Ukraden auto - PRONADJEN !
- hakazvaka
#26 Re: Ukraden auto
na anexu isto komsiji prije ukraden audi, trazili lovu, auto nadjen za par dana mozda 100 metara od gdje je bio parkiran, prijavio vozac kamiona nije mogo proc kroz ulicu od auta..
- stochar
#27 Re: Ukraden auto
ima jos jedna namjena ukradenih golfova dvojki: cesto ih koriste u vecim pljackama banaka ili posti. ulete u neku mjesnu postu, pokupe lovu, ispale se u ukradenom golfu do tacke B gdje ih ceka drugi auto u koji predju a ovaj uglavnom zapale kako bi uklonili tragove.d2 wrote:upravokaranana wrote:ja isto mislim da je situacija obratna od onoga sto neko gore rece i rezonova. mislim da im je isplatnije da starija i manje vrijedna auta rastave i prodaju dijelove dok za novija i vrijednija auta zovu i traze pare.
u svakom slucaju, uzas.
-
d2
#28 Re: Ukraden auto
ja sam mislio da se za pljacke banaka koriste pouzdana auta 
-
beka_mo
#29 Re: Ukraden auto
Euroherc potpuni kasko i mirno spavas!
-
d2
#30 Re: Ukraden auto
sto ne recimo Sarajevo Osiguranje ? sto bas euroherc
-
beka_mo
#31 Re: Ukraden auto
Ma moze i to,ali ja sam u Mostaru,imam dobro iskustvo s Eurohercom. Prosle godine kupila auto,novo,i pravac iz salona u Euroherc po kasko policu. Isti dan mi ga neko udario na parkingu. Ni table jos nisam imala. 1200KM steta. Cim sam u servisu sve napravila,novac isti dan od Euroherca ispacen za stetu.
- Halftime
#32 Re: Ukraden auto
Kad je tako hajde molim te raspitaj se malo kolika ce biti suma ako dodje do nestanka vozila. Ovo ti govorim prijateljski pa kad vidis sam ces zakljuciti da je bolje ostavljati tu hiljadu sa strane i ako ti uopste to kazu. Nemoj da te zubune nekim procentima i takvim stvarima nego samo reci auto nestalo koliko love dobijem u kesu.beka_mo wrote:Ma moze i to,ali ja sam u Mostaru,imam dobro iskustvo s Eurohercom. Prosle godine kupila auto,novo,i pravac iz salona u Euroherc po kasko policu. Isti dan mi ga neko udario na parkingu. Ni table jos nisam imala. 1200KM steta. Cim sam u servisu sve napravila,novac isti dan od Euroherca ispacen za stetu.
-
beka_mo
#33 Re: Ukraden auto
To sam prvo i pitala! Dobijam 32000KM (vrijednost vozila)umanjeno za 15%, dok u ostalim kucama su mi dali 24000 osiguranu vrijednost u slucaju kradje i to umanjenu za 20%. Istina u Eurohercu je polica skuplja za nekih 300KM,ali u slucaju kradje veci je iznos!Halftime wrote:Kad je tako hajde molim te raspitaj se malo kolika ce biti suma ako dodje do nestanka vozila. Ovo ti govorim prijateljski pa kad vidis sam ces zakljuciti da je bolje ostavljati tu hiljadu sa strane i ako ti uopste to kazu. Nemoj da te zubune nekim procentima i takvim stvarima nego samo reci auto nestalo koliko love dobijem u kesu.beka_mo wrote:Ma moze i to,ali ja sam u Mostaru,imam dobro iskustvo s Eurohercom. Prosle godine kupila auto,novo,i pravac iz salona u Euroherc po kasko policu. Isti dan mi ga neko udario na parkingu. Ni table jos nisam imala. 1200KM steta. Cim sam u servisu sve napravila,novac isti dan od Euroherca ispacen za stetu.
- Halftime
#34 Re: Ukraden auto
Iskreno da ti kazem volio bi da je tako znam iz licnog iskustva, a i bio sam u tim vodama sto se tice posla sa osiguranjem. Eto ako neko ima primjer da navede kome je osiguranje isplatilo ocekivani iznos volio bi da cujem.
