internet bankarstvo - rajfajzen

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

maajaa

#26 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by maajaa »

Ma ne trebaju ti dva tokena, kad se logiras imas pregled za sve racune koje imas u RfB, cak i uvid u stanje kredita.
kone

#27 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by kone »

maajaa wrote:Ma ne trebaju ti dva tokena, kad se logiras imas pregled za sve racune koje imas u RfB, cak i uvid u stanje kredita.
Hvala na odgovoru :)
VeHdad

#28 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by VeHdad »

Evo i ja da se ukljucim malo..

Definitivno je jeftinije od direktnog placanja na salteru..tako da se, bar po mom misljenju, naknada od 4.99km za to isplati svakako ako placas 2-3 racuna mjesecno, pogotovo ako uzmes u obzir da ne moras ici u banku, nema cekanja u redu na salterima..
Imajte u vidu da je procesiranje odredjenih vrsta naloga (npr. placanje telefona, struje) vezano i za radno vrijeme samog sistema unutrasnjeg platnog prometa u drzavi..tako da ako posaljete nalog u petak u neka doba navecer, moze se desiti da ne bude obradjen prije ponedjeljka.

Inace, ja koristim SMS uslugu vec odavno i extra dodje kada treba da provjeris jel ti legla plata, uplata na karticu ili odmah vidis jesu li ti u supermarketu skinuli dvaput kad je dobio poruku "odbijeno" (ovo se desava svim bankama, nije vezano za RBBH ili bilo koga, u pitanju su komunikacioni problemi ili zauzetost maticnog sistema).

Sve u svemu, dobra i korisna stvar ko koristi, a ne uzima da ima token na kljucevima da moze pokazivati raji..

Eto, lijep pozdrav
Skyfox

#29 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Skyfox »

Nisam jos stigao procitati uputstvo al prijavio sam uslugu u srijedu, da bi me tek danas zvali da su mi zaboravili fotokopirati licnu i da je faxam, za nekih sat vremena je stigao SMS Dobrodosli u R. Direct servis, jel to znaci da je usluga aktivirana???
maajaa

#30 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by maajaa »

@ Skyfox, znaci :)

SMS usluga nije obavezna. U prvo polje kucas IB (koji dobijes u koverti), zatim broj sa poledjine tokena i konacno broj koji generise token.
Skyfox

#31 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Skyfox »

maajaa wrote:@ Skyfox, znaci :)

SMS usluga nije obavezna. U prvo polje kucas IB (koji dobijes u koverti), zatim broj sa poledjine tokena i konacno broj koji generise token.
Posto sam SMS uslugu aktivirao davno pretpostavljam da je to isti IB koji se salje kao upit provjere stanja ili nije???

u svakom slucaju hvala :)
Životinjić

#32 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Životinjić »

Radi na Opera mini. Bez ikakvog problema.
Probajte pitati one žene na šalteru par dodatnih pitanja, vidjet ćete koja je to komedija. Njima jadnicama to nije ništa kasno. Da mi je snimiti ih, ali glupo mi u banci mobitelom snimati ženu u facu. Joj šta je ono!
Kaze meni jedna da moram odabrati jedan kompjuter na kojem ću koristiti uslugu i da tako svaki korisnik mora odabrati jedan, ne smiju dvojica na jedan kompjuter. Niti ja mogu u svoj račun ući na nekom drugom kompjuteru kasnije.
Životinjić

#33 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Životinjić »

Ma snimao bih ja što se srca tiče, nego bi momci iz osiguranja skočili na mene. Nisam joj se smijao nego išao dublje s pitanjima kao kakva mi je zaštita. Kaze ona meni da moram čuvati token kao oči u glavi jer ako ga izgubim a netko drugi ga nađe uzet će mi sve pare s računa. Znao sam ja da postoje još dvije lozinke ali sam nju pustio da priča gluposti. Da vidim dokle će ići. I na kraju ona meni konstatira da u je u današnje vrijeme sve nesigurno pa je takvo i internet bankarstvo.
Šta bi tek bilo da sam joj dosao u doba telebankinga da mi onu cijelu aplikaciju objasni...
Skyfox

#34 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Skyfox »

meni je samo rekla imate na internetu detaljno uputstvo, i ne rece vise nista :-?
kone

#35 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by kone »

Skyfox wrote:meni je samo rekla imate na internetu detaljno uputstvo, i ne rece vise nista :-?
Pa mozda ih prisluskuju i kad su culi kakve gluposti valjaju,onda im nalozili da tako upucuju klijente :D Sto je sigurno,sigurno je :lol:
Vilenjak Lego

