KO GUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI.ŽIVJELA SDA!

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

svitac wrote:Hvala na kulturnoj opomeni. Niti JEDAN starosarajevski pravi vjernik (Musliman) NE DOZVOLJAVA pozdrav na STRANOME jeziku.
Mi smo najdemokratičnija zemlja svijeta, što se vidi iz tvoga multikulturno
nadahnutoga posta.

U demokraciji može i pozdrav:

MARŠ BUDALO
sad bi ja zapjevala onu od brene
udri udri udri mujoooooooooo udri mujo u tarabe :lol:
Last edited by mIRCerka on 03/10/2004 16:28, edited 1 time in total.
Pravda30

Post by Pravda30 »

Fair Life wrote:
realna utopija wrote:
svitac wrote:Gospodin Tihić prvo pozdravlja sa selam alejkum pa TEK onda DOBRO VEĆE !?
Jesmo li mi u Arabiji ili u Jugoistočnij Europi ?
glupaco ako nisi skontala, zivis u Sarajevu gdje ravnopravno zive muslimani, srbi i hrvati, i svako pozdravlja na svoj nacin, to nikome ne smeta vec stoljecima, i ti si se nasla pametna da nesto seres o tome? seljanko vlaska, mrs u zvornik ili siroki, gdje god da pripadas tamo ti nece smetat ni ezani, ni merhaba.
Aha, da se nisi javio ne bih ni znao da je "selam alejkum" pozdrav muslimanima Bosnjacima na bosnjackom jeziku.

I kazes "svako pozdravlja na svoj nacin, to nikome ne smeta vec stoljecima" ? Pa zasto smo se onda za vratove drzali cetiri godine ? Jel' zato sto nismo jedni drugima smetali ?
Lupas ko Martin po divizji (i kao po obicaju rekao bih).Ta antipatija prema islamu ti je navukla mrenu na oci pa vise i ne vidis sta pises.

Es selamu aljekum je pozdrav za sve muslimane , ma odakle dolazili.

I jos jednom perfidno proturas pricu o tome kako smo se "mi hvatali za vratove"; Ovdje se nije radilo o nikakvom hvatanju za vratove(a pogotovo ne zbog nacina pozdrava) vec o dvostrukoj agresiji i GENOCIDU.
cowboy

Post by cowboy »

Jasho wrote:Pa ne bi se moglo baš reči da je SDP gubitnik! Općina Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad će zadržati načelnike ispred SDP-a! Dalje SDP će imati načelnike u Maglaju, Kaknju, Tuzli i po prvi put nakon 14 godina u Bihaću! Pored ovih mjesta ima još nekih samo neznam koja su! jedno je evidenrtno, a to je da su na izborima glasali babe i dede i da su mladi još jednom pokazali svoju ne zrelost i da u naredne četiri godine svi oni koji nisu izašli na izbore ne maju pravo da kritikuju vlast, jer su oni omogučili svojim ne izlaskom da ne sposbni dođu! U RS-u je zabilježen odličan uspjeh SNSD i poraz SDS, što govori da ideje socijal demokratije ipak žive! Da je na izbore zašlo barem 70% biračkog tijela Nacionalni trio bi definitivno sa svojim satelitima nestao sa scene, ali mladi su preglupi da bi to shvatili! Najlakše je jadikovati, ali kad se pruži prilika da se nešto uradi onda mladi zakažu! Mislim da nam za narednih 1000 godina ne treba dati ulazak u Evropsku Unijui da nam treba uvesti vize za sve zemlje svijeta i pooštrit kriterije za dobivanje istih valjda će se tada mladi opametiti i uzeti sudbinu u svoje ruke, a ne da im nepismeni i nepokretni starci odlučuju o životu! I da zaključim da svako koje glasao za liste kandidata SDA i njihove kandidate za načelnike je isto kao da je glasao za Radovana Karadžića i Ratka Mladića i SDS i da su za mene ti ljudi jednaki četnicima, jer im omogučuju da dalje uništavaju ovu predivnu zemlju koja svakim danom postaje sve jadnija i jadnija!
potpisujem!!
Pravda30

Post by Pravda30 »

svitac wrote:Hvala na kulturnoj opomeni. Niti JEDAN starosarajevski pravi vjernik (Musliman) NE DOZVOLJAVA pozdrav na STRANOME jeziku.
nadahnutoga posta.

MARŠ BUDALO
Da nije zalosno bilo bi ....zalosno.

