Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
pustopoljina

#26 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by pustopoljina »

moja koza mjesovita,ono t-zona se brzo zasjaji,ostatak-obrazi,znaju se ljustiti...
trazila sam puder da nije kao maska,a da se ne sjajim...
nasla prije nekoliko godina lancome,color ideal
e sad-moj ten je jako blijed,pa je moja boja 010...za razliku od vecine drugih svjetlijih i najsvjetlijih nijansi-ovaj nije ni zut,ni crven...nego bas-moje boje :)
nadam se da ga nece ukinuti.
on ne pokriva bas tako jako -tako da ako se trebaju pokriti bubuljice...nije bas za to-ali jako lijepo ujednaci ten,i definitivno ne izgleda kao maska.
saga

#27 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by saga »

swirl wrote:A za ovu djevojku sa problematicnom kozom, mozda da probas tonizirajucu kremu umjesto pudera?
To sam pokusala, no krema mi ne pomogne sa sjajem, cak stavise... zato sam mislila da ce mi onaj netecni (kako se to zove :() pomoci tu...
mada ni to ne planiram cesto koristiti... ali eto... pokatkad
pustopoljina

#28 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by pustopoljina »

Luce wrote:Ja koristim bourjois i puder i ostalu sminku i u potpunosti sam zadovoljna.Nemam problema s licem, ali cisto zbog neke izjednacenosti koze ga koristim. Ovaj najnoviji koji sam uzela je skroz ok, mislim da kosta negdje oko 20-25 KM.
i moja ostala sminka,s izuzetkom rumenila, je bourjois...lakovi,maskara,sjenila...
Soul_Sista

#29 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Soul_Sista »

Koristite li vi Concealer ispod ociju prije nego sto stavite tecni puder? I kakvog iskustva imate sa njim?
Ja sam concealer nekad davno koristila i to onaj iz apoteke samo eto da sakrijem bubuljice. Ali nemam naviku da ga koristim kad stavljam foundation ili ovaj tecni puder. Mozda me malo strah da ce previse biti natrackano, mozda samo moras naci tehniku kako to fino uraditi. :-)
alica.k

#30 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by alica.k »

Maybach wrote:Ja dugo koristim vichy normaderm tecni puder i ok mi je,ali hocu malo da promijenim.Oni su prije nekoliko godina imali normaderm toniranu krenu i to je bilo nesto najbolje na svijetu,ali je povucena iz prodaje nepovratno :( sad cu vjerovatno probati ili clinique ili taj dior ili shiseido,s obzirom da pudere stavljam rijetko,uglavnom samo navece kad izlazim,bocica mi traje bas bas dugo,pa mogu sebi priustiti i neke skuplje ;-) Za suho lice na zalost nemam ideju,posto je kod mene kombinovano sa nekom aknom ponekad. :skoljka:
vichy je meni unistio lice. otad ga zovem OTROV.
jedna wrote:Klindamicin je odličan, ali još je bolja diacneal krema Avena kozmetika. Cijena je oko 24 KM i nanosi se samo na problematična područja. Ispočetka može malo da pecka i iritira kožu i tada treba sačekati par dana prije ponovne primjene. Meni je pomogla i to na dugoročno
klindamicin je super, najjeftinija varijanta borbe protiv ovih cuda, medjutim, akne cesto znaju biti zbog hormona i tako je najbolje otici pregledati to i rijesiti jednom za sva vremena. ja jos koristim klindamicin, imam uzasno masnu kozu i zato koristim. nekad mi izadje i koja akna al klindamicin to rijesi. od avene sam koristila sve za akne, ali osim sto lijepo mirisu............diacneal ima neki fazon sa vodom, ne smije se stavljati na imalo mokru kozu, i ne svaki dan nego svaki drugi - treci...tako nesto.

medjutim sve su to privremena rijesenja....da bi se rijesile akne treba lijeciti uzrok a ne posljedice.
pustopoljina