- shizim
#35 Re: Ukraden auto
ja svog stojadina ostavim otkljucanog

-
KENJAC
#37 Re: Ukraden auto
Kazu da je istinita prica iz Trebinja! Zenskoj iz C. Gore maznu auto u Trebinju! Zena ne zna sta ce ode u policiju i prijavi! Posto je u autu osto i mobilni cerka joj posudi neki stari mob. bez kartice! Zena ode na trafiku i kupi karticu ! Nazove muza u Crnu Goru i NIKOG VISE! Sutra ujutro nazove opet policiju (dakle drugi poziv sa tog broja) da pita ima li ista novo! Ovi kazu- nema i nikom nista! Zena se sprema na autobus za Herceg-Novi kad zvoni telefon! Ko je- lopovi traze 3000 maraka! Ona njima- "a odakle vama ovaj broj"?
Prvo ,utjesno, je da nije samo Sarajevska policija takva!
Drugo, manje utjesno, je da su sve nase policije takve!
Trece-pravi crnjak- dok nam je drzava 'vaka policija je jos i dobra!!!!!

Trece-pravi crnjak- dok nam je drzava 'vaka policija je jos i dobra!!!!!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#38 Re: Ukraden auto
Sarajevo osiguranje. Full kasko.Halftime wrote:Iskreno da ti kazem volio bi da je tako znam iz licnog iskustva, a i bio sam u tim vodama sto se tice posla sa osiguranjem. Eto ako neko ima primjer da navede kome je osiguranje isplatilo ocekivani iznos volio bi da cujem.
Na novom autu kreten mi isparao lim, lokacija grbavica. Sumnjam na instruktora auto škole. Prijavio policiji, popravio i odnio račun.
Račun iznosio 372,15KM.
Za mjesec dana na račun leglo 372,15KM.
Ljudi su malo spori ali korektni. Samo moraš poštovati pravila i uslove iz ugovora.
- Halftime
#39 Re: Ukraden auto
Drug uredu naplata stete to se slazem s tobom cak ti i slepu posalju tvoje je samo da odaberes majstora ako imas nekog a ako nemas oni ti preporuce. Ja pricam u slucaju nestanka vozila i ja bi ti platio 500 KM da mi godisnje ostavljas milju i preko milje, a i sve sto ti placaju odbija se od ukupne vrijednosti.
-
beka_mo
#40 Re: Ukraden auto
Kolegi ukrali wv polo, 4 mjeseca star i kasko osiguran. Prijavio uredno sve. Nikad ga policija ne bi nasla,nasli ga ovi iz osiguranja preko svojih kanala u Crnoj gori. Pa njima je stalo da se nadje,nego da covjeku isplate 30000KM. Ne znam u kakvim si ti osiguranjima radio,ali ne sekiram se za Euroherc!Halftime wrote:Iskreno da ti kazem volio bi da je tako znam iz licnog iskustva, a i bio sam u tim vodama sto se tice posla sa osiguranjem. Eto ako neko ima primjer da navede kome je osiguranje isplatilo ocekivani iznos volio bi da cujem.
Stvarno ima li ijedno auto kasko osigurano,da je ukradeno a nije vraceno. Sve je to ista mafija.
- Alhemicarkaa
#41 Re: Ukraden auto
Mah, to je opcepoznato, frajeru su ukrali, trazili lovu i rekli nemoj slucajno da bi prijavio policiji. Covjek otisao i prijavio, netom kasnije su ga lopovi zvali da pitaju zasto je prijavio policiji kad su mu rekli da to ne radiKENJAC wrote:Kazu da je istinita prica iz Trebinja! Zenskoj iz C. Gore maznu auto u Trebinju! Zena ne zna sta ce ode u policiju i prijavi! Posto je u autu osto i mobilni cerka joj posudi neki stari mob. bez kartice! Zena ode na trafiku i kupi karticu ! Nazove muza u Crnu Goru i NIKOG VISE! Sutra ujutro nazove opet policiju (dakle drugi poziv sa tog broja) da pita ima li ista novo! Ovi kazu- nema i nikom nista! Zena se sprema na autobus za Herceg-Novi kad zvoni telefon! Ko je- lopovi traze 3000 maraka! Ona njima- "a odakle vama ovaj broj"?
