Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zaratustra

#26 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by zaratustra »

Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.
pure_love

#27 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by pure_love »

zaratustra wrote:Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.

tako je

ezan,za razliku od krsta zvuci tako zestoko,nekako "dzihadski",a to nam ne treba :oops:
Last edited by pure_love on 17/01/2009 00:08, edited 1 time in total.
Compact

#28 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Compact »

-LIBERO- wrote: Sad si jos postao i zeznut i prijetis ljudima... :shock: :roll: hajd super.
I nemoj odgovoriti hinjski da ovo nije prijetnja,kada obojica znamo da jeste.
Svaka cast majstore :run:
Čudno je to što si prepoznao malo grublji ton koji sam koristi prema kolegi koji je otišao u Banoviće da organizira proteste, a nisi prepoznao njegove postove koji kad bi pali u more zamutili bi ga! Stvarno ne znam šta je danas sa ovim ljudima?!
BarbaDue

#29 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by BarbaDue »

pure_love wrote:
za svakog prosjecnog stanovnika europe,tekrbir je zazivanje rata ili poklic
koji zaziva rat i ubijanje.njima je potpuno nepoznat sentiment i znacenje
tekbira.bilo bi dobro da toga ne bude bas zbog pogresne percepcije i
zakljucaka koje ce ona uvjetovati.
pa i za mnoge bosnjake krst ima isto znacenje pa ne vidim da neko poziva u ukidanje krstova
slazem se pure_love,

i jos to samo govori koliko su oni neobrazovani i koliko ih ne interesuju drugi narodi ili u stvari koliko nece da ih interesuju.
Ahmmed

#30 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Ahmmed »

zaratustra wrote:Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.
Kao i obavljanje namaza....Kako u džamiji, tako i u kući...sasjeći u korijenu samu pomisao na širenje netrpeljivosti, koja nam je lijepo pojašnjena citatima iz beogradskog NIN-a.....
Prozor

#31 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prozor »

da, smeta Kacavendi dok drzi misu....
Ahmmed

#32 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Ahmmed »

Prozor wrote:da, smeta Kacavendi dok drzi misu....
da budemo precizni...liturgiju....
pure_love

#33 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by pure_love »

Ahmmed wrote:
Kao i obavljanje namaza....Kako u džamiji, tako i u kući...sasjeći u korijenu samu pomisao na širenje netrpeljivosti, koja nam je lijepo pojašnjena citatima iz beogradskog NIN-a.....

hajd po kucama i nekako,ali da se okupljaju po dzamijama tako javno,na taj nacin plase i ono malo nemuslimana sto je ostalo-ne moze! ukinimo i dzamije,ljudi se plase
BarbaDue

#34 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by BarbaDue »

ovo je stvarno katastrofa :x :x :x
zaratustra

#35 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by zaratustra »

Ja odoh odavde, osjećam pomiješan miris baruta i kerozina.
Compact

#36 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Compact »

Ahmmed wrote:
Nema potrebe se nervirati ahmede. Lik koji je isprovocirao ovu priču svakako ne bi došao na proteste od straha. Ova tema je zamišljena da se ljudi upisuju ko će doći, ili da se da neki pozitivan komentar! Međutim od toga se kao i uvijek napravi haos. Na proteste sutra dolazim, nadam se velikom odazivu građana. Skroman doprinos!
Prozor

#37 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prozor »

Ahmmed wrote:
Prozor wrote:da, smeta Kacavendi dok drzi misu....
da budemo precizni...liturgiju....
pardon, liturgiju... :) valjda se niko nije uvrijedio :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#38 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by -LIBERO- »

Nema ba,smipaticni ste do krajnjih granica..respekt :shock:

Pozivate na proteste ,kao nebitno je koje sta je hajmo svi zajedno..onda se upucuju prijetnje,ili se zato sto je neko spomenuo tekbir ,odgovarate omalovazavanjem mitropolita i liturgiju,i horski napadate. :shock:

Ma nema ,najjaci ste....sretno vam na protestima... :zoka: :run:
Ahmmed

#39 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Ahmmed »

zaratustra wrote:Ja odoh odavde, osjećam pomiješan miris baruta i kerozina.
I meni neki unutarnji glas govori, da bi se uskoro moglo potegnuti kakvo oružje :D