#31 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by pustopoljina »

saga wrote:e ajd da ja vas pitam nesto...
nikad u zivotu nisam koristila puder, hah
nije da mi ne treba... al imam problema s kozom, i uvijek sam bila misljenja da mi ti puderi mogu samo vise naskodit
no... kako ova zima ubi... i kako su velike promjene u temperaturi... npr sa -10 udjem na +25... to se prvo mnogo zacrvenim, a onda mi se i umasti koza da se 'nako fino zasjajim... to sam ja mislila da problem rijesim sa onim... netecnim puderom, haha... kakos se to vec zove
sad vi meni recite... jel tu treba neka podloga... i kako to ide
posto vidim ljudi koriste pudere i sa problematicnom kozom, to bi znacilo da ni meni nece naskodit
jos kupih ovaj neki manhattan i kaze against pimples, heh
koristis li odgovarajucu (matirajucu) kremu ? tj.koja je tvoja obicna krema za lice? ima njih prilicno jakih-da moze dobrih par sati drzati,i bez tekuceg pudera.treba podloga,koja odgovara tvom tipu koze,jer to je njega...a puder kad stavis-daleko se ljepse razmaze i "stoji" . a danasnji puderi ne guse kozu,ne stvaraju bubuljice,i moze se kroz njih "disati".
pustopoljina

#32 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by pustopoljina »

alica k. apsolutno tacno!
mora se znati uzrok, da bi se moglo djelovati.
saga

#33 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by saga »

pustopoljina wrote:koristis li odgovarajucu (matirajucu) kremu ? tj.koja je tvoja obicna krema za lice? ima njih prilicno jakih-da moze dobrih par sati drzati,i bez tekuceg pudera.treba podloga,koja odgovara tvom tipu koze,jer to je njega...a puder kad stavis-daleko se ljepse razmaze i "stoji" . a danasnji puderi ne guse kozu,ne stvaraju bubuljice,i moze se kroz njih "disati".
heh... trenutno sto koristim je neka ona krema za bebe... jer mi se od nje ne umasti koza cim nanesem... i par sati nakon toga je ok... a onda slijedi umascivanje, haha
no posto inace ne stavljam puder, to ni ne znam kakva krema i to kao podloge trebaju
pustopoljina

#34 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by pustopoljina »

pa ako imas oko 25 mislim da je vrijeme da prestanes koristiti kreme za bebe :D
ovako-preko neta,niko ne moze znati kakvu kozu imas...ja znam da puno mladjih cura od jedne bubuljice pravi dramu,pa pocne sa silnim kremama,gelovima,maskama protiv bubuljica i onda hodaju specene okolo.
sasvim je normalno da se koza nakon nekoliko sati masti,pogotovo gdje je vruce,gdje je duhan...
ono sto se mora redovno raditi je ciscenje,skidanje sminke,pranje,tonik,krema...
a krema-...moja je trenutno nutritionist,za mjesovitu-garnier...ljeti- krema za mjesovitu i cesto tonik za lice.
i nije bitno koja marka,to isprobas.ja npr.znam da niveu ne podnosim-bio je neki fluid prije par godina-sva sam se osula od njega i vise necu da primirisem nivei.
evo-imam i garnier pure shine control moisture-to koristim kad se ekstremno nerviram :) ,kad se puno sjajis,i imas pokoju bubuljicu-probaj...ili samo na celo.
koza je ziv organ...i to jos organ za izlucivanje-tako da,ako ocekujes uvijek istu kozu,i to jos da se nikad ne sjaji (a nije ti suhi tip koze)-zaboravi to.
moja prijateljica ima suhu i osjetljivu kozu-ospe se od parfema,bore oko ociju i usta su joj kao da je 5 godina starija,a ne mladja od mene,ali nikad se ne sjaji i ne zna sta je to bubuljica...sve ima svoje prednosti i mane.
alica.k

#35 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by alica.k »

ja na zalost en smijem niti jednu kremu na lice staviti, ni kao podlogu ni kao nista drugo :( odmah se sva ospem. dan danas nisam uspjela naci kremu koja mi odgovara kozi.
saga