Trece-pravi crnjak- dok nam je drzava 'vaka policija je jos i dobra!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
-
easy
#42 Re: Ukraden auto
u tom slucaju, EUPM pod ruku i pravo u stanicu!
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#43 Re: Ukraden auto
Golf s pocetka price je pronadjen.
Ne, nije ga nasa policija nasla. Jedan savjestan gradjanin je vidio ovu temu i poslao mail. Vidio je da Golf vec neko vrijeme stoji na parkingu pred zgradom i povezao da je to taj auto koji se ovdje trazi.
Nasa policija... jedno ekstremno veliko razocarenje. Toliko da ne mogu a da ne napisem nesto o tome da svi znaju koliko mogu ocekivati od onih koji su tu da nas cuvaju i brane. Kojima je to u sustini posao za koji dobijaju svoje plate.
Prica pocinje ovako... dolazi mail i sudeci po koncizno srocenom tekstu, pomislimo kako nije patka, pakujemo se i krecemo put Velesica, gdje je i prijavljeno da je auto parkiran. Uz malo lutanja nalazimo auto i kad smo ga bolje zagledali ostali smo bas u cudjenju.
Golf je ocito sudjelovao u nekom sudaru jer je ocigledan veliki udar u limariju izmedju prednje gume i prednjih vrata. Po mom, laickom sudu, mislim da je najvjerovatniji uzrok tog ulegnuca udarac drugog auta, sudeci po tragovima koji su se mogli vidjeti u nekom polumraku. Unutrasnjost auta je u haosu, ocito je da su sva sjedista nestala a sve ostalo sto je bilo unutra je bahato razbacano po podu. Lijeva vrata se zbog udarca ne mogu zatvoriti a pojas je, iz meni totalno zagonetnog razloga, pazljivo zavezan za volan ?!?
Zovemo policiju da dodje na lice mjesta uz ubjedjivanja ko, sta, gdje. Bojim se i pomisliti sta bi bilo da smo zeljeli prijaviti neku kriznu situaciju gdje je svaka sekunda bitna. Pozvani taksi obicno dodje u 3 do 5 minuta... policiji nazalost treba mnogo mnogo vise.
Oko devet sati je uvece, stojimo pored auta, okolo su niske zgrade i... nigdje zive duse. Cak niko nije ni povirio na prozor iako mi relativno glasno pricamo (troje nas je), mobiteli zvone i jedini se pojavio covjek koji je nam je i poslao mail s obavjestenjem. COVJEK koji nije pomislio kako se to njega ne tice i kako ne zeli nekih potencijalnih problema vec je ucinio ono sto bi nazalost malo ko uradio.
I ovdje, ovim putem mu se zahvaljujem i namjerno ga ostavljam u anonimnosti.
On nam kaze kako je auto prvih nekoliko dana bio na drugoj poziciji, vrlo blizu ovoj i da je prvih dana bio u urednom stanju, osim stete od posljedice sudara. Ali je primjetio da su sjedista bila unutra i da je sve izgledalo normalno sto se tice unutrasnjosti.
Ipak, nakon par dana, auto je „ocerupan“ i postavljen na mjesto gdje smo ga na kraju mi i nasli.
Nakon otprilike pola sata dolazi jedan policijski pozornik na lice mjesta. Motorolom zove ekipu za uvidjaj i svi mi... cekamo. Pricamo tako, komentarisemo, zagledamo auto... i na opasku kako se ipak isplatilo staviti sve ovo na net pozornik rece.
Jel' to na Sa-X forumu ? Vidio sam ja tu temu.
Nisam mogao odoliti a da mu ne kazem, izgleda u ovoj drzavi da je bolje prijaviti nesto na internetu nego policiji. Pa ako je to njegov rejon, ili zona odgovornosti a auto je bukvalno uz samu cestu kojom ljudi konstantno prolaze kako on to nije mogao sam uvidjeti da tu nesto nije kako bi trebalo biti.
