjena je odokativna
p.s. Ao je 841.00 x 1189.00 mm, otprilike 1 m2
extra foto-kvaliteta
-
musac
#29 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Dakle, da rezimiramo: Najjeftinije je isprintati neke PDF knjige dole u Nedžarićima kod doma? 
Hoću da printam nekih 4-5...
Hoću da printam nekih 4-5...
-
ESPERANTIN
#30 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
naj jeftinija kopirnica internet videoteka novo otvorena u Šentadi Kolodvoska 11A u pasažu kopija A4 3,8 pf A5 1,9 pf na veću kolićinu kopija knjiga recimo 10 jedanesta je đaba što je naj bitnije nema gužve....HEHE[/b][/color][/color]
- Globus
#31 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Cudilo bi me da hoces skupo a lose 
- kurty
#32 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Po meni je najkvalitetnija kopirnica, bolje receno nakvalitetnije printanje u kopirnici koja se nalazi na gradjevinskom fakultetu...Drugi sprat...cijene jesu paprene A4 je 10 pf, ali je kvalitetno... Sta god da sam tu kopirao, nisam imao prljave ruke poslije prvog listanja tih papira...
p.s.
U toj kopirnici postoji jedan printer, koji je samo za printanje u coloru... kad sam printao stvari na njemu (a par puta sam greskom slao i crno bijele stranice ne njega), isprintani list je bio znatno deblji, tvrdji i "masniji" (ono isto kao da je plastificiran)... Eh zanima me da li je to do papira (ubace tajpapir) ili do printera????
p.s.
U toj kopirnici postoji jedan printer, koji je samo za printanje u coloru... kad sam printao stvari na njemu (a par puta sam greskom slao i crno bijele stranice ne njega), isprintani list je bio znatno deblji, tvrdji i "masniji" (ono isto kao da je plastificiran)... Eh zanima me da li je to do papira (ubace tajpapir) ili do printera????
- hmmmbla
#33 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Gdje "nestade" ona kopirnica u kampusu,pored Poljoprivrednog fakulteta?
-
opet ja
#34 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Da ne otvaram novu temu...zna li iko, gdje bi se moglo naci ovakvo "prstenje" za samostalno uvezivanje (parola..."uradi sam"
) ili se to mora masinski uraditi

- minjonja
#35 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
ima li neka fotokopirnica da radi nedjeljom?
ne mora biti ni dobra niti jeftina
ne mora biti ni dobra niti jeftina
- NEOPLAN
#36 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
To je profesionalna kopirnica "Vegos" i oni rade na svim mogućim formatima, čak imaju i skener A0 formata (imaju jos jednu prostoriju na drugom kraju zgrade gdje su te "zajebanije" masine). Kod njih se navise stampaju projekti velikih zgrada (Bosmal, Al Shiddi, Avaz...).kurty wrote:Po meni je najkvalitetnija kopirnica, bolje receno nakvalitetnije printanje u kopirnici koja se nalazi na gradjevinskom fakultetu...Drugi sprat...cijene jesu paprene A4 je 10 pf, ali je kvalitetno... Sta god da sam tu kopirao, nisam imao prljave ruke poslije prvog listanja tih papira...
p.s.
A to za color printer, i do papira je (deblji je od obicnog) ali i do printera koji je jedan od najnovijih na trzistu... Oni su inace i ovlasteni distributer ovih HI TECH copy/print masina.....
- kurty
#37 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Znam da je profesionalna... Ostavio para i para tamo, za vrijeme studiranja... mislim i danas ostavljam... A dosta raje se zali kako je kod njih A4 crno bijeli 10pf, a u onim garazama preko puta je 5pf... Medjutim, razlika je vidljiva ako imate bijelu majicu na sebi... Rukavi pocrne od ovih kopirnica po 5pf... i sl... I jos sto se vegosa tice...Strucni ljudi rade u kopirnicama, nisam nikad dosao u situaciju, da mi nije neki od radnika znao odgovor na pitanje...(CAD ima sranja kod plotanja, te nesta se vidi, a nesta ne... Mislim kad radimo mi amateri)NEOPLAN wrote:To je profesionalna kopirnica "Vegos" i oni rade na svim mogućim formatima, čak imaju i skener A0 formata (imaju jos jednu prostoriju na drugom kraju zgrade gdje su te "zajebanije" masine). Kod njih se navise stampaju projekti velikih zgrada (Bosmal, Al Shiddi, Avaz...).kurty wrote:Po meni je najkvalitetnija kopirnica, bolje receno nakvalitetnije printanje u kopirnici koja se nalazi na gradjevinskom fakultetu...Drugi sprat...cijene jesu paprene A4 je 10 pf, ali je kvalitetno... Sta god da sam tu kopirao, nisam imao prljave ruke poslije prvog listanja tih papira...
p.s.
A to za color printer, i do papira je (deblji je od obicnog) ali i do printera koji je jedan od najnovijih na trzistu... Oni su inace i ovlasteni distributer ovih HI TECH copy/print masina.....
-
elSaik
#38 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
KN u Neđarićima - Obligaciono pravo 402 stranice + Obligaciono pravo praktikum 389 stranica = 22KM. A5 format.