Nasao se neko komentarisati o islamu i vjeri a da pojma nema o istoj. I cak je sebi pridodao ulogu Boga neuzubillah pa cak zna ko je "pravi" vjernik a ko ne...

Ako vec nisi upucena u neke stvari onda ne mlati praznu slamu.
JBL

Post by JBL »

nadahnutoga posta.

MARŠ BUDALO

cuj..... starosarajevski pravi vjernik Musliman?

A ko si ti da dijelis muslimane? Zasto je ta (starosarajevska) grupa bolja/posebna? Musliman sa velim M se koristi kad je rijec o narodu, a musliman (sa mali m) kad se govori o pripadniku religije.

btw..... jel Alija koristio taj pozdrav? kojoj on grupi muslimana pripada?
Pravda30

Post by Pravda30 »

U RS-u je zabilježen odličan uspjeh SNSD i poraz SDS, što govori da ideje socijal demokratije ipak žive
Morbidno

Kao prvo priznajes genocidnu tvorevinu republiku krvsku i hvalis one koji su ucestvovali u njenom stvaranju.

SNSD se ni po cemu ne razlikuje od SDS-a. To su samo cetnici u kravatama. Imaju iste ciljeve. I jednima i drugima se digne kosa na glavi kad se spomene ukidanje republike sumske.

Ciljevi su im isti samo se metode malo razlikuju.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

JBL wrote:
nadahnutoga posta.

MARŠ BUDALO

cuj..... starosarajevski pravi vjernik Musliman?

A ko si ti da dijelis muslimane? Zasto je ta (starosarajevska) grupa bolja/posebna? Musliman sa velim M se koristi kad je rijec o narodu, a musliman (sa mali m) kad se govori o pripadniku religije.

btw..... jel Alija koristio taj pozdrav? kojoj on grupi muslimana pripada?
JBL, za tvoju informaciju, Alija I. je bio GOSPODIN COVJEK! I pravi musliman koji nije furao svoju vjeru i nije je naglašavao na svakom koraku.
Fair Life

Post by Fair Life »

Pravda30 wrote:...Es selamu aljekum je pozdrav za sve muslimane , ma odakle dolazili.
Zaboravio si napisati "za sve muslimane VJERNIKE". I... u emisiji on nije nastupio kao emisar vjere, niti je emisija bila vjerskog karaktera. Da li on to kao drzavnik uvodi vjeru zvanicno u drzavnu politiku na velika vrata preko TV ekrana.

Ne vidis ti dalje od duzine sopstvenog nosa.
Last edited by Fair Life on 03/10/2004 16:43, edited 1 time in total.
Pravda30

Post by Pravda30 »

Fair Life wrote:
Pravda30 wrote:...Es selamu aljekum je pozdrav za sve muslimane , ma odakle dolazili.
Zaboravio si napisati "za sve muslimane VJERNIKE". Ne vidis ti dalje od duzine sopstvenog nosa.
Ti si puko! Zar neko moze biti musliman a da nije vjernik?
Ti nisi svjestan gluposti koje pises ovdje.

Cuj neko musliman a nevjernik? Sta da se drugo kaze osim HAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

i BTW, piše se alejkum!
eto da te "komunjara nešto nauči!
Fair Life

Post by Fair Life »

Pravda30 wrote:Ti si puko! Zar neko moze biti musliman a da nije vjernik?

Cuj neko musliman a nevjernik? Sta da se drugo kaze osim HAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Od roditelja muslimana dijete je musliman po rodjenju. Jel' tako ? Mora li on vjerovati da bi bio musliman ?
Pravda30

Post by Pravda30 »

mIRCerka wrote:
i BTW, piše se alejkum!

A recenica se pocinje sa velikim slovom. nemas nista konkretno i konstruktivno da napises pa se osvrces na nesto sto je potpuno nebitno za diskusiju, a to su greske u kucanju.(samo sam zbog brzine kucanja zamjenio slov "j" i slovo "e")

Zelis da glumis profesora a i sama pravis "greske".

Sjedi jedan!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pravda30 wrote:
mIRCerka wrote:
i BTW, piše se alejkum!