#36 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Vilenjak Lego »

Usluga OK, davno su je vec trebali uvesti, ali aplikacija kritična.
Mogli su se bal malo potruditi da to bolje dizajniraju.
dadoka84

#37 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by dadoka84 »

Koliko sam vidio, nema mogucnosti pregleda stanja za prosle mjesece, ili od tog do tog datuma. Na pro creditu mogu provjerit stanje racuna od-do i to sve lijepo tabelarno slozeno. Mada i ta aplikacija ima mana, ova od raiffeisen mi izgleda nekako tuzno. Moje je misljenje da bi se na njoj trebalo itekako poraditi. Mada sumnjam...
ePegasus

#38 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 14:12, edited 1 time in total.
sasadw

#39 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by sasadw »

interesuje me da li moguce je preko Raiffeisen internet bankarstva placati naloge u inostranstvu,npr.u Hrvatskoj?
da li koristi neko koristi ovu njihovu uslugu,ako koristi,kakva su iskustva?
sasadw

#40 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by sasadw »

sasadw wrote:interesuje me da li moguce je preko Raiffeisen internet bankarstva placati naloge u inostranstvu,npr.u Hrvatskoj?
da li koristi neko koristi ovu njihovu uslugu,ako koristi,kakva su iskustva?
je li zna neko,da ne uzimam ako se moze placati samo unutar BIH?
Ublehas

#41 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Ublehas »

Nazovi ih i pitaj, necekaj da ti neko na forumu odgovori
cd_rom

#42 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by cd_rom »

imam jedno čisto praktično pitanje:

platim račun Elektrodistribuciji, i iz nekog razloga se ne proknjiži moja uplata, kako da dokažem da sam platio preko interneta ?
Skyfox

#43 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Skyfox »

Isprintaj racun.
Ides na pregled racuna, ukucas otprilike kad si uplatio racun od do i izlista ti se.
Elektrodistribucija, bas me cudi...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#44 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by corolla02 »

internet bankarstvo, moram reci prava stvar, koristim ga od 2005

evo i mali pregled nekih popopularnijih barem ovamo:

http://www.consumersearch.com/online-banking
ludilo konstantno

#45 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by ludilo konstantno »

Ja koristim od 2006,Unicredit ...napravio oko 400 naloga i sve bilo O.K. Rata kredita, voda, struja,plin,stanarina, osiguranje.....Toplo preporučujem.
Nema više stajanja u redu, plaćam kad hoću ( noću, nedjeljom) i nema ljtih "teta" na šalterima.
Hendrix

#46 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Hendrix »

Hermes je predivno sfušerio ovu stranicu, pa ko da je iz 1999. godine majko mila. Očigledno je tema bila samo nek radi a kako izgleda nema veze.
hakazvaka

#47 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by hakazvaka »

mene zanima..
da li mogu preko Rajfajzen ili neke druge banke, ostvariti mogucnost da MENI neko online placa ?

Dakle da dobijem njihov API koji ubacim na sajt (kao kod Paypal), i prilagodim ga tako da samo proslijedi posjetioca da mu skine lovu sa kreditne i prebaci na moj racun ?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#48 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by mIRCerka »

HAJMO SAD SVI TESTIRATI INTERNET BANKARSTVO I PLACANJE ONLINE!!!
Uplatite simbolicnih 5 KM na sljedeci racun
Privredna banka Sarajevo - Filijala Gorazde
broj racuna: 101 140 000000 16 17 (sest nula)(ovo je racun banke)
primalac: Klovo Zijad
svrha uplate: 33 1901 000 6063 (ovo je vrlo bitno, jer bez toga ce pare ostati na racunu banke!)
http://www.facebook.com/event.php?eid=95688315819

(sto je lijepo biti admin i zloupotrebljavati poziciju na ovaj nacin :D)
Skyfox

#49 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Skyfox »

na izvodu mi doslo da je naplacena provizija za placane racuna preko internet bankarstva, koliko znam ovo prije nije bilo...
Daisy

#50 Re: internet bankarstvo - rajfajzen

Post by Daisy »

Skyfox wrote:na izvodu mi doslo da je naplacena provizija za placane racuna preko internet bankarstva, koliko znam ovo prije nije bilo...

ne bi trrbalo biti provizije.... treba ih upitati da li tako naplacuju provizije potrosacima u Austriji :mrgreen: grrrrr
Post Reply