#36 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by saga »

hehe... imam 20... ali eto, kolko tolko mi ta krema odgovara pa reko sta fali
inace sam koristila neku lorealovu koja mi je savrsena bila... al je vise nigdje ne mogu naci :/
Cholina_Lokica

#37 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Cholina_Lokica »

eh s obzirom da se citav zivot maltretiram sa kremama i kremicama,,, i imam zaHebancija s aknama s vremena na vrijeme, lice mazem vjerovali ili ne becutan mlijekom za tijelo :D to mi jedino odgovara, a puder stavljam maxfactor colour adapt. imam ogroman problem sa alergijama, tako sam npr. alergicna na glyrerin :D a skontajte patnje dok nadjem nest bez njega :D ovaj puder ga ima, ali haman pa u malim kolicinama pa mi ne smeta... becutan ga nema nikako. od ovog pudera nit se ospem, niti mi se lice sjaji poslije cjelovecernjeg dernecenja :D
eh sad sam nabavila neki k'o melem, zove se herbanet, i od njega mi je dosta bolje lice, smiruje mi pravo, koristim ga nekih 20-ak dana i sad za sad je ok.
ostalo sta stavim na facu, poslije bude bogu dusu bog je nece, od osipa, plikova, svraba, pecenja itd :D
Michun

#38 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Michun »

Pa moram reci koju pametnu za kombinovanu kozu jer se "patim" sa istom :)
Ne bi trebalo koristiti te kreme za matiranje jer samo zatvore pore pa se onda naprave jos veci problemi. Lice treba cistiti redovno...skidati sminku cim dodjes kuci, dva-tri puta sedmicno scrub ili jednostavnije ona spuzvica koja malo "sastruze" lice, maska 1 do 2 puta sedmicno (prirodna) i tako to.
Kreme tesko utrefiti, ja jos trazim kremu zivota svoga a probala sam puno. Avene je sasvim OK.
Puder se svaki usjaji za nekih 3-4 sata pa je najbolje otici u toalet, maramicu i "pokupiti" visak.
Neko je pitao za korektor...to mi je osnovna sminka jer imam ljubicaste kolutove oko ociju. Do sada najbolji Clinique, all about eyes.

Eto :D
pustopoljina

#39 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by pustopoljina »

alica.k wrote:ja na zalost en smijem niti jednu kremu na lice staviti, ni kao podlogu ni kao nista drugo :( odmah se sva ospem. dan danas nisam uspjela naci kremu koja mi odgovara kozi.
hm...mozda si alergicna na konzervanse? jesi li probala da ti u apoteci smiksaju nesto sto jednostavnije i bez konzervansa? ili da uradis alergo test-na sastojke?
pustopoljina

#40 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by pustopoljina »

Michun wrote:Pa moram reci koju pametnu za kombinovanu kozu jer se "patim" sa istom :)
Ne bi trebalo koristiti te kreme za matiranje jer samo zatvore pore pa se onda naprave jos veci problemi. Lice treba cistiti redovno...skidati sminku cim dodjes kuci, dva-tri puta sedmicno scrub ili jednostavnije ona spuzvica koja malo "sastruze" lice, maska 1 do 2 puta sedmicno (prirodna) i tako to.
Kreme tesko utrefiti, ja jos trazim kremu zivota svoga a probala sam puno. Avene je sasvim OK.
Puder se svaki usjaji za nekih 3-4 sata pa je najbolje otici u toalet, maramicu i "pokupiti" visak.
Neko je pitao za korektor...to mi je osnovna sminka jer imam ljubicaste kolutove oko ociju. Do sada najbolji Clinique, all about eyes.Eto :D
sve potpisujem osim ovog. posto koristim godinama.i osim od nivea-ine-to su kreme sa kojima mi lice izgleda kako treba.a to sa niveom je sigurno bilo zbog nekog sastojka.kad bih koristila za masnu-previse isusivala,za suhu-pase na obrazima-ne pase na celu...za problematicnu-lice mi zateze i samo se ljusti.
bitno je da na svakoj kremi koju covjek koristi pise antikomedogen.znaci da ne zapusava pore,da ne pospjesuje stvaranje mitesera...a skoro sve sto je u nekoj standardnoj prodaji,pocev od garnier,loreal preko vichy,pa do, stajaznam-najskupljih)
to vec jest.
swirl