A recenica se pocinje sa velikim slovom. nemas nista konkretno i konstruktivno da napises pa se osvrces na nesto sto je potpuno nebitno za diskusiju, a to su greske u kucanju.(samo sam zbog brzine kucanja zamjenio slov "j" i slovo "e")

Sjedi jedan!
HOHOHO al si opasannnnnnnnn
mali mali ciji si ti tako opasaaaaaaaaannnnnnnnnn
kad pises tako ozbiljne stvari, onda moras da pazis, jer se SVE pogresno shvata...ja makar ne pametujem kao ti i ja trenutno slavim stoga SKJUZ MAJ FRENC odye8aus pile u troskoku.
PS Profesor sam po struci, tako da mi je to profesionalna deformacija ;)
PPS Ups, ne zavrsih recenicu tackom! evo je jedna, samo za tebe
. <--tacka
Last edited by mIRCerka on 03/10/2004 16:52, edited 1 time in total.
Pravda30

Post by Pravda30 »

Fair Life wrote:

Od roditelja muslimana dijete je musliman po rodjenju. Jel' tako ? Mora li on vjerovati da bi bio musliman ?

Svako ko se rodi je musliman a to sta on kasnije postane je druga prica. Neko ko nije vjernik ne moze biti musliman/protestant/katolik..itd

To sta su tvoji roditelji je nebitno. Moze tvoj otac biti hodza a ako ti ne vrsisi ono sto je propisano u Islamu(klanjanje, post..) ti nisi musliman.

To sto se neki nazivaju muslimanima a piju, ne poste, ne klanjaju itd.. je druga prica.Razlozi su dublji i o njima nemam vremena sada pisati.
Pravda30

Post by Pravda30 »

mIRCerka wrote:
Pravda30 wrote:
mIRCerka wrote: i BTW, piše se alejkum!

Sjedi jedan!
HOHOHO al si opasannnnnnnnn
mali mali ciji si ti tako opasaaaaaaaaannnnnnnnnn
kad pises tako ozbiljne stvari, onda moras da pazis, jer se SVE pogresno shvata...ja makar ne pametujem kao ti i ja trenutno slavim stoga SKJUZ MAJ FRENC odye8aus pile u troskoku.
PS Profesor sam po struci, tako da mi je to profesionalna deformacija ;)

Malen? Neznam?Visok sam 181cm sto je onako iznad prosjecne visine.

Ne pokusavaj da budes duhovita jer nemas dara za toga.To sta si ti u zivotu me ne intresuje i sasvim je nebitno za ovu diskusiju.
PPS Ups, ne zavrsih recenicu tackom! evo je jedna, samo za tebe
Kao sto se svako moze uvjeriti iznad , prva si pocela, u nedostatku argumenata da se vezes sa greske u kucanju. Ja sam ti samo skrenuo paznju da ih cinis i ti i to krupnije.Stvari su vise nego jasne.
Fair Life

Post by Fair Life »

Pravda30 wrote:Svako ko se rodi je musliman a to sta on kasnije postane je druga prica. Neko ko nije vjernik ne moze biti musliman/protestant/katolik..itd

To sta su tvoji roditelji je nebitno. Moze tvoj otac biti hodza a ako ti ne vrsisi ono sto je propisano u Islamu(klanjanje, post..) ti nisi musliman.

To sto se neki nazivaju muslimanima a piju, ne poste, ne klanjaju itd.. je druga prica.Razlozi su dublji i o njima nemam vremena sada pisati.
Znaci Hasan, Omer, Jusuf, Ibrahim... nisu muslimani ako ne klanjaju.

I nemoj da nemas sad vremena pisati "o tim dubljim problemima". Ides da upitas nekog pametnijeg ?

Javi im da si uspjesno obavio svoju internet zadacu ! Jado maleni kratkovidi...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pravda30 wrote:
Fair Life wrote:

Svako ko se rodi je musliman a to sta on kasnije postane je druga prica. Neko ko nije vjernik ne moze biti musliman/protestant/katolik..itd

JA, kao pravo dijete komunizma, ipak znam da se pravi vjernik ne busa u prsa i da ne priča o svojoj vjeri jer svi smo mi pod Allahom maleni i nebitni. Ili se možda varam? Možda me je moja majka (nana) pogrešno učila da treba biti skroman!?!?!
Pravda30

Post by Pravda30 »

Fair Life wrote:
Pravda30 wrote:Svako ko se rodi je musliman a to sta on kasnije postane je druga prica. Neko ko nije vjernik ne moze biti musliman/protestant/katolik..itd

Znaci Hasan, Omer, Jusuf, Ibrahim... nisu muslimani ako ne klanjaju.
Ili je ovo prosto nepoznavanje ili se radi o zescoj provokaciji? Mozes se ti zvati i Aleksandar a da budes musliman. Ime je tu nebitno.Ono samo mora da ima lijepo znacenje.