-
gaius
#39 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
koja je adresa te KN u Neđarićima?
-
J_H
#40 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Sigurno je da su ti isprintali 2,5 feninga po stranici, ali 4 stranice na 1 A4 (umanjene, 2 s jedne strane i dvije s druge strane), tako da ti je knjiga stala na 25 papira A4, tj. papir ti je naplacivan 10 feninga, dvostrani. Ovo govorim zato sto inace raja ide na to da su oni jeftini 2,5 feninga po stranici, a to je ustvari po stranici knjige koju oni u svakom slucaju smanje tako da A4 opet dobro naplate.F.G.R. wrote:Najjeftinija kopirnica u gradu je prekoputa Ekonomije, tzv.Bjelave..danas kopirao, cijena 100 strana 2.5 KM..tj, 0,025 feninga po stranici... tj, za 5 feninga 2 stranice....![]()
![]()
Neko je spomenuo kopirnicu MAK u ulici Kosevo, ex Kralja tomislava. Oni fakat rade svasta i to je dobro. Ali tamo idite samo ako imate puno puno zivaca, jer i najjednostavnija stvar ce trajati bar 5 puta duze nego sto mozete i zamisliti
Inace je u Sarajevu ovo kopiranje preskupo. To je vjerovatno i najskuplja stvar u gradu. U Zagrebu sam kopiranje placao po stranici malo vise od 2 feninga, tj. 8 lipa. Inace, sve drugo je tamo skuplje nego ovdje, pa se vidi da je kod nas kopiranje precijenjeno.
- kurty
#41 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Ne znam sad sta je skupo, a sta je jeftino... Kad mi treba nesto sto ce mi koristiti bar godinu dana, onda kopiram u Vegosu, i stranuica je 10 pf..., ako mi treba nesto sto cu koristiti maksimalno 10 dana, onda odem ili na Ciglane, ili u "garaže", i kopiram po 3 ili 5 pfeninga...J_H wrote:Sigurno je da su ti isprintali 2,5 feninga po stranici, ali 4 stranice na 1 A4 (umanjene, 2 s jedne strane i dvije s druge strane), tako da ti je knjiga stala na 25 papira A4, tj. papir ti je naplacivan 10 feninga, dvostrani. Ovo govorim zato sto inace raja ide na to da su oni jeftini 2,5 feninga po stranici, a to je ustvari po stranici knjige koju oni u svakom slucaju smanje tako da A4 opet dobro naplate.F.G.R. wrote:Najjeftinija kopirnica u gradu je prekoputa Ekonomije, tzv.Bjelave..danas kopirao, cijena 100 strana 2.5 KM..tj, 0,025 feninga po stranici... tj, za 5 feninga 2 stranice....![]()
![]()
Neko je spomenuo kopirnicu MAK u ulici Kosevo, ex Kralja tomislava. Oni fakat rade svasta i to je dobro. Ali tamo idite samo ako imate puno puno zivaca, jer i najjednostavnija stvar ce trajati bar 5 puta duze nego sto mozete i zamislitiPlus skupi su.
Inace je u Sarajevu ovo kopiranje preskupo. To je vjerovatno i najskuplja stvar u gradu. U Zagrebu sam kopiranje placao po stranici malo vise od 2 feninga, tj. 8 lipa. Inace, sve drugo je tamo skuplje nego ovdje, pa se vidi da je kod nas kopiranje precijenjeno.
Najvise mrzim, kad kopiram, i kad mi svaki put nakon listanja kopiranog materijala, ruke budu tamne od grafita...
Eh sad sve zavisi...
Sta se tice studentskog kopiranja... Ja sam mnogu mnogo puta morao kopirati na vece formate... Dok recimo ljudi sa prava, ekonomije, ili slicnih faxova, kopiraju gotov pa sve na formate, A4 ili A5... Tako da mislim da za takve studente, vazno je da se kopira sto prije, i da bude jeftinje...
Printanje i kopiranje, je ubiti ista cijena, i mnogo sam puta gledao da je ljudima zao dati 1KM, za plotanje crteza domenzije 29,7x147 cm(to je kao da stavite 7 papira A4 jedan do drugog), i to isplotaju 7 A4 papira, i lijepe onda to, pa onda nekad linije nisu na linijama, odskacu po milimiter...
U biti, sve po potrebi... Sta vam treba i kad vam treba...
Posto studirma gradjevinu, vidjao sam i raspitivao se o cijeni plotanja i printanja diplomskih radova... Do sada sam se susreo sa 10tak osoba koje su diplomirale, i najjeftiniji je prosao sa 550KM po primjerku, a treba ih tri... znaci oko 1650KM, je to (u najboljoj varijanti ako vam mentor nijednom ne vrati da opravite neki crtez)... i sad sam kontao, jel onda bolje mozda kupiti neku polovnu plot masinu, odraditi to, pa je ili zadrzati, ili preprodati??? Sta vi mislite o tome... Naravno vidjeo sam i par slucajeva, gdje su ljudi, prije diplomskog poceli raditi u nekim firmama, koje posjeduju plot masine, pa su extra dobro prosli
- bogoljub
#42 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Opet kažem imate HSK kod doma pisaca.
