Nisi ti ni vidio/la pusaca...ni sa kilometar udaljenosti.pjega wrote:pusac sam, ali ovako nesto podrzavam u potpunosti. sve do kafane, a da ne govorim o pusenju na radnom mjestu. to je cisto odvratno. meni nije nimalo mrsko izaci da zapalim kada je to potrebno. u svakom slucaju, nadam se da se ovo uskoro i sprovede.
Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
- seln
#26 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
- seln
#27 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Je li tacno da ce se u BiH zatvoriti svi javni klozeti?ThunderbirD wrote:Da li je tačno, da od prošle godine ni u Turskoj nema pušenja na javnim mjestima![]()
S obzirom koliko dime i čade, ako je tako, respect
S obzirom koliko bosanci seru, bilo bi vrijeme.
- seln
#28 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
I meni je muka kad neko pocne supljirati.alica.k wrote:ej, sto bi ja ovo volila. muka mi je kad vidim da neko pusi. a i smeta mi.
-
Borej
#29 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
pa ako neko ove zabrane tretira kao diskriminaciju pusaca, tom logikom mi je puno veca diskriminacija nepusaca koji ce ne svojom krivicom na radnom mjestu ili kafani biti izlozeni smradu onih koji to rade za svoj ceif, nemam nista protiv bilo cijeg uzitka, sve dok taj uzitak nema nista sa mnom!!
hoce li pusac dobiti rak pluca, smrdit, itd. ne zanima sve dok sam zasticen posljedica.
hoce li pusac dobiti rak pluca, smrdit, itd. ne zanima sve dok sam zasticen posljedica.
-
palermo
#30 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
a što ne vjeruješ čovjeku ? Ja sam isto pušač i potpuno podržajem ovu zabranu. Jednostavno, mislim da je pušiti glupo, a kako sam ne mogu da prestanem (slab karakter, jebaji ga) što onda da mi država ne pomogne.Uostalom, primijetio sam da ondje gdje je zabranjeno pušiti imam osjećaj da mi cigara i ne fali.seln wrote:Nisi ti ni vidio/la pusaca...ni sa kilometar udaljenosti.pjega wrote:pusac sam, ali ovako nesto podrzavam u potpunosti. sve do kafane, a da ne govorim o pusenju na radnom mjestu. to je cisto odvratno. meni nije nimalo mrsko izaci da zapalim kada je to potrebno. u svakom slucaju, nadam se da se ovo uskoro i sprovede.
- seln
#31 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Bas fino. Sto znaci da bi se u javnim ustanovama mogle napraviti prostorije za pusenje, pa kad komne cefne, fino ode tamo i slava bogu.Borej wrote:pa ako neko ove zabrane tretira kao diskriminaciju pusaca, tom logikom mi je puno veca diskriminacija nepusaca koji ce ne svojom krivicom na radnom mjestu ili kafani biti izlozeni smradu onih koji to rade za svoj ceif, nemam nista protiv bilo cijeg uzitka, sve dok taj uzitak nema nista sa mnom!!
Takodje, ugostitelji bi se fino mogli deklarirati i reci "ja sam za pusace" ili obratno, fino to tablama staviti do znanja, i dzennet.
Veci ugostiteljski objekti bi mogli postaviti pregrade.
Dakle, rjesenje ima za sve...ali ima i forumskih ajatolaha koji trce da spasu svijet od pusenja. Pitam se sta bi radili kad bi smjeli da rade bilo sta...
- seln
#32 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Jarane, pusac je onaj koji je spreman platiti kaznu za svoj cejf...sve ispod toga su djeca koja se kurce sa cigarama i doista pusenje i nije za njih.palermo wrote:a što ne vjeruješ čovjeku ? Ja sam isto pušač i potpuno podržajem ovu zabranu. Jednostavno, mislim da je pušiti glupo, a kako sam ne mogu da prestanem (slab karakter, jebaji ga) što onda da mi država ne pomogne.Uostalom, primijetio sam da ondje gdje je zabranjeno pušiti imam osjećaj da mi cigara i ne fali.seln wrote:Nisi ti ni vidio/la pusaca...ni sa kilometar udaljenosti.pjega wrote:pusac sam, ali ovako nesto podrzavam u potpunosti. sve do kafane, a da ne govorim o pusenju na radnom mjestu. to je cisto odvratno. meni nije nimalo mrsko izaci da zapalim kada je to potrebno. u svakom slucaju, nadam se da se ovo uskoro i sprovede.
