Ko je zasluzan za pustanje plina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ko je zasluzan za pustanje plina Sarajevu

Direktor BH gasa, Becarevic
10
10%
Premijer Vlade FBiH, Brankovic
8
8%
Premijer Srbije, Tadic
44
45%
Ministar vanjskih poslova BiH, Alkalaj
1
1%
Neko treci
34
35%

Total votes: 97

Zox

#26 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Zox »

neshto wrote:
može naravno, kad se izvinu za sve iskreno i javno i kažu gdje je još 15-tak hiljada ljudi. do tada mi ništa njihovo ne treba!!!
kad budeš imao bebu u kući i ne bude plina da je ugrijes, onda odlucuj sta ti njihovo treba a sta ne.
VjecitiStudent

#27 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Stoga, nadam se da si prestao kupovati i Avaz.
Sve znaš, a ništa ne čitaš i ne kupuješ. Kako? :D
De reci, da složim kockice, je li istina ono iznad za Miškovića? :roll:
Kako sve ne znati kad svi vrte iste informacije, od novina do portala?
Ne znam da li je tacno ovo za Miskovica, ali znam da "free lunch" ne postoji, platicemo mi ovu uslugu prije ili kasnije.
arbosan

#28 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by arbosan »

A ko je zasluzan za PONOVNI PREKID plina u BiH danas 12.01.2009

evo vam izvora : http://www.24sata.info/22615 ili pogledaj na 24sata
zonbirile

#29 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by zonbirile »

Her Flick wrote:cuj koje zasluzan
ako je neko radio svoj posao, u ovom slucaju birektor bh gasa, on je znaci zasluzan
ja glupog pitanja
bolje bi bilo pitanje ko nije radio svoj posao u ovoj krizi
naravno to su svi osim direktora bh gasa

očito nisi pratio plinsku krizu i infatilna saopčenja i obrazloženja.Isti su tvrdili da imamo rezerbve za 5 dana ,a 1/2 dana nestade plina,uz obrazloženje da je iporuka plina smanjena za 100%.Na kantonalnoj dvojica premjera Branković i kantonalni Mehmedić se isprovaljivali,a najžešča je bila da prave spisak kome treba pomoć ,ali eto za to im treba 2 dana.Lopovi očito čekali da Rusi/Ukrajinci puste.Ja odron,govana,tečko reći da Tadić sredio sebi,pa dao malo i nama.Onaj kostur Špirić ima obraza reći da lićno je zvao i zna Đurađa ,mađara,a niko ih ne zna ,ne jebe,niti kome idu,niti ko dolazi.Fuj,ne njima,već raja koja to guta.
sarajevo63

#30 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by sarajevo63 »

Ne napadaj Her Flick-a! Evo ja pratim krizu u nas, a odgovor ti je:

Alkalaj koji je uputio protestna pisma, Branković koji je prokopao tunel. Mehmedić ili kako već (mandatar KS) koji je u Brankovićevom stilu nastavio sa nebulozama o pomoći socijalno ugroženima, koji čak ne zna da li su KJKP Toplane "pod njim", nadljudske moći Toplana, majka Sarajeva Semiha Borovac koja je uputila apel gradonačelnicima Kijeva i Moskve. Ovom spisku dodati današnj sastanak koji je sazvao H. Silajdžić. Vjerujem da poslije tog sastanka uprkos svim nedaćama u Evropi nemamo šta brinuti. Oni će već nešto smisliti. Mi smo evo, recimo, uspjeli 2 put sami u kancelariji vodu odlediti, što nas vraća Kunta Kinteu.
sheilak

#31 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by sheilak »

kockica_kockica wrote:pogan narod ostaje pogan... i kad mu pomazes on u tome vidi nesto nakaradno.. ma trebali su nas pustiti da se posmrzavamo kad smo nakaradni... :x dusobriznici koji ne zele njihov plin neka ga ne koriste i nek im se guzice dobro smrznu valjda onda nece pricati kojesta ovdje :evil: :oops: :roll: :-) :D
Uopste ne bih htjela ulaziti u to ko je zasluzan, ali bih samo rekla da ovaj gas Srbija nije poklonila Bosni, nego je gas placen. Dakle, nije to bilo nikakvo dobrocinstvo, nego sasvim normalna transakcija. E, sad sto mi imamo bezobrazne mulce koji nas, debile , vode u krug, kao u logoru i koji ne znaju obezbijediti barem rezerve gasa dok se stanje ne stabilizira- to je vec druga stvar. Zasto bi se ikom davale pohvale sto je napokon od nekud iskopan plin ? Jos im treba svim po pljusku jer je narod danima bio u ledarama.
zonbirile