Pitam se da li nasa policija uoste ima sluzbene interne dopise koji sluze za njihovo interno informisanje o ovakvim stvarima ? Ili mozda i oni prate oglase i internet forume u potrazi za takvim informacijama !?
Nakon nekih dodatnih pola sata dolazi kombi sa ekipom za uvidjaj. Jedan policajac u civilu sa rokovnikom i olovkom, drugi sa profesionalnim fotoaparatom oko vrata. Mi (laici) dozivljavamo to auto kao potencijalni krunski dokaz gdje bi se mogli naci otisci koji bi pomogli da se ljudi koji se bave tim „zanatom“ stave iza resetaka.
Ali... policajac fotograf prstima dodiruje brave, vrata, stakla i fotografise. Nakon par slika izjavi da oni ovdje ipak nemaju uslova za izvrse uvidjaj. Na moje pitanje, kako nemaju uslova odgovor je da nemaju, za pocetak, dovoljno svjetla. Pogledam prema kombiju s kojim su dosli i kazem, pa zar nemate neke reflektore... sta koristite inace u ovakvim situacijama ?
Odgovor... nemamo mi, ne mozemo mi.
I... sta cemo sad ? Hocete li onda zvati pauka ili neku slep sluzbu pa ga odvuci u vase prostorije, mozda pred policijsku stanicu da bi se uvidjaj mogao izvrsiti u boljim uslovima. Kao odgovor dobijamo cinicne osmijehe uz ton, sta bi to ti.
Mom iznenadjenju nema kraja, sjetim se zapaljenog audija na osmicama i kazem to. Sta, treba ostaviti auto ovdje da bi ga neko tokom noci mozda zapalio u cilju skrivanja potencijalnih materijalnih dokaza i sta onda ?
Reakcija nase policije je u jednoj recenici: „Nismo mi CSI“... sta bi vi htjeli ? A meni u glavi odzvanja ona... oni koji nece, traze razlog. Oni koji hoce... traze nacin a nista nije nemoguce. Gdje ima dovoljno volje lako se nadje i neki nacin.
Nisam se vise mogao kontrolisati a da im ne kazem kako iako mozda nemaju sredstava i opreme, pa mogu se, ako nista drugo, utaliti za kakav reflektor da bi bar mogli osvjetliti ono sto mrak skriva ako im je to vec svakodnevni posao. Sta bi da je neko mrtav u tom autu... cekali bi da svane da nesto urade ?
Uz vec svakodnevno ne mozemo mi nista, nemamo mi nikakve ovlasti meni je sinulo da oni pored opreme koje nemaju takodje nemaju ni zelje da tu urade bilo sta osim da naprave neki izvjestaj koji ce sluziti samo i iskljucivo u statisticke svrhe.
U kantonu Sarajevo je u periodu tom i tom ukradeno x automobila, uspjesno pronadjeno od strane policije kantona Sarajevo y automobila. I onda ce to biti na sva zvona kako se oni bore i trude stati kriminalu u kraj.
Logicna pitanja slijede, ako oni tu vise ne mogu nista. Ako su oni citiram: „automobil predali vlasniku“ i ako je za njih sav posao gotov mi sigurno ne zelimo ostaviti automobil tu i trenutka vise. Na moje pitanje, da li je izvedivo da tu preko noci ostane bar pozornik ili mozda patrola dobio sam, pretpostavljate vec, samo cinicne osmijehe.
Pitam, imate li neku bateriju kojom bi mogli osvjetliti da pokusamo uci u auto da vidimo kakvo je stanje ispod haube. Tri policajca na licu mjesta, od kojih su dvojica clanovi ekipe za uvidjaj NEMAJU NIKAKVU BATERIJSKU LAMPU KOD SEBE ?!?
Pa fakat, mislio sam da je bar to nemoguce.
Posto je drugo auto s kojim smo mi dosli bilo parkirano tik iza Golfa, upotrijebili smo duga svjetla, nekako otvorili vrata na kojem je bila polomljena brava i na kraju uspjesno upalili motor. Ipak, auto nije bio u voznom stanju pa je na kraju odslepan slep sluzbom.