Ne radi se o tome koliko tebi ili bilo kome drugom fali pusenje, vec o pravu nekog drugog da ima svoj kvadrat rahatluka.
-
VjecitiStudent
#33 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Posebno je zgodan stakleni kavez za pusace na Heathrowu, ko u zoloskom vrtu ...seln wrote:Zar ne bi bilo jednostavnije da ti ne ides u ugosttiteljske objekte?Better Man wrote:Aposulutno sam za potpunu zabranu pušenjana javnim mjestima. Prošle zime u Londonu šetam pored pabova, kad vidim goste koji puše ispred paba, jer unutra je zabranjeno pušenje. Tako treba i kod nas. Ako želiš zapaliti cigaretu lijepo izađeš van objekta ispušiš i nakon toga možeš nazad u objekat. I još jednu stvar treba uvesti, a to je zabrana prodaje cigareta maloljetnicima.
- seln
#34 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Hajde, napravi jos jedan i za clanove SDP, kao i za sve druge koji ti nisu po cejfu.VjecitiStudent wrote:Posebno je zgodan stakleni kavez za pusace na Heathrowu, ko u zoloskom vrtu ...seln wrote:Zar ne bi bilo jednostavnije da ti ne ides u ugosttiteljske objekte?Better Man wrote:Aposulutno sam za potpunu zabranu pušenjana javnim mjestima. Prošle zime u Londonu šetam pored pabova, kad vidim goste koji puše ispred paba, jer unutra je zabranjeno pušenje. Tako treba i kod nas. Ako želiš zapaliti cigaretu lijepo izađeš van objekta ispušiš i nakon toga možeš nazad u objekat. I još jednu stvar treba uvesti, a to je zabrana prodaje cigareta maloljetnicima.
Planira li se uvodjenje kakve trake oko ruke?
I ti se jos smijes na to, bijedo ljudska...
-
VjecitiStudent
#35 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Socijaldemokrato, ne radi se o tome da se pusaci namjerno maltretiraju, vec da radnici budu zasticeni od rizika kojem eventualno mogu biti izlozeni na radnom mjestu.seln wrote: Bas fino. Sto znaci da bi se u javnim ustanovama mogle napraviti prostorije za pusenje, pa kad komne cefne, fino ode tamo i slava bogu.
Takodje, ugostitelji bi se fino mogli deklarirati i reci "ja sam za pusace" ili obratno, fino to tablama staviti do znanja, i dzennet.
Dakle, rjesenje ima za sve...ali ima i forumskih ajatolaha koji trce da spasu svijet od pusenja. Pitam se sta bi radili kad bi smjeli da rade bilo sta...
"We have a duty to ensure that all workplaces are safe and secure for workers. At this stage we do not think that this is the case, which is why the commissioner would like to see a ban in all workplaces", the spokeswoman said.
-
MaMa77
#36 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Mislim da niko nema pravo da mi zabrani pusiti jer to je moja licna stvar, a pogotovo ne da se vadi na izgovor da to stvara rak pluca. Zasto onda niko ne donese zakon o zabrani kupovine Vegete, Ribljih stapica isl. koji su na spisku podjeljenom po skolama jer imaju kancerogene supstance. Nisu ni povuceni iz prodaje a kamoli sta drugo. Mogu li ja nekome narediti da mora pusiti?