#32 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by zonbirile »

sheilak

zar je tako teško reći,jest Srbija na ustupila plin.Vratili ga sve stoji,ali taj dan smo "preživili" od toga plina,sem toga poslije agencijskih vijesti da su Srbi ugovorili sa Mađarima i Njemcima ,navečer sa Austrijancima,onda je našim tutama prosvjetlilo da u Evropi ima plina na slobodnom tržištu.Ne kažu sline da su ga dobili po istim cijenama,kao što plačaju i Ruski,ni to nije valjda gest dobre vojle i solidarnosti.Plina ima ,jer sve normalne zemlje imaju rezerve od mjesec,dva,naši qurci kada su i srali o plinu pričali su samo o grijanju,proizvodnju nisu ni spomenuli.
papacja

#33 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by papacja »

Ridjobrki wrote:Opet nas Srbi zahebali: dali nam plin - uzeli Subotića...
:thumbup:
sheilak

#34 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by sheilak »

zonbirile wrote:sheilak

zar je tako teško reći,jest Srbija na ustupila plin.Vratili ga sve stoji,ali taj dan smo "preživili" od toga plina,sem toga poslije agencijskih vijesti da su Srbi ugovorili sa Mađarima i Njemcima ,navečer sa Austrijancima,onda je našim tutama prosvjetlilo da u Evropi ima plina na slobodnom tržištu.Ne kažu sline da su ga dobili po istim cijenama,kao što plačaju i Ruski,ni to nije valjda gest dobre vojle i solidarnosti.Plina ima ,jer sve normalne zemlje imaju rezerve od mjesec,dva,naši qurci kada su i srali o plinu pričali su samo o grijanju,proizvodnju nisu ni spomenuli.

Ok, sorry, nisam to znala. Malo mi jeste tesko prihvatiti gest dobre volje Srbije, a da iza toga ne trazim skriveno znacenje.
uvjek dobar gost

#35 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by uvjek dobar gost »

Lakše je bilo postaviti pitanje ko nije... upravo Branković i njemu slični nisu ničim doprinijeli .... znači ovo je moj stav kao što je moj stav da su u svim normalnim zemljama čuli za pojam odgovornost... za razliku od nas... !

Što se tiče plina iz Srbije.... nisam pametan, lijep gest... i sve to skupa ali meni je još uvijek nekako gorak ukus u ustima kad god izgovorim riječ Srbija.... ali u svakom slučaju hvala rođenom sarajliji, Tadić Borisu....

A ratnim profiterima ja i ovaj put neću halaliti i mogu im samo reći dabogda im za lijekova trebalo !ž

Domaće vlasti su nesposobne, nekompetentne i krajnje štetne....!!!!!
VjecitiStudent

#36 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by VjecitiStudent »

Her Flick wrote:cuj koje zasluzan
ako je neko radio svoj posao, u ovom slucaju birektor bh gasa, on je znaci zasluzan
ja glupog pitanja
bolje bi bilo pitanje ko nije radio svoj posao u ovoj krizi
naravno to su svi osim direktora bh gasa
Lijepa poslovica kaze: Pobjeda ima mnogo oceva, poraz je siroce.
Ko su u ovom slucaju ti "lazni ocevi"?
[Matrix]

#37 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by [Matrix] »

uvjek dobar gost wrote:Lakše je bilo postaviti pitanje ko nije... upravo Branković i njemu slični nisu ničim doprinijeli .... znači ovo je moj stav kao što je moj stav da su u svim normalnim zemljama čuli za pojam odgovornost... za razliku od nas... !

Što se tiče plina iz Srbije.... nisam pametan, lijep gest... i sve to skupa ali meni je još uvijek nekako gorak ukus u ustima kad god izgovorim riječ Srbija.... ali u svakom slučaju hvala rođenom sarajliji, Tadić Borisu....

A ratnim profiterima ja i ovaj put neću halaliti i mogu im samo reći dabogda im za lijekova trebalo !ž

papacja

#38 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by papacja »

[Matrix] wrote:
uvjek dobar gost wrote:Lakše je bilo postaviti pitanje ko nije... upravo Branković i njemu slični nisu ničim doprinijeli .... znači ovo je moj stav kao što je moj stav da su u svim normalnim zemljama čuli za pojam odgovornost... za razliku od nas... !

zonbirile

#39 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by zonbirile »

HerFlick

svi znamo o čemu se radi,i ko bi šta trebao da radi,mjesto što krade.Jednom sam već napisao na njihovom mjestu i mene bi bilo strah-sjeti se Čaušeskua.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#40 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by mIRCerka »

Ako je cijena kubika plina 86 feninga plus PDV, sto izadje na 1KM, ono sto mi placamo SarajevoGasu, a SAGas placa nekih recimo 20 feninga sa PDV, gdje ode razlika od 80 feninga???
U odrzavanje instalacija?? (koje crne instalacije, letimo u zrak stalno)
U razvoj? (koji crni razvoj, nemamo kapacitete za rezervu)
U koji KKKK???