Zasto ja sve ovo pisem ? Jer zelim prenijeti svima da mogu ocekivati jedno veliko nista od policije. Da policija ocito samo brine kako instalirati skupe radare i uzimati pare gdje god stignu ali da nisu u stanju kupiti ni baterijske lampe koje bi valjda trebale biti standardna oprema svakog policajca. Na napade "grafitom na zgradu" brzo reaguju, a na probleme obicnog svijeta ne haju.
Otisci, tragovi... foreznika. Pa, nisu oni CSI, ne mozete ocekivati takvo nesto od njih.
Gospodo iz policije, pa i djeca znaju da je serija CSI fikcija i niko tu ne ocekuje nemoguce. Potrebno je entuzijazma, volje i elena da bi se uopste pokrenuli s mrtve tacke. Dok se mi cinicno smijemo jedni drugima lopovi ce nas pokradati gdje god stignu jer, ovako sve BUKVALNO ide u njihovu korist.
Cudo je pa se oni ne ponasaju jos gore sto ne znaci da nas u bliskoj buducnosti ne ceka samo gore i gore.
P.S. Pozdrav za pozornika koji prati Sa-X forum !
Ne, nije ga nasa policija nasla. Jedan savjestan gradjanin je vidio ovu temu i poslao mail. Vidio je da Golf vec neko vrijeme stoji na parkingu pred zgradom i povezao da je to taj auto koji se ovdje trazi.
Nasa policija... jedno ekstremno veliko razocarenje. Toliko da ne mogu a da ne napisem nesto o tome da svi znaju koliko mogu ocekivati od onih koji su tu da nas cuvaju i brane. Kojima je to u sustini posao za koji dobijaju svoje plate.
Prica pocinje ovako... dolazi mail i sudeci po koncizno srocenom tekstu, pomislimo kako nije patka, pakujemo se i krecemo put Velesica, gdje je i prijavljeno da je auto parkiran. Uz malo lutanja nalazimo auto i kad smo ga bolje zagledali ostali smo bas u cudjenju.
Golf je ocito sudjelovao u nekom sudaru jer je ocigledan veliki udar u limariju izmedju prednje gume i prednjih vrata. Po mom, laickom sudu, mislim da je najvjerovatniji uzrok tog ulegnuca udarac drugog auta, sudeci po tragovima koji su se mogli vidjeti u nekom polumraku. Unutrasnjost auta je u haosu, ocito je da su sva sjedista nestala a sve ostalo sto je bilo unutra je bahato razbacano po podu. Lijeva vrata se zbog udarca ne mogu zatvoriti a pojas je, iz meni totalno zagonetnog razloga, pazljivo zavezan za volan ?!?
Zovemo policiju da dodje na lice mjesta uz ubjedjivanja ko, sta, gdje. Bojim se i pomisliti sta bi bilo da smo zeljeli prijaviti neku kriznu situaciju gdje je svaka sekunda bitna. Pozvani taksi obicno dodje u 3 do 5 minuta... policiji nazalost treba mnogo mnogo vise.
Oko devet sati je uvece, stojimo pored auta, okolo su niske zgrade i... nigdje zive duse. Cak niko nije ni povirio na prozor iako mi relativno glasno pricamo (troje nas je), mobiteli zvone i jedini se pojavio covjek koji je nam je i poslao mail s obavjestenjem. COVJEK koji nije pomislio kako se to njega ne tice i kako ne zeli nekih potencijalnih problema vec je ucinio ono sto bi nazalost malo ko uradio.
I ovdje, ovim putem mu se zahvaljujem i namjerno ga ostavljam u anonimnosti.
On nam kaze kako je auto prvih nekoliko dana bio na drugoj poziciji, vrlo blizu ovoj i da je prvih dana bio u urednom stanju, osim stete od posljedice sudara. Ali je primjetio da su sjedista bila unutra i da je sve izgledalo normalno sto se tice unutrasnjosti.
Ipak, nakon par dana, auto je „ocerupan“ i postavljen na mjesto gdje smo ga na kraju mi i nasli.