-
palermo
#37 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
taj kvadrat rahatluka koji ti spominješ je prililčno diskutabilna kategorija, ljudi pod rahatlukom mogu svašta podrazumjevati al naravno to opet ne znači da im se mora uvijek dozvoliti taj njihov kvadrat ( al de ne ulazimo dublje u ovou diskusiju, može nas odvesti daleko)seln wrote: Jarane, pusac je onaj koji je spreman platiti kaznu za svoj cejf...sve ispod toga su djeca koja se kurce sa cigarama i doista pusenje i nije za njih.
Ne radi se o tome koliko tebi ili bilo kome drugom fali pusenje, vec o pravu nekog drugog da ima svoj kvadrat rahatluka.
Pušenje je jedina stvar za koju je pouzdano dokazano da je štetna za zdravlje,ergo država treba da štiti zdravlje svojih građana, a oni koji baš žele svoj kvadrat rahatluka, njima neće biti teško zapaliti ni na cičoj hladnoći.Mor biti i zajedno zapalimo.
- seln
#38 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Ajatolah, nisam tebe pitao za misljenje. Idi, moljakaj za fotelju.VjecitiStudent wrote:Socijaldemokrato, ne radi se o tome da se pusaci namjerno maltretiraju, vec da radnici budu zasticeni od rizika kojem eventualno mogu biti izlozeni na radnom mjestu.seln wrote: Bas fino. Sto znaci da bi se u javnim ustanovama mogle napraviti prostorije za pusenje, pa kad komne cefne, fino ode tamo i slava bogu.
Dakle, rjesenje ima za sve...ali ima i forumskih ajatolaha koji trce da spasu svijet od pusenja. Pitam se sta bi radili kad bi smjeli da rade bilo sta..."We have a duty to ensure that all workplaces are safe and secure for workers. At this stage we do not think that this is the case, which is why the commissioner would like to see a ban in all workplaces", the spokeswoman said.
-
palermo
#39 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Ti si pogrešno shvatio.Niko ti ne zabranjuje pušenje, samo ti zabranjuje da pušiš svugdje.MaMa77 wrote:Mislim da niko nema pravo da mi zabrani pusiti jer to je moja licna stvar, a pogotovo ne da se vadi na izgovor da to stvara rak pluca. Zasto onda niko ne donese zakon o zabrani kupovine Vegete, Ribljih stapica isl. koji su na spisku podjeljenom po skolama jer imaju kancerogene supstance. Nisu ni povuceni iz prodaje a kamoli sta drugo. Mogu li ja nekome narediti da mora pusiti?
- seln
#40 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Tema je o pusenju, dakle govorimo o kvadratu rahatluka pusaca.palermo wrote:taj kvadrat rahatluka koji ti spominješ je prililčno diskutabilna kategorija, ljudi pod rahatlukom mogu svašta podrazumjevati al naravno to opet ne znači da im se mora uvijek dozvoliti taj njihov kvadrat ( al de ne ulazimo dublje u ovou diskusiju, može nas odvesti daleko)seln wrote: Jarane, pusac je onaj koji je spreman platiti kaznu za svoj cejf...sve ispod toga su djeca koja se kurce sa cigarama i doista pusenje i nije za njih.
Pušenje je jedina stvar za koju je pouzdano dokazano da je štetna za zdravlje,ergo država treba da štiti zdravlje svojih građana, a oni koji baš žele svoj kvadrat rahatluka, njima neće biti teško zapaliti ni na cičoj hladnoći.Mor biti i zajedno zapalimo.
Ovo o zdravlju je floskula, jer je dokazano da zagadjenje zraka, manjak kretanja, pogresna ishrana, alkohol i stres skode zdravlju isto kao i cigarete, ali tebi je ovo o cigaretama nasjelo na volej pa si pozurio da ispucas. Ti pusac sigurno nisi, inace ne bi tako pricao. Hajde da mi pusace odmah ustrojimo, da se ne razmnozavaju, tako bi bilo najlakse....ili ima opcija sa gasom i krematorijem?
Rekao sam vec da ima rjesenje za sve, ali cuvari ciste vjere se moraju iskazati.....