Kao sto rece UDG, za lijekova im trebalo dabogda a ne bilo im dovoljno.
VjecitiStudent

#41 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by VjecitiStudent »

Her Flick wrote:ja cu ovako odgovoriti na zadato pitanje

jedini koji je radio svoj posao je, izgleda, direktor bh gasa

eeeeeeeeeeee

moj zonbrile mi rumunima nismo ni do koljena
Ti znas nesto sto mi ne znamo?
kockica_kockica

#42 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by kockica_kockica »

sheilak wrote:
kockica_kockica wrote:pogan narod ostaje pogan... i kad mu pomazes on u tome vidi nesto nakaradno.. ma trebali su nas pustiti da se posmrzavamo kad smo nakaradni... :x dusobriznici koji ne zele njihov plin neka ga ne koriste i nek im se guzice dobro smrznu valjda onda nece pricati kojesta ovdje :evil: :oops: :roll: :-) :D
Uopste ne bih htjela ulaziti u to ko je zasluzan, ali bih samo rekla da ovaj gas Srbija nije poklonila Bosni, nego je gas placen. Dakle, nije to bilo nikakvo dobrocinstvo, nego sasvim normalna transakcija. E, sad sto mi imamo bezobrazne mulce koji nas, debile , vode u krug, kao u logoru i koji ne znaju obezbijediti barem rezerve gasa dok se stanje ne stabilizira- to je vec druga stvar. Zasto bi se ikom davale pohvale sto je napokon od nekud iskopan plin ? Jos im treba svim po pljusku jer je narod danima bio u ledarama.

nidje veze :-) :roll:

znas kod mene je centralno grijanje i kako god plina nije bilo ja nisam to osjetila jer je bilo toplo u stanu... ali mi padaju na pamet sve one bebe koje nisu imale mogucnost da se ugriju ... i kad neko uradi nesto dobro treba reci hvala a ne pljuvati po tome.... ( ni u babe nema dzabe pa tako ne vidim razloga dan Srbija da dzaba plin) :roll:
sheilak

#43 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by sheilak »

@ kocak kockica

Za mene ima veze. Ja jos uvijek ne mogu reci hvala Srbiji, nizasto. Izvini, ali to je najmanje sto su mogli uciniti, po meni. Ali, evo, dala sam vec nekome odgovor na ovo.
sheilak wrote:
zonbirile wrote:sheilak

Ok, sorry, nisam to znala. Malo mi jeste tesko prihvatiti gest dobre volje Srbije, a da iza toga ne trazim skriveno znacenje.
Alfons Kauders

#44 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Alfons Kauders »

Ko je zasluzan za pustanje plina?

Zna se - Hitler...
sarajevo63

#45 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by sarajevo63 »

Alfons Kauders wrote:Ko je zasluzan za pustanje plina?

Zna se - Hitler...
Zanavijek kralj, Alfons Kauders
maher

#46 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by maher »

ova situacija je najbolje pokazala rejting onih koji treba da brinu o gradjanima. menadzeri i politicari i postoje da bi reagovali u ovakvim kriznim situacijama. premijeri drzave i federacije, ministri industrije i energetike i vanjskih poslova, clanovi predsjednistva pokazali su koliko mogu i koliki imaju uticaj.

naravno, tadicu hvala za plin jer nije bio problem u placanju nego da ti neko uopste proda plin. ali tadic nije bas primjer nekoga na koga se treba ugledati u ovoj situaciji, jer je sve svoje energetske resurse jeftino dao rusima, a sad se smrzava kao i mi plus sto veliki dio privrede stoji kao i u hrvatskoj. srbija i hrvatska imaju i skladista koja nisu puna...hrvatska ima i plin koji ide u italiju dok oni cekaju ruse.

takodjer, i mediji vrlo malo informacija prenose od eksperata koji se razumiju u ovu oblast (financial times i slicno) sto doprinosi da jos nismo svjesni tezine ove krize i da ce se vrlo tesko pronaci rjesenje iako mozda plin krene za koji dan. naravno tu se moze procitati da se plin kupuje ljeti kad je jeftin... i da se skladista mogu i iznajmiti...sto je jasno svakome ko je domacin i odgovoran prema gradjanima.