Nakon otprilike pola sata dolazi jedan policijski pozornik na lice mjesta. Motorolom zove ekipu za uvidjaj i svi mi... cekamo. Pricamo tako, komentarisemo, zagledamo auto... i na opasku kako se ipak isplatilo staviti sve ovo na net pozornik rece.
Jel' to na Sa-X forumu ? Vidio sam ja tu temu.
Nisam mogao odoliti a da mu ne kazem, izgleda u ovoj drzavi da je bolje prijaviti nesto na internetu nego policiji. Pa ako je to njegov rejon, ili zona odgovornosti a auto je bukvalno uz samu cestu kojom ljudi konstantno prolaze kako on to nije mogao sam uvidjeti da tu nesto nije kako bi trebalo biti.
Pitam se da li nasa policija uoste ima sluzbene interne dopise koji sluze za njihovo interno informisanje o ovakvim stvarima ? Ili mozda i oni prate oglase i internet forume u potrazi za takvim informacijama !?
Nakon nekih dodatnih pola sata dolazi kombi sa ekipom za uvidjaj. Jedan policajac u civilu sa rokovnikom i olovkom, drugi sa profesionalnim fotoaparatom oko vrata. Mi (laici) dozivljavamo to auto kao potencijalni krunski dokaz gdje bi se mogli naci otisci koji bi pomogli da se ljudi koji se bave tim „zanatom“ stave iza resetaka.
Ali... policajac fotograf prstima dodiruje brave, vrata, stakla i fotografise. Nakon par slika izjavi da oni ovdje ipak nemaju uslova za izvrse uvidjaj. Na moje pitanje, kako nemaju uslova odgovor je da nemaju, za pocetak, dovoljno svjetla. Pogledam prema kombiju s kojim su dosli i kazem, pa zar nemate neke reflektore... sta koristite inace u ovakvim situacijama ?
Odgovor... nemamo mi, ne mozemo mi.
I... sta cemo sad ? Hocete li onda zvati pauka ili neku slep sluzbu pa ga odvuci u vase prostorije, mozda pred policijsku stanicu da bi se uvidjaj mogao izvrsiti u boljim uslovima. Kao odgovor dobijamo cinicne osmijehe uz ton, sta bi to ti.
Mom iznenadjenju nema kraja, sjetim se zapaljenog audija na osmicama i kazem to. Sta, treba ostaviti auto ovdje da bi ga neko tokom noci mozda zapalio u cilju skrivanja potencijalnih materijalnih dokaza i sta onda ?
Reakcija nase policije je u jednoj recenici: „Nismo mi CSI“... sta bi vi htjeli ? A meni u glavi odzvanja ona... oni koji nece, traze razlog. Oni koji hoce... traze nacin a nista nije nemoguce. Gdje ima dovoljno volje lako se nadje i neki nacin.
Nisam se vise mogao kontrolisati a da im ne kazem kako iako mozda nemaju sredstava i opreme, pa mogu se, ako nista drugo, utaliti za kakav reflektor da bi bar mogli osvjetliti ono sto mrak skriva ako im je to vec svakodnevni posao. Sta bi da je neko mrtav u tom autu... cekali bi da svane da nesto urade ?
Uz vec svakodnevno ne mozemo mi nista, nemamo mi nikakve ovlasti meni je sinulo da oni pored opreme koje nemaju takodje nemaju ni zelje da tu urade bilo sta osim da naprave neki izvjestaj koji ce sluziti samo i iskljucivo u statisticke svrhe.
U kantonu Sarajevo je u periodu tom i tom ukradeno x automobila, uspjesno pronadjeno od strane policije kantona Sarajevo y automobila. I onda ce to biti na sva zvona kako se oni bore i trude stati kriminalu u kraj.
Logicna pitanja slijede, ako oni tu vise ne mogu nista. Ako su oni citiram: „automobil predali vlasniku“ i ako je za njih sav posao gotov mi sigurno ne zelimo ostaviti automobil tu i trenutka vise. Na moje pitanje, da li je izvedivo da tu preko noci ostane bar pozornik ili mozda patrola dobio sam, pretpostavljate vec, samo cinicne osmijehe.