- seln
#41 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Vidis koliko nepusaci valjaju suplju....nicku mama77 kaze "pogresno si shvatio".palermo wrote:Ti si pogrešno shvatio.Niko ti ne zabranjuje pušenje, samo ti zabranjuje da pušiš svugdje.MaMa77 wrote:Mislim da niko nema pravo da mi zabrani pusiti jer to je moja licna stvar, a pogotovo ne da se vadi na izgovor da to stvara rak pluca. Zasto onda niko ne donese zakon o zabrani kupovine Vegete, Ribljih stapica isl. koji su na spisku podjeljenom po skolama jer imaju kancerogene supstance. Nisu ni povuceni iz prodaje a kamoli sta drugo. Mogu li ja nekome narediti da mora pusiti?
- seln
#42 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Niti jesam, niti namjeravam. Pusicu dok mi zadnju ne zapali Azrail.ThunderbirD wrote:Da ti nisi na odvikavanju od cigareta il ???seln wrote:Je li tacno da ce se u BiH zatvoriti svi javni klozeti?ThunderbirD wrote:Da li je tačno, da od prošle godine ni u Turskoj nema pušenja na javnim mjestima![]()
S obzirom koliko dime i čade, ako je tako, respect
S obzirom koliko bosanci seru, bilo bi vrijeme.
Nešto si depresivan...
Te pitalice koje navodiš su za diskusiju bespotrebne, a za čitanje debilne.
Nisam depresivan, ali postanem agresivan kad "demokrate" odjednom postanu serijatlije samo zato jer se nesto ne slaze sa njihovom zabludom.
-
VjecitiStudent
#43 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Izgovor? Svake godine u Federaciji BiH umre skoro 1000 ljudi od raka pluca.MaMa77 wrote:Mislim da niko nema pravo da mi zabrani pusiti jer to je moja licna stvar, a pogotovo ne da se vadi na izgovor da to stvara rak pluca. Zasto onda niko ne donese zakon o zabrani kupovine Vegete, Ribljih stapica isl. koji su na spisku podjeljenom po skolama jer imaju kancerogene supstance. Nisu ni povuceni iz prodaje a kamoli sta drugo. Mogu li ja nekome narediti da mora pusiti?
A evo sta kazu doktori sta je uzrok
Kad se slicna veza pouzdano ustanovi za vegetu, stapice, ... naravno da ih treba smjesta zabraniti.http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3243673.stm
Nine in ten of these can be squarely blamed on the pernicious effects of tobacco smoking
- Macho^2
#44 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
To vec postoji. U Sloveniji su uveli kabine za pušače...seln wrote: Bas fino. Sto znaci da bi se u javnim ustanovama mogle napraviti prostorije za pusenje, pa kad komne cefne, fino ode tamo i slava bogu.
http://www.smokepoint.com/hr/
Ne bi se mogli tako deklarirati jer bi time bilo ugroženo zdravlje konobara koji tamo rade neovisno o tome jel su pušači ili nepušači.seln wrote:Takodje, ugostitelji bi se fino mogli deklarirati i reci "ja sam za pusace" ili obratno, fino to tablama staviti do znanja, i dzennet.
Last edited by Macho^2 on 21/01/2009 13:14, edited 1 time in total.
- seln
#45 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Svake godine ih isto toliko pogine u saobracaju, hajmo zabraniti auta.VjecitiStudent wrote:Izgovor? Svake godine u Federaciji BiH umre skoro 1000 ljudi od raka pluca.MaMa77 wrote:Mislim da niko nema pravo da mi zabrani pusiti jer to je moja licna stvar, a pogotovo ne da se vadi na izgovor da to stvara rak pluca. Zasto onda niko ne donese zakon o zabrani kupovine Vegete, Ribljih stapica isl. koji su na spisku podjeljenom po skolama jer imaju kancerogene supstance. Nisu ni povuceni iz prodaje a kamoli sta drugo. Mogu li ja nekome narediti da mora pusiti?