#41 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

Odnedavno poceh koristiti L'Occitane kremu za lice sa maslinovim uljem, i izvrsna je. Nazalost, nema kupiti kod nas, ali ima u Hrvatskoj. Preporucujem je svima za ove zimske dane, kada nam je koza lica nikakva, i ni na sta ne lici.

http://uk.loccitane.com/FO/Catalog/Prod ... =15CV050O5
Michun

#42 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Michun »

pustopoljina wrote:
Michun wrote:Pa moram reci koju pametnu za kombinovanu kozu jer se "patim" sa istom :)
Neko je pitao za korektor...to mi je osnovna sminka jer imam ljubicaste kolutove oko ociju. Do sada najbolji Clinique, all about eyes.Eto :D
sve potpisujem osim ovog. posto koristim godinama.i osim od nivea-ine-to su kreme sa kojima mi lice izgleda kako treba.a to sa niveom je sigurno bilo zbog nekog sastojka.kad bih koristila za masnu-previse isusivala,za suhu-pase na obrazima-ne pase na celu...za problematicnu-lice mi zateze i samo se ljusti.
bitno je da na svakoj kremi koju covjek koristi pise antikomedogen.znaci da ne zapusava pore,da ne pospjesuje stvaranje mitesera...a skoro sve sto je u nekoj standardnoj prodaji,pocev od garnier,loreal preko vichy,pa do, stajaznam-najskupljih)
to vec jest.
Koju koristis da probam...pa da metnem na nos i celo :)
alica.k

#43 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by alica.k »

pustopoljina wrote:
alica.k wrote:ja na zalost en smijem niti jednu kremu na lice staviti, ni kao podlogu ni kao nista drugo :( odmah se sva ospem. dan danas nisam uspjela naci kremu koja mi odgovara kozi.
hm...mozda si alergicna na konzervanse? jesi li probala da ti u apoteci smiksaju nesto sto jednostavnije i bez konzervansa? ili da uradis alergo test-na sastojke?
kad sam pitala za ovaj alergo test umrli su mi od smijeha. kazu probe se rade samo na najcesce alergene, ostalo sve moram traziti ko radi maksuz.
zna li neko gdje u sa to ima?
nisam u apoteci nista miksala...jednostavno sam odustala :(. samo ponovo i ponovo se borim s tim, i na kraju je bilo.."radi cega?"
Maybach

#44 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Maybach »

Ehhh...kad bih smjela i htjela ici u slolarij,sve bi bilo laske.tamnoj kozi ne treba ni puder i sve se manje vidi,a na svijetloj ko mojoj-uzas :skoljka:
pustopoljina

#45 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by pustopoljina »

napisala sam sta sad ima: jaca je ova garnier pure shine controle (djeluje i antibakterijski)(imaju dvije-manja i veca,pa veca)cek'da vidim na netu:
http://well.ca/products/garnier-pure-sh ... ml?cat=200
-i nikad se sa njom nisam sjajila,ali je ne koristim precesto jer sam dosla u doba kad se bojim bora i suhoce koze :) a imam jednu groznu okomitu na sred cela :x ,a i ne svidja mi se miris.
a slabija,koju svakodnevno koristim:
http://www.garnier.de/_de/_de/our_produ ... ode=P19103

sad ja-k'o reklama :-) bezveze...ali trenutno imam ove,kasnije cu ,ako izadje sta novo-kupiti nesto drugo.
ne mogu ja odoljeti toj ponudi :lol: -jedino se pudera drzim,posto mi je bas investicija isprobavati nesto sto kosta >60 maraka,a nasla sam bas dobar.
debela

#46 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by debela »

budite oprezne sa kremama za masnu kozu. one sve redom isusuju i na kraju dobijete masnu, a dehidriranu kozu. na netu sam nasla puno pozitivnih iskustava sa avene kozmetikom. ima je svaka apoteka. u planu mi je isprobati kad dodje na red.
Soul_Sista

#47 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Soul_Sista »

Za masnu kozu (ovo iz silnog iskustva :D :roll: ) krema treba da bude sto vise neutralna, oil-free i ako ikako moze i bez parfema i mirisova.
pustopoljina

#48 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by pustopoljina »

Maybach wrote:Ehhh...kad bih smjela i htjela ici u solarij,sve bi bilo laske.tamnoj kozi ne treba ni puder i sve se manje vidi,a na svijetloj ko mojoj-uzas :skoljka:
...jesi li ti vidjela kako stari koza od solarija? katastrofa...odebljana, ustavljena sa dubokim borama i zuckasta. :cry:

@alica.k...pa vjerojatno moras dermatologu za posebnije alergotestove...
ja sam s vremenom na sebi primijetila da mi smeta cera lanae (wollwachs)...ono ovcije sa runa...a to je super za presuhu kozu,drzi vodu unutra i ima ga u kremama(in my case-krema za tijelo).nije bas sad neka strasna reakcija,ali se malo zacrvenim i svrbi...
u apoteci pitas,kad se moze kafetin bez recepta kupovati-mogu valjda i kremu smiksati bez recepta,mozda sa bademovim uljem,bez parfema,bez konzervansa? jednom,kad ti se bude dalo pitaj ih...

meni nedavno prisli neki kinezi(par neki) i pitali odakle sam,cudni nekakvi-ja mislila eskimi :lol: -pitaju odakle sam i zena me hoce pipnuti po licu,kao kako je njezna i bijela koza (barem sam ja tako shvatila :D )...morala sam ja njih pitati odakle su(nesto su izmedju kineza i mongola)-a njena koza je sva ista-znaci posve ujednacena,tvrdja naoko i neke oker boje...blesavo :-)
podsjetilo me na majku-kad odem kod nje i dida-ako sam se udebljala-masala,popravila si se...ako sam smrsala-slaba si mi nesto :lol:
jedna

#49 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by jedna »

Soul_Sista wrote:Za masnu kozu (ovo iz silnog iskustva :D :roll: ) krema treba da bude sto vise neutralna, oil-free i ako ikako moze i bez parfema i mirisova.
Ja je svima preporučujem. Isprobala sam liniju Cleanens i Diacneal (noćna kremica diacneal je extra)
kinderlada

#50 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by kinderlada »

Eh konacno jedna ekstra tema :-D

Hm sta da vam kazem, ja sam isto probale sve i svasta da nadjem neki koliko toliko odgovarajuci puder, ali jos nisam nista pametno nasla.........
Trenutno koristim neki od Lóreal i super je sto se tice toga da prekrije bubuljice, akne, crvenilo......ali boju sam promasila skroz :-) , iako sam uzela najsvjetliju opet je nekako crvena, tamnije od te su jos gore....

A inace mi je koza poprilicno losa zbog akni i na to sve jako masna...tako da mi stvarno treba neko svjetsko cudo da bi mi lice bilo bar solidno njegovano...

Dajte savjet kako najbolje odabrati boju pudera, znam da je najbolje tester traziti, ali u vecinin slucajeva ga nemaju :sad:

I eto citajuci ovo sto ste pisale, odustajem od ovih nekih uobicajenih marki-brandova, mislim da cu i ja ako nista uzeti taj Clinique ili mozda cak i Dior, jeste da su cijene paprene za moj studentski dzep, ali ako ce valjati vrijedi malo vise i potrositi, jer ipak jako je bitno sta stavljamo na lice, ma ustvari bilo gdje :-D

Eto ako jos ko ima kakav savjet, znaci treba mi nesto da mi pokrije nedostatke na licu,da se znaci ujednaci ten, da je za masnu kozu i da ima neku paletu boja da mogu naci neku nijansu za ovaj svoj cudni ten.....

Pozdrav svima, ma sta pozdrav, odmah i pusica :-D
Post Reply