Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
- zaratustra
#26 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.
-
pure_love
#27 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
zaratustra wrote:Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.
tako je
ezan,za razliku od krsta zvuci tako zestoko,nekako "dzihadski",a to nam ne treba
Last edited by pure_love on 17/01/2009 00:08, edited 1 time in total.
- Compact
#28 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Čudno je to što si prepoznao malo grublji ton koji sam koristi prema kolegi koji je otišao u Banoviće da organizira proteste, a nisi prepoznao njegove postove koji kad bi pali u more zamutili bi ga! Stvarno ne znam šta je danas sa ovim ljudima?!-LIBERO- wrote: Sad si jos postao i zeznut i prijetis ljudima...![]()
hajd super.
I nemoj odgovoriti hinjski da ovo nije prijetnja,kada obojica znamo da jeste.
Svaka cast majstore
- BarbaDue
#29 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
slazem se pure_love,pure_love wrote:pa i za mnoge bosnjake krst ima isto znacenje pa ne vidim da neko poziva u ukidanje krstovaza svakog prosjecnog stanovnika europe,tekrbir je zazivanje rata ili poklic
koji zaziva rat i ubijanje.njima je potpuno nepoznat sentiment i znacenje
tekbira.bilo bi dobro da toga ne bude bas zbog pogresne percepcije i
zakljucaka koje ce ona uvjetovati.
i jos to samo govori koliko su oni neobrazovani i koliko ih ne interesuju drugi narodi ili u stvari koliko nece da ih interesuju.
- Ahmmed
#30 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Kao i obavljanje namaza....Kako u džamiji, tako i u kući...sasjeći u korijenu samu pomisao na širenje netrpeljivosti, koja nam je lijepo pojašnjena citatima iz beogradskog NIN-a.....zaratustra wrote:Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.
- Prozor
#31 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
da, smeta Kacavendi dok drzi misu....
- Ahmmed
#32 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
da budemo precizni...liturgiju....Prozor wrote:da, smeta Kacavendi dok drzi misu....
-
pure_love
#33 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Ahmmed wrote:Kao i obavljanje namaza....Kako u džamiji, tako i u kući...sasjeći u korijenu samu pomisao na širenje netrpeljivosti, koja nam je lijepo pojašnjena citatima iz beogradskog NIN-a.....zaratustra wrote:Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.
hajd po kucama i nekako,ali da se okupljaju po dzamijama tako javno,na taj nacin plase i ono malo nemuslimana sto je ostalo-ne moze! ukinimo i dzamije,ljudi se plase
- BarbaDue
#34 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
ovo je stvarno katastrofazaratustra wrote:Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.
- zaratustra
#35 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Ja odoh odavde, osjećam pomiješan miris baruta i kerozina.
- Compact
#36 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Nema potrebe se nervirati ahmede. Lik koji je isprovocirao ovu priču svakako ne bi došao na proteste od straha. Ova tema je zamišljena da se ljudi upisuju ko će doći, ili da se da neki pozitivan komentar! Međutim od toga se kao i uvijek napravi haos. Na proteste sutra dolazim, nadam se velikom odazivu građana. Skroman doprinos!Ahmmed wrote:Kao i obavljanje namaza....Kako u džamiji, tako i u kući...sasjeći u korijenu samu pomisao na širenje netrpeljivosti, koja nam je lijepo pojašnjena citatima iz beogradskog NIN-a.....zaratustra wrote:Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.
- Prozor
#37 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
pardon, liturgiju...Ahmmed wrote:da budemo precizni...liturgiju....Prozor wrote:da, smeta Kacavendi dok drzi misu....
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#38 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Nema ba,smipaticni ste do krajnjih granica..respekt
Pozivate na proteste ,kao nebitno je koje sta je hajmo svi zajedno..onda se upucuju prijetnje,ili se zato sto je neko spomenuo tekbir ,odgovarate omalovazavanjem mitropolita i liturgiju,i horski napadate.
Ma nema ,najjaci ste....sretno vam na protestima...

Pozivate na proteste ,kao nebitno je koje sta je hajmo svi zajedno..onda se upucuju prijetnje,ili se zato sto je neko spomenuo tekbir ,odgovarate omalovazavanjem mitropolita i liturgiju,i horski napadate.
Ma nema ,najjaci ste....sretno vam na protestima...
- Ahmmed
#39 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
I meni neki unutarnji glas govori, da bi se uskoro moglo potegnuti kakvo oružjezaratustra wrote:Ja odoh odavde, osjećam pomiješan miris baruta i kerozina.
Zumke, odoh ja po bobe
- BarbaDue
#40 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
dolazim iz goraždaCompact wrote:Nema potrebe se nervirati ahmede. Lik koji je isprovocirao ovu priču svakako ne bi došao na proteste od straha. Ova tema je zamišljena da se ljudi upisuju ko će doći, ili da se da neki pozitivan komentar! Međutim od toga se kao i uvijek napravi haos. Na proteste sutra dolazim, nadam se velikom odazivu građana. Skroman doprinos!Ahmmed wrote:Kao i obavljanje namaza....Kako u džamiji, tako i u kući...sasjeći u korijenu samu pomisao na širenje netrpeljivosti, koja nam je lijepo pojašnjena citatima iz beogradskog NIN-a.....zaratustra wrote:Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.
- Prozor
#41 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
sta bolan omalovazavam liturgiju? brzo sam pisao pa mi izletilo misa, sasvim slucajno....

- RIZVA
#42 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
ispravka nije "egber" neko ekbersayonara wrote:Nekima se Allahu egber iz rata bas urezalo u pamcenje, tako da to oni ne umiju povezati sa bilo cim drugimHomo sapiens je ... homo sapiesn, tako da se njemu ne treba ni pokusavati odgovarati
Objasnice mu compact sutra
- Prozor
#43 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
evo necu vise, dakle, ko dolazi?

- BarbaDue
#44 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
samo ne dođes i gotovo...neki problem-LIBERO- wrote:Nema ba,smipaticni ste do krajnjih granica..respekt![]()
Pozivate na proteste ,kao nebitno je koje sta je hajmo svi zajedno..onda se upucuju prijetnje,ili se zato sto je neko spomenuo tekbir ,odgovarate omalovazavanjem mitropolita i liturgiju,i horski napadate.![]()
Ma nema ,najjaci ste....sretno vam na protestima...![]()
- Prozor
#46 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
meni je izletilo MISA a ne miša, a ko se vrijedja na Kacavendu....sayonara wrote:i meni je izletilo misha ... mozete li nam ikada halaliti ... necemo dirat' kacavendu ... on je derpe
- 505
- Ahmmed
#48 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
-LIBERO- wrote:Nema ba,smipaticni ste do krajnjih granica..respekt![]()
Pozivate na proteste ,kao nebitno je koje sta je hajmo svi zajedno..onda se upucuju prijetnje,ili se zato sto je neko spomenuo tekbir ,odgovarate omalovazavanjem mitropolita i liturgiju,i horski napadate.![]()
Ma nema ,najjaci ste....sretno vam na protestima...![]()
LIBERO, ti si razuman čovjek i mislim da znaš o čemu se ovdje radi....Mitropolit nije spomenut....Bilo je riječi o vladiki Vasiliju Kačavendi....Prozor ga je baš na ovoj temi, s razlogom pomenuo....jer je među nama na forumu veliki poštovatelj lika i djela pomenutog vladike,posebno njegovih "poruka" mira u zadnje vrijeme...
Moguće da zvuči kao horski napad.....Mada meni to nije bilo ni na kraj pameti.....Ali, u nekim situacijama moram da lanem. Ako pročitaš temu od početka, vidjet ćeš i zašto sam to uradio. A nisam večeras lanuo samo homo_sapiensu....
Navedene organizacije, koje su podržale proteste, jesu većim dijelom muslimanske. I upravo bi neko ko živi u Sarajevu cijeli svoj život, a mnogo pominjani forumaš tvrdi da je i cijeli rat proveo u Sa,bi mogao znati, prosječnim praćenjem medija, o kakvim je organizacijama riječ.
-
Leonid Breznjev
#49 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
smatram da je i davanje turskih, arapskih imena apsolutno neizdrzivo.. u to takodjer ubrajam sve te bosanske varijante istih, da se razumijemo.. mislim da bi tome trebalo dohakati.. to nama ne treba.. samo dzaba sugradjane prepadamo..Ahmmed wrote:Kao i obavljanje namaza....Kako u džamiji, tako i u kući...sasjeći u korijenu samu pomisao na širenje netrpeljivosti, koja nam je lijepo pojašnjena citatima iz beogradskog NIN-a.....zaratustra wrote:Pa, s obzirom da je ratno-huškački jezik odnosno širenje nacionalne netrpeljivosti zabranjeno i neprimjereno u našoj domovini predlažem da nam se ukine ezan, i kapak.
moj ahmo, sleper boba je malo.. ni 'odzin zapis vise ne pomaze..
al' eto, ako vec imas pri ruci uzecu koji redak boba..
- Ahmmed
#50 Re: Šetnja za Palestinu-mirni protesti-sutra
Arslan-beže(ups,ne znam smijem li te, da se ko ne uvrijedi, zvati begom
), evo boba, nemilice.....