A evo sta kazu doktori sta je uzrokKad se slicna veza pouzdano ustanovi za vegetu, stapice, ... naravno da ih treba smjesta zabraniti.http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3243673.stm
Nine in ten of these can be squarely blamed on the pernicious effects of tobacco smoking
Ne govorim ovom ajatolahu, vec svima.
-
palermo
#46 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
A vala ti ja ne dokazivao da sam pušač.seln wrote: Tema je o pusenju, dakle govorimo o kvadratu rahatluka pusaca.
Ovo o zdravlju je floskula, jer je dokazano da zagadjenje zraka, manjak kretanja, pogresna ishrana, alkohol i stres skode zdravlju isto kao i cigarete, ali tebi je ovo o cigaretama nasjelo na volej pa si pozurio da ispucas. Ti pusac sigurno nisi, inace ne bi tako pricao. Hajde da mi pusace odmah ustrojimo, da se ne razmnozavaju, tako bi bilo najlakse....ili ima opcija sa gasom i krematorijem?
Rekao sam vec da ima rjesenje za sve, ali cuvari ciste vjere se moraju iskazati.....
- seln
#47 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
U njemackoj su posjete u lokalima pale za 10% otkako su uveli zabranu pusenja. Mislim da vlasnici sami trebaju odlucivati o tome hoce li dopustiti ili zabraniti, a konobari neka predju u druga zanimanja.Macho^2 wrote:Ne bi se mogli tako deklarirati jer bi time bilo ugroženo zdravlje kononara koji tamo rade neovisno o tome jel su pušači ili nepušači.seln wrote:Takodje, ugostitelji bi se fino mogli deklarirati i reci "ja sam za pusace" ili obratno, fino to tablama staviti do znanja, i dzennet.
Jebote, u x zemalja prostitucija legalna, a kurve imaju hejbet rizika, pa se opet karaju za pare.
- seln
#48 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Vala ti ja ne vjerovao, dokazivao ti to ili ne.palermo wrote:A vala ti ja ne dokazivao da sam pušač.seln wrote: Tema je o pusenju, dakle govorimo o kvadratu rahatluka pusaca.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#49 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
Da ce donijeti, hoce, ali ce se dici smoking lobi koji ce reci DOK NAM NE OBEZBIJEDITE ODVOJENE PROSTORIJE NA pa pobroje institucije i objekte MI CEMO SMATRATI DA JE NASE PRAVO NARUSENO I NECEMO SLIJEDITI ODREBE TOG ZAKONA.
E sad, posto se moraju izgraditi vikendice, kupiti audiji desetke i slicno, valja praunuke obezbijediti, VLAST ce shvatiti da je skuplja pita neg' tepsija, da nece imati novca za mehanizme sprovodjenja tog zakona, i donijece odluku da "zakon o zabrani pusenja stupa na snagu onog trenutka kada budu obezbijedjena sredstva za mehanizme implementacije istog"...
No sikiriki...
E sad, posto se moraju izgraditi vikendice, kupiti audiji desetke i slicno, valja praunuke obezbijediti, VLAST ce shvatiti da je skuplja pita neg' tepsija, da nece imati novca za mehanizme sprovodjenja tog zakona, i donijece odluku da "zakon o zabrani pusenja stupa na snagu onog trenutka kada budu obezbijedjena sredstva za mehanizme implementacije istog"...
No sikiriki...
- madner
#50 Re: Zabrana pušenja na javnim mjestima i u BiH ?!
To je taj lobi ljudi koji nisu u stanju da uzivaju u svom zivotu, pa pokusavaju na svaki nacin da umanje uzitak drugima.
Nemoj pusti, nemoj pit, nemoj vozit auto koje trosi...
Treba ih sve prebit da bar imaju nesto da se zale, a ne ovako da izmisljaju.
Nemoj pusti, nemoj pit, nemoj vozit auto koje trosi...
Treba ih sve prebit da bar imaju nesto da se zale, a ne ovako da izmisljaju.