I da, neko ne moze biti musliman ako ne klanja. Ima pet propisa koji se moraju postovati. To je jasno kao dan.

I nemoj da nemas sad vremena pisati "o tim dubljim problemima". Ides da upitas nekog pametnijeg ?

Prvenstveno sam mislio na to ja je Bosnjacima tokom komunizma nametnuto ime "Musliman" kao nacionalna odrednica pa je narodu uslo u naviku da se identifikuje sa njim.Nazalost. drugi razlog je upravo neznanje koje i ti pokazujes.

Javi im da si uspjesno obavio svoju internet zadacu ! Jado maleni kratkovidi...

Ovo je zabranjeno pravilima foruma i zakonom.Ovo je vrijedanje na licnoj osnovi. Zbog ovoga moze i sam autor ove stranice d aima problema sa zakonom.

Ovaj put necu upozoriti moderatora , no drugi ^put nece biti propusta.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

quote]Malen? Neznam?Visok sam 181cm sto je onako iznad prosjecne visine.[/quote] Pa za mene jesi MALI jer sam ja čak šest cm viša (ili se kaže višlja u tvom selu) od tebe...stoga sam iznad prosjeka u svakom pogledu....
ono što tebi smeta kod mene, drugim se sviđa...Hvala BOGU da nisu svi kao ti...a sad: ZDRAVO!
Pravda30

Post by Pravda30 »

mIRCerka wrote: Pa za mene jesi MALI jer sam ja čak šest cm viša (ili se kaže višlja u tvom selu) od tebe...stoga sam iznad prosjeka u svakom pogledu....
ono što tebi smeta kod mene, drugim se sviđa...Hvala BOGU da nisu svi kao ti...a sad: ZDRAVO!
Iskompleksirana si i pises stvari koje nemaju nikakave i to ama bas nikakve veze sa temom.

Patis od kompleksa nize vrijednost pa sad zapinjes za greske u kucanja, pa za visinu pa za mjesto proijekla... Sta je slijedece?
Fair Life

Post by Fair Life »

Upozori i samog reisa Cerica ako ti je merak, a ne moderatora. Bas bih volio da me banuju i da sjasem sa ovog foruma. Lijepo zamoli administratora da me banuje i upozori ga kao sto si mene "Zbog ovoga moze i sam autor ove stranice d aima problema sa zakonom."

Kojim i cijim zakonom ? Kao da si na duznosti SDA policijskog inspektora.
Last edited by Fair Life on 03/10/2004 17:15, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pored ljudi koji razmišljaju kao ti mogu imati samo kompleks više vrijednosti i ništa više. Ono što slijedi jeste da ću se potruditi da te ignorišem koliko mogu jer mi čudno utičeš na probavu. :x <--žgaravica
Pravda30

Post by Pravda30 »

Fair Life wrote:Upozori reisa Cerica ako ti je merak, a ne moderatora. Bas bih volio da me banuju i da sjasem sa ovog foruma. Lijepo zamoli administratora da me banuje i upozori ga kao sto si mne da bi "i on mogao imati problema".

Kao da si na duznosti SDA policijskog inspektora.
Svoje neznanje si pokazao na ovoj temi. U nedostatku argumenata si presao na pljuvanje.

I ova stranica je elektronski mediji koji MORA da postuje zakon. Dakle vrijedanje po bilo kojoj osnovi je kaznjivo.

PS. Ako si ovisan o internetu to je tvoj problem dakle ti si taj koji treba da snosi posljedice te ovisnosti a ne ostali koji svracaju na ovaj forum.
Pravda30

Post by Pravda30 »

mIRCerka wrote:Pored ljudi koji razmišljaju kao ti mogu imati samo kompleks više vrijednosti i ništa više. Ono što slijedi jeste da ću se potruditi da te ignorišem koliko mogu jer mi čudno utičeš na probavu. :x <--žgaravica
izvan teme , kao po obicaju.
svitac

Post by svitac »

Slušaj ti Pravdo 30 i kusur x ,
ispravi pa proširi svoje uzane vidike koji su ti možda izvor prihoda. Zorno mi ovdje što "živimo" znamo da je najprofitabilniji biznis biti "veliki vjernik".
mIRCerka je za tebe zdravo ljudsko biće ČISTA i uzmi av ili b dest pa joj se obrati.
Last edited by svitac on 03/10/2004 17:27, edited 1 time in total.
Post Reply