Zumke, odoh ja po bobe :D
BarbaDue

#40 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by BarbaDue »

Compact wrote:
Ahmmed wrote:
Nema potrebe se nervirati ahmede. Lik koji je isprovocirao ovu priču svakako ne bi došao na proteste od straha. Ova tema je zamišljena da se ljudi upisuju ko će doći, ili da se da neki pozitivan komentar! Međutim od toga se kao i uvijek napravi haos. Na proteste sutra dolazim, nadam se velikom odazivu građana. Skroman doprinos!
dolazim iz goražda :thumbup:
Prozor

#41 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prozor »

sta bolan omalovazavam liturgiju? brzo sam pisao pa mi izletilo misa, sasvim slucajno.... :roll:
:)
RIZVA

#42 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by RIZVA »

sayonara wrote:Nekima se Allahu egber iz rata bas urezalo u pamcenje, tako da to oni ne umiju povezati sa bilo cim drugim :) Homo sapiens je ... homo sapiesn, tako da se njemu ne treba ni pokusavati odgovarati :) Objasnice mu compact sutra :)
ispravka nije "egber" neko ekber :) pozdrav
Prozor

#43 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prozor »

evo necu vise, dakle, ko dolazi?
:)
BarbaDue

#44 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by BarbaDue »

-LIBERO- wrote:Nema ba,smipaticni ste do krajnjih granica..respekt :shock:

Pozivate na proteste ,kao nebitno je koje sta je hajmo svi zajedno..onda se upucuju prijetnje,ili se zato sto je neko spomenuo tekbir ,odgovarate omalovazavanjem mitropolita i liturgiju,i horski napadate. :shock:

samo ne dođes i gotovo...neki problem :shock:
Prozor

#45 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prozor »

Image
Prozor

#46 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Prozor »

sayonara wrote:i meni je izletilo misha ... mozete li nam ikada halaliti ... necemo dirat' kacavendu ... on je derpe
meni je izletilo MISA a ne miša, a ko se vrijedja na Kacavendu.... :roll: :-)
505

#47 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by 505 »

Dolazim.
Ahmmed

#48 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Ahmmed »

-LIBERO- wrote:Nema ba,smipaticni ste do krajnjih granica..respekt :shock:

LIBERO, ti si razuman čovjek i mislim da znaš o čemu se ovdje radi....Mitropolit nije spomenut....Bilo je riječi o vladiki Vasiliju Kačavendi....Prozor ga je baš na ovoj temi, s razlogom pomenuo....jer je među nama na forumu veliki poštovatelj lika i djela pomenutog vladike,posebno njegovih "poruka" mira u zadnje vrijeme...
Moguće da zvuči kao horski napad.....Mada meni to nije bilo ni na kraj pameti.....Ali, u nekim situacijama moram da lanem. Ako pročitaš temu od početka, vidjet ćeš i zašto sam to uradio. A nisam večeras lanuo samo homo_sapiensu....
Navedene organizacije, koje su podržale proteste, jesu većim dijelom muslimanske. I upravo bi neko ko živi u Sarajevu cijeli svoj život, a mnogo pominjani forumaš tvrdi da je i cijeli rat proveo u Sa,bi mogao znati, prosječnim praćenjem medija, o kakvim je organizacijama riječ.
Leonid Breznjev

#49 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Leonid Breznjev »

Ahmmed wrote:
smatram da je i davanje turskih, arapskih imena apsolutno neizdrzivo.. u to takodjer ubrajam sve te bosanske varijante istih, da se razumijemo.. mislim da bi tome trebalo dohakati.. to nama ne treba.. samo dzaba sugradjane prepadamo.. :D :D

moj ahmo, sleper boba je malo.. ni 'odzin zapis vise ne pomaze.. :D

al' eto, ako vec imas pri ruci uzecu koji redak boba.. :D :D
Ahmmed

#50 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra

Post by Ahmmed »

Arslan-beže(ups,ne znam smijem li te, da se ko ne uvrijedi, zvati begom ;-) ), evo boba, nemilice..... :D
Locked