Pitam, imate li neku bateriju kojom bi mogli osvjetliti da pokusamo uci u auto da vidimo kakvo je stanje ispod haube. Tri policajca na licu mjesta, od kojih su dvojica clanovi ekipe za uvidjaj NEMAJU NIKAKVU BATERIJSKU LAMPU KOD SEBE ?!?
Pa fakat, mislio sam da je bar to nemoguce.
Posto je drugo auto s kojim smo mi dosli bilo parkirano tik iza Golfa, upotrijebili smo duga svjetla, nekako otvorili vrata na kojem je bila polomljena brava i na kraju uspjesno upalili motor. Ipak, auto nije bio u voznom stanju pa je na kraju odslepan slep sluzbom.
Zasto ja sve ovo pisem ? Jer zelim prenijeti svima da mogu ocekivati jedno veliko nista od policije. Da policija ocito samo brine kako instalirati skupe radare i uzimati pare gdje god stignu ali da nisu u stanju kupiti ni baterijske lampe koje bi valjda trebale biti standardna oprema svakog policajca. Na napade "grafitom na zgradu" brzo reaguju, a na probleme obicnog svijeta ne haju.
Otisci, tragovi... foreznika. Pa, nisu oni CSI, ne mozete ocekivati takvo nesto od njih.
Gospodo iz policije, pa i djeca znaju da je serija CSI fikcija i niko tu ne ocekuje nemoguce. Potrebno je entuzijazma, volje i elena da bi se uopste pokrenuli s mrtve tacke. Dok se mi cinicno smijemo jedni drugima lopovi ce nas pokradati gdje god stignu jer, ovako sve BUKVALNO ide u njihovu korist.
Cudo je pa se oni ne ponasaju jos gore sto ne znaci da nas u bliskoj buducnosti ne ceka samo gore i gore.
P.S. Pozdrav za pozornika koji prati Sa-X forum !
- Skyfox
#44 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !
iako je sve sto si napisao ocekivano - opet sam apsolutno sokiran neprofesionalnoscu, indolencijom i nemarom nase policije
UZAS!!!
UZAS!!!
- Haris.ba
#45 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !
Nek je auto nadjeno. A iako nam je policija karina, ipak mi je draga koliko kod bila nefunkcionalna. Da je nema, tek bi nam onda bilo fino.
Nego, svi znaju ko je kriminalac, ko krade auta, ko je zaduzen za iznudu novca, ko za rastavljanje ukradenih auta... al jednostavno miks nesposobnosti, nedostatka zelje, a i nazalost objektivne nemogucnosti nece jos dugo vremena proizvesti normalnu policiju.
Ja znam koliko se ima problema ako prijavis "pogresnog tipa" policiji. On sazna broj sa kojeg je poziv upucen, te cak i ko je zvao. Iako je to mobitel pre-paid. Na kraju ti budes kriv sto vrsis "gradjanski duznost". Helem nejse.
Tako svaka cast gospodinu koji je "prijavio" auto. Samo mi zao sto je sisao i rekao policiji svoje ime (pretpostavljam). To nikada nikome ne bih preporucio. Prijaviti da, al anonimno.
Nego, svi znaju ko je kriminalac, ko krade auta, ko je zaduzen za iznudu novca, ko za rastavljanje ukradenih auta... al jednostavno miks nesposobnosti, nedostatka zelje, a i nazalost objektivne nemogucnosti nece jos dugo vremena proizvesti normalnu policiju.
Ja znam koliko se ima problema ako prijavis "pogresnog tipa" policiji. On sazna broj sa kojeg je poziv upucen, te cak i ko je zvao. Iako je to mobitel pre-paid. Na kraju ti budes kriv sto vrsis "gradjanski duznost". Helem nejse.
Tako svaka cast gospodinu koji je "prijavio" auto. Samo mi zao sto je sisao i rekao policiji svoje ime (pretpostavljam). To nikada nikome ne bih preporucio. Prijaviti da, al anonimno.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#46 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !
Moje drage kolege policajci rade opasan, naporan, odgovoran posao,...Uprkos svemu što se desilo u ovom slučaju, uprkos malih plata i loše opreme, ja sigurno znam, lično poznajem neke od njih, koji su stručni, profesionalno obavljaju sve svoje poslove, pomažu narodu i nevoljnicima, ali isto tako imam komšiju policijskog krim-inspektora (Srednja škola) koji je u policijU zbog drugih razloga, a ne da radi za što je plaćen, čuva ugled policije,....
