Octavia dizel ili benzin?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
rolenc
#26 Re: Octavia dizel ili benzin?
Sluzice vas dugo bez problema budite sigurni. Dobra su to auta. Prema anketi koju je napravio JD Power za proslu godinu od stotinjak vozila oktavije su najpouzdanija vozila na svijetu poslije Lexusa (fabija sesta). Neka je sa srecom.
-
jefferson
#27 Re: Octavia dizel ili benzin?
Sa srecom jaro! Kada budeš kupovao zimske gume uzmi u obzir dimenziju 195/65 R15 T i nek budu Good Year Ultra Grip 7+simbabimba wrote:Hvala svima na odgovorima, uzeli smo 1.9 TDI i odusevljeni smo masinom! Auto boli glava! Gume su Continental ljetne, pa evo pratimo vremensku prognozu
- simbabimba
#28 Re: Octavia dizel ili benzin?
Izasla je nova A5 FL dosta jeftinija u odnosu na A5 kad se tek pojavila. Na lageru imaju hejbet Elegance 1.9 TDI 2008. god i na akciji je. Za te pare extra bibi! Zato ih sad vidjas puno po graduAduu wrote:Ja imam Octaviu 1.9 TDI 2005g. i odlicno me sluzi, u zadnje vrijeme ih vidjam dosta po gradu...
Ja sam zadovoljan
Hvala svima, zelim vam da se i vi u zdravlju provozate u svemu u cemu pozelite! Evo slatka od mene bujrum...
-
Ripicipi
#29 Re: Octavia dizel ili benzin?
Imam istu, mene je odusevilo koliki je gepek
, iako to malo ispasta zadnja "klupa" 
- VR6
#30 Re: Octavia dizel ili benzin?
560 litara kod obicne, i 580 kod Combia.
Bas sam nedavno vozao ovu redizajniranu Octaviu 1.9 TDI, autic je fakat super.
Za te pare mozda i nema nista bolje na trzistu...
Bas sam nedavno vozao ovu redizajniranu Octaviu 1.9 TDI, autic je fakat super.
Za te pare mozda i nema nista bolje na trzistu...
- 101power
#31 Re: Octavia dizel ili benzin?
kolko je pranje za tu sa vecom litrazom ???
- sixpack
#32 Re: Octavia dizel ili benzin?
a da pitas bokija barabu..on cesto voza auta kod nas u redeakciji...jednom je cak vozio od sefa q7..101power wrote:kolko je pranje za tu sa vecom litrazom ???
-
cevapcinica
#33 Re: Octavia dizel ili benzin?
Problem sa svim vozilima iz WV-koncerna je sto su do skora koristili svoju "pumpe-duse" tehniku u svojim dizelasima za razliku dizelasa drugih proizvodaca gdje je koristena "common-rail" tehnologija. Jedna od velikih negativnih osobina "pumpe-duse" je nemiran rad sa dosta vibracija i zvuka, pogotovo pri leru i nizim obrtajima. Nije ni cudo da su odlucili da je se rijese.jefferson wrote:VR6 wrote:Uzmi 1.9 TDI, to je super masina za taj auto. Nije puno skuplja od benzinca, al zahvaljujuci vecem broju Nm-ova, bolje se nosi sa tezinom auta. Kasnije ces dizela lakse prodati, jest da ce ti malo vise tresti auto, posebno u leru, no na to moras biti spreman kad uzimas dizela u autima manjih klasa. Vozio sam ja i 2.0 FSI - 150 KS, bas u Octaviji novoj, fin motor, no nekako prelinearno vuce, uopste nemas osjecaj da ima KS koliko stvarno ima, samo po brzinomjeru vidis da stvarno ide...
-
ado-šampion
#34 Re: Octavia dizel ili benzin?
Jest jaro, al pumpa-dizna vuče nenormalno u odnosu na common-rail iste snage. Dosta zvuka ima, ali ja ne primjeti neke pretjerane vibracije, za dizelaša naravno. Što su odlučili da je se riješe, to je već pitanje za posebnu temu. Po meni, u autima veličine do Golfa, u kojem (ne)kultura rada toliko ne dolazi do izražaja kao kod skupljih auta, pumpa-dizna motori su komotno mogli ostati.cevapcinica wrote:Problem sa svim vozilima iz WV-koncerna je sto su do skora koristili svoju "pumpe-duse" tehniku u svojim dizelasima za razliku dizelasa drugih proizvodaca gdje je koristena "common-rail" tehnologija. Jedna od velikih negativnih osobina "pumpe-duse" je nemiran rad sa dosta vibracija i zvuka, pogotovo pri leru i nizim obrtajima. Nije ni cudo da su odlucili da je se rijese.jefferson wrote:VR6 wrote:Uzmi 1.9 TDI, to je super masina za taj auto. Nije puno skuplja od benzinca, al zahvaljujuci vecem broju Nm-ova, bolje se nosi sa tezinom auta. Kasnije ces dizela lakse prodati, jest da ce ti malo vise tresti auto, posebno u leru, no na to moras biti spreman kad uzimas dizela u autima manjih klasa. Vozio sam ja i 2.0 FSI - 150 KS, bas u Octaviji novoj, fin motor, no nekako prelinearno vuce, uopste nemas osjecaj da ima KS koliko stvarno ima, samo po brzinomjeru vidis da stvarno ide...
- 101power
#35 Re: Octavia dizel ili benzin?
jel ovo ado glupi odgovor??
-
Lesli Eldridž
#36 Re: Octavia dizel ili benzin?
Jašta je.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#37 Re: Octavia dizel ili benzin?
Interesantno, prvo covjek pita sta da kupi i trazi savjet ovdje, a onda se pojavljuju odgovori tipa kako neko nekog hoce da impresionira, u smislu ko vise i sta zna, sta vozi, sta inace ima (koliko je bogat), sto njihova uza sto sira familija, sta je jutros jeo i tako to. 
- ranger
#38 Re: Octavia dizel ili benzin?
ovdje postavis pitanje, onda se neko nadje da konstatuje da si postavio pitanje, a zatim slijede prepucavanja zbog te konstatacije....
a odgovor na pitanje uglavnom ne dobijes
a odgovor na pitanje uglavnom ne dobijes