Nije loša kopirnica a nije ni skupa!
Nije loša kopirnica a nije ni skupa!
-
GrafoNET
#43 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Zgrada Iris computers, Skenderija, imate stranicu sa cjenovnikom, http://www.fotokopirnica.ba
- suncica24
#44 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Dobro kurty, kakve diplomske su ti printali?!
Moj je, na zalost, bio jedan od najskupljih u godini, tako da iz iskustva nije ni priblizno po primjerku 550KM
Ja sam imala 20 A3 strana rada u koloru (to su propozicije formata za diplomski) i 30-40 strana teksta uvezanog u tvrdi uvez (specifican je rad pa je trebao i tekstualni dio), plus jos po par strana teksta (tehnicki opis, projektni prijedlog, opis...) uvezanih u meki uvez i sve to zajedno u 5 primjeraka ( 3 komisiji, jedan mentoru i jedan za faks), plus dva plakata u koloru formata B1, i sve me je doslo oko 350KM.
Tako da... ko je rekao da je po primjerku platio 550KM debelo laze
Moj je, na zalost, bio jedan od najskupljih u godini, tako da iz iskustva nije ni priblizno po primjerku 550KM
Ja sam imala 20 A3 strana rada u koloru (to su propozicije formata za diplomski) i 30-40 strana teksta uvezanog u tvrdi uvez (specifican je rad pa je trebao i tekstualni dio), plus jos po par strana teksta (tehnicki opis, projektni prijedlog, opis...) uvezanih u meki uvez i sve to zajedno u 5 primjeraka ( 3 komisiji, jedan mentoru i jedan za faks), plus dva plakata u koloru formata B1, i sve me je doslo oko 350KM.
- suncica24
#45 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
PS: I jos, oko popravki... valjda ne nosis mentoru sve fino isprintano i uvezano? Ja sam svojoj mentorici nosila tekstualni dio rada isprintan i uvezan u spiralu, a ovaj likovni isprintan crno bijelo i uvezan "plocicom"... zasto placati skuplju pitu od tepsije...
- kurty
#46 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Ne znam kad sam zadnji put vidio program, a kamo li diplomski koji ima 20 A3 strana, a da nema vecih formata... Fakat ne znam... Doduse, ja sam se rapitivao i bio na odbranama diplomskih, na saobracajnom smijeru... Sad kontam, bilo koja trasa, nikako na A3 da stane....suncica24 wrote:Dobro kurty, kakve diplomske su ti printali?!
Moj je, na zalost, bio jedan od najskupljih u godini, tako da iz iskustva nije ni priblizno po primjerku 550KM![]()
A za drugi post, nisam se bas najbolje izrazio... Desavalo se par puta da je mentor 15 dana pred odbranu, osobama produzivala ili skracivala trasu, a vjerovatno znas da tada bar 80 posto posla pada u vodu...
-
baby_blue19
#47 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Koprinica Alikadic iznad pokopa na carsiji ( ak ne znas gdje je pokop - prodjes iznad tramvajske stanice na carsiji, iznad autobuske i gore si
ne mozes profuliti) Prije par dana sam isprintala oko 100 str neke knjige (pdf format) i to me kostalo negdje oko 4.50 KM...uopce nisu skupi
- atko
#48 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
ev prave teme ... pokretac fala dje cuo i ne cuo
Ima ovdje finih informacija
imam 3 pdf po 500 stranica A4 ... pa bih to pretvorio u tri uvezane knjizice izmedju A4 i A5 ... sta bude moguce.
Odmah da kazem da su upitanju halal open source knjige
Ima ovdje finih informacija
imam 3 pdf po 500 stranica A4 ... pa bih to pretvorio u tri uvezane knjizice izmedju A4 i A5 ... sta bude moguce.
Odmah da kazem da su upitanju halal open source knjige
-
izvor
#49 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
Ima kopiranje na skenderiji (knjizara Defter-komerc, pored picerije King) 0,02 KM po stranici ako kopirate iznad 30 strana. plus 1,40 KM spiralno uvezivanje (PVC spirala). Kopije su odlicne. Ja kopir'o, i zadovoljan sam.
- Sunrise00
#50 Re: Dobra i jeftina kopirnica u SA?
kako baChello81 wrote:Ima na Dobrinji.....Knjiga kada se kopira izadje i po 0,02 KM....A inace sve po 0,05KM.....Kolor jedno slovo ili cijeli list A4 da je u koloru cijena je ista 0,50KM....
A3 od 0,15KM crno bijelo.....a kolor 1,00KM.....Nema stednje sa bojom.....
Cak i za vise primjeraka knjige ili skripte BESPLATNA DOSTAVA U SARAJEVU.....
Ima knjiga preko 300 komada sve u pdf formatu...za fakultete:))
Ima link i grupa na fb...pa pogledajte....
http://www.facebook.com/group.php?gid=7 ... 390&ref=ts
pozzzzzzzzzz
http://sites.google.com/site/artacentar ... /cjenovnik