nasi mediji uglavnom prenose misljenja politicara koji su nas i doveli u ovu situaciju svojom neodgovornoscu. primjer za to su. silajdziceve i komsiceve nebuloze o kazahstanskim investicijama i gradnji skladista za plin dok ne znamo sta cemo sutra.
njih dvojica kao ljudi koji su zaduzeni za spoljnu politiku pokazali su koliko mogu u ovakvoj situaciji i gdje ih je dovelo jalijasko ponasanje.
dast

#47 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by dast »

Sve sama stoka... Da ne bi Tadica ovi nasi ne bi ni skontali kako doci do plina, ali eto, uvijek ima retardiranih ljudi koji i u tome vide ko zna sta... Diznilend mozda!
Banksy

#48 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by Banksy »

sheilak wrote: Ok, sorry, nisam to znala. Malo mi jeste tesko prihvatiti gest dobre volje Srbije, a da iza toga ne trazim skriveno znacenje.
Skriveno značenje ...

Fahro Avaz i Mišković tražili od Tadića gas,
iz Mađarske, preko Tadića, stigle količine dovoljne za 12 h,
fakturu za narudžbu ispostavili Federalnoj vladi,
vlada platila gas,
a BH gas sutra vratio Srbiji tih 12 sati,
Tadić (uz pomoć 'medija') ispao heroj,
... a sve da bi sutra Mišković lakše ušao u Sarajevo i BiH.

Nejasno je samo da li je taj 'srbijanski' gas, kako je u dnevniku izletio direktor BH gasa, plaćen više nego inače, pa je neko u svemu tome i dobro zaradio, ili nije (kako se direktor sutra ispravio u Avazu).

Iste večeri, kad i Fahro od Tadića, i naši nesretnici naručili su i platili gas od Nijemaca i Mađara. Ovaj gas kojim se grijemo i danas.
Sve ih to ne amnestira od onoga što su trebali a propustili da urade mnogo ranije. @maher je sve rekao
maher wrote:ova situacija je najbolje pokazala rejting onih koji treba da brinu o gradjanima. menadzeri i politicari i postoje da bi reagovali u ovakvim kriznim situacijama. premijeri drzave i federacije, ministri industrije i energetike i vanjskih poslova, clanovi predsjednistva pokazali su koliko mogu i koliki imaju uticaj.

naravno, tadicu hvala za plin jer nije bio problem u placanju nego da ti neko uopste proda plin. ali tadic nije bas primjer nekoga na koga se treba ugledati u ovoj situaciji, jer je sve svoje energetske resurse jeftino dao rusima, a sad se smrzava kao i mi plus sto veliki dio privrede stoji kao i u hrvatskoj. srbija i hrvatska imaju i skladista koja nisu puna...hrvatska ima i plin koji ide u italiju dok oni cekaju ruse.

takodjer, i mediji vrlo malo informacija prenose od eksperata koji se razumiju u ovu oblast (financial times i slicno) sto doprinosi da jos nismo svjesni tezine ove krize i da ce se vrlo tesko pronaci rjesenje iako mozda plin krene za koji dan. naravno tu se moze procitati da se plin kupuje ljeti kad je jeftin... i da se skladista mogu i iznajmiti...sto je jasno svakome ko je domacin i odgovoran prema gradjanima.

nasi mediji uglavnom prenose misljenja politicara koji su nas i doveli u ovu situaciju svojom neodgovornoscu. primjer za to su. silajdziceve i komsiceve nebuloze o kazahstanskim investicijama i gradnji skladista za plin dok ne znamo sta cemo sutra.
njih dvojica kao ljudi koji su zaduzeni za spoljnu politiku pokazali su koliko mogu u ovakvoj situaciji i gdje ih je dovelo jalijasko ponasanje.
VjecitiStudent

#49 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Iste večeri, kad i Fahro od Tadića, i naši nesretnici naručili su i platili gas od Nijemaca i Mađara. Ovaj gas kojim se grijemo i danas.
...
Nisam u ovo siguran.
Ama bas nikakve informacije nije bilo o tome sve dok se Tadic nije pojavio sa svojom donacijom, vec se sve svelo na cekanje da se Rusi i Ukrajinci dogovore.
dast

#50 Re: Ko je zasluzan za pustanje plina?

Post by dast »

A sto ovaj Banksy sve zna... Pa kad si tako vidovit mogao bi uzeti lovu ovoj napacenoj raji... Jesi to sjedio u njihovom drustvu, ili ste bili na konferencijskoj vezi? No bilo kako bilo ja sam polaskan sto jedan clan ovog foruma otkriva i najdublje tajne najvecih "biznismena" na Balkanu! :D
Post Reply