Šta bi smo bez i ovakve policije? Anarhija 100% ?
I meni se desilo da je policija intervenisala na moj poziv,...Dobro su uradili sve,...ali nema one metalne pločice sa imenom i prezimenom policajca,...Gdje ću ga sad ja pitati za ime i prezime? Došao da meni pomogne i pomogao mi (Ne poznajemo se i nisam govorio o tome gdje sam nekada radio).
- karanana
#47 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !
A zasto ne sici i prijaviti i ne reci policiji ko si? dok hin se budemo bojali, vladati ce sa nama. zar se bojati te bagre kojoj je vrh vrhova ukrasti golfa II? nego, mozda ste se trebali negdje sakriti ili cekati u tom drugom autu dok se ti majmuni ne pojave i onda polomiti boga u njima kad krenu ponovo da se vozaju.Haris.ba wrote:Nek je auto nadjeno. A iako nam je policija karina, ipak mi je draga koliko kod bila nefunkcionalna. Da je nema, tek bi nam onda bilo fino.
bravo za
- vox-populi
#48 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !
Zar zaista ocekujete da policija izvrsi uvidjaj i ne daj boze nadje neke otiske prstiju? Pa nece oni svoju raju koja krade aute da otkriva, propade im posao. Jadno i zalosno. Mogu li se bar EUPM-u prijaviti ili nekome ko je iznad njih a po mogucnosti nema veze sa BiH strukturama jer je to sve korumpirano i povezano?
- Haris.ba
#49 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !
Kad bi bio zasticen da ti niko ne moze nauditi zbog prijave - uredu. Ovako samo treba anonimno prijavljivati. Drugo je svjedocenje na sudu (iako se nije spominjalo, da neko ne pomjesa).
Nema tog policajca koji mi moze reci da sam zasticen od osoba koje imaju mogucnosti da izvrse svoje prijetnje . Na koncu, nije ni policajac siguran od takvih. I sad ja da se laktam. Ko nema porodice, ni kuceta ni maceta, nit mu zao imovine, a ni svoga zdravlja - bujrum. Svima drugima dajem samo dobronamjeran savjet.
Ja nemogu napisati koliko mi je drago sto je auto pronadjeno...al realnost treba sagledati iz svih uglova.
Nema tog policajca koji mi moze reci da sam zasticen od osoba koje imaju mogucnosti da izvrse svoje prijetnje . Na koncu, nije ni policajac siguran od takvih. I sad ja da se laktam. Ko nema porodice, ni kuceta ni maceta, nit mu zao imovine, a ni svoga zdravlja - bujrum. Svima drugima dajem samo dobronamjeran savjet.
Ja nemogu napisati koliko mi je drago sto je auto pronadjeno...al realnost treba sagledati iz svih uglova.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#50 Re: Ukraden auto - PRONADJEN !
Hajmo da ova tema preraste u nešto kao u naslovu teme, te da stvarno pronalazimo raji ukradena, pa od lopova ostavljena auta negdje u gradu, susjednim gradovima,...etc.
Kome god zafali automobil, da ovdje dojavi, pa ako bude sve isto kao i u ovom slučaju, prije ćemo ga pronaći od nadleznih.
Jest, da i lopovi čitaju ovo, ali evo, šljaka SA-X MILICIJA, sektor Potrage za nestalim vozilima, Potrage za kućnim ljubimcima, Biro za izgubljene/nadjene stvari,...Nestalim ljudima,...Sve što policija ne moze sama.
Kome god zafali automobil, da ovdje dojavi, pa ako bude sve isto kao i u ovom slučaju, prije ćemo ga pronaći od nadleznih.
Jest, da i lopovi čitaju ovo, ali evo, šljaka SA-X MILICIJA, sektor Potrage za nestalim vozilima, Potrage za kućnim ljubimcima, Biro za izgubljene/nadjene stvari,...Nestalim ljudima,...Sve što policija ne moze sama.