aj jaj jaj,presjekla sma recenicu,to je bila reakcija ako sam rekla da nisam bila u stanuTopla voda wrote:kao auto ti na parkingu,nije logicno da se tusiras?
ma gdje si ti meni
aj jaj jaj,presjekla sma recenicu,to je bila reakcija ako sam rekla da nisam bila u stanuTopla voda wrote:kao auto ti na parkingu,nije logicno da se tusiras?
to je samo druga krajnost od mIRCerk-ine price,oba slucaja su kolabrirajuceg karakteraostro i na prvu wrote:ma najbolje je preko bare, neznas kako ti se komsija zove a zivis 15 godina jedan pored drugog
evo me,zurim,odo ves opratiljubav_aha wrote:aj jaj jaj,presjekla sma recenicu,to je bila reakcija ako sam rekla da nisam bila u stanuTopla voda wrote:kao auto ti na parkingu,nije logicno da se tusiras?![]()
ma gdje si ti meni
rado bih ti pomoglaTopla voda wrote:evo me,zurim,odo ves opratiljubav_aha wrote:
ma gdje si ti meni
Bond_JaneBond wrote:kao auto ti na parkingu,nije logicno da se tusiras?
Onda kazes, imala sam posjetioca i zacrvenis se blago, skrenes pogled.
ljubav_aha wrote:Bond_JaneBond wrote:kao auto ti na parkingu,nije logicno da se tusiras?
Onda kazes, imala sam posjetioca i zacrvenis se blago, skrenes pogled.![]()
ma nije cak bilo ni potrebno traziti odogovor,dozivljeni scenario:mahalac,teska kategorija/ozenjen muskarac,komsija/"i kako je bilo sinoc",rekoh "sta","svjetlo ti je bilo upaljeno sinoc u kupatilu i u sobi u 3 ujutro "
Vjeruj mi da je bilo situacija da ni to ne pali...natovari ti se komsho na vrata...a ti gledas novi film sa Jet Lijem...uzivas...i sad komso pegla dragog...a dragi voli Jet Lijeve filmove...i dragi potegne argument IZVINI JARANE ZIMGU TRENUTNO..kad ce komsija..."hajd pozuri naleticu ti za po sata opet"...Bond_JaneBond wrote: A sto se tice tih sto ti vise na interfonu-mobitelu-ako si u vezi "samo kazes sljedecih 3 sata sam nedostupn-u poslu smoo![]()
"
Ovo je prava situacija.mIRCerka wrote:Vjeruj mi da je bilo situacija da ni to ne pali...natovari ti se komsho na vrata...a ti gledas novi film sa Jet Lijem...uzivas...i sad komso pegla dragog...a dragi voli Jet Lijeve filmove...i dragi potegne argument IZVINI JARANE ZIMGU TRENUTNO..kad ce komsija..."hajd pozuri naleticu ti za po sata opet"...Bond_JaneBond wrote: A sto se tice tih sto ti vise na interfonu-mobitelu-ako si u vezi "samo kazes sljedecih 3 sata sam nedostupn-u poslu smoo![]()
"
![]()
I tu fakat prestajes biti fino vaspitano dijete i zivo te zaboli za kulturu i postivanje starijeg i kazes nesto sto te kasnije grize....
Vrlo dobro primjećenonudis verbis wrote:joj kako je zapoceta temareko bi covjek stres ludnica na poslu radi se do iznemoglosti
![]()
kako onda svega vam imate vremena naprdjivati ovdi na milion vaznih nevaznih zanomljivih dosadnih tema![]()
imade vas sa hiljadama postovakako bolan kada
kad ste vec u takvom stresu na poslu
Znas ti i boljenudis verbis wrote:joj kako je zapoceta temareko bi covjek stres ludnica na poslu radi se do iznemoglosti
![]()
kako onda svega vam imate vremena naprdjivati ovdi na milion vaznih nevaznih zanomljivih dosadnih tema![]()
imade vas sa hiljadama postovakako bolan kada
kad ste vec u takvom stresu na poslu
mIRCerka wrote:Scenario prvi
Radis u banci, cijeli dan te more klijenti, more brojevi, kompjuteri nekad prokuhaju, dodjes kuci nakon cijelog dana, skines cipele, krenes pod tus kad eto komsinice sa gornjeg sprata, ima klinca 5. razred "de dodji sad majke ti da mu objasnis ono iz matematike, brzo ces ti to, treba ti samo pet minuta.."
scenario drugi
Radis kao prevodilac u nekoj firmi/instituciji, i posto nemas posla da prevodis bas cijeli dan, utovare ti raznih drugih obaveza, dovuces se kuci kao prebijena macka, zvoni ti u glavi, udjes u stan, skidas cipele, jaknu bacas na pod, i places za kupatilom, kad eto komsinice sa gornjeg sprata, ima klinca 5. razred "de dodji sad majke ti da mu nesto prevedes treba mu za referat iz biologije, brzo ces ti to, treba ti samo pet minuta.."
Scenario treci
Radis kao programer/dizajner, 9 sati dnevno blejis u monitor, ne vidis boju ociju voljene osobe vec vidis neki kod #fff, ukoceni ti prsti u polozaju tastature, sav si naelektrisan od kompjujtera, dolazis kuci, gadi ti se svjetlo upaliti kamoli Tv ili kompjuter, kad eto komsinice sa gornjeg sprata, ima klinca 5. razred "de dodji majke ti da mu ponovo instaliras one igrice, nesto je pokvario, a i printer steka, sve nesto brlja, brzo ces ti to, treba ti samo pet minuta.."
--------------------------------------------------------------------------------------
ovih scenaria ima mali milion, ali evo ja nabrojah tri koja najcesce vidjam...
Zasto neki ljudi, cak i blizi srodnici, ne mogu shvatiti da i mi imamo posao kao i oni, mozda ne isti, mozda ne jednako stresan, ali isto je posao od 8 do 5, i da nam fakat najcesce radnim danima nije ni do nas, kamoli do izigravanja savrsene sestre, kcerke, rodice, komsinice, kolegice....
kad cujem ono MA BRZO CES TI TO TREBA TI SAMO PET MINUTA dodje mi ponekad da se objesim....
babilon wrote:Mirci, pusti pricu, napisati post je tebi samo 5 minuta
Jane, opasna si pravoBond_JaneBond wrote:Ja sam rodjenu tetku naljepila tako da se sad boji a ostatak familije ustrucava zvati prije 8 ujutro a vikendom znaju da je zabranjeno zvati prije deset..mIRCerka wrote:Od lupanja na ulazna vrata nekome nije mrsko sici do interfona, leci na zvono, i onda se vratiti pred ulazna vrata, otvoris i kazes HALO SPAVAM kaze MA ZNAM ZATO TI ZVONIM DOLE POSTO SE NE JAVLJAS NA MOB!!!!!-LIBERO- wrote:Iskljucis mobitel,ignorises kucni.....ne otvaras vrata ..i tako BAREM dva sata,dok ne dodjes Ksebi![]()
E poslije ta dva-tri saHatica,ako vec nemas nesto uplanirano..dostupan si za ostatak planete![]()
![]()
Ko nezna sebi,nezna ni drugima..ha ja![]()
p.s mada lazem,ovo je teoretski super,ali i ja sam ovaj iz tvojih primjera..hebi ga![]()
laka vam noc...
Trpila i trpila godinama tetku koja ima ponekad zdravstvenih problema a po svemu sudeci nadzivjece i mene i svoju djecu(Hipohodnar za primjer i istrazivanje)..Helem ima naviku, kako nema drugog posla, a ni izgovora doci do bolnice-e posto joj je nas stan 20m od bolnice imala je naviku da dodje u 7 ili ranije sa tetkom (kad on krene na posao) i onda dodje do vrata..Obavezno lupka, prihvati za steku a onda se misli..Nas troje unutra sve to cujemo i osjetimo..Hebi ga, onda mama skoci, znajuci ko je pred vratima, a ova bi se stala natezat s njom pred vratima "ma necu, spavaju ti svi, pa probudicu ih" a davno nas probudila dok ja nisam jedanput ustala i zagrmila "Ne budim ni ja tvoju djecu, ne kmeci mi pred vratima, udji tiho, zatvori za sobom, napravi caj, al' suti. Ako me jos jedanput probudis, zvacu vas svako jutro u pet dok ti i scer i zeta i unucad ne izludim." JEst pocela plakati tada, i mater mi je bila ljuta na mene.. Naucial je lekciju.
Poslije toga-najavljuje se dan ranije kad ce u bolnicu ako ce svratiti..Ne trebanni govoriti da se kukala svima kako se kod nas ne smije prije devet radnim danima a neradnim ni telefonom..Niko ne zove u zabranjeno vrijeme.
A sto se tice tih sto ti vise na interfonu-mobitelu-ako si u vezi "samo kazes sljedecih 3 sata sam nedostupn-u poslu smoo![]()
"
teAMICA wrote:reci boničko da imaš kakav gadan virus, tipa ptičje gripe![]()
i neće više vjeruj mi, čak štaviše iselit će se iz zgrade, ako ne i iz grada
mIRCerka wrote:teAMICA wrote:reci boničko da imaš kakav gadan virus, tipa ptičje gripe![]()
i neće više vjeruj mi, čak štaviše iselit će se iz zgrade, ako ne i iz gradaBila je jedna stara nana sto je cesto znala na mom haustoru sjedit i prodavat livadsko cvijece...mama i ja smo joj svaki put snosili kafu, sok i sendvic, posto nas je strasno podsjecala na Majku...i uvijek se ispricamo ko najrodjeniji...i kaze ona meni jednom "e sine, vidi ti ovijeh svraka, njima ni PIČIJA gripa